Srdjan Mahmutovich, Pengasas Kriptomat – Siri Temubual

Srdjan Mahmutovich adalah peminat teknologi dan pengasas Kriptomat pertukaran yang mengumpul dana dengan menawarkan token keselamatan. Sebelumnya, dia telah membina agensi pemasaran digital B2B yang berjaya dengan 40 pekerja dan rakan sekerja. Dia juga bekerja sebagai ketua pengembangan web di Telemach.

Antoine: Bilakah Kriptomat pertama kali dilancarkan dan mengapa anda memutuskan untuk melancarkan pertukaran cryptocurrency?

Srdjan: Kriptomat dibuka untuk umum pada 15 Julai 2018. Kami mengenal pasti keperluan perkhidmatan yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja (seperti rakan dan ahli keluarga kami). Kami berada dalam misi untuk membawa crypto ke dalam setiap isi rumah dan untuk melakukan itu, kami memerlukan untuk mewujudkan perkhidmatan yang mudah tetapi kuat yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja. Ini akan membolehkan pemula yang lengkap memasuki dunia cryptocurrency dengan cara yang sangat mudah, selamat dan cepat.

Antoine: Dari negara mana anda menerima pelanggan dari sekarang?

Srdjan: Saat ini kami menerima pelanggan dari 82 negara di seluruh dunia. Mereka disenaraikan di sini: https://kriptomat.io/global/

Antoine: Berapa banyak pelanggan aktif yang anda ada sekarang? Dari mana asalnya kebanyakan pengguna ini?

Srdjan: Pada masa ini kami mempunyai lebih daripada 10k pengguna berdaftar dan pertumbuhan berterusan 20% -25% bulan ke bulan. Sebilangan besar pengguna berasal dari Eropah, tetapi dengan penambahan lebih banyak kaedah pembayaran baru-baru ini, kami melihat peningkatan pelanggan secara beransur-ansur dari seluruh dunia. Matlamat kami seterusnya adalah tanda pengguna berdaftar 100 ribu dan kami berharap dapat mencapainya pada akhir tahun 2019.

Antoine: Adakah rancangan untuk menerima pelanggan Bukan Eropah dalam masa terdekat?

Srdjan: Kami sudah menerima pelanggan Bukan Eropah, tetapi kami berusaha menambahkan lebih banyak pilihan pembayaran untuk memberikan sokongan sejati di seluruh dunia. Pada masa ini, kami menyokong Skrill yang benar-benar global, tetapi kami akan menambah kaedah pembayaran tempatan yang popular.

Antoine: Mata wang apa yang boleh dibeli di bursa Kriptomat?

Srdjan: Anda boleh membeli 29 cryptocurrency; mereka disenaraikan di sini: https://kriptomat.io/price-of-cryptocurrencies/

Antoine: Bolehkah anda memberitahu kami mengenai penjualan token keselamatan anda yang akan datang? Apa itu soft-cap, hard-cap, dan apa faedah yang ditawarkan kepada pelabur?

Srdjan: Kami telah sampai ke tahap di mana kita memerlukan modal untuk mempercepat pertumbuhan dan membawa kita ke tahap berikutnya. Kami telah memutuskan untuk melakukan STO kerana ini adalah kaedah inovatif untuk mengumpulkan modal yang membolehkan pengguna dan anggota komuniti kami yang sudah percaya kepada kami untuk melabur dalam projek kami. Kami bukan sahaja ingin mendapatkan pelaburan tetapi juga pengguna setia yang akan menginjil dan menggunakan perkhidmatan kami juga. Ini adalah situasi menang-menang. Sekiranya kita berjaya, pelabur kita akan berjaya dan kita merasakan kita berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk membina sesuatu yang besar sekiranya pelabur kita adalah pengguna kita yang benar-benar menggunakan perkhidmatan.

Kami mencari pelaburan sebanyak 1.8 juta euro. Kami menawarkan kepada pelabur kami bahagian 8% dari hasil kami dan 4% dari keuntungan kami yang diaudit.

Soft cap adalah 1 juta euro dan kami berhak untuk membatalkan pengeluaran token jika kami tidak mencapainya. Maklumat terperinci boleh didapati di dokumen Penawaran Keselamatan kami yang boleh anda dapatkan di platform crowdfunding Desico yang akan mengeluarkan keselamatan kami. Untuk ke sana pergi ke https://kriptomat.io/sto

Antoine: Untuk apa dana ini akan digunakan?

Srdjan: Sejauh ini, kami telah fokus untuk membina produk, hubungan dan membuktikan model perniagaan. Dengan dana baru, kami akan memberi tumpuan untuk membuat mekanisme pemerolehan pengguna dan meningkatkan platform.

Orientasi perbelanjaan dana yang diperoleh semasa STO:

– Pertumbuhan 60% – Pemasaran, pertumbuhan asas pelanggan

– Pembangunan produk 18%

– Keselamatan, pematuhan 12%

– 10% Operasi, sokongan

Satu perkara penting yang perlu diperhatikan di sini ialah pasaran kripto berada di tahap awal dan semuanya bergerak pantas. Kami telah berjaya melakukan manuver sejauh ini dan menyesuaikan diri dengan perubahan pasaran yang mendadak dan itulah yang kami rancangkan untuk masa depan juga. Sekiranya keadaan pasaran berubah dengan ketara, kita akan berpusing dan mengubah arah jika perlu.

Antoine: Pasar mula menjadi tepu dengan pertukaran, bagaimana anda akan membezakan diri anda?

Srdjan: Kerana kami membuat beberapa produk baru yang hebat. Kami mengintegrasikan token ERC-1155 berasaskan Ethereum generasi seterusnya ke dalam pertukaran Kriptomat kami. Penerapan item maya berasaskan blockchain ini adalah yang pertama seumpamanya dan ia dibuat dengan tujuan untuk mempermainkan pengalaman pengguna. Dengan kata lain, ini adalah program ganjaran berasaskan blockchain yang akan meningkatkan kesetiaan, meningkatkan nilai seumur hidup pelanggan dan mempercepat pemerolehan pengguna.

Kami baru-baru ini melancarkan Portal ERC1155 Token Mint yang revolusioner, memberi peluang kepada semua orang di dunia untuk membuat token tersuai mereka sendiri. Kes penggunaannya tidak terkira banyaknya dan kita bahkan belum menggaru permukaan apa yang dapat dilakukan dengan alat yang sangat hebat.

Oleh itu, nampaknya kita menuju ke arah menyokong pemain dan pembangun permainan. Ini bermakna kita sebagai pertukaran akan lebih menarik minat komuniti permainan dan mereka mungkin merupakan segmen pelanggan pertama yang menggunakan crypto sepenuhnya.

Antoine: Apakah rancangan jangka panjang untuk Kriptomat?

Srdjan: Misi kami adalah untuk memasukkan cryptocurrency ke dalam setiap isi rumah. Ini mungkin dari segi memberi orang cara terbaik untuk menukar mata wang digital, atau dari segi memberi mereka produk atau kes penggunaan yang berharga yang menggunakan blockchain dan crypto. Walau apa pun keadaannya, kami benar-benar percaya bahawa teknologi ini akan disatukan ke dalam setiap liang kehidupan kita, dan seperti protokol internet, orang tidak perlu mengetahui dengan tepat bagaimana ia berfungsi untuk menggunakannya.

Antoine: Adakah perkara lain yang ingin anda kongsikan mengenai Kriptomat?

Srdjan: Kami sangat telus dengan komuniti kami dan kami mengalu-alukan perbincangan terbuka di saluran media sosial kami. Saya menjemput semua orang yang membaca ini untuk menyertai saluran Telegram kami di mana anda boleh bercakap terus dengan ahli pasukan kami. Kami tahu bahawa sering sukar untuk menjaga hubungan peribadi dengan masyarakat apabila jumlah pengguna mulai meningkat secara eksponensial, tetapi kami membuat usaha bersama untuk membalas setiap mesej.

Untuk mengetahui lebih lanjut kunjungi Kriptomat laman web.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map