Pandangan Pantas – Analisis Perdagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan: 2019

Minggu ini, Security Token Group melancarkan kajian komprehensif tahunannya – Analisis Perdagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan: 2019. Kajian ini memberikan pandangan langsung mengenai keadaan penggunaan token keselamatan semasa. Selain itu, ia memberi sedikit gambaran mengenai halangan utama yang dihadapi oleh pelabur yang ingin mengambil bahagian dalam pasaran sekunder.

Kajian ini menghasilkan beberapa data yang menarik. Pertama, statistik menunjukkan kurangnya kemajuan di banyak bidang mengenai penerapan token keselamatan. Laporan itu menyoroti bidang keprihatinan mulai dari kurangnya pemahaman tentang teknologi baru, hingga penundaan karena persetujuan peraturan. Mungkin sekeping data yang paling mencolok yang disahkan oleh laporan ini adalah kekurangan permintaan pelabur global yang mengejutkan untuk token yang dikawal selia ini.

Analisis Dagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan: 2019

Sebagai sebahagian daripada pendekatan komprehensif Security Token Group terhadap pasaran, para penyelidik memilih untuk menilai semua bidang kuasa antarabangsa. Dengan cara ini, laporan ini dapat mencerminkan metrik global prestasi pasaran pada tahun 2019. Pendekatan ini memberikan pandangan yang sangat diperlukan mengenai keseluruhan kesihatan dan prestasi pasaran sekunder di peringkat antarabangsa..

Gambaran Keseluruhan Dagangan Sekunder STO 2019

Sebagai salah satu laporan pertama yang diterbitkan berkaitan dengan kemajuan pasaran sekunder token keselamatan 2019, pembaca mengetahui sejumlah besar data yang sebelumnya tidak diketahui. Sebagai contoh, laporan menunjukkan bahawa pasaran token sekunder memuncak pada bulan Januari pada $ 229.501.221.25. Menariknya, puncak ini adalah hasil langsung dari perdagangan token ekuiti pilihan TZERO.

Terutama, pada akhir tahun ini, pasaran sekunder mengalami penurunan 67% dengan had pasaran bulan Disember hanya pada $ 76,062,199,46. Pada masa ini, jumlah dagangan untuk pasaran sekunder adalah sekitar $ 2.410.607.94. Jumlah dagangan ini dipecah menjadi purata bulanan $ 214,682.90 atau dipecah lebih jauh, purata harian $ 7,156.10.

Walaupun pasaran STO berkembang, 2019 hanya menyaksikan tiga pertukaran token keselamatan disiarkan. Menariknya, ketiga-tiga bursa tersebut memenuhi syarat kepatuhan bidang kuasa AS. Data ini membuktikan keinginan firma blockchain yang semakin meningkat untuk memasuki pasaran AS. Tiga pertukaran yang menjadi terbuka pada tahun 2019 adalah tZERO, OpenFinance Network, dan Uniswap Exchange.

tZERO

Pertukaran tZERO memasuki perkhidmatan pada Januari 2019. Pada masa itu, tZERO hanya menghoskan satu token keselamatan, token ekuiti pilihan TZROP. Walaupun kekurangan platform yang disediakan, tZERO mengekalkan had pasaran tertinggi sepanjang tahun. Oleh itu, tZERO mewakili 58% luar biasa dari keseluruhan pasaran sekunder. Oleh itu, TZROP adalah token terbesar dalam industri yang akan diperdagangkan pada tahun 2019. Sebagai tambahan kepada aktiviti yang paling banyak, TZROP juga menerima gelaran sebagai token keselamatan yang paling kerap diperdagangkan di pasaran sekunder mengenai jumlah harian.

Prestasi tZERO melalui Analisis Dagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan

Prestasi tZERO melalui Analisis Dagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan

Rangkaian OpenFinance

Rangkaian OpenFinance membuka pintunya sebelum tZERO pada suku keempat 2018. Tidak seperti persaingan, OpenFinance berjaya memberi pilihan token keselamatan kepada para pelabur untuk diperdagangkan. Sehingga Disember, bursa ini memperdagangkan lima token keselamatan langsung: Blockchain Capital, Lottery.com, SPiCE VC, 22x Fund, dan Protos Asset Management.

Tolak

Uniswap dibuka pada akhir tahun. Uniknya, pertukaran ini tertumpu pada token keselamatan yang disokong harta tanah. Pertukaran ini menjadi tuan rumah tiga harta tanah nyata di Detroit, Michigan. Oleh kerana Uniswap terutama memperdagangkan token harta tanah, pertukaran memberi pelabur peluang pelaburan baru dan unik. Yang penting, penganalisis melihat harta tanah token sebagai potensi kenaikan yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Analisis Perdagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan – 2019

Laporan ini juga memberi penjelasan mengenai kecepatan di mana token ini mendapat populariti. Terutamanya, permulaan 2019 adalah kuat. Yang penting, terdapat lima token keselamatan langsung yang diperdagangkan pada Q1. Walaupun permulaannya kuat, sebahagian besar token ini tidak melihat perdagangan harian. Sebenarnya, laporan itu mendedahkan sebahagian besar token keselamatan hanya mengalami beberapa perdagangan setiap bulan.

Analisis Perdagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan Mendapatkan Dua Kebenaran

Setelah mengkaji semua data yang disajikan, Analisis Perdagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan membuktikan dua perkara penting mengenai aktiviti token keselamatan di pasaran sekunder. Satu, ini menunjukkan bahawa infrastruktur token keselamatan mulai meresap di pasar tradisional. Penerapan ini terbukti kerana banyak institusi terbesar di dunia memutuskan untuk mencuba teknologi blockchain sebagai alternatif kepada sistem perniagaan semasa yang merangkumi transaksi dan penyelesaian.

Keputusan ini masuk akal apabila anda mempertimbangkan peningkatan kecekapan dan pengurangan kos yang diperoleh syarikat daripada penyatuan. Sebagai contoh institusi utama yang ingin memasuki sektor token keselamatan, laporan itu menyenaraikan usaha blockchain terbaru Santander Bank. Juga, tokenisasi firma pengurusan aset $ 700B oleh Franklin Templeton dan Deutsche Boerse menyelesaikan perdagangan sekuriti digital secara rantaian disenaraikan.

Santander Memasuki Sektor Blockchain melalui Laman Web

Santander Memasuki Sektor Blockchain melalui Laman Web

Yang kedua, dan mungkin yang paling penting dari laporan ini adalah bahawa kebanyakan pelabur runcit (crypto dan tradisional) tidak begitu berminat dengan kumpulan token keselamatan semasa di pasaran sekunder. Kekurangan minat ini diterjemahkan ke dalam prestasi kurang memuaskan sebahagian besar token keselamatan yang diperiksa.

Penyertaan pelabur yang suram ini dapat dikaitkan dengan beberapa sebab. Penganalisis menunjukkan sekatan pengawalseliaan, keletihan pelabur, dan pulangan jangkaan rendah sebagai beberapa sebab utama di sebalik kurangnya penyertaan. Pada gilirannya, ketidak minat ini diterjemahkan ke dalam platform perdagangan yang berjuang untuk memberikan kecairan yang sangat diperlukan kepada sektor ini.

Masa Depan Nampak cerah

Walaupun Analisis Perdagangan Sekunder Pasar Token Keselamatan membuktikan bahawa ada banyak pekerjaan yang harus dilakukan di ruang tersebut, ia juga menunjukkan bahawa pasaran berkembang dengan perlahan. Laporan tersebut menunjukkan bahawa terdapat lebih dari 60 pertukaran token keselamatan yang akan dilancarkan pada tahun 2020. Pertukaran ini merangkumi seluruh dunia termasuk Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Jerman, Liechtenstein, Estonia, Belanda, Switzerland, Gibraltar, Malta, Seychelles, Belarus, Kepulauan Virgin Britain, Singapura, China, Filipina, Antigua, Jamaica, Barbados, Kepulauan Cayman, Mauritius, Emiriah Arab Bersatu, dan Greenland.

Analisis Perdagangan Sekunder Pasaran Token Keselamatan – Pandangan ke Masa Depan

Anda mesti menyerahkannya kepada Kumpulan Token Keselamatan. Pasukan ini berjaya mengumpulkan harta karun maklumat berharga yang pasti dapat membantu membimbing pelabur dan organisasi bergerak maju. Buat masa ini, mereka yang berminat dengan perincian geografi statistik ini boleh mendapatkan maklumatnya di sini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me