Melabur dalam Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)

Stratasys (NASDAQ: SSYS) adalah syarikat percetakan 3D Amerika-Israel dengan pengalaman lebih dari tiga dekad dalam pembangunan perisian dan perkakasan. Dengan banyak pelanggan besar di sektor aeroangkasa, automotif dan kesihatan, Stratasys telah dapat mempertahankan reputasinya sebagai inovatif dan adaptif selama bertahun-tahun. Dengan memasarkan pencetak 3D yang sesuai dengan beberapa teknologi yang berbeza, syarikat telah dapat mempelbagaikan pangkalan penggunanya dan telah menyusun peta jalan yang kukuh untuk pertumbuhan masa depan.

Apa itu Stratasys Ltd (SSYS)?

Stratasys terkenal kerana mempatenkan kaedah pencetakan 3D pemodelan pemendapan fusi (FDM). Melalui FDM, gulungan filamen besar dimasukkan melalui pencetak dan menambahkan lapisan demi lapisan bahan ke objek. FDM adalah yang paling biasa digunakan jenis teknologi yang dipasang pada pencetak 3D peringkat pengguna dan biasanya perkara pertama yang biasanya difikirkan oleh orang ketika merujuk kepada pencetakan 3D. Kelebihan teknik ini merangkumi kos rendah dan masa pemulihan yang cepat, yang merupakan faktor penting bagi pengeluar ketika memilih teknologi percetakan 3D mana yang akan digunakan.

Teknologi FDM dikembangkan oleh pengasas bersama Stratasys, Scott Crump pada tahun 1988. Setahun kemudian, Crump mempatenkan teknologi tersebut dan menubuhkan Stratasys. Syarikat berkembang pesat dalam beberapa dekad berikutnya, dan pada satu ketika pada tahun 2007, 44% dari semua pencetak di seluruh dunia menggunakan teknologi FDM. Setelah bertahun-tahun berkembang, syarikat bergabung dengan Pengilang pencetak 3D Israel Objet pada tahun 2012. Terus beroperasi di bawah nama Stratasys, syarikat ini menjadi yang terbesar dalam industri berdasarkan kapitalisasi pasar dan mendapat manfaat dari rangkaian produk dan jejak geografi yang lebih luas serta dana tambahan yang dimasukkan ke dalam penyelidikan dan pengembangan. Setelah tiga dekad wujud, syarikat ini kini mempunyai pejabat di lebih dari 13 negara dan 2,100 pekerja dan memberikan perkhidmatan kepada pelanggan dalam pelbagai industri.

Walaupun FDM dikembangkan oleh Stratasys dan digunakan pada kebanyakan pencetak mereka, kedua-dua teknologi PolyJet dan Stereolithography juga telah diadopsi oleh syarikat. Bergantung pada keperluan pengguna, Stratasys menawarkan empat baris pencetak yang berbeza yang dapat memenuhi berbagai keperluan pengguna dan perusahaan. Dari penggemar desktop hingga prototaip cepat hingga pencetak penggunaan perubatan, syarikat telah dapat memperluas penawarannya untuk memenuhi pelbagai keperluan. Pencetak syarikat sangat dipercayai oleh pelanggan seperti Google dan Audi, dan mempunyai memenangi beberapa anugerah selama ini.

Mengapa Stratasys Ltd (SSYS) Perkara?

Salah satu kelebihan terbesar syarikat adalah rangkaian penawaran produk dan perkhidmatan. Antara tawaran mereka termasuk pembuatan langsung, perundingan untuk reka bentuk, penawaran perisian, dan penjualan pencetak. Melalui rangkaian perkhidmatan dan produk ini, pelanggan dari berbagai sektor dapat diberikan penyelesaian khusus untuk memenuhi keperluan pembuatan mereka. Atas sebab inilah syarikat telah dapat menjalin hubungan jangka panjang dengan organisasi besar seperti Honda, Airbus, Lockheed Martin, dan Audi.

Manfaat lain dari rangkaian penawaran produk dan perkhidmatan yang besar ini adalah kemampuan untuk berpusing dan menyesuaikan diri dalam masa yang cepat berubah. Sebagai contoh, semasa pandemi COVID-19, GM bekerjasama dengan Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia Amerika Syarikat untuk menyampaikan ventilator untuk pesakit yang berada dalam rawatan kritikal. Untuk melakukan ini, GM perlu dengan cepat mengubah barisan pembuatannya dan menggunakan cara yang membolehkan pengeluaran produk baru dengan cepat. Untuk membuat alat yang diperlukan untuk menghasilkan ventilator ini, GM menggunakan produk dan perisian Stratasys untuk membalikkan ventilator dan dalam masa sehari, dapat memulakan pengeluaran. Ini adalah salah satu contoh betapa serba bolehnya teknologi sedia ada yang dimiliki oleh syarikat itu, dan menunjukkan salah satu sebab utama mengapa pelanggan memilih untuk membeli produk dalam ekosistem Stratasys.

Stratasys Ltd (SSYS) Prospek?

Stratasys dipimpin oleh sebuah pasukan eksekutif yang telah membuktikan bahawa mereka memiliki kemampuan untuk beroperasi dengan tangkas dan mengikuti perkembangan trend. Sebagai contoh, Stratasys mengumumkan pengambilalihan syarikat permulaan percetakan 3D Origin pada tahun 2020. Melalui pemerolehan ini, Stratasys memperoleh akses ke teknologi ProgramPable PhotoPolymerization (P3) proprietari Origin. Teknologi ini menggunakan kaedah pencetakan berasaskan resin berbanding dengan kaedah lain seperti FDM yang menggunakan filamen, yang memastikan peningkatan ketepatan dan kawalan kualiti. Dengan kemampuan membuat produk berkualiti tinggi, teknologi P3 banyak digunakan di sektor pergigian, perubatan, pertahanan, dan perindustrian dan barangan pengguna. Dengan penyelidikan yang menunjukkan bahawa lebih banyak pengeluar di pasaran bernilai tinggi akan memerlukan jenis teknologi ini pada tahun-tahun mendatang, Stratasys membuat pelaburan ini dengan harapan akan mendapat hasil masa depan. Secara keseluruhan, pemerolehan teknologi ini dianggarkan akan menambah pendapatan sehingga $ 200 juta selama 5 tahun.

Secara keseluruhan, Stratasys telah memperoleh 13 syarikat selama tiga dekad beroperasi. Perolehan, seperti pencetak 3D desktop peneraju industri MakerBot pada tahun 2013, telah menunjukkan kenaikan dan menjana keuntungan yang sangat menjanjikan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Keupayaan syarikat untuk melihat teknologi yang menjanjikan lebih awal dan membawanya ke dalam ekosistem Stratasys kemungkinan akan mendapat hasil selama bertahun-tahun yang akan datang.

Di mana untuk membeli Stratasys Ltd (SSYS) Stok?

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.


Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS) Melabur dalam Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS) Melabur dalam Stratasys Ltd (NASDAQ: SSYS)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Stratasys adalah syarikat yang sangat pelbagai yang telah bertahan selama beberapa dekad dengan perubahan dalam sektor percetakan 3D. Melalui kedua-dua penyelidikan dan pengembangan dan pengambilalihan strategik, perusahaan terus dapat memenuhi kebutuhan pasar pengguna yang selalu berubah. Pergerakan strategik ini telah memperluas pasaran yang dapat dialamatkan untuk pencetak 3D mereka kepada bukan hanya pengguna industri tetapi juga pengguna pribadi. Dengan perkakasan yang memenangi anugerah dan reputasi inovasi yang sangat baik, asas pelanggan semasa cenderung meningkat secara berterusan dalam beberapa tahun akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map