Pimpin Harta Tanah untuk Menerbitkan Sekuriti Digital dalam Peningkatan Modal dengan Bantuan dari Securitize, GRIP, dan Rialto

Pemaju hartanah kediaman dan komersial Jepun, Harta Tanah Utama, telah diumumkan niatnya untuk menganjurkan peningkatan modal yang akan datang. Melalui pakatan dengan pelbagai penyedia perkhidmatan (Securitize, GRIP, Rialto), Lead Real Estate akan menjadi tuan rumah acara ini di platform global.

Peningkatan modal akan terbentuk sebagai tawaran sekuriti digital (DSO), kerana Lead Real Estate berharap dapat memberikan pendedahan yang paling menjimatkan kos bagi pelabur yang berminat. Walaupun Lead Real Estate belum mengumumkan berapa banyak ekuiti yang akan dijual, mereka menunjukkan bahawa ia akan menjadi acara berjuta-juta dolar.

Bantuan dari Trio

Mereka yang akan membantu Lead Real Estate, masing-masing membawa kepakaran yang berbeza. Oleh itu, sepanjang peningkatan modal, syarikat berikut akan ditugaskan dengan peranan yang berbeza.

 • Sebagai bank pelaburan dalam Pusat Kewangan Antarabangsa Dubai (DIFC), GRIP akan mengambil alih peranan sebagai penasihat kewangan, dan pengurus kenaikan modal.
 • Menjamin
  • Sebagai peneraju dalam sektor sekuriti digital, Securitize akan menyediakan timbunan teknologi yang diperlukan untuk penciptaan dan penerbitan sekuriti digital yang dijual sepanjang acara.
  • Rialto
   • Dengan memanfaatkan pendaftaran dan pemberian lesen mereka dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) dan Lembaga Pengawalseliaan Industri Kewangan (FINRA), penyertaan Rialtos akan memungkinkan acara ini dapat diakses pada skala yang lebih besar. Ini bermakna bahawa lebih banyak pelabur dari seluruh dunia akan layak untuk mengambil bahagian.
   • Harapan

    Walaupun Lead Real Estate tidak memberikan perincian mengenai jumlah ekuiti yang disediakan, ia memberikan gambaran tentang bagaimana mereka mengharapkan para pelabur akan mendapat ganjaran.

    • 5% p.a., dalam bentuk dividen
    • 10-20% p.a. keuntungan bersih

    Secara kumulatif, Lead Real Estate menjangkakan bahawa ini akan setara dengan pulangan 6-8%. Penting untuk dicatat, bagaimanapun, bahawa ini hanyalah harapan. Seperti pelaburan apa pun, tidak ada jaminan.

    Jalan Bersebelahan

    Sehingga kini, salah satu pelaksanaan sekuriti digital yang paling popular adalah dengan memperagakan harta tanah. Sebagai kelas aset berpotensi tinggi, sering dilanda kecairan rendah, ramai yang percaya harta tanah merupakan sektor yang sempurna untuk rombakan.

    Lead Real Estate, bagaimanapun, telah memilih untuk menempuh jalan yang berdekatan dengan apa yang telah kita lihat sejauh ini. Walaupun kebanyakan syarikat telah menumpukan pada tokenisasi harta tanah itu sendiri, Lead Real Estate ingin memanfaatkan sekuriti digital dengan menjual sebahagian perniagaan.

    Ini bermaksud bahawa bagi pelabur yang berminat, sementara sektor ini tetap sama, pendedahan mereka berpusat; keuntungan bergantung pada kejayaan Lead Real Estate secara keseluruhan, dan bukannya aset tunggal di bawah kawalan mereka.

    Ulasan

    Setelah mengumumkan acara ini, wakil dari masing-masing, Lead Real Estate dan Securitize, meluangkan masa untuk memberi komen.

    Eiji Nagahara, Ketua Pegawai Eksekutif Lead Real Estate, negeri,


    “Di Lead Real Estate, kami percaya dapat memberikan nilai kepada pelanggan kami di seluruh kegiatan perniagaan kami, jadi mempelopori instrumen yang dirancang dengan tepat untuk meningkatkan kecekapan dan mengurangi geseran, sambil memberikan akses global ke salah satu metropolis terbesar di dunia, Tokyo dengan populasi 38 juta adalah penyelesaian yang ideal untuk mencapai matlamat modal kami ”

    Carlos Domingo, Ketua Pegawai Eksekutif Securitize, menyatakan,

    “Securitize sangat berbangga menjadi penyedia teknologi untuk penerbitan keselamatan digital Lead Real Estate … Perjanjian ini bukan sahaja mengesahkan kepercayaan kami bahawa Jepun akan terus menjadi peneraju global dalam membangunkan sekuriti digital, tetapi juga memperlihatkan bagaimana teknologi itu menyelesaikan masalah sebenar untuk syarikat yang lebih besar dan lebih mapan dengan menyediakan penyelesaian yang efektif dan berpatutan untuk mengeluarkan dan mengurus sekuriti swasta pada skala global. ”

    Harta Tanah Utama

    Ditubuhkan pada tahun 2003, Lead Real Estate adalah pemaju harta tanah yang berpusat di Tokyo, Jepun. Sejak dilancarkan, nilai aset di bawah kawalannya telah meningkat menjadi kira-kira $ 65 juta USD.

    Ketua Pegawai Eksekutif, Eiji Nagahara, kini mengawasi operasi syarikat.

    Dalam Berita Lain

    Jepun dalam perjalanan untuk menjadi identik dengan usaha berasaskan blockchain. Hanya beberapa hari yang lalu, kami membincangkan perkembangan mengenai Boostry, dan pintu masuk pihak berkepentingan baru dalam platform penerbitan sekuriti digital.

    Antara DSO yang dibincangkan di sini hari ini, pelaburan baru-baru ini dalam syarikat Jepun, dan kerajaan yang sedang berjalan penyelidikan ke dalam mata wang digital bank pusat (CBDC), ‘tanah matahari terbit’ kelihatan bersedia untuk menjadi pemimpin dalam dunia blockchain.

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map