Melabur dalam Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST)

Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST) adalah syarikat yang mengkhususkan diri dalam sintesis DNA. Twist Biosciences beroperasi di sektor biologi sintetik, yang melibatkan menerapkan prinsip kejuruteraan ke bidang biologi untuk mencipta bahan genetik yang tidak ada di dunia semula jadi. Inovasi seperti penciptaan mikroorganisma untuk membersihkan tumpahan minyak dimungkinkan sebagai hasil biologi sintetik. Teknologi di sebalik karya ini masih sangat baru, dan Twist Biosciences telah mencapai awal dalam persaingan melalui kemajuan yang mereka capai melalui penyelidikan dan pengembangan.

Apa itu Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST)?

Twist Biosciences ditubuhkan pada tahun 2013 oleh dua saintis, Emily Leproust dan Bill Peck. Pengasas syarikat membina Twist dengan tujuan untuk membuat dan menjual DNA buatan khusus untuk digunakan dalam penyelidikan dan pembangunan. Pembuatannya dilakukan melalui Platform Sintesis DNA Twist Bioscience, yang menggunakan teknologi canggih untuk menghasilkan DNA pada skala dengan “menulis” mereka ke plat mikro silikon. Penulisan urutan genetik selalunya merupakan proses yang paling memakan masa dan mahal ketika mengerjakan penyelidikan yang melibatkan DNA. Hasilnya, banyak firma penyelidikan memilih untuk membeli daripada syarikat seperti Twist daripada melakukan penulisan secara dalaman. Dengan berbuat demikian, mereka dapat memperoleh kos yang lebih rendah dengan memanfaatkan ekonomi skala dan proses Twist Biosciences kepakaran industri. Menulis urutan yang betul diperlukan untuk membuat bahan genetik yang tepat yang diperlukan untuk menjalankan kajian penyelidikan mereka. Proses pembelian semudah memuat naik urutan yang diperlukan dalam talian dan membuat pesanan. Dengan mengurangkan kos dan meningkatkan kuantiti bahan yang dihantar, masa yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan sangat dikurangkan.

Syarikat ini beribu pejabat di San Francisco dan mempekerjakan lebih dari 500 orang di seluruh dunia. Salah satu asas pelanggan terbesar mereka adalah syarikat dalam sektor biopharma. Dengan menggunakan bahan genetik yang dihasilkan oleh Twist, para penyelidik dalam bidang ini telah dapat melakukan eksperimen untuk lebih memahami dan berpotensi mencari penawar untuk barah, penyakit autoimun, penyakit kardiovaskular dan penyakit berjangkit. Sebilangan besar kerja ini dilakukan melalui Twist Biopharma, bahagian Twist Biosciences. Bahagian ini telah mewujudkan perpustakaan genetik proprietari yang menyimpan kod genetik ke pelbagai urutan yang ada yang berlaku secara semula jadi di dalam tubuh manusia. Ini boleh digunakan oleh penyelidik untuk belajar di makmal yang mengatur bagaimana tubuh berperilaku dan bertindak balas terhadap pelbagai jenis ubat dan sangat penting pada peringkat awal perkembangan ubat..

Mengapa Twist Biosciences Corp (TWST) Perkara?

DNA adalah asas asas dalam kajian sains biologi. DNA sintetik dengan kos rendah dan sangat dipercayai akan membuka pintu kepada bidang penyelidikan tambahan yang berpotensi mengganggu. Perusahaan ini memiliki pelanggan yang menggunakan produk dan perkhidmatannya dalam berbagai aplikasi, termasuk perawatan kesihatan, pertanian, dan pembuatan kimia. Melalui kajian yang dilakukan di bidang ini menggunakan DNA yang dihasilkan Twist, produk seperti biofuel maju, bio-produk, bahan kimia yang boleh diperbaharui, bahan kimia khas berasaskan bio telah dibangunkan.

Twist Biosciences terkenal dengan pengembangan plat mikro silikon, yang secara drastik telah mengurangkan jumlah masa dan sumber daya yang diperlukan untuk menulis dan menyimpan DNA. Dengan menggunakan teknologi Twist, DNA sintetik dihasilkan dan kemudian ditulis pada cip silikon yang disebut microplates. Plat mikro ini dapat disesuaikan untuk menyimpan urutan khusus bahan genetik, sehingga memungkinkan para saintis dan penyelidik membeli plat mikro yang mengandungi apa yang mereka perlukan untuk menjalankan penyelidikan mereka. Secara tradisional, setiap plat mikro dibuat dari plastik dan berisi 96 telaga, yang merupakan kawasan di mana DNA dan bahan genetik lain disimpan di plat mikro. Melalui kemajuan yang dikembangkan oleh Twist yang meniru miniaturisasi yang dilihat pada semikonduktor sejak beberapa tahun kebelakangan ini, syarikat kini memiliki kemampuan untuk membuat plat mikro silikon yang mempunyai 9,600 telaga. Peningkatan ini membolehkan setiap plat menulis dan menyimpan sejumlah besar bahan biologi sintetik, seperti gen, perpustakaan varian, dan kumpulan oligonukleotida. Rata-rata, produk Twist dapat menjimatkan makmal penyelidikan hingga $ 90,000 dan 37 jam berbanding dengan melakukan kerja di rumah.

Twist Biosciences Corp (TWST) Prospek

Syarikat ini dapat mengikuti perubahan tren di pasar yang relatif baru dan tidak takut untuk melaburkan wang ke dalam idea dengan mempertimbangkan pandangan jangka panjang. Sebagai contoh, ketika syarikat mula-mula mula memasukkan sumber ke dalam NGS (Next Generation Sequencing) pada tahun 2018, ia adalah sebahagian kecil dari perniagaan syarikat. Hanya beberapa tahun kemudian, NGS menjana hampir separuh daripada jumlah pendapatan mereka. Perkembangan teknologi oleh Twist telah digambarkan oleh CEO Leproust sebagai satu yang membolehkan syarikat hulu. Oleh kerana harga dan masa yang diperlukan untuk Twist menghasilkan urutan DNA terus menurun, lebih banyak syarikat cenderung mengeluarkan sumber bahan genetik kepada mereka.

Untuk menjangkakan pertumbuhan masa depan, Twist merancang untuk memperluas kemampuan pembuatan dan komersialnya dengan penambahan “Factory of the Future” yang terletak tepat di luar Portland, di Wilsonville. Kemudahan seluas 110,000 kaki persegi ini kemungkinan akan beroperasi pada tahun 2022. Pengembangan ini akan hampir menggandakan ukuran tenaga kerja dan membolehkan syarikat berkembang secara eksponensial, yang membolehkan mereka mencapai pangkalan pelanggan yang lebih besar dan memperluas jangkauan mereka ke seluruh dunia ke sektor baru. Seiring permintaan untuk produk mereka terus meningkat, pengembangan ini akan memungkinkan syarikat untuk meningkatkan dan memposisikannya dengan baik untuk pertumbuhan agresif ke pasar baru.

Di mana untuk membeli Twist Biosciences Corp (TWST) Stok

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian yang terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST) Melabur dalam Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST) Melabur dalam Twist Biosciences Corp (NASDAQ: TWST)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Dengan pembuatan bahan genetik yang dimungkinkan oleh biologi sintetik, ada kemungkinan besar untuk inovasi saintifik yang baru dan menarik. Teknologi plat mikro silikon Twist untuk penjujukan DNA telah membolehkan mereka menghasilkan bahan sintetik berkualiti tinggi dengan kos yang jauh lebih rendah dan jumlah yang lebih tinggi berbanding rakan sejawatnya. Oleh kerana semakin banyak syarikat merasa selesa dan biasa dengan potensi biologi sintetik dan inovasi baru ditemui, pilihan pertumbuhan untuk Twist tetap menjanjikan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map