Melabur dalam Saham Logam Desktop (NYSE: DM)

Logam Desktop(NYSE: DM) adalah pengeluar penyelesaian percetakan 3D hujung-ke-hujung yang berpangkalan di Massachusetts. Syarikat telah melabur secara besar-besaran ke dalam produk untuk memenuhi keperluan pengeluar berskala besar. Dengan senarai pelanggan yang merangkumi syarikat seperti Volkswagen, Toyota, dan General Motors, syarikat tersebut telah meletakkan dirinya sebagai rakan kongsi untuk syarikat besar yang ingin menggantikan kaedah pembuatan tradisional dengan percetakan 3D zaman baru. Dengan pasaran percetakan 3D yang dijangka meningkat sepuluh kali lipat menjadi $ 146 bilion dalam dekad yang akan datang, Desktop Metal telah menghasilkan pencetak dengan kos rendah, cekap, dan mudah digunakan yang akan membolehkan syarikat menangkap sebahagian besar pasaran ini.

Apa itu Logam Desktop (DM)?

Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2015 oleh sekumpulan tujuh usahawan, jurutera, ahli perniagaan, dan saintis. Bersama-sama, kumpulan ini mempunyai visi untuk membuat proses untuk pencetakan 3D logam yang lebih cepat dan mudah digunakan daripada produk lain di pasaran. Prototaip kumpulan ini mengagumkan kepada pelabur awal, dengan pendanaan awal termasuk General Electric, BMW, dan cabang modal teroka Google GV menyumbang lebih dari $ 100 juta dalam pembiayaan teroka. Syarikat-syarikat ingin mencari pilihan untuk mengurangkan kos dan ruang yang diperlukan untuk alat gudang, dan pasukan pekerja Desktop Metal yang berbakat, termasuk beberapa profesor MIT, diberi dana untuk mengembangkan penyelesaian inovatif.

Dengan wang yang diberikan oleh penyokong ini, syarikat melabur banyak dalam penyelidikan dan pembangunan, dan pada tahun 2017 dapat memperkenalkan Model Studio berskala kecil dan Model Pengeluaran berskala besar ke pasar. Pencetak Logam Desktop menawarkan kelebihan kerana pencetak tidak mengandungi bahagian berbahaya dan mudah digunakan. Tanpa laser atau komponen berbahaya lainnya, pencetak ini dapat dipasang di mana-mana pejabat dan tidak memerlukan latihan untuk digunakan. Produknya juga lebih cekap dan lebih murah untuk dibeli, dengan bahagian yang dihasilkan lebih dari 100 kali lebih cepat dan 10 kali di bawah pesaing di pasaran. Untuk inovasi ini, syarikat ini dinobatkan sebagai salah satu syarikat dunia 30 Perintis Teknologi paling menjanjikan oleh Dunia oleh World Economy Forum pada tahun 2017. Logam desktop yang disenaraikan di NASDAQ pada tahun 2020. Daripada laluan tradisional Penawaran Awal Awal (IPO), syarikat itu disenaraikan melalui syarikat pemerolehan tujuan khas (SPAC). SPAC diketuai oleh jutawan Chamath Palihapitiya dan pengasas bersama Tesla, JB Straubel.

Mengapa Desktop Metal (DM) Penting?

Logam Desktop telah memposisikan dirinya untuk memanfaatkan apa yang disebutnya “Pembuatan tambahan 2.0” revolusi. Walaupun percetakan 3D tradisional, juga dikenali sebagai pembuatan aditif, digunakan terutamanya untuk membuat sebilangan kecil prototaip untuk menguji reka bentuk, Ketua Pegawai Eksekutif Ric Fulop melihat gelombang percetakan 3D seterusnya sebagai syarikat yang mampu menghasilkan alat ganti yang sangat dapat ditiru secara besar-besaran dengan harga yang kompetitif dengan industri pembuatan tradisional bernilai $ 12 trilion. Selain dari harga, syarikat juga yakin bahawa pelanggan akan beralih ke pencetakan 3D setelah mereka melihat bahawa kualiti produk dan kelajuan pembuatannya setanding dengan kaedah tradisional. Dengan menggunakan kaedah Bound Metal Deposition milik mereka, yang menggunakan serbuk logam dan polimer untuk membina bentuk objek dan kemudian meletakkannya di dalam relau untuk memadatkan zarah, Desktop Metal telah menyatakan bahawa kualiti produk akan setara jika tidak lebih baik daripada pengeluar dihasilkan oleh pengeluar tradisional. Penerapan secara meluas telah bermula, dengan produk Desktop Metal diedarkan di lebih dari 60 negara di seluruh dunia.

Syarikat ini kini menawarkan empat produk berbeza. Bergantung pada keperluan pelanggan, produk berkisar dari mudah digunakan, pencetak pejabat sehari-hari hingga sistem pengeluaran bervolume tinggi yang digunakan dalam proses pembuatan di sektor seperti kereta dan aeroangkasa. Selain perkakasan, syarikat juga telah mengembangkan perisian yang memungkinkan untuk pengalaman reka bentuk yang interaktif dan mesra pengguna. The Bahagian Hidup perisian menggunakan AI yang membolehkan reka bentuk generatif masa nyata yang bertindak balas terhadap perubahan bahan, resolusi, dan objektif reka bentuk. Secara keseluruhan, syarikat ini memiliki lebih dari 120 paten dan secara aktif memperluas penawaran produk perkakasan dan perisian untuk memenuhi keperluan pelanggan.

Prospek Logam Desktop (DM)

Dalam industri yang sangat kompetitif, Desktop Metal mempunyai kelebihan untuk dipimpin oleh pasukan kepimpinan yang kuat dengan rekod kejayaan. Dengan dewan pengarah yang memiliki pengalaman sebagai lebih daripada 60 penggabungan dan pengambilalihan, syarikat ini berada dalam posisi yang baik untuk menanggapi setiap peluang strategik yang mungkin timbul. Syarikat telah menyatakan bahawa ia secara aktif meneroka 10 M yang berbeza&Peluang, dan apa jua langkah yang akan memberi faedah positif pasti akan dilaksanakan. Dengan apa yang disebut pembuatan aditif generasi seterusnya, 2.0 tiba, penyatuan di sektor ini mungkin, dengan integrasi menegak dan skala ekonomi menjadi pemacu utama kejayaan maju.

Desktop Metal telah mula menggunakan wang yang dikumpulkan dari IPO mereka untuk meningkatkan skala secara agresif, memperoleh pesaing EnvisionTEC dengan harga $ 300 juta. Pemerolehan ini membawa pangkalan pelanggan yang merangkumi Cartier, Celgene, Ford, Hasbro, Oral Arts, Stuller, dan Smile Direct Club, serta dua platform percetakan baru yang dapat digunakan pada printer Desktop Metal yang dikembangkan. Syarikat itu merancang untuk terus menggunakan modalnya untuk berkembang, dan CEO Ric Fulop telah menetapkan tujuan agresif untuk Pendapatan tahunan $ 1bilion menjelang 2025.

Tempat Membeli Logam Desktop (DM)?

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.


Melabur dalam Saham Logam Desktop (NYSE: DM) Melabur dalam Saham Logam Desktop (NYSE: DM) Melabur dalam Saham Logam Desktop (NYSE: DM)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Desktop Metal telah berusaha keras untuk meningkatkan produk mereka untuk digunakan oleh syarikat besar dalam proses pembuatannya. Penawaran produk semasa dan masa depan mereka berpotensi sangat besar untuk mengganggu industri pembuatan tradisional bernilai multi-trilion dolar. Syarikat ini telah menarik perhatian kedua-dua pelabur, dan kedudukan modal yang kuat yang dimiliki oleh syarikat itu adalah kelebihan yang akan memungkinkan pertumbuhan yang ketara dalam beberapa tahun akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map