AMA Recap: Alysa Xu & DASH – Mulakan dengan Dash Swap Trading – Bahagian I

Pada 29 April, CSO kami Alysa Xu menyertai sesi live-ask-me-everything (AMA) yang dihoskan oleh DASH, komuniti perdagangan crypto yang mapan, dan menjawab soalan di saluran Telegram mereka dengan 3,400+ ahli (http://t.me/dash_chat). Sepanjang 90 minit sembang, Alysa memperkenalkan kontrak kontrak dan derivatif OKEx, serta faedah perdagangan derivatif kripto.

Tertanya-tanya apakah produk derivatif yang dapat membawa anda ke luar bidang perdagangan spot? Mengapa anda harus memperdagangkan derivatif crypto di OKEx? Lihat Q di bawah&Seperti yang telah kami persiapkan untuk anda, dengan semua soalan yang dijawab oleh Alysa dalam sembang tersebut.

Contents

Bahagian 1: Pengenalan Kontrak dan Derivatif

Alysa, mari kita mulakan dengan asas – apa itu kontrak?

Alysa: Bagi pemula crypto, kita biasanya berniaga tempat tetapi kita harus menyedari apa yang berlaku di pasaran derivatif juga. Niaga hadapan, pertukaran berterusan, pilihan … Baiklah, kembali ke kontrak.

Kontrak adalah produk derivatif mata wang digital. Pengguna dapat memperoleh pendapatan untuk kenaikan atau penurunan harga dengan membeli kontrak panjang atau menjual kontrak pendek. Membeli lama bermaksud bahawa pelabur menjangkakan pasaran akan meningkat pada masa akan datang dan membeli sejumlah kontrak aset digital lama.

Ambil urus niaga kontrak DASH sebagai contoh. Sekiranya harga DASH adalah AS $ 60, kami membeli kontrak bernilai 1 DASH. Sekiranya harga DASH meningkat menjadi US $ 70, kita boleh mendapat keuntungan AS $ 10 dengan menjual kontrak DASH. Jual pendek merujuk kepada pelabur yang menjangkakan bahawa pasaran akan jatuh di masa depan dan menjual sejumlah kontrak pendek aset digital. Mengambil contoh transaksi kontrak DASH, apabila harga DASH adalah US $ 60, kami menjual kontrak bernilai 1 DASH. Sekiranya harga DASH jatuh kepada AS $ 50 setiap satu, kita boleh mendapat keuntungan $ 10 dengan membeli kontrak bernilai 1 DASH.

Melabur dalam urus niaga spot bermaksud bahawa keuntungan hanya dapat dibuat ketika harga spot naik. Tetapi keuntungan boleh dibuat dalam transaksi kontrak tanpa mengira kenaikan dan kejatuhan harga dengan membeli lama atau menjual pendek.

Omar, sebagai wakil Dash, bagaimana anda melihat kenaikan Derivatif di pasaran cryptocurrency?

Omar: Jawapan ringkasnya adalah kami percaya ini akan berlaku pada industri pada satu ketika atau yang lain. Dengan kemasukan perdagangan institusi, kami melihat kemungkinan banyak produk yang terdapat di pasaran warisan akan diperkenalkan ke dalam industri cryptocurrency sebagai yang tinggi. Ini adalah perkara yang baik kerana telah membantu menyeragamkan dan mematangkan industri baru kita.

Tambahan lagi, kontrak ini membawa lebih banyak pedagang institusi yang menghasilkan minat yang lebih besar terhadap cryptocurrency secara amnya. Lebih penting lagi, pengenalan derivatif tidak dapat dielakkan kerana turun naik pasaran crypto. Saya boleh bayangkan jika tidak semua pengguna di AMA ini dapat mengaitkan seberapa cepat kedudukan seseorang dapat berubah dari satu saat ke saat yang lain.

Manfaat derivatif dan banyak jenis derivatif (pertukaran, opsyen, niaga hadapan, kekal, dll.) Dapat ditingkatkan untuk melindungi risiko turun naik. Oleh kerana sebahagian besar industri cryptocurrency bergerak ke arah yang sama seperti Bitcoin, sukar untuk menggunakan cryptocurrency lain untuk melindungi pelaburan anda.

Sebagai contoh, di pasaran lama, tanpa menggunakan derivatif, anda boleh melabur dalam aset kitaran atau alternatif yang merosot atau mengekalkan nilainya ketika pasaran meningkat dan sebaliknya. Dalam cryptocurrency, kemampuan itu tidak tersedia, dan pergerakan pasaran harga spot untuk Altcoins, biasanya cenderung ke arah yang sama seperti Bitcoin. Institusi memerhatikan pasaran cryptocurrency dengan minat seperti yang dilakukan oleh pelanggannya, namun, dengan turun naik harga setinggi yang ada di industri kami, institusi memerlukan cara untuk mengurangkan risiko dan harga perdagangan yang diuruskan untuk memaksimumkan pulangan.

Masalah terakhir diselesaikan melalui meja OTC, namun komponen pengurangan risiko hanya tersedia untuk institusi dengan pengenalan derivatif ke dalam industri cryptocurrency. Manfaat bagi pengguna individu ialah mereka sekarang juga dapat memanfaatkan kaedah pengurangan risiko ini. Kami yakin derivatif akan menjadi komponen penting dalam ekosistem perdagangan cryptocurrency, dan memuji OKEx kerana mengambil langkah memperkenalkan perkhidmatan ini kepada pengguna mereka.


Oleh itu, katakanlah saya hanya peniaga kripto asas, produk derivatif apa yang dapat membawa kita ke luar ruang lingkup perdagangan spot?

Alysa: Pertama, memanfaatkan. Dalam urus niaga kontrak, pengguna dapat meningkatkan pendapatan mereka dengan menyesuaikan leverage. Berikut adalah contoh untuk membantu anda memahami leverage dengan lebih baik: apabila harga DASH adalah $ 50, pengguna A mendapat kontrak bernilai 10 DASH dengan margin $ 50 dan leverage x10. jika harga DASH meningkat sebanyak 10% (dari $ 50 hingga $ 55), keuntungan kontrak ini akan menjadi 10 * 50 * 10% = $ 50. Oleh itu pengguna A memperoleh leveraj $ 50 x10 apabila harga DASH meningkat sebanyak 10%. Harus diingat bahawa apabila pendapatan meningkat dua kali lipat dengan leverage, risiko juga meningkat dua kali lipat. Oleh itu, sila gunakan leverage secara rasional.

Kedua, lindung nilai. Pengguna yang memiliki aset digital dapat menggunakan niaga hadapan untuk mencapai lindung nilai, terutama ketika pasaran sedang turun. Lindung Nilai merujuk kepada lindung nilai turun naik harga cryptocurrency sasaran kontrak untuk mengelakkan risiko yang disebabkan oleh turun naik dalam tempoh ini. Itulah pelanggan yang menetapkan kedudukan kontrak terbalik, sehingga keuntungan dan kerugian yang dihasilkan oleh cryptocurrency itu sendiri bertentangan dengan keuntungan dan kerugian yang dihasilkan oleh kontrak apabila terdapat turun naik harga, dan keuntungan dan kerugian keseluruhan cryptocurrency, dan kontrak tetap sama.

Masukkan lagi ke dalam senario. Dengan mengandaikan bahawa harga DASH semasa adalah $ 50, pengguna A memegang 10 DASH dan menjangkakan bahawa harga DASH yang akan datang akan jatuh, jadi untuk mengelakkan kerugian yang disebabkan oleh penurunan DASH, pengguna A menjual kontrak bernilai 10 DASH; Sepatutnya setelah 1 bulan, harga sebenar DASH turun menjadi $ 40, maka hasil kontrak akan menjadi 2.5 DASH, bersamaan dengan $ 100. DASH yang asal akan kehilangan $ 100, dan pengguna A akan meremehkan. Dengan menetapkan kedudukan kontrak terbalik terlebih dahulu, anda dapat mengunci pendapatan akhir USD anda.

Omar ada alasan untuk mencadangkan perdagangan derivatif kripto?

Omar: Izinkan saya mengawali jawapan ini dengan mengatakan bahawa ini bukan nasihat perdagangan, tetapi sebab mengapa seseorang menggunakan derivatif dapat diringkaskan 3 kata – turun naik, lindung nilai dan spekulasi.

Turun naik – harga cryptocurrency boleh menjadi sangat tidak menentu seperti yang anda semua tahu. Derivatif membantu peniaga melindungi diri mereka daripada turun naik harga. Sebagai contoh, jika anda yakin harga Dash akan meningkat, peniaga boleh menggunakan kontrak niaga hadapan untuk mengunci harga untuk jangka waktu tertentu. Sama seperti anda ingin mengunci harga bulanan perkhidmatan internet anda untuk tahun berikutnya untuk mengelakkan risiko penyedia perkhidmatan internet anda menaikkan kadar tanpa diduga, anda juga melakukan perkara yang sama di sini dengan kontrak kripto dan niaga hadapan.

Lindung Nilai – Sejenis strategi mitigasi risiko, singkatnya, pelabur mengurangi satu risiko dengan tindakan yang berlawanan. Sebagai contoh, jika seseorang memegang 10 Dash dengan harapan kenaikan harga, mereka mungkin memilih untuk mengambil kedudukan pendek sehingga keuntungan seseorang dapat mengurangkan kerugian dari yang lain. Pendek pada dasarnya bermaksud anda bertaruh pasaran akan turun. Di sini, seorang pelabur akan menjual kontrak pendek pada harga pasaran semasa, jadi apabila harga aset tersebut menurun, mereka mendapat keuntungan dari perbezaan antara harga Dash pada dua titik yang terpisah pada waktu itu.

Mengambil contoh yang sama, alasan ketiga adalah spekulasi. Shorting, abadi, swap dan futures, dapat digunakan untuk membuat spekulasi juga. Mengambil contoh di atas, jika pelabur hanya memendekkan Dash dan tidak memiliki 10 Dash yang disebutkan di atas, maka mereka berspekulasi bahawa pasaran akan merosot dan penjualan pendek mendapat keuntungan dari itu. Sesuatu yang tidak mungkin berlaku di pasaran spot. Ringkasnya, derivatif ini mengambil kira masa, faktor penting dalam banyak strategi peniaga.

Bahagian 2: Mengapa dan bagaimana memperdagangkan derivatif kripto di OKEx

Mengapa peniaga lebih suka OKEx daripada pertukaran aset digital lain untuk perdagangan derivatif?

Alysa: Jawapannya pendek – OKEx hebat

OKEx adalah pertukaran cryptocurrency yang terkemuka di dunia, yang menyediakan perkhidmatan kewangan yang maju dan boleh dipercayai kepada peniaga di seluruh dunia berdasarkan teknologi blockchain.

Pengguna pertukaran kami boleh berniaga tanpa perlu risau aset dicuri. Di samping itu, kami mempunyai langkah-langkah kawalan risiko tingkat tinggi dalam proses perdagangan, seperti mempertahankan keadaan pasaran yang melampau dengan harga tanda, mencapai peruntukan sifar pengguna dengan margin berjenjang dan mekanisme tutup prestasi tinggi, dan mengelakkan risiko pembubaran dengan rizab risiko yang mencukupi.

Kami mempunyai pelbagai jenis kontrak – selain daripada pelbagai kontrak dengan margin yang berbeza, kami mempunyai kontrak niaga hadapan dan berkekalan dengan tarikh luput yang berbeza. Kontrak hadapan boleh diselesaikan setiap minggu, dua minggu, suku tahunan dan dua suku tahun, dan kontrak kekal tidak mempunyai tarikh luput.

Kami mempunyai pelbagai jenis pesanan – pelbagai jenis pesanan lanjutan untuk membantu pengguna berniaga dengan lebih mudah. Pengguna boleh meletakkan risiko mengambil untung dan berhenti-rugi untuk mengawal risiko dan mengunci keuntungan.

Kami mempunyai pelbagai mata wang perdagangan – selain 9 mata wang utama (BTC, ETH, EOS, ETC, LTC, BCH, TRX, XPP, BSV), kami baru-baru ini melancarkan kontrak dengan beberapa mata wang popular lain seperti LINK, DASH, NEO , dan hampir 20 jenis mata wang akan dilancarkan tidak lama lagi.

Kami mempunyai pelbagai alat produk – pelbagai alat perdagangan untuk membantu pengguna melakukan transaksi dengan lebih cepat dan mudah

Kalkulator kontrak: Pengguna boleh menggunakan kalkulator untuk mengira keuntungan, harga tutup dan harga likuidasi dengan cepat mengikut kedudukan mereka tanpa operasi pengiraan yang kompleks.

Data transaksi pelbagai dimensi: Sepuluh data pasaran utama dapat membantu pedagang untuk menganalisis keadaan pasaran secara menyeluruh dan menyesuaikan rancangan perdagangan mereka dengan sewajarnya..

Kami mempunyai jumlah dagangan, spread dan prestasi produk teratas – OKEx telah mendapat pengiktirafan pengguna dengan produk yang sangat baik dengan jumlah dagangan kontrak terkemuka di dunia, merangkumi lebih dari 30% daripada jumlah dagangan pasaran. Purata penyebaran niaga hadapan OKEx / pertukaran berterusan jauh lebih kecil daripada bursa lain

Dan kami mempunyai keyakinan :)

Oleh itu, bagaimana saya memulakan perdagangan Dash spot atau derivatif? Bolehkah saya mendaftar melalui OKEx?

Omar: Anda boleh membuat persediaan melalui OKEx, melalui proses KYC dan mendaftar untuk membeli Dash secara langsung di OKEx. Untuk mula menggunakan Dash, muat turun Dash Wallet di Apple atau GooglePlay, kemudian setelah anda membeli Dash melalui OKEx, pergi ke Dash.org/where-to-spend/ untuk mencari pedagang di dekat anda untuk membeli barang dan perkhidmatan dengan Sengkang.

Kami juga membina halaman institusi di laman web kami yang akan menyediakan perkhidmatan sehenti untuk semua perkhidmatan yang diperlukan oleh institusi.

Berapa banyak jenis kontrak OKEx? Apa kelebihan yang mereka ada?

Alysa: OKEx menyokong 2 jenis kontrak: niaga hadapan / pertukaran swap dan margin berjangka USDT / pertukaran

Niaga hadapan / pertukaran yang dipinggirkan dengan syiling diselesaikan dalam cryptocurrency yang mendasari, iaitu mata wang pembukaan dan penyelesaian adalah mata wang tertentu. Sebagai contoh: pelabur ingin melakukan transaksi kontrak BTC dan kedudukan terbuka dengan BTC sebagai margin, penyelesaian untung dan rugi akhir juga akan dilakukan di BTC; jika pelabur ingin melakukan transaksi kontrak DASH dan membuka kedudukan dengan DASH sebagai margin, penyelesaian untung rugi akhir juga akan dilakukan dalam DASH.

Kelebihan futures / swap margined coin: Future margined / swap t coin sesuai untuk pengguna yang perlu memegang mata wang tertentu untuk jangka masa panjang untuk tujuan lindung nilai, dan mereka dapat menikmati keuntungan dari kenaikan harga memegang kedudukan panjang kontrak yang dipinggirkan duit syiling

Sebaliknya, kontrak yang dipinggirkan USDT disebut kontrak hadapan. Margin dan penyelesaian kontrak margined USDT keduanya dalam USDT, yaitu: menggunakan USDT sebagai margin untuk membuka posisi, pendapatan juga akan berada dalam USDT. Nilai margin USDT stabil dan dapat mengurangkan risiko margin kedudukan pengguna menyusut di pasaran terjun; anda boleh melakukan urus niaga kontrak pelbagai mata wang hanya dengan menahan USDT, yang juga mengurangkan kos perdagangan menukar posisi; kontrak margin USDT mudah ditukar dan dikira untung dan rugi, yang sesuai untuk pemula. Sekiranya anda pengguna baru yang tidak pernah melakukan transaksi kontrak, kontrak yang dipinggirkan USDT disarankan untuk memulakannya

Contoh berikut akan menunjukkan perbezaan antara pendapatan kedua kontrak ketika pasaran naik dan turun. Setelah memahami cara kerjanya, anda boleh memilih jenis kontrak yang tepat di pasaran yang berbeza

Senario dengan penjualan pendek:

Dengan andaian bahawa 1USDT bernilai US $ 1, apabila harga DASH adalah AS $ 50:

Terpinggir duit syiling (kontrak terbalik): Anda menjual kontrak pendek bernilai 10 DASH dengan 1 leverage DASH dan x10, dengan andaian bahawa anda menutup setelah harga DASH jatuh sebanyak 10% (nilai DASH jatuh dari $ 50 hingga $ 45), maka pendapatan anda akan menjadi 1.1 DASH, dan baki akaun akan menjadi 95 USDT

Kontrak margined USDT (kontrak hadapan): Anda menjual kontrak pendek bernilai 10 DASH dengan leverage 50 USDT dan x10, dengan andaian bahawa anda menutup setelah harga DASH jatuh sebanyak 10% (nilai DASH turun dari $ 50 hingga $ 45), maka pendapatan anda akan menjadi 50 USDT dan baki akaun anda adalah 100 USDT

Ringkasnya, kontrak pendek kedua-dua kontrak margined USDT dan Coin-margined dapat memperoleh keuntungan apabila harga BTC jatuh, tetapi disebabkan oleh penurunan margin fiat dalam Coin-margined, hasil akhir Coin-margined lebih rendah daripada kontrak berjangka USDT. Penurunan pendapatan berkaitan dengan penurunan harga DASH

Senario dengan membeli panjang:

Dengan andaian bahawa 1USDT bernilai $ 1, apabila harga DASH adalah $ 50:

Terpinggir duit syiling (kontrak terbalik): Anda membeli kontrak panjang bernilai 10 DASH dengan 1 leverage DASH dan x10, dengan andaian bahawa anda menutup setelah harga DASH naik 10% (nilai DASH meningkat dari $ 50 hingga $ 55), maka pendapatan anda akan menjadi 0.91 DASH, dan baki akaun akan menjadi 105 USDT.

Kontrak margined USDT (kontrak hadapan): Anda membeli kontrak panjang bernilai 10 DASH dengan leverage 50 USDT dan x10, dengan andaian bahawa anda menutup setelah harga DASH naik 10% (nilai DASH meningkat dari $ 50 hingga $ 55), maka pendapatan anda akan menjadi 50 USDT dan baki akaun anda akan menjadi 100 USDT.

Ringkasnya: kontrak panjang kedua kontrak margined USDT dan Coin-margined dapat memperoleh keuntungan apabila harga BTC naik, tetapi disebabkan oleh kenaikan margin fiat dalam Coin-margineds, hasil akhir Coin-margined lebih tinggi daripada kontrak berjangka USDT. Kenaikan pendapatan berkaitan dengan kenaikan harga DASH.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati Akademi kami untuk mengetahui lebih lanjut – https://www.okex.com/academy/en/category/trading-ideas-en/quant-strategies-en

Bahagian 3: Masa Depan OKEx & DASH

Apa rancangan masa depan untuk Dash? Adakah kita mempunyai perkara menarik dalam talian yang boleh kita kongsi?

Omar: Pelancaran teknologi kami yang paling menarik akan datang adalah Dash Platform. Platform Dash akan menambahkan banyak kemampuan baru ke rangkaian yang akan membolehkan pembangun membina aplikasi asli Dash dengan cara mudah yang memanfaatkan Dash sebagai kaedah pembayaran sambil memberikan pengalaman pengguna yang diharapkan pengguna dari aplikasi pembayaran tradisional.

Melalui penawaran seperti API terdesentralisasi (DAPI) kami, perkhidmatan nama terdesentralisasi (DPNS), dan SDK baru, pembangun dapat dengan mudah membuat aplikasi yang memanfaatkan Dash sebagai kaedah pembayaran sambil memberikan pengalaman pengguna yang diharapkan pengguna dari tradisional aplikasi pembayaran.

Akibatnya, kerja kami di Dash Platform menjadikan rangkaian menjadi pangkalan data-sebagai-perkhidmatan yang terdesentralisasi dan disokong secara konsensus. Kami menyediakan lapisan data yang hilang dalam visi untuk web yang terdesentralisasi. Produk kami serupa dengan versi Cloud Firestore yang terdesentralisasi dari Firebase. Dengan mendaftarkan kontrak data (iaitu skema pangkalan data) dengan platform, pengguna dapat memanfaatkan konsensus Dash yang dilakukan terhadap keadaan data anda ketika pengguna mengirimkan dan mengambil maklumat dari rangkaian.

Salah satu kes penggunaan pertama untuk platform adalah perkhidmatan nama kami yang terdesentralisasi, yang menyediakan nama pengguna yang dapat dibaca oleh manusia yang akan menggantikan keperluan pertukaran alamat kriptografi untuk membuat pembayaran. Di samping itu, Platform Dash sangat penting untuk peningkatan besar yang kami buat ke dompet kami – dipanggil DashPay – yang akan membolehkan kenalan, pembayaran dengan nama pengguna, dan, secara umum, pengalaman pengguna setara dengan aplikasi pembayaran utama. Semua ini akan berlaku tanpa mengorbankan keselamatan dan privasi yang menjadikan rangkaian terdesentralisasi sangat berharga.

Bagaimana dengan anda, Alysa dan OKEx?

Alysa: Sudah tentu, rakan sepasukan saya dan saya akan berusaha untuk membuat pertukaran aset digital yang paling berpusatkan pengguna dan profesional, serta membina ekosistem crypto terbaik

Tetapi di sini saya ingin meluangkan masa untuk mendorong promosi kami ke sini! Bonus khas untuk pedagang Dash akan datang: dari 29 April hingga 6 Mei, peniaga boleh berkongsi sehingga 20,000 USDT dengan memperdagangkan kontrak Dash.

First-come, first-melayani! Sila periksa lebih banyak maklumat di laman web atau aplikasi mudah alih kami.

Bahagian 4: Q&A

Di sini dari @ cryptococuk01: Banyak pertukaran telah diretas, walaupun mereka mempunyai tahap keselamatan yang tinggi. Adakah anda mempunyai mekanisme untuk mencegah serangan tersebut? Adakah anda akan memberi pampasan kepada pengguna sekiranya serangan seperti itu berlaku?

Alysa: Ini soalan yang sangat baik! Saya tidak dapat menghabiskan banyak masa di sini, anda boleh membaca artikel kami di Akademi kami! Tetapi beri anda sedikit rahsia yang hanya terdapat di AMA di sini:

Pengguna dan keselamatan tiada duanya, baik keselamatan dana, perdagangan, data dan privasi.

Kami menggunakan dompet sejuk multisig untuk membahagikan aset kami kepada sekitar 500 BTC per dompet, sehingga kami tidak membawa satu dompet sejuk dengan jumlah aset yang sangat besar dan risiko kami tersebar dan diuruskan dengan lebih baik.

@DustyLoooza bertanya: Dari segi KESELAMATAN: Dash membanggakan 51% IMAN IMPIAN, sekarang, Bagaimana Ini Mungkin? Sila Huraikan Proses mengenai Bagaimana Dash Mendapatkan Ciri Keselamatan ini?

Omar: Dash mempunyai ciri yang disebut ChainLocks yang membantu mengurangkan risiko serangan 51% ke blok Dash. Serangan seperti itu dapat dilakukan oleh pelombong yang berniat jahat atau sekumpulan pelombong yang mengawal lebih dari 50% kuasa pengkomputeran rangkaian.

ChainLocks memberi insentif kepada pelombong untuk menerbitkan blok yang diproses dengan segera dan dengan itu mengurangkan kelebihan perlombongan rahsia dan meningkatkan kesukaran melakukan serangan konsensus.

Rangkaian Dash menggunakan sistem kuorum yang menggunakan Kuorum Masternode Long Living (LLMQs). Di sini blok disahkan apabila 60% atau lebih LLMQ yang terdiri daripada beberapa ratus masternodes (MNO) dipilih secara rawak, mengesahkan blok pertama dalam rantai aktif

Yang pertama disekat dikunci dengan tandatangan ChainLock yang menghalang rantai semula (iaitu menjadi mustahil).

@RoginJohn Apa jenis derivatif yang terdapat di OKEx sekarang?

Alysa: Kami mempunyai pertukaran, niaga hadapan dan opsyen yang berterusan (niaga hadapan / pertukaran swap dan margin berjangka USDT). Selain daripada kontrak mata wang kecil seperti DASH, NEO, Link, dan XTZ yang telah dilancarkan, lebih banyak kontrak mata wang kecil seperti ZEC dan ADA juga akan datang tidak lama lagi. Nantikan!

@Simonwong Sebagai pemula untuk perdagangan kontrak, saya mempunyai kebimbangan mengenai perdagangan dengan dana saya sendiri. Bolehkah OKEx menyediakan testnet untuk pemula untuk mempunyai beberapa amalan perdagangan kontrak?

Alysa: Testnet… idea hebat :) Kami memahami bahawa pemula mempunyai kebimbangan untuk berdagang dengan dana mereka dan kemungkinan kerugian yang disebabkan oleh pengalaman mereka yang tidak mencukupi.

Oleh itu, OKEx melancarkan testnet untuk meredakan kebimbangan pemula. OKEx akan memberi anda dana ujian yang mencukupi untuk memudahkan anda mengalami keseluruhan proses perdagangan tanpa perlu risau akan kerugian.

@RoginJohn Apakah faedah DASH untuk Perniagaan?

Omar: Terdapat banyak faedah untuk menerima Dash sebagai bentuk pembayaran (saya menganggap bahawa itulah soalan yang diajukan secara khusus). Juga ini adalah beberapa titik pembezaan utama dari cryptocurrency lain. Yang pertama adalah kos transaksi yang cepat dan rendah dari transaksi Dash ke mana sahaja di dunia. Transaksi putus-putus menggunakan InstantSend, adalah segera (termasuk penyelesaian) dengan kos sebahagian kecil sen A.S. Seperti yang disebutkan sebelumnya di AMA, Dash adalah satu-satunya cryptocurrency bukti serangan sebanyak 51% berdasarkan teknologi kami sehingga urus niaga sangat selamat. Selain itu, Dash mempunyai pengikut global yang besar dengan organisasi komuniti dan ahli di seluruh dunia yang ingin menggunakan Dash untuk pembayaran. Ini bermaksud lebih ramai bakal pelanggan untuk perniagaan mereka. Kami sangat mempercayai rakan kongsi kami dan sentiasa berusaha untuk mencapai pertumbuhan bersama melalui pelbagai cara termasuk AMA seperti ini. Perniagaan juga dapat mengumpulkan dana untuk usaha dan inisiatif yang akhirnya akan menguntungkan Dash Network melalui sistem cadangan. Sebahagian daripada rangkaian DAO kami. Melalui rangkaian DAO yang sama, mereka dapat menjadi aktif atau tidak aktif seperti yang mereka inginkan yang bermaksud melibatkan pangkalan pelanggan masa depan mereka. Sejak wabak ini, perniagaan juga ingin bergerak dalam talian, dan Dash sangat sesuai untuk pembayaran dalam talian, global, dan juga pembayaran mikro memandangkan kos transaksi yang rendah. Akhirnya, kerana lebih banyak teknologi dikeluarkan oleh pasukan inti, semakin banyak peluang untuk mengembangkan perkhidmatan perniagaan dan meningkatkan kecekapan.

@ Ahmad10112 Apakah cara untuk menyelamatkan diri daripada serangan 51%

Omar: Gunakan Dash;)

@ Kitty081089 Apa kelebihan menggunakan #Dash berbanding yang lain?

Omar: Anda boleh menghantar dan menerima Dash (termasuk penyelesaian) di mana sahaja di dunia dengan serta-merta dengan Dash pada sebahagian kecil sen AS. Selain itu, anda boleh mengambil bahagian dalam DAO kami dan menyertai komuniti dan bahkan mendapat dana untuk memulakan projek.

Lebih banyak AMA Akan Datang

Sebarang topik yang ingin anda bahas, beritahu kami!

Setiap kali kami menyelesaikan AMA, kami merasa sangat kagum dan kagum dengan betapa bersemangatnya komuniti kami ingin mengetahui lebih banyak mengenai kami. Seperti yang dinyatakan sebelumnya, lebih banyak sesi AMA akan terus datang. Sekiranya anda mempunyai idea hebat mengenai tema yang boleh kami bahas, sila beritahu kami di saluran media sosial kami. Sehingga lain kali, selamat berniaga!

Ikuti OKEx pada:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_Bahasa Inggeris

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map