SeedInvest Mengatasi Ketidakseimbangan Ekonomi dengan ‘BlackCapital’

Platform crowdfunding yang popular, SeedInvest, telah mengumumkan pelancaran inisiatif baru yang disebut ‘BlackCapital“.

Matlamat BlackCapital adalah untuk memudahkan kesetaraan ekonomi di kalangan masyarakat kulit hitam di seluruh Amerika Syarikat Ia dilancarkan dengan kerjasama Kevin Johnson – bekas NBA All-Star, dan Walikota Sacramento.

Perinciannya

Menangani ketidaksamaan ekonomi bukanlah satu pencapaian kecil. Menyedari hal ini, SeedInvest telah mengambil pendekatan tersusun untuk mencapai matlamatnya.

Untuk memberi kesan positif kepada sejumlah besar orang, BlackCapital SeedInvest telah disusun sebagai sistem serampang dua mata; masing-masing akan memberi para peserta akses kepada syarikat permulaan yang berpotensi tinggi dan diperiksa sepenuhnya. Pelabur boleh memilih untuk melabur dalam syarikat yang diterajui oleh pengasas hitam. Pada masa penulisan, SeedInvest mempunyai tiga syarikat dengan pengasas hitam yang mengumpul dana.

1. Akses Modal Hitam

Dengan pelaburan minimum $ 1000, program ini membolehkan para pelabur mempunyai kemampuan untuk membuat portfolio yang terdiri daripada 25 modal permulaan yang berbeza untuk mengumpulkan modal melalui SeedInvest.

2. Dana Modal Hitam

Dengan pelaburan minimum $ 50,000, program ini ditujukan khusus kepada pelabur yang bertauliah. Sama seperti BlackCapital Access, dana ini akan memberi para peserta akses kepada banyak peluang pelaburan yang diperiksa, serta akses kepada pelbagai ciri dalam platform SeedInvest.

SeedInvest menyatakan bahawa, sehingga sekarang, kapitalisme usaha peringkat awal hanya dapat diakses oleh sekitar 2% penduduk. Tambahan pula, bentuk pelaburan ini telah berjaya mengatasi S&P 500 sejak dua dekad yang lalu. Dengan membuat dan mempromosikan BlackCapital Access / Fund, dengan bantuan Kevin Johnson, SeedInvest berharap dapat meningkatkan sebanyak 2% sebanyak itu.

Mesti menarik untuk melihat bagaimana SeedInvest terus mengembangkan BlackCapital dan jika inisiatif BlackCapital sebenarnya memberi manfaat kepada masyarakat kulit hitam.

Populasi Marginalized

Memandangkan kita kini berada di pertengahan tahun 2020, sangat menyedihkan untuk mengatakan bahawa banyak komuniti terpinggir di seluruh dunia masih wujud. Pada masa ini, di Amerika Utara, masyarakat kulit hitam menjadi perhatian kerana banyak masalah. SeedInvest telah memperhatikan, dan ia sedang memulakan usaha untuk menyumbang ke arah kemajuan ke hadapan.

Di Helm

Walaupun SeedInvest mungkin memfasilitasi BlackCapital, penciptaan projek itu dimungkinkan melalui kerjasama dengan Kevin Johnson. Sekiranya nama ini terdengar tidak asing lagi, pencapaiannya yang lalu dapat menjelaskan mengapa.

  • 3x NBA All-Star dengan Sacramento Kings
  • Datuk Bandar Sacramento dari 2008-2016
  • Ketua Pegawai Eksekutif Seven Ventures

Sepanjang kariernya, Kevin Johnson telah mengalami kejayaan besar dalam banyak usaha. Sebagai contoh, selama ini dia terkenal dengan pengembangan program yang membantu masyarakat terpinggir mendapatkan akses ke peluang pendidikan dan ekonomi yang lebih baik. Dengan keadaan ini, penyertaannya dalam inisiatif seperti BlackCapital, tidak mengejutkan.

Walaupun BlackCapital sangat baru, kami berharap dapat terus berkembang dalam menyokong komuniti kulit hitam dengan memberi kuasa kepada pengasas hitam dan pelabur hitam. Kami juga berharap dapat melihat pertumbuhan berterusan dalam menyokong anggota masyarakat yang terpinggirkan.

Pengumpulan dana secara besar-besaran

Sejak ‘Jumpstart Akta Perniagaan Kami‘Disahkan pada tahun 2012, crowdfunding terus meningkat populariti. Populariti ini menyebabkan munculnya pelbagai syarikat seperti SeedInvest, kerana mereka berusaha untuk memantapkan diri sebagai pemimpin pasaran. Melabur dengan cara sedemikian dapat memberikan peluang hebat kepada pelabur yang cerdas, dengan mendapatkan akses kepada syarikat pada peringkat awal.

Walaupun potensi keuntungan yang besar ada, penting untuk diperhatikan bahawa pelaburan peringkat awal adalah usaha berisiko tinggi. SeedInvest mengikuti sentimen ini, dengan menyatakan, “Hanya mereka yang bersedia untuk turun naik yang melampau, kekurangan kecairan, dan risiko kehilangan keseluruhan pelaburan mereka harus melabur dalam pelaburan permulaan peringkat awal.”

BenihInvest

Ditubuhkan pada tahun 2011, SeedInvest adalah platform crowdfunding, yang berpusat di New York, New York. Melalui platform mereka, SeedInvest memberikan pelabur akses kepada peluang yang telah ditentukan sebelumnya dari permulaan yang menjanjikan.

Ketua Pegawai Eksekutif, Ryan Feit, kini mengawasi operasi syarikat.

Dalam Berita Lain

Sejak COVID-19 mula mendatangkan malapetaka di dunia seperti yang kita ketahui, pelbagai platform crowdfunding telah mencatat peningkatan aktiviti pelabur – dengan SeedInvest menjadi antara.

Oleh itu, kami melihat sekilas peristiwa-peristiwa ini, dan bagaimana peristiwa-peristiwa tersebut membawa kepada penetapan rekod oleh SeedInvest. Untuk mengetahui lebih lanjut, klik DI SINI.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me