Tokenise International Ltd Melancarkan Bursa Saham Tokenise

Tokenise International Ltd

Walaupun beberapa syarikat berpuas hati melayani sekumpulan sekuriti digital yang sempit, terdapat sebilangan pemain yang mengawasi sesuatu yang lebih besar. Tokenise adalah salah satu syarikat ini, dengan tujuan yang dinyatakan untuk menawarkan rangkaian perkhidmatan yang komprehensif pada skala global.

Berasaskan Gibraltar, dan dilesenkan di Barbados, Tokenise International telah mengekalkan kehadiran global. Kumpulan ini terdiri daripada pelbagai cabang,

 • Perkhidmatan broker berlesen
 • Tokenise.co.uk
  • Pengumpulan Wang Ekuiti
  • Tokenisestock.exchange
   • Pertukaran token keselamatan global
   • Apa masalahnya?

    Boleh dikatakan pautan hilang terbesar di dunia sekuriti digital, adalah kumpulan pertukaran yang maju. Sehingga kini, sektor ini pesat dengan pesaing yang beroperasi sebagai platform penerbitan dan penjaga, namun masih ada kekurangan pilihan untuk pembelian / penjualan sekuriti digital yang sebenarnya.

    Tambahan pula, banyak pertukaran dibatasi untuk menawarkan perkhidmatan mereka di sempadan negara mereka sendiri. Sangat sedikit, jika ada, penyelesaian global benar-benar ada.

    Bagaimana Mereka Menyelesaikannya? – Bursa Saham Tokenise

    Dengan mendapatkan lesen sebagai broker, Tokenise.io siap untuk bekerja. Dengan keadaan ini, Bursa Saham Tokenise telah menjadi fokus langsung syarikat induk, Tokenise International.

    Bursa Saham Tokenise, yang sebelumnya dikenali sebagai DAXNET, baru saja melihatnya laman web bersiaran secara langsung. Di sini, para pelabur boleh mula menaiki kapal terbang, memperoleh akses ke pelbagai peluang.

    Tokenise Stock Exchange menyenaraikan berikut sebagai beberapa perkhidmatan yang mereka tawarkan buat masa ini.

    • Keupayaan penerbitan, memudahkan hosting kedua-dua IPO dan STO
    • Sokongan pasaran sekunder, menyediakan ‘rumah’ untuk token yang ditetapkan, hasilnya mudah tunai dan mudah dicapai

    Selain menyokong penerbitan, dan perdagangan, token keselamatan, Tokenise telah menerapkan banyak fleksibiliti terhadap jenis token keselamatan yang disokong. Token ini mungkin disusun sebagai / mewakili apa sahaja dari ekuiti, hutang, dividen, pemilikan pecahan, Dana dan banyak lagi.

    Martin Graham, Ketua Kumpulan, menyentuh mengapa token keselamatan memegang janji tersebut, dengan menyatakan,

    “Tokenisasi sekuriti dan aset dunia nyata lain akan mengubah kebolehcapaian dan kecekapan pasaran modal. Menghilangkan ketidakcekapan, geseran dan halangan untuk penyertaan akan mendemokrasikan proses pemadanan penyedia dan pengguna modal risiko. Ini seterusnya akan meningkatkan aliran dana dan peluang pelaburan untuk peserta pasaran. “

    Secara semula jadi, kerana ini adalah pertukaran yang menyokong token keselamatan, penyertaan di kalangan pelabur terhad kepada mereka yang melepasi parameter KYC dan AML yang diperlukan.


    Tokenise UK

    Walaupun fokus syarikat mungkin pada Tokenise Stock Exchange, pembangunan masih diteruskan dengan Tokenise UK. Dengan keadaan ekonomi pada tahun 2020, banyak yang menyatakan bahawa pembiayaan melalui saluran VC tradisional telah berkurang. Hasilnya, kami telah melihat peningkatan minat dalam crowdfunding ekuiti.

    Walaupun masa akan memberitahu sama ada crowdfunding ekuiti dapat mengekalkan dan mengubah minat ini menjadi penyertaan sebenar, Tokenise bermaksud bersedia. Salah satu contoh acara yang boleh diharapkan di platform adalah penawaran semasa oleh KABN – an penawaran token ekuiti ingin mengumpulkan $ 8 juta USD.

    Pasukan

    Di sebalik pelbagai produk yang ditawarkan, oleh Tokenise International, adalah pasukan yang mahir. Inti kumpulan ini terdiri daripada lima individu berikut, dengan masing-masing mempunyai resume yang mengagumkan.

    Michael Kessler            – Ketua Pegawai Eksekutif & Pengasas

    Martin Graham            – Ketua Kumpulan

    Simone Murray – Ketua Pegawai Kewangan

    Simon Kiero-Watson   – Pengarah Pasaran

    Hirander Misra            – Pengarah Kumpulan

    Apa yang akan datang?

    Dengan onboarding pelanggan bermula, kami menghubungi Tokenise Stock Exchange untuk bertanya kepada mereka, ‘Apa selanjutnya? Apakah penanda seterusnya pada peta jalan Tokenise yang boleh dinantikan oleh syarikat dan pelabur? ‘

    Michael Kessler, Ketua Pegawai Eksekutif & Pengasas Bursa Saham Tokenise, meluangkan masa untuk menjelaskan apa yang mereka tawarkan, dan apa yang dapat kita nantikan. Dia menyatakan,

    “Tokenisasi sekuriti dan aset dunia nyata lain akan mengubah kebolehcapaian dan kecekapan pasaran modal. Dengan membawa kelas aset baru di pelbagai bidang kuasa kepada komuniti global pelabur akan membolehkan syarikat mengumpulkan modal dengan lebih mudah dan membolehkan kecairan yang lebih besar dihasilkan di mana ia sebelumnya tidak likuid.

    Dari segi langkah seterusnya

    1. Mengaktifkan KYC penuh & AML serta pengkategorian pelabur
    2. Kami bercakap dengan sebilangan penerbit yang ingin menyenaraikan di platform dan melalui salah satu penasihat korporat kami
    3. Kami menjangkakan penyenaraian pertama akan datang dalam beberapa minggu / bulan akan datang (sebahagiannya bergantung pada Covid) yang akan membolehkan orang ramai menyenaraikan beberapa kelas aset untuk memenuhi keperluan mereka, termasuk:
    • Kelas aset baru
    • Pemilikan pecahan aset fizikal
    • Royalti ekuiti persendirian

    Serta aset tradisional:

    • Ekuiti
    • Bon
    • Dana
    • Komoditi

    Kami bercakap dengan lebih daripada 20 syarikat baru dari pengawal selia dan nama isi rumah, kemudahan CBD ubat, aset harta tanah, pengeluar minuman, produk kecantikan, perniagaan fintech dll. Sebaik-baiknya dalam beberapa minggu akan datang kami akan mempunyai 3-4 penerbitan baru yang siap untuk dilalui proses penyenaraian dan sertai pertukaran kami. Kami ingin penerbit baru menghubungi kami dan pelabur mendaftar. “

    Pertandingan

    Walaupun pasar hampir tidak jenuh, berkaitan dengan pertukaran token keselamatan, ada beberapa yang sedang aktif atau sedang dalam pengembangan. Setiap perkara berikut berpotensi menjadi pesaing dengan apa yang ditawarkan oleh Tokenise.

    • MERJ
    • OpenFinance
    • Archax

    Setiap pertukaran ini sedikit berbeza, kerana MERJ melayani pangkalan pelanggan global, sementara OFN terhad kepada A.S., dan Archax masih belum melancarkan.

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map