Tembaga untuk Menjamin Indeks Khusus dengan ‘Catalyst’

Pemangkin Tembaga

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, satu perkara telah diperjelaskan dalam sekuriti digital. Ini adalah keperluan untuk mengembangkan perkhidmatan yang ‘merapatkan jurang’ antara pasar tradisional dan yang akan datang. Cukup dengan mewujudkan perkhidmatan dan penawaran baru, tidak semestinya mendorong penggunaan. Sebaliknya, dengan menyediakan peralihan yang mudah bagi mereka yang sudah berada di pasaran kewangan, nampaknya merupakan jalan yang lebih bijaksana untuk diikuti.

Dengan ini, Copper telah mengumumkan penciptaan, dan peluncuran, perkhidmatan baru, yang digelar ‘Copper Catalyst’.

Secara sederhana, Copper menggambarkan Catalyst sebagai menyediakan kemampuan untuk ‘membolehkan dana kripto membuat dan mengeluarkan sekuriti pada aset digital dengan cepat, dan menjimatkan kos’.

Apa yang dilakukannya? Dan bagaimana?

Pemangkin membolehkan pelabur institusi mendapat akses / pendedahan kepada cryptocurrency – sekaligus menghilangkan keperluan untuk penyimpanan diri. Ini dilakukan melalui penggunaan sijil yang dikendalikan secara aktif (AMC). Akibatnya, dengan menggunakan AMC, Copper membolehkan indeks cryptocurrency dianggap sebagai sekuriti yang dapat dibersihkan.

Memberikan daya tarikan yang lebih besar kepada Catalyst, adalah penggunaan Swiss ISIN – yang bermaksud sekuriti tersebut akan dapat dilunaskan sepenuhnya (mudah ditukar menjadi wang tunai). Akibatnya, akses akan diberikan melalui pelbagai pertukaran Eropah yang diatur.

Sehingga kini, Catalyst adalah satu-satunya perkhidmatan seumpamanya. Bergantung pada kejayaannya, pasti akan ada pesaing yang muncul pada masa akan datang.

ADALAH DALAM

ISIN adalah kependekan dari ‘International Securities Identification Number’. Nombor-nombor ini dilampirkan pada penerbitan stok tertentu, dan memberikan maklumat mengenai produk yang mendasari.

Anggap ISIN serupa dengan VIN (Nombor Pengenalan Kenderaan) pada kenderaan anda. Apabila disahkod, VIN akan memberikan maklumat, seperti tarikh pembuatan, pilihan, dan lain-lain. Begitu juga, apabila disahkod, ISIN akan memberikan maklumat, seperti pengecam stok, negara penerbitan, dll.

ISIN digunakan terutamanya untuk mengenal pasti produk yang mendasari, mengurangkan risiko pelbagai bentuk penipuan.

Penjimatan kos

Selain menawarkan pelbagai keupayaan yang dibahas di atas, Copper mencatat satu lagi tarikan utama ke arah Catalyst – penjimatan kos.


Mereka menyifatkan penjimatan kos ini, terutamanya, kepada ‘pematuhan peraturan awal dan berterusan’. Dengan menawarkan pelbagai perkhidmatan, sekitar KYC / AML, pengurusan perdagangan, dan banyak lagi, Copper menduga bahawa pelanggan akan menjimatkan, masa, dan wang. Sebagai contoh, mereka memberikan perbandingan berikut antara penggunaan suite Catalyst berbanding sumber perkhidmatan bebas.

Pemangkin

  • £ 25K
  • Penyelesaian dalam beberapa hari

Bebas

  • £ 100K+
  • Penyiapan dalam beberapa bulan

Ulasan

Setelah mengumumkan pelancaran Catalyst, CEO Copper, Dmitry Tokarev, meluangkan masa untuk memberi komen. Dia menyatakan,

“Industri dana kripto telah menunjukkan pertumbuhan yang sangat menjanjikan dalam dekad yang lalu, dengan strategi yang mengagumkan dan pulangan yang sangat baik untuk pelabur. Tetapi bukan rahsia lagi bahwa ada halangan yang jelas untuk kelulusan mereka ke arus perdana pelaburan: kurangnya pilihan pensekuritian yang layak. Dengan kos setinggi langit dan masalah pematuhan yang luas yang berkaitan dengan kebanyakan struktur yang ada, terdapat jurang antara pasaran kewangan tradisional dan dana generasi akan datang: jurang yang akan dijambatan oleh Copper Catalyst. “

Suite Berkembang

Dengan pelancaran Catalyst, Copper kini mempunyai rangkaian perkhidmatan yang lengkap. Berikut adalah beberapa contoh.

Oleh kerana rangkaian produk ini siap dibentuk, Copper berpotensi menjadi pemimpin dalam sektor yang berpotensi.

Siri A

Pembangunan, dan peluncuran Catalyst adalah tanda yang menjanjikan. Ini menunjukkan bahawa Copper tidak mensia-siakan Seri A mereka yang baru selesai.

Kami baru-baru ini merangkumi kejayaan pusingan pendanaan ini, kerana Copper dapat menjana pelaburan $ 8 juta melalui pelbagai syarikat. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai babak ini, dan yang mengambil bahagian, pastikan untuk membaca artikel berikut.

Pakar Kustodial ‘Copper’ menarik pelaburan $ 8 juta melalui Siri A

Tembaga

Ditubuhkan pada tahun 2018, Copper mengekalkan ibu pejabat di London, UK. Yang terpenting, pasukan di Copper berusaha untuk mengembangkan rangkaian perkhidmatan yang komprehensif, disesuaikan dengan aset digital.

Ketua Pegawai Eksekutif, Dmitry Tokarev, kini mengawasi operasi syarikat.

Pandangan Masa Lalu

Walaupun perkhidmatan mereka telah berkembang lebih dari sekadar hak penjagaan, ini tentunya merupakan bidang khusus bagi syarikat. Selama setahun terakhir, kami telah menyentuh berbagai contoh adopsi, termasuk SWARM, ketika mereka beralih ke token keselamatan Tembaga untuk jagaan.

Tembaga untuk Menyediakan Perkhidmatan Penjagaan Token Keselamatan kepada SWARM

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map