Melabur dalam Saham Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA)

Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) adalah pembuat kenderaan elektrik autonomi yang dengan cepat merevolusikan industri automotif. Sebentar tadi, kos kenderaan elektrik terlalu tinggi dan daya tarikannya rendah. Tesla dapat menangani kedua-dua masalah ini, menjadikan kos rendah, menyenangkan untuk memandu kenderaan sebagai hasil kemajuan inovatif dalam teknologi. Syarikat ini dengan cepat menjadi nama rumah tangga dan menikmati pengiktirafan jenama yang jarang dilihat dalam industri automotif. Dengan Ketua Pegawai Eksekutif yang berwawasan, Tesla adalah salah satu syarikat yang paling menjanjikan di pasaran sekarang.

Apa itu Tesla, Inc (TSLA)?

Walaupun identik dengan Tesla, Elon Musk sebenarnya bukan salah satu pengasas asal syarikat. Sebaliknya, dua jurutera, Martin Eberhard dan Marc Tarpenning adalah mereka yang memulakan syarikat itu pada tahun 2003. Musk pertama kali terlibat sebagai pelabur awal tetapi bergabung dengan syarikat itu sebagai ketua dewan tidak lama kemudian. Visi awal untuk Tesla adalah mewujudkan pembuat kereta yang juga merupakan syarikat teknologi. Dengan melabur dalam penyelidikan dan pengembangan, syarikat telah bertahun-tahun mempelopori perkakasan dan perisian yang telah membawa kepada kejayaan revolusi seperti pemanduan autonomi.

Kenderaan pertama Tesla adalah Roadster, yang menyasarkan pasaran mewah. Pengeluaran bermula pada tahun 2008 dan penghantaran pertama merangkumi sejumlah 147 kenderaan, Musk memanfaatkan penjualan ini untuk melabur untuk menurunkan kos dan juga memasukkan wangnya sendiri untuk menyokong syarikat itu melalui proses permulaan. Dengan banyak pelabur berminat dengan potensi Tesla, sebuah syarikat yang dipimpin oleh syarikat yang berwawasan di sebalik usaha seperti Paypal dan SpaceX, syarikat itu akhirnya dibuka pada tahun 2010.

Pada tahun-tahun berikutnya, Tesla dapat menurunkan kos dan memasuki segmen baru pasaran. Kenderaan dengan kos lebih rendah seperti Model X, Model S, dan Model 3 dilancarkan pada tahun-tahun berikutnya, yang membantu memperluas daya tarikan kenderaan elektrik di pasaran massa. Dengan barisan produk yang diperluas ini, Tesla telah melabur dengan banyak untuk membina kapasiti pengeluaran. Kilang asal Tesla terletak di Fremont, California di tapak bekas kilang GM. Sejak itu, syarikat itu telah memperluas pengeluaran ke New York, Nevada, Texas, Shanghai, dan Berlin.

Mengapa Tesla, Inc (TSLAPerkara

Salah satu prestasi kejuruteraan Tesla yang paling hebat adalah milik mereka bateri yang direka bentuk tanpa tab yang diumumkan pada tahun 2020. Pada mulanya, bateri Tesla dihasilkan oleh Panasonic dan vendor lain. Walau bagaimanapun, mereka membawa pengeluaran secara dalaman pada tahun 2020. Reka bentuk yang dipatenkan menghilangkan keperluan untuk tab logam konduktif yang menghubungkan bateri dengan alat pemacu utama di dalam kereta. Teknologi revolusioner ini telah menangani dua keluhan utama yang banyak dialami kenderaan elektrik: harga dan kekurangannya. Sebagai bahagian kenderaan elektrik yang paling mahal, inovasi bateri ini membolehkan Tesla mengurangkan kos bateri secara drastik dan sebagai akibatnya, menjual kenderaan pada harga yang lebih rendah. Perubahan tersebut diharapkan dapat mengurangkan kos pengeluaran sebanyak 56 persen, yang memungkinkan Tesla bersaing dengan kereta bertenaga petrol. Di samping itu, bateri akan mampu menahan tenaga lima kali lebih banyak dan memperluas jarak kenderaan sebanyak 16 peratus

Tidak seperti beberapa pembuat kenderaan, proses pembuatan Tesla sangat bersepadu secara menegak. Walaupun pengeluar lain memfokuskan penyelidikan dan pengembangan mereka pada pengeluaran enjin dan mengusahakan pengeluaran bahagian lain, Tesla menghabiskan banyak masa untuk menyempurnakan keseluruhan proses pengeluaran dari awal hingga akhir. Walaupun peningkatan pengeluarannya bergelut kerana masalah pada tahun 2017 dengan Proses pembuatan tempat duduk Tesla untuk Model 3, masalahnya kini telah diatasi. Ini semakin menyakitkan pengeluaran pengeluaran dan meletakkan Tesla di ambang kemuflisan antara 2017-2019, tetapi telah berbaloi dalam jangka masa panjang. Model perniagaan ini memungkinkan proses pengeluaran yang lancar dan kawalan yang lebih besar terhadap kualiti dan jadual penghantaran, kedua-duanya memberi faedah besar berbanding pesaing mereka.

Tesla, Inc (TSLA) Prospek

Tidak ada keraguan bahawa kenderaan elektrik adalah masa depan. Walaupun banyak pengeluar automatik tradisional mula menggunakan kenderaan elektrik, tidak ada keraguan bahawa Tesla sangat maju dalam hal pengiktirafan jenama dan kesetiaan jenama. Pada tahun 2020, Tesla mengadakan 18 peratus bahagian pasaran kenderaan elektrik, dengan VW masuk pada jarak jauh pada kadar 6 peratus. Walaupun kedudukan mereka tetap kukuh, banyak pembuat kereta telah mula melabur dengan ketara dalam teknologi kenderaan elektrik. Walaupun persaingan meningkat, penjualan dan pendapatan kemungkinan akan terus meningkat. Oleh kerana pertumbuhan keseluruhan sektor pada tahun-tahun mendatang, pangsa pasar yang berkurang akan bermakna bahawa Tesla akan dapat sebilangan kecil pai yang lebih besar. Pada tahun 2019, kenderaan elektrik hanya merangkumi 2 peratus daripada penjualan kereta di seluruh dunia, dengan Eropah dan Asia mendahului. Menjelang 2030, anggaran meramalkan bahawa kenderaan elektrik akan menyumbang 31 peratus keseluruhan pembelian kenderaan baru, dengan masing-masing empat puluh sembilan dan dua puluh tujuh peratus China dan Eropah. Perubahan dasar dilaksanakan di seluruh dunia untuk mempercepat proses ini. Instrumen di tangan penggubal undang-undang termasuk cukai karbon, sekatan akses bandar, dan subsidi tunai untuk pembelian kenderaan elektrik.

Walaupun Tesla paling terkenal dengan kenderaannya, pemacu utama pertumbuhan masa depan kemungkinan besar adalah anak syarikat SolarCity. Sebagai salah satu pengeluar tenaga suria dengan kos terendah di Amerika Syarikat, SolarCity adalah bahagian penting dalam portfolio Tesla. Diperolehi oleh Tesla pada tahun 2016, syarikat ini disatukan dengan baik dengan penawaran produk Tesla yang lain dan sesuai dengan visi syarikat untuk mengubah dunia ke arah ekonomi yang mampan. Walaupun SolarCity menduduki tempat ketiga dari segi pangsa pasar untuk pemasangan solar pada tahun 2020 dan tidak menikmati pengiktirafan jenama kenderaan Tesla, mereka tetap merupakan bahagian yang sangat penting bagi syarikat untuk terus maju.

Di mana untuk membeli Tesla, Inc (NASDAQ:TSLA)?

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur dalam Saham Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA) Melabur dalam Saham Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA) Melabur dalam Saham Tesla, Inc (NASDAQ: TSLA)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Tidak diragukan lagi, Tesla adalah salah satu pemimpin dalam peralihan global ke arah masa depan yang lebih lestari. Syarikat ini dapat mengubah persepsi orang ramai terhadap kenderaan elektrik secara sendirian dan telah mengembangkan pengikutnya. Pelaburan yang dilakukan selama bertahun-tahun telah membuahkan hasil, dengan Tesla kini dapat menurunkan kos dan hasil pada skala besar. Oleh kerana harga menurun lebih jauh melalui inovasi masa depan, kadar penggunaan kenderaan elektrik hanya akan meningkat. Prospek pertumbuhan jangka panjang bagi syarikat sangat menjanjikan, dan landasan yang telah dibuat memastikan bahawa syarikat memiliki jalan yang jelas menuju pertumbuhan yang berkelanjutan hingga ke masa depan.

Sejauh ini kami membincangkan masa depan elektrik dan solar Tesla, kepemimpinan semasa dalam AI sama pentingnya dengan yang disiasat dalam ciri Investing in Artificial Intelligence kami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me