Kewibawaan – Pandangan Pelbagai Penyelesaian Industri

Rintangan Industri – Kewibawaan

Dalam tempoh kurang dari dua tahun, keadaan pemeliharaan dalam blockchain telah berkembang pesat. Sebanyak lapan belas bulan yang lalu penerbitan menyiarkan sekitar ‘Keadaan penjagaan kripto yang menyedihkan’. Enam bulan selepas itu, penyelesaian hak penjagaan dianggap sebagai inovasi yang berkembang pesat dalam industri ini.

Faktor pendorong utama perkembangan yang dilihat, berkaitan dengan hak penjagaan, adalah kerana narasi ‘modal institusi’ memasuki dunia crypto. Sekiranya ini berlaku, mereka memerlukan syarikat yang dipercayai untuk memberikan perkhidmatan ini.

Hari ini, pelbagai syarikat yang menyedari kekurangan penyelesaian dalam industri telah melancarkan, dan menetapkan tahap awal adopsi. Berikut adalah beberapa syarikat ini, dan apa yang mereka bawa ke meja.

Anchorage

Dalam berita terkini, gergasi pemprosesan pembayaran, VISA, Blockchain Capital, dan lain-lain, melabur $ 40 juta USD ke dalam penyelesaian kustodian berasaskan blockchain – Anchorage. Kenaikan ini mewakili Seri B, dengan syarikat sebelum ini mengumpulkan $ 16 juta dalam Seri A mereka beberapa bulan yang lalu.

Syarikat muda yang menjanjikan ini telah mengambil pendekatan yang berbeza untuk menyediakan tempat perlindungan aset digital yang selamat. Daripada menggunakan kata laluan dan nama pengguna, platform ini bergantung pada gabungan kecerdasan manusia dan buatan untuk mengesahkan transaksi pada peranti yang disenaraikan dalam senarai putih.

Anchorage telah menyatakan bahawa, pada waktunya, platform mereka akan menyokong semua bentuk aset digital. Keserbagunaan, dan minat dalam sektor yang ditunjukkan oleh syarikat seperti VISA, menunjukkan masa depan yang cerah.

Teknologi Tidak Terikat

Salah satu pelancaran pertukaran sekuriti digital yang paling dinanti-nantikan pada tahun 2019, adalah Archax Exchange yang akan datang. Dengan pelancaran yang diproyeksikan pada Q4 tahun 2019, sangat mustahak bagi Archax untuk menjalin semua perkongsian dan perkhidmatan yang diperlukan lebih cepat daripada kemudian. Teka-teki teka-teki terbaru yang akan dibuat adalah keputusan untuk menggunakan perkhidmatan jagaan, yang ditawarkan oleh Unbound Tech.

Unbound Tech, yang beroperasi di luar New York, telah mengembangkan platform berasaskan DLT yang memecah dan menyimpan data di antara pelbagai pihak. Ini dilakukan dengan tujuan untuk menghilangkan satu titik kelemahan dalam rangkaian penyimpanan. Tidak syak lagi, platform mereka yang inovatif dan digilap membawa kepada kerjasama strategik ini.

Teknologi Tidak Terikat – Matematik Lebih PentingTeknologi Tidak Terikat - Matematik Lebih Penting

Tonton video ini di YouTube

Tembaga


Peningkatan sekuriti digital juga mengakibatkan peningkatan banyak platform penerbitan. Untuk terus menarik minat pelanggan mereka, setiap platform ini mesti menawarkan pelanggan mereka akses langsung ke perkhidmatan jagaan, atau mengarahkannya ke pihak ketiga.

Salah satu platform penerbitan yang paling menjanjikan, SWARM, telah mengalami penggunaan yang lebih baik daripada kebanyakan, setakat ini. Tidak menawarkan perkhidmatan jagaan ‘in-house’, SWARM menjalin perkongsian strategik dengan Copper yang berpusat di UK.

Tembaga memberikan penjagaan gred institusi melalui penggunaan amalan yang disebut ‘air-capping’. Ini hanya merujuk kepada amalan memastikan peranti penyimpanan sejuk mereka, tidak hanya tidak tersambung ke internet, tetapi tidak disambungkan ke peranti lain yang mengekalkan sambungan internet.

Setelah menjalin persekutuan mereka, SWARM Cofounder Philipp Pieper, mendapat pujian tinggi untuk Copper. Dia menyatakan, “Integrasi antara Copper dan SWARM sangat sesuai kerana keserasian teknologi dan juga pasukan kami … Copper memberikan tahap keselamatan dan kemudahan kelas institusi yang sangat penting untuk penggunaan sekuriti digital oleh pelabur institusi dan pasaran runcit, “

Pangkalan Wang Syiling

Suka atau benci mereka, Coinbase tetap berada di barisan hadapan dalam industri blockchain. Ini bermaksud bahawa apabila penyelesaian kustodian mereka, ‘Coinbase Custody’ mengumumkan sokongan untuk keselamatan digital pertama mereka, ini merupakan langkah penting.

Sebab langkah ini penting dapat dipecahkan dengan pelbagai cara, tetapi positif terutamanya, kerana peningkatan pendedahan yang akan diberikan oleh Coinbase kepada sektor sekuriti digital yang baru muncul. Sebilangan besar peserta dalam dunia blockchain berpengalaman dalam ICO, tetapi belum tentu terdedah kepada STO dan DSO. Sokongan aset yang dikeluarkan melalui acara penjanaan modal ini, oleh pemimpin industri, pastinya merupakan langkah ke hadapan.

Dompet TokenSoft Knox

TokenSoft telah menjadi salah satu syarikat yang paling sibuk dalam sektor sekuriti digital sepanjang tahun 2019. Salah satu langkah maju mereka, melalui pelbagai penyelesaian penjagaan untuk pelanggan. Walaupun syarikat telah menjalin persekutuan dengan Coinbase Custody, TokenSoft telah mengembangkan penyelesaian mereka sendiri untuk mereka yang berminat.

‘Knox Wallet’ adalah nama persembahan ini. Ini adalah penyelesaian hak penjagaan mudah alih, yang memberikan sokongan penuh untuk pelbagai protokol keselamatan digital.

  • ERC-1404
  • Harbour R-Token
  • Polymath ST-20
  • Menjamin DS-20

Knox memberikan keselamatan kepada penggunanya melalui penggunaan pelbagai taktik. Ini termasuk penyimpanan sejuk, kawalan akses berdasarkan peranan, dan pengesahan kriptografi.

Walaupun Knox masih dalam versi beta, ia berpotensi untuk menjadi pemain utama dalam sektor sekuriti digital. Ia tetap menjadi satu-satunya penyelesaian hak penjagaan berdasarkan mudah alih untuk menyokong kelas aset.

Pertumbuhan Berterusan

Seluruh subset industri blockchain pada dasarnya lahir dari sia-sia, dalam masa kurang dari dua tahun. Sejak itu berkembang menjadi kumpulan penyedia perkhidmatan yang menjanjikan. Walaupun masa dan perkembangan bergerak perlahan pada masa ini, mencerminkan pertumbuhan dalam blockchain menunjukkan kelajuan pengembangan yang hebat, di mana sahaja anda melihat.

Syarikat-syarikat yang dibincangkan di sini hari ini pada dasarnya menulis pelan penyelesaian kustodian dengan cepat. Oleh kerana perintis industri ini menunjukkan apa yang berfungsi, dan yang tidak, kita harus terus melihat penyelesaian yang semakin digilap. Salah satu contoh seperti itu terbukti sebagai projek Facebook yang akan datang, Calibra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map