Sepasang Syarikat Berasaskan London Cari Persamaan dengan ‘Corda’

Usaha Berpasukan

Sepasang syarikat yang berpangkalan di London, Archax dan VALK, baru-baru ini dilepaskan berita bahawa mereka berhasrat untuk bekerja secara serentak dalam usaha untuk melayani sektor keselamatan digital dengan lebih baik.

Hujung ke hujung

Perkongsian yang baru ditubuhkan ini dilakukan dengan tujuan untuk menyediakan pelanggan masing-masing, Archax dan VALK, akses ke rangkaian perkhidmatan yang memungkinkan penerbitan / perdagangan sekuriti digital dari hujung ke hujung.

Untuk membolehkan rangkaian perkhidmatan yang komprehensif ini, setiap syarikat akan membawa sesuatu yang berbeza.

  • VALK akan memudahkan tokenisasi, penerbitan, dan pengurusan sekuriti digital
  • Archax akan memudahkan aktiviti dan perdagangan pasca perdagangan melalui akses ke pasaran sekunder

Apa maksudnya, ialah sekuriti digital yang dibuat melalui VALK akan memiliki kediaman di Archax Exchange. Hasilnya adalah bahawa setiap syarikat, dan sekuriti digital masing-masing, mendapat banyak manfaat melalui kemampuan yang disebutkan di atas.

Integrasi yang lalu

Di luar lokasi geografi mereka, ada satu kesamaan antara kedua syarikat ini – penggunaan R3 Corda Platform.

Sebagai pelanggan R3 Corda, masing-masing, Archax dan VALK, memiliki akses ke platform berasaskan DLT sumber terbuka, yang memungkinkan untuk menerapkan kontrak pintar.

CordaCorda

Tonton video ini di YouTube

Archax untuk Menyelaraskan Aktiviti Pasca Perdagangan melalui Integrasi Platform R3 Corda

Ulasan

Dalam pengumuman perkongsian mereka, wakil dari masing-masing, VALK dan Archax, meluangkan masa untuk memberi komen. Berikut adalah apa yang mereka katakan mengenai makna kolaborasi ini, terus maju.

Antoine Loth dan Elie Azzi, pendiri VALK, menyatakan,

“Kami gembira dapat menjalin kerjasama dengan Archax dan berharap dapat menjadi salah satu platform pertama di Corda yang berintegrasi dengan pertukaran mereka. Pelanggan kami kini akan mempunyai akses ke pintu masuk ke kecairan dan Archax dapat memanfaatkan aliran perjanjian luar biasa rakan kongsi kami yang mengeluarkan, membiayai dan memperdagangkan aset berkualiti tinggi dalam ekuiti, dana, infrastruktur dan harta tanah swasta. Kami gembira dapat membina antara muka perniagaan antara pemain institusi berprestasi tinggi dan bereputasi baik dan Archax, tempat pasaran paling inovatif di UK. “

Graham Rodford, Ketua Pegawai Eksekutif Archax, menyatakan,

“Kami sedang membina pasaran institusi global yang pertama untuk sekuriti digital yang berpusat di London. Oleh itu, kami berminat untuk menyenaraikan tawaran token yang paling dipercayai – jadi perkongsian seperti ini dengan VALK sangat relevan dan penting bagi kami. Walaupun kami agnostik blockchain dari segi token yang kami senaraikan, kami telah bekerjasama dengan R3 untuk menggunakan Corda untuk lejar dan aktiviti pasca perdagangan kami sendiri, jadi kerjasama ini dengan VALK, yang menggunakan Corda juga, masuk akal. Kami gembira dengan peluang yang diberikan oleh tokenisasi aset, dan kami berharap dapat bekerjasama dengan VALK ke depan. “

Bercakap dengan Graham

Pada pertengahan tahun 2019, kami bernasib baik kerana telah menyelesaikan wawancara eksklusif dengan Ketua Pegawai Eksekutif Archax, Graham Rodford. Di sini, Rebecca Stoner, COO sekuriti.io, mengkaji apa yang diharapkan oleh Archax untuk dicapai dan bagaimana mereka akan mencapai matlamat mereka.

Siri Temu ramah – Graham Rodford, Ketua Pegawai Eksekutif Archax

NILAI

Ditubuhkan pada tahun 2018, VALK mengekalkan ibu pejabatnya di London, England. Pasukan di belakang VALK telah mengembangkan penyelesaian teknologi yang memungkinkan untuk ‘pengurusan, perdagangan, dan pelaburan aset tidak tersenarai’.

Cofounder, Antoine Loth dan Elie Azzi, kini mengawasi operasi syarikat.

Archax

Ditubuhkan pada tahun 2018, Archax mengekalkan ibu pejabat di London, England. Yang terpenting, pasukan di Archax berusaha untuk mengembangkan, dan melancarkan, pertukaran yang dinanti-nantikan, yang diharapkan dapat melayani sektor sekuriti digital.

Ketua Pegawai Eksekutif, Graham Rodford, kini mengawasi operasi syarikat.

Dalam Berita Lain

Walaupun pelancaran pertukaran sekuriti digital mereka mengambil masa lebih lama untuk berkembang daripada yang dijangkakan pada awalnya, Archax tetap menjadi salah satu projek yang dinanti-nantikan di sektor ini. Oleh itu, kami telah membuat berita mengenai syarikat muda ini dalam pelbagai kesempatan. Berikut adalah beberapa artikel yang memperincikan apa sebenarnya Archax sejak akhir-akhir ini.

ClearBank Dipilih oleh Archax untuk Menyediakan Pelbagai Perkhidmatan

Tokeny dan Archax membentuk Perkongsian Strategik

HighCastle Mencari Peningkatan Kecairan melalui Archax

Globacap untuk Mengintegrasikan Perkhidmatan dengan Digital Exchange Archax

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map