Archax Melakukan Langkah Besar Ke Pelancaran Platform dengan Keizinan FCA

Archax, pertukaran sekuriti digital yang dinanti-nantikan, baru saja mengumumkan tawaran berjaya untuk menjadi Penyedia Perkhidmatan Aset Maya (VASP) yang dikawal selia sepenuhnya, penjaga sekuriti digital, dan pertukaran sekuriti digital.

Penunjukan ini, yang dikeluarkan oleh Financial Conduct Authority di UK, mewakili tonggak besar di jalan syarikat untuk melancarkan pasaran sekundernya.

Kebenaran

Pada mulanya dijangkakan bahawa Archax akan melancarkan pertukarannya pada separuh akhir 2019. Ini ditangguhkan, kerana syarikat itu menunggu kebenaran oleh FCA.

Penantian nampaknya akan berakhir. Dalam pengumuman positif ini, Archax menunjukkan bahawa ia sekarang diatur sebagai Pasar Pertumbuhan UKM, dan Pasar Sekunder untuk Instrumen Digital untuk Berdagang. Ini bermaksud, di bawah pengawasan FCA, Archax kini dapat menawarkan perkhidmatan berikut:

Ketua Pegawai Eksekutif Archax, Graham Rodford, menyentuh proses pengesahan, dan kepentingannya, menyatakan,

 “Kami telah berbicara dengan FCA untuk sementara waktu dan proses aplikasi menjadi perjalanan yang sulit, tetapi kami gembira dapat mencapai pencapaian penting pertama kami ketika kami bersiap untuk melancarkan pertukaran sekuriti digital FCA yang pertama diatur di UK akhir tahun ini. “

Selain mencapai kebenaran ini oleh FCA, Archax juga telah berjaya menyelesaikan pendaftarannya sebagai VASP. Penunjukan ini adalah syarat baru yang wajib di United Kingdom, yang diberlakukan pada awal tahun 2020. Tujuan pendaftaran ini adalah untuk memungkinkan pengawasan yang mencukupi bagi syarikat yang berurusan dengan aset digital, seperti token keselamatan, kerana FCA melakukan peranannya untuk menghilangkan wang aktiviti pencucian dan keji.

Pasaran Sekunder

Pasaran sekunder merujuk kepada platform perdagangan untuk sekuriti yang dimiliki sebelumnya – yang bermaksud perdagangan berlaku antara pelabur, bukan dengan penerbit awal sekuriti. Platform ini penting untuk kesihatan sekuriti, kerana mereka memberi pelabur akses kepada kecairan dalam pegangan mereka.

Walaupun Archax akan menawarkan pelbagai perkhidmatan, boleh dikatakan pasaran sekundernya adalah yang paling dinantikan. Pada masa ini, sangat sedikit syarikat yang menawarkan perkhidmatan tersebut – sebahagiannya kerana sekuriti digital yang dikeluarkan tidak mencukupi untuk menjaminnya. Ini berubah, bagaimanapun, menjadikan hub perdagangan ini penting bagi penerapan sektor yang menjanjikan ini secara berterusan.

Pada masa ini, pasaran sekunder yang paling terkenal untuk menyokong sekuriti digital adalah OpenFinanceNetwork (OFN). Malangnya, disebabkan oleh perkembangan perlahan sektor sekuriti digital, OFN baru-baru ini mempunyai masalah kewangan, mendorong perubahan taktik.

David Lester, Penasihat Archax, dan bekas CSO Bursa Saham London, menyentuh mengenai kepentingan blockchain dan apa yang cuba dicapai oleh Archax, menyatakan,

“Dalam iklim ekonomi global sekarang, menyediakan cara baru dan efisien untuk perniagaan kecil dan sederhana untuk mengakses modal adalah kunci. Blockchain dan tokenisasi adalah inovasi yang dapat memperkuat pasar yang lebih tanpa gesekan dan telus yang, digabungkan dengan pertukaran yang dikawal selia oleh FCA seperti Archax, dapat memberikan apa yang sebenarnya diperlukan oleh penyedia modal, pemimpin perniagaan dan pengasas. Pelancaran pertukaran Archax akan membantu mendekatkan komuniti aset institusi dan digital, dan membuka era baru untuk ruang pasaran kewangan global. “

Aliran Kerjasama yang Mantap

Walaupun pelancaran pasar Archax telah memakan waktu lebih lama daripada yang diperkirakan sebelumnya, syarikat itu tidak duduk diam, kerana menunggu izin yang diperlukan.

Sejak setahun yang lalu, Archax berjaya menjalin pelbagai perkongsian. Sebilangan ini memanfaatkan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Archax, sementara yang lain akan bertindak sebagai penyedia perkhidmatan sendiri, membantu Archax menyelesaikan penawarannya yang komprehensif. Berikut adalah beberapa syarikat yang telah melihat janji di Archax, dan memutuskan untuk bekerjasama.

Polymath

Baru-baru ini diumumkan bahawa semasa pelancaran, Archax akan memberikan sokongan penuh untuk sekuriti digital yang dihasilkan oleh Polymath.

Teknologi Tidak Terikat

Sebahagian daripada menawarkan rangkaian perkhidmatan yang komprehensif untuk sekuriti digital melibatkan menangani penyelesaian hak penjagaan. Bagi Archax, ini dilakukan melalui kerjasama dengan Unbound Tech – sebuah syarikat yang berpusat di New York yang mengkhususkan diri dalam kemampuan penjagaan.

Globacap

Sama dengan perkongsiannya dengan Polymath, Archax akan memberikan sokongan untuk sekuriti digital yang dikeluarkan melalui Globacap dan perkhidmatan DSOnya.

Tanah Pintar

Dengan membuat gelombang di UK melalui penamaan harta tanah, Smartlands akan mendapat manfaat daripada pelancaran pasaran Archax, kerana ia akan berfungsi sebagai platform rumah dan perdagangan untuk aset tersebut.

Token

Dalam kolaborasi ini, pasaran Archax yang akan datang akan menyokong perdagangan sekuriti digital yang dikeluarkan melalui Tokeny – Sama seperti perjanjian yang disebutkan di atas dengan Polymath, Smartlands, dan Globacap.

Clearbank

Mengendalikan pasaran yang komprehensif untuk sekuriti digital adalah usaha yang kompleks, memerlukan pelbagai penyelesaian pembayaran, perkhidmatan API, dan banyak lagi. Untuk mengatasi hal ini, Archax telah bekerjasama dengan Clearbank, yang akan memberikan akses kepada keperluan ini.

Sekiranya satu perkara dijelaskan dari pelbagai kolaborasi ini, pengguna pasaran akan datang tidak akan kekurangan aset untuk berdagang dan mendapat pendedahan kepada.

Ketua Pegawai Eksekutif Archax, Graham Rodford, baru-baru ini memberi komen mengenai perkongsian ini, menyatakan,

“Rakan teknologi kami tiada duanya, kami memiliki saluran 35 penerbitan digital, dan kami mendaftar broker global dan pembuat pasaran yang siap untuk ditayangkan.”

Bercakap dengan Graham

Dalam siri wawancara yang sedang berlangsung di sini di securities.io, kami bernasib baik kerana telah menyelesaikan perbincangan eksklusif dengan Ketua Pegawai Eksekutif Archax, Graham Rodford.

Dalam perbincangan ini, kami mengetahui lebih lanjut mengenai apa matlamat syarikat, bagaimana mereka merancang untuk mencapainya, dan apa yang membezakannya daripada persaingan. Pastikan membaca perbincangan di SINI untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat yang menjanjikan ini.

Archax

Ditubuhkan pada tahun 2018, Archax mengekalkan operasi di London, United Kingdom. Di atas segalanya, Archax berharap dapat melayani pelabur profesional dan institusi melalui pelancaran pasaran sekuriti digitalnya yang akan segera berlangsung.

Ketua Pegawai Eksekutif, Graham Rodford, kini mengawasi operasi syarikat.

ArchaxArchax

Tonton video ini di YouTube

Lembaga Kelakuan Kewangan (FCA)

Ditubuhkan pada tahun 2013, FCA adalah pengatur perkhidmatan kewangan di United Kingdom. Matlamat pengatur ini adalah untuk memastikan pasaran yang adil dan telus bagi semua peserta.

Ketua Eksekutif, Nikhil Rathi, kini mengawasi operasi di FCA.

Dalam Berita Lain

Salah satu sebab mengapa Archax berada di puncak pelancaran produknya, adalah sokongan pelabur awal. Seorang pelabur seperti itu baru-baru ini menarik perhatian kita, kerana ia juga telah melangkah maju. Ini adalah SPiCE VC, dan kolaborasinya yang baru dibentuk dengan Coinbase Custody.

Klik DI SINI untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana token SPICE telah menemukan tempat selamat baru melalui perkhidmatan jagaan Coinbase.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map