Andy Strott, Pengasas Bersama, Realecoin ™ – Siri Temubual

Andy Strott adalah Pengasas Bersama, Realecoin ™ – Dana yang melabur dalam perumahan berbilang keluarga yang menghasilkan pendapatan yang memerlukan pembangunan semula atau pengubahsuaian dan peluang pinjaman gadai janji yang tertekan di seluruh A.S.

Andy telah bekerja sebagai eksekutif dengan beberapa pengurus dana terbesar di Amerika Syarikat – BlackRock, Alliance Bernstein dan MFS Investment Management. Dia telah bekerja di dua negara Eropah yang berbeza, terpilih untuk memimpin inisiatif baru di luar negara. Strott telah menyusun dana harta tanah dan peluang usaha sama serta melaksanakan pengunderaitan untuk lebih dari $ 5 bilion dalam pembangunan baru, pembangunan semula pelbagai keluarga, pinjaman tidak berbayar, pembiayaan jambatan dan mezzanine. Strott juga pernah berkhidmat sebagai penasihat kepada pemula teknologi, dan mengembangkan portal penyenaraian harta tanah komersial rentas sempadan pertama untuk pelabur China dengan kerjasama Fang.com, laman web harta tanah terbesar di China. Strott mendapat Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari Columbia Business School.

AT: Anda terutamanya pakar dalam harta tanah keluarga yang menghasilkan pendapatan yang memerlukan pembangunan semula atau pengubahsuaian. Bagaimana anda memperoleh harta tanah ini?

AS: Dana Realecoin melabur dalam hartanah berbilang keluarga yang memerlukan pembangunan semula atau pengubahsuaian DAN hutang gadai janji yang bermasalah di seluruh A.S. Kami memperoleh semua projek kami dari rangkaian hubungan yang lama dalam industri harta tanah sejak lebih dari 30 tahun.

AT: Berapakah purata masa simpanan anda untuk harta tanah?

SEBAGAI: Setiap pelaburan adalah unik, tetapi untuk hartanah berbilang keluarga, masa pegangan kami rata-rata antara 3-5 tahun. Untuk hutang gadai janji yang ditanggung, masa penangguhan kami adalah antara 18-36 bulan.

AT: Adakah terdapat negeri atau bandar tertentu yang menjadi tumpuan anda, atau sebagai alternatif yang anda hindari?

AS: Untuk hartanah berbilang keluarga, kami melihat di A.S. di bandar utama dan sekunder. Untuk hutang gadai janji yang tertekan, kami melabur terutamanya di wilayah Tenggara, Barat Daya dan Midwest. Kami cenderung untuk menghindari kawasan metropolitan NYC dan banyak bahagian di California kerana persekitaran yang lebih rambang yang menambah masa dan kos penahanan.

AT: Pada masa ini anda memberi tumpuan kepada harta tanah AS. Sebarang rancangan untuk pergi ke peringkat antarabangsa?

AS: Tidak.

AT: Harta tanah pertama yang anda beli ialah 162-164 East 82nd St. di Upper East Side New York City. Apa yang membuat anda memilih pembangunan ini untuk menjadi yang pertama?

SEBAGAI: Ini adalah harta yang telah diusahakan oleh orang-orang Azrak dan telah melabur lebih dari $ 2 juta untuk mengubahsuai pangsapuri dan menaikkan sewa. Hartanah ini disewa sepenuhnya pada tahap ini dan mewakili IRR yang menarik untuk portfolio dana.

AT: Bagaimana anda merancang untuk membezakan diri anda dari pesaing seperti BlockEstate dan Property Coin?

SEBAGAI: Pembezaan utama kami ialah kami adalah portfolio pelbagai ekuiti dan hutang harta tanah.

AT: Adakah anda akan membayar dividen? Sekiranya ya, adakah ini akan diedarkan setiap suku tahun atau tahunan? Berapa jangkaan pembayaran dividen?

AS: Ya. Suku Tahunan. 6-8%.

AT: Bagaimana pengurusan kanan dana dikompensasi? 

AS: 2.5% Yuran Pengurusan, yang akan membayar gaji seluruh pasukan kami. Ditambah 20% keuntungan. Kami juga akan menyimpan 10% sekuriti digital Realecoin yang diterbitkan.

AT: Bolehkah anda berkongsi sebentar dengan kami beberapa item dalam senarai semak ketekunan wajar semasa anda menyemak harta tanah untuk berpotensi memperoleh?

AS: Ini merangkumi:

 • Maklumat Penyewa – Pajakan, salinan daftar sewa semasa, penyenaraian deposit keselamatan, salinan perjanjian kawasan bersama.
 • Perjanjian Pihak Ketiga – Laporan Struktural, Laporan Alam Sekitar, Laporan Tahap I Baru, bila ada Kajian HVAC, bila ada Pembaikan Atap.
 • Tajuk / Tinjauan – Komitmen Polisi Hak Milik dengan Pengecualian, Tinjauan, Insurans Hakmilik, Salinan Perisytiharan Kemudahan.
 • Laporan / Pelan – Sijil Penghunian, Sijil Bangunan, Sijil Penghunian Semua Penyewa, Set Pelan Bangunan Lengkap, Set Lengkap Fail CAD untuk Harta, Pelan AsBuilt.
 • Pelan dan Kelulusan Pembangunan Tapak
 • Jadual TI dan LC yang Cemerlang
 • Perjanjian Perkhidmatan – Lif, Rawatan Air, Keselamatan, dll.
 • Waranti – Bumbung, Lain-lain
 • Dokumen Kewangan / Operasi
 • Belanjawan Operasi (Tiga Tahun yang lalu, YTD)
 • Ramalan Belanjawan Operasi
 • Penyata Pendapatan / Perbelanjaan Bulanan YE
 • Peningkatan Modal Terperinci

AT: Apa-apa lagi yang ingin anda sebutkan mengenai Realecoin?

AS: Kami di Realecoin berada di barisan hadapan inisiatif luar biasa di persimpangan harta tanah dan teknologi untuk menjadikan pelaburan di harta tanah A.S. lebih mudah bagi pelabur. Tidak perlu dikatakan, sejumlah besar masa dan kerja yang dilakukan oleh banyak orang untuk mencapai Presale kami, namun, kami hanya pada hari-hari awal usaha ini dan menantikan fasa perniagaan kami seterusnya.

AT: Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melakukan wawancara ini. Sesiapa yang ingin mengetahui lebih lanjut boleh mengunjungi Laman web Realecoin.

* Realecoin sejak itu dijenamakan semula sebagai Resolute.Fund. Operasi dan matlamat syarikat tetap sama, dengan satu-satunya perubahan nama *

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map