Senarai Semak Ketekunan Kerana Melancarkan STO

Sekiranya anda berencana melancarkan tawaran token keselamatan, terdapat senarai semak pemeriksaan wajar yang harus dilakukan. Senarai semak ini akan dibahagikan antara pematuhan perniagaan dan undang-undang. Aspek perniagaan agak konsisten di seluruh dunia sementara undang-undangnya mungkin berbeza-beza dari bidang kuasa ke bidang kuasa, dan ini hanya boleh dijadikan panduan, dengan pematuhan undang-undang penuh dilakukan oleh Peguam Sekuriti Digital.

Kesungguhan Perniagaan:

Ketekunan wajar ini merangkumi asas-asas yang tidak unik untuk sekuriti token, tetapi terdapat juga ulasan kajian wajar yang khusus untuk mata wang kripto dan STO.

 • Whitepaper harus dikaji oleh pihak ketiga yang tidak berat sebelah yang telah mengkaji jenis dokumen ini sebelumnya. Kesalahan biasa termasuk menjanjikan pulangan tinggi, kegagalan untuk berkomunikasi dengan berkesan teknologi, atau menjelaskan apa yang dirancang syarikat untuk dilaksanakan.
 • Sekuriti token harus memasukkan butiran yang cukup untuk benar-benar masuk akal bagi para pelabur. Sekiranya ia merupakan dana harta tanah yang nyata, adakah kita melabur dalam harta tanah kediaman atau komersial? Di bandar apa? Adakah tujuan untuk membalikkan harta tanah yang bermasalah atau melabur di rumah bertingkat tinggi? Ini adalah jenis soalan yang penting bagi pelabur tetapi sering diabaikan.
 • Rancangan perniagaan. Sekiranya ini adalah permulaan yang ingin mengumpulkan dana melalui STO, kami memerlukan perincian mengenai apa yang ingin dicapai oleh perniagaan. Cukup menjadi syarikat “AI” atau “Blockchain” tidak cukup.
 • Perkongsian Keuntungan – Ini mesti dipecah. Pelabur harus memahami jika dividen akan dibayar setiap suku tahun, setiap tahun, pembayaran, dll.
 • Adakah produk atau perniagaan masuk akal? Cukup sekadar menandakan perniagaan dan menyebutnya “AirBNB di blockchain” tidak cukup. Kita perlu memahami apa model perniagaan, mengapa sekarang, dan bagaimana syarikat merancang untuk mencapai tujuannya.
 • Faktor pembezaan – Setelah mengkaji 100-an perniagaan, di sinilah rancangan perniagaan, kertas putih dan pengasas gagal sepenuhnya. Ini adalah landskap yang kompetitif, dan tahap persaingan ini semakin meningkat dari masa ke masa. Terangkan apa yang membezakan produk / syarikat anda daripada pesaing dan jelaskan perkara ini secara terperinci. Ia boleh menjadi pasukan, teknologi, paten, dll.

Kesungguhan Undang-Undang:

Pada peringkat akarnya, usaha wajar dilakukan untuk memastikan entiti korporat dibentuk dengan betul, dengan tata kelola korporat yang baik.

Menjadi lebih efektif dari segi kos untuk mematuhi undang-undang sejak awal, kemudian mengubah struktur korporat secara retroaktif.

Ketekunan wajar akan memastikan bahawa semua pemegang saham dan entiti lain diberi kuasa secara sah untuk melakukan pelaburan tersebut. Ketekunan tambahan mungkin menunjukkan risiko dan liabiliti tambahan yang mungkin tidak jelas bagi seseorang yang tidak mengamalkan undang-undang.

Mengambil peguam untuk melakukan usaha wajar dapat menaikkan bendera merah sementara masih cukup awal untuk mengambil tindakan pembetulan. Ini boleh merangkumi penemuan risiko yang tidak didedahkan, liabiliti yang berpotensi, masalah pematuhan / cukai, masalah pengadilan, atau masalah kontrak sederhana.

Inilah yang harus diambil oleh pasukan undang-undang untuk dicungkil.

 • Latar belakang pengurusan dan pemegang saham. Ini termasuk menjalankannya melalui beberapa senarai pantau antarabangsa yang merangkumi senarai sekatan OFAC, dan senarai orang yang terdedah yang juga dikenali sebagai PEP.
 • Penyediaan dokumen korporat penting yang merangkumi artikel penggabungan, peraturan perundangan, minit mesyuarat pemegang saham, perjanjian perkongsian, perjanjian pemegang saham, perjanjian tawaran dana, dan jadual permodalan, dll..
 • Pasukan undang-undang harus mengkaji kontrak material dengan rakan kongsi, pengurusan, pekerja, penyedia perkhidmatan, dan lain-lain, yang berpotensi menyebabkan masalah undang-undang.
 • Tanda Dagangan & Hak harta Intelek.
 • Kajian kepatuhan, ini termasuk tetapi tidak terbatas pada pendaftaran, pengajuan formulir SEC, pemfailan negara, pelesenan, dan kebijakan pematuhan.
 • Memastikan KYC dan AML yang tepat dilaksanakan untuk bidang kuasa tempat anda beroperasi, dan berdasarkan di mana pelabur beribu pejabat.
 • Kajian Whitepaper untuk memastikan bahawa peraturan sekuriti dipatuhi. Contohnya, pulangan khusus tidak boleh dijanjikan.

Ringkasan:

Walaupun perincian ini dapat memberikan penjelasan mengenai beberapa ketekunan wajar yang harus dilakukan, peraturan SEC rumit dan penting untuk menyewa profesional yang sah. Maklumat di halaman ini hanya untuk tujuan hiburan dan tidak dimaksudkan untuk ditafsirkan sebagai nasihat undang-undang.

Berikut adalah senarai syarikat yang sedang membantu STO dengan proses undang-undang:

Syarikat: Laman web: Lokasi:
Modal BX3 www.bx3.io 261 Madison Avenue New York, NY 10016

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me