Modal GSR untuk Melabur dalam tZERO dengan Nilai $ 1.5 Billion

  • Hingga $ 270 juta dalam ekuiti tZERO (pada nilai $ 1.5 bilion selepas wang)
  • $ 30 juta pembelian TZERO Security Token dari Overstock.com
  • Sehingga $ 104.55 juta saham saham induk syarikat induk Overstock.com

SALT LAKE CITY, 09 Ogos 2018 (GLOBE NEWSWIRE) – Overstock.com, Inc.. (NASDAQ:OSTK) dan t0.com, Inc. (“TZERO”), mengumumkan bahawa kedua-dua syarikat telah menandatangani lembaran terma dengan GSR Capital, sebuah syarikat ekuiti swasta yang berpusat di Hong Kong, untuk melabur sehingga $ 374.55 juta sebagai pertukaran untuk ekuiti biasa di tZERO anak syarikat blockchain dan ekuiti biasa di Overstock.com. Overstock dan GSR Capital juga telah menandatangani perjanjian pembelian yang mana GSR Capital akan membeli $ 30 juta TZERO Security Tokens dari Overstock.

Sebagai sebahagian daripada perjanjian terma, GSR Capital akan membeli sehingga 3.1 juta saham saham biasa OSTK pada diskaun lima peratus kepada harga saham penutup pada 1 Ogos 2018. GSR Capital juga akan melabur sehingga $ 270 juta sehingga 18 % ekuiti tZERO pada penilaian $ 1.5 bilion (wang selepas wang). Selain itu, berdasarkan perjanjian pembelian, GSR Capital akan membeli dari Overstock $ 30 juta dalam TZERO Security Tokens. TZERO Security Token ini dibeli oleh Overstock semasa TZERO Security Token Offering yang ditutup baru-baru ini dalam transaksi bukan tunai di mana Overstock telah memaafkan $ 30 juta hutang intra syarikat tZERO. Perjanjian pembelian Token Keselamatan GSR menggantikan surat niat GSR yang sebelumnya diumumkan pada 29 Jun 2018.

Urus niaga ekuiti tertakluk kepada dokumentasi pasti dan syarat tutup biasa. Mereka juga memberikan hak tertentu kepada GSR Capital untuk memperuntukkan sebahagian pelaburan kepada pihak ketiga.

“Kami merasa terhormat memiliki GSR Capital sebagai pelabur strategik,” kata Ketua Pegawai Eksekutif tZERO, Saum Noursalehi. “Token sekuriti berpotensi mengganggu pasaran modal global yang bertanggungjawab memindahkan ratusan triliun dolar. Bersama dengan rakan kongsi kami, kami akan mengglobalisasi platform berasaskan blockchain kami, membawa lebih banyak kecekapan, kecairan, dan kepercayaan ke pasaran modal. “

“GSR Capital mempunyai kewaspadaan untuk memahami kekuatan mengganggu pasaran modal blockchain,” kata Patrick M. Byrne, pengasas dan Pengerusi tZERO, dan pengasas dan CEO syarikat induk Overstock.com. “Mereka sejalan dengan visi kami untuk masa depan pasar modal yang dibangun berdasarkan kecepatan, kepercayaan, dan keamanan blockchain. Dan yang paling penting, mereka berfikir besar, dan ingin menolong kita meningkatkan visi ini secara global secepat mungkin. “

“GSR Capital sangat teruja untuk bekerjasama dengan tZERO dalam usahanya untuk memperluas jejak global untuk perdagangan aset berkemampuan blockchain termasuk saham, bon, komoditi, dan lain-lain. Kami mempunyai pandangan jangka panjang mengenai bagaimana kami ingin meningkatkan platform ini pada secara global, ”kata Pengerusi dan pengasas GSR Capital, Sonny Wu.

Mengenai Overstock.com

Overstock.com, Inc.Saham Biasa (NASDAQ:OSTK/ Siri A Pilihan (platform tZERO Medici Ventures: OSTKP) / Siri B Pilihan (OTCQX:OSTBP) adalah peruncit dalam talian yang berpusat di Salt Lake City, Utah yang menjual pelbagai produk dengan harga rendah, termasuk perabothiasanpermaidanitempat tidur, dan pembaikan rumah. Sebagai tambahan kepada barang-barang rumah, Overstock.com menawarkan pelbagai produk termasuk perhiasan, elektronik, pakaian, dan banyak lagi, serta pasar yang menyediakan akses pelanggan kepada ratusan ribu produk dari penjual pihak ketiga. Kedai tambahan merangkumi Pet Adoptions dan Worldstock.com yang dikhaskan untuk menjual produk buatan tangan dari seluruh dunia. Forbes menduduki tempat Overstock dalam senarai 100 Syarikat Paling Boleh Dipercayai pada tahun 2014. Overstock kerap menyiarkan maklumat mengenai syarikat dan perkara lain yang berkaitan di bawah Investor Relations di laman webnya, http://www.overstock.com.

Mengenai tZERO

t0.com, Inc. (“tZERO”) adalah anak syarikat milik mayoritas Overstock.com, yang memfokuskan pada pengembangan dan pengkomersialan teknologi kewangan (FinTech) berdasarkan lejar yang terdesentralisasi yang diamankan secara kriptografi – lebih dikenali sebagai teknologi blockchain. Sejak dimulakan, tZERO telah mempelopori usaha untuk membawa kecekapan dan ketelusan yang lebih besar ke pasaran modal melalui integrasi teknologi blockchain.

Mengenai GSR Capital

GSR ditubuhkan pada tahun 2004 oleh Sonny Wu dan Richard Lim. Hari ini, “GSR Ventures”, “GSR United Capital” dan “GSR Capital” adalah tiga pasukan bebas tetapi saling melengkapi yang ditubuhkan oleh rakan kongsi pada tahun 2016 dengan tujuan untuk memimpin sektor dan menjadi global dengan strategi dan sumber pelaburan yang unik. GSR Capital mempunyai pejabat di Beijing, Hong Kong dan Amerika Syarikat.

O, Overstock.com, O.com, Club O, Main Street Revolution, dan Worldstock adalah tanda dagang berdaftar Overstock.com, Inc. O.biz dan Space Shift juga merupakan tanda dagang Overstock.com, Inc. Tanda perkhidmatan lain, tanda dagang dan nama dagang yang boleh disebut di sini adalah hak milik pemiliknya masing-masing.

Siaran akhbar ini mengandungi pernyataan tertentu yang berpandangan ke hadapan dalam pengertian Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933 dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934. Penyataan yang berpandangan ke hadapan ini merangkumi semua pernyataan selain penyataan fakta sejarah. Maklumat tambahan mengenai faktor-faktor yang boleh mempengaruhi keputusan dan ketepatan penyataan berpandangan ke depan yang terdapat di sini boleh didapati dalam Borang 10-Q Syarikat untuk suku yang berakhir pada 31 Mac 2018, yang diajukan kepada SEC pada 8 Mei 2018 , dan sebarang pemfailan selanjutnya dengan SEC.

Kenalan Media:

[email protected]

Kenalan Pelabur:

[email protected]

SUMBER: Overstock.com, Inc.

Modal GSR untuk Melabur dalam tZERO dengan Nilai $ 1.5 Billion

Sumber: Overstock.com, Inc.

Stok yang dirujuk: OSTBPOSTK

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map