Melabur di Saham Square, Inc (NYSE: SQ)

Dataran, Inc. (NASDAQ:SQ) adalah syarikat perkhidmatan kewangan yang berpusat di San Francisco, California. Melalui penyelesaian perkakasan dan perisiannya, Square menyediakan pelbagai alat untuk perniagaan dan individu untuk memenuhi keperluan kewangan seharian mereka. Selama bertahun-tahun, syarikat telah berkembang dari menawarkan satu produk khusus hingga mengembangkan keseluruhan ekosistem perkhidmatan kewangan. Syarikat ini terus memperluas jangkauannya dan telah membuktikan dirinya sebagai alternatif yang sah untuk sektor perbankan tradisional.

Apa itu Square, Inc (SQ)?

Square diasaskan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Twitter Jack Dorsey dan ahli perniagaan Jim McKelvey pada tahun 2009. Syarikat ini menggaji 3,800 orang dan beroperasi di Amerika Syarikat, Kanada, Australia, Jepun, dan United Kingdom. Square dimulakan dengan merancang produk Square Reader untuk vendor, yang dipasang ke bicu fon kepala peranti dan membolehkan mereka memproses transaksi kad kredit. Sejak itu, syarikat telah memperluas penawaran produknya, membangun rangkaian layanan yang memungkinkan perniagaan menggabungkan beberapa fungsi, termasuk layanan pedagang dan pembayaran mudah alih, ke dalam layanan satu tetingkap. Pengguna awal teknologi Square termasuk Starbucks dan Whole Foods, yang mula menawarkan pilihan pembayaran dengan produk Square masing-masing pada tahun 2012 dan 2014. Mengikuti tempoh kejayaan awal, syarikat itu dibuka pada tahun 2015. Sejak itu, syarikat terus berinovasi, menawarkan penyelesaian untuk memenuhi pelbagai keperluan pengguna.

Mengapa Square, Inc (SQ) Perkara?

Operasi Square terdapat dalam dua ekosistem yang berbeza. Yang pertama adalah Ekosistem Penjual mereka, yang menyediakan perkhidmatan untuk memenuhi keperluan perniagaan dan peniaga. Square paling terkenal dengan Square Reader, yang melekat pada bicu fon kepala peranti mudah alih dan membolehkan peniaga menerima pembayaran kad. Produk lain yang terkenal di dalam Ekosistem Penjual adalah Square Stand, yang merupakan jalan penyelesaian yang membolehkan restoran, kedai runcit, dan kedai batu bata dan mortar lain menerima pelbagai pilihan pembayaran. Square menjana pendapatan melalui kadar tetap dan peratusan setiap transaksi melalui peranti ini. Syarikat ini juga secara senyap-senyap mengembangkan sejumlah penyelesaian belakang untuk perniagaan termasuk perisian pembayaran gaji, alat penglibatan pelanggan, perisian invois, penyelesaian penjadualan janji temu, dan pembiayaan perniagaan. Walaupun ini mungkin bukan produk Square yang paling terkenal bagi pengguna, aplikasi ini sangat penting dalam memberikan pengalaman akhir hingga akhir sepanjang kitaran pembayaran. Dengan tawaran ini, syarikat telah menjadikannya sebagai perkhidmatan untuk keperluan seharian perniagaan.

Tiang operasi Square yang lain adalah Aplikasi Tunai. Asalnya dikenali sebagai Square Cash, perkhidmatan pembayaran mudah alih ini membolehkan individu memindahkan wang melalui aplikasi mudah alih. Melalui Aplikasi Tunai, pelanggan mempunyai kemampuan untuk menerima wang ke dalam akaun debit mereka yang berkaitan dengan Kad Tunai Square mereka dan juga akaun bank mereka sendiri. Aplikasi Tunai telah lebih kurang 32 juta pengguna pada akhir tahun 2020. Walaupun fokus utama Square dengan Aplikasi Tunai adalah bersaing dengan bank tradisional, penyelesaian digital lain seperti Paypal Paypal juga merupakan pesaing kuat di ruang ini. Walaupun Venmo mempunyai pangkalan pengguna yang lebih besar, Cash App menawarkan sejumlah ciri tambahan yang terbukti sangat popular. Salah satu contohnya ialah kemampuan membeli dan menjual ekuiti dan Bitcoin melalui aplikasi. Di bahagian pelaburan Aplikasi Tunai, pengguna dapat menggunakan baki dalam akaun mereka untuk membuat pembelian Bitcoin atau ekuiti di pasaran saham. Cash App adalah salah satu platform pembayaran pertama yang menawarkan sokongan untuk Bitcoin dan wang yang dihasilkan melalui transaksi telah menjadi sebahagian besar model pendapatan mereka sejak itu. Kepercayaan syarikat terhadap crypto ditunjukkan lebih lanjut pada Oktober 2020, ketika diumumkan bahawa mereka telah melabur $ 50 juta untuk pembelian 4,709 Bitcoin. Bersama-sama, penawaran ini telah memungkinkan ekosistem Aplikasi Tunai berkembang secara besar-besaran selama bertahun-tahun dan mengubahnya menjadi platform yang membolehkan pengguna berbelanja, menyimpan, dan berdagang di satu tempat.

Dataran, Inc (SQ) Prospek

Dalam dunia yang semakin digital, Square telah membina ekosistem yang membolehkan perniagaan dan individu menguruskan wang mereka dengan mudah. Dengan sebilangan besar penawaran produk, pertumbuhan pendapatan Square tidak bergantung pada produk tunggal, melainkan beralih dari institusi kewangan tradisional ke arah penyelesaian dalam talian, mudah alih dan digital. Walaupun bayaran yang dikumpulkan bagi setiap transaksi menggunakan perkakasan Square of sale tetap menjadi bahagian utama pertumbuhan syarikat sejak awal, aliran pendapatan lain menjadi semakin penting. Kawasan pengembangan selama bertahun-tahun yang perlu disebutkan termasuk usaha Square ke dalam penyampaian makanan, pembinaan laman web, AI, pembelajaran mendalam, dan sektor perisian pemfailan cukai. Selain menambahkan aliran pendapatan baru, aliran pendapatan yang ada juga berada di lokasi yang baik untuk pertumbuhan eksponensial. Dengan Square yang kini hanya beroperasi di lima negara, pengembangan produk dan perkhidmatan yang ada ke pasar baru akan menjadi jalan yang menjanjikan pertumbuhan terus maju.

Square telah memberi tumpuan penting untuk memperluas penawaran perkhidmatan kewangannya, khususnya program pinjaman modal untuk perniagaan kecil. Melalui Square Financial Services, syarikat telah mendapat kelulusan untuk membuka bank di Utah pada tahun 2021. Walaupun perniagaan kecil biasanya beralih ke bank tradisional untuk memberi pinjaman, menyiapkan akaun perniagaan, dan perkhidmatan seharian yang lain, penyeberangan Square ke ruang ini boleh menjadi ancaman besar bagi institusi kewangan. Walaupun telah ada tentangan dengan bank masyarakat setempat, Square berpendapat bahwa mereka memenuhi keperluan usaha kecil yang kekurangan institusi tradisional, dengan menyebut sejumlah yang mengatakan dua pertiga daripada pelanggan Square tidak dapat memperoleh pembiayaan di tempat lain.

Di mana untuk membeli Square, Inc (SQ)

Broker yang kami cadangkan adalah Firstrade.

Firstrade adalah firma pembrokeran dalam talian yang terkemuka yang menawarkan rangkaian produk dan alat pelaburan yang direka untuk membantu pelabur seperti anda mengawal masa depan kewangan anda. Sejak didirikan pada tahun 1985, Firstrade telah berkomitmen untuk memberikan perkhidmatan bernilai tinggi dan berkualiti.

Menggabungkan teknologi perdagangan proprietari, antara muka pengguna yang sangat intuitif, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan aplikasi mudah alih, Firstrade menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk semua keperluan pelaburan anda.  Firstrade adalah ahli FINRA / SIPC.

Melabur di Saham Square, Inc (NYSE: SQ) Melabur di Saham Square, Inc (NYSE: SQ) Melabur di Saham Square, Inc (NYSE: SQ)
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Firstrade

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ M1 Kajian Kewangan

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Public.com

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker saham mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Bayaran

Komisen Sifar

Minimum Akaun

Tiada

Minimum Akaun

$ 100

Minimum Akaun

Tiada

Promosi

Stok Percuma *

* Lihat laman web untuk maklumat lanjut.

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Ringkasan

Dari pembaca kad sederhana hingga syarikat bernilai berbilion dolar yang mengganggu seluruh industri perkhidmatan kewangan, pertumbuhan Square telah menjadi kisah kejayaan yang luar biasa. Keupayaan untuk mengembangkan satu produk dan mewujudkan keseluruhan ekosistem yang diandalkan oleh berjuta-juta perniagaan dan individu bukanlah sesuatu yang dilihat setiap hari. Walaupun syarikat itu telah melihat kejayaan besar, mereka tidak menunjukkan tanda-tanda untuk melambat. Dengan pelaburan ke Bitcoin dan teknologi mengganggu yang lain, CEO Dorsey telah membuat visinya jelas. Square mempunyai potensi untuk memajukan seluruh sektor ke era digital yang baru.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map