Tinjauan Sebulan – April 2020

Ketika dunia terus membuat kemajuan dalam memerangi COVID-19, daya tarikan sekuriti digital terus berkembang. Ini, sebahagian besarnya, disebabkan oleh pengurangan aktiviti VC yang terlihat, yang mengakibatkan peningkatan minat terhadap kaedah penjanaan modal alternatif.

Edisi ‘The Digital’ ini menyoroti beberapa contoh ini, bersama dengan beberapa wawancara yang menyinari, yang diselesaikan sepanjang bulan April.

Pasaran Sekunder

Salah satu faedah yang sering dijangkakan berkaitan dengan sekuriti digital adalah munculnya pasaran sekunder, kerana kecairan yang mungkin akan mereka berikan.

April berakhir sebagai beg campuran, berkaitan dengan pasaran sekunder. Semasa memimpin platform A.S., OFN, berjuang dengan kewangan mereka, TokenGX yang berpangkalan di Kanada, diberi lampu hijau untuk usaha seterusnya.

TokenGX Mendapatkan Lampu Hijau untuk Membangunkan Platform Dagangan Sekunder untuk Pasaran Kanada

OpenFinance Network ‘OFN’, untuk Menghapus Dagangan Aset Kecuali Pengeluar Peningkatan

Pelaburan Strategik + Meningkatkan Modal

Apabila asas pengguna menjadi semakin berpendidikan, syarikat dengan fokus pada pelaburan kesan sosial akan melihat daya tarikan mereka meningkat. EFFV telah menyedari ini, dan mengumumkan STO yang akan datang, yang disusun untuk mendorong pertumbuhan mereka dalam usaha ‘hijau’.

Seiring dengan ini, April menyaksikan tZERO berjaya memperoleh pelaburan $ 5 juta. Syarikat menunjukkan rancangan untuk menggunakan dana ini untuk pengembangan perkhidmatan di Asia.

tZERO Menjamin $ 5M untuk Memperluas Operasi Asia

Earth First Food Ventures (EFFV) – Impak Sosial Melabur dalam FoodTech


Stabilcoins

Salah satu bentuk aset digital terpanas adalah, tanpa keraguan, Stablecoins. Aset-aset ini telah menarik perhatian banyak orang, sehingga Facebook mengembangkan varian mereka sendiri. Bulan lalu ini menyaksikan perkembangan, bukan hanya di sekitar Libra, tetapi pandangan yang diberikan oleh, kedua-duanya, ahli politik dan penyelidik.

Penyelidik Inisiatif Blockchain California Berkeley Haas Mengeluarkan Kajian Stablecoin Baru

Belum dipadamkan, Libra Masih Dipalsukan melalui Kritikan dan Pertumbuhan

Dalam berita

Bermain di ‘Tokenization Sandbox’ dengan Vertalo

Dengan sektor sekuriti digital yang berumur beberapa tahun, pada masa ini, sudah tiba masanya syarikat mula mendorong penggunaan sebenar. Vertalo telah menyedari ini, dan baru-baru ini mengumumkan banyak usaha untuk melakukan hal itu. Yang terbaru adalah pelancaran, apa yang mereka sebut, ‘Tokenization Sandbox’.

Ketua Pegawai Eksekutif Vertalo, Dave Hendricks, bercakap mengenai tujuan Tokenization Sandbox mereka, dan mengapa ia diperlukan.

“Program Kotak Pasir Vertalo adalah inovasi yang dirancang untuk mengurangi rintangan terhadap transformasi aset digital dan untuk memperkuat peserta pasar… Untuk mewujudkan keyakinan terhadap program transformasi digital, kita perlu bergerak melewati perkhidmatan mahal untuk transaksi komoditi seperti penerbitan token. ” Baca Di Sini

 

Mr. Wonderful Menyelaraskan Usaha dengan Platform Ekuiti Crowdfunding, ‘StartEngine’

Bertekad untuk terus berkembang, dan memberikan pelanggan mereka peluang yang tidak dapat ditandingi, StartEngine berjaya menarik bakat baru ke tim mereka, bulan lalu. Bergabung dengan pasukan tidak lain adalah Kevin O’Leary, aka Mr. Wonderful.

Kevin O’Leary bercakap tentang mengapa dia memutuskan untuk melakukan crowdfunding dengan StartEngine.

“Dengan pandemi koronavirus yang menyebabkan ketidakpastian ekonomi, pemula dan perniagaan kecil mengalami masa yang sangat sukar untuk mengakses modal, jadi anda akan melihat peningkatan minat dalam syarikat crowdfunding seperti StartEngine yang menyelesaikan masalah itu … Kami akan melihat kembali tempoh ini sebagai permulaan peningkatan crowdfunding ekuiti, dan saya fikir ia adalah industri yang akan dimenangi oleh StartEngine. ” Baca Di Sini

Temu ramah

Jim Dowd, Pengasas & Pengarah Urusan Sekuriti Swasta Modal Utara

Dalam wawancara eksklusif ini, kami membincangkan pelancaran ATS baru-baru ini, yang menyokong pelbagai aset, termasuk sekuriti digital. Perkembangan ini menandakan langkah penting ke depan, pada masa yang sangat penting, ketika pelabur mencari perkhidmatan tersebut. Baca Lagi

Nick Bhargava, Pengasas GROUNDFLOOR

Sebagai pengasas platform crowdfunding berfokus harta tanah, GROUNDFLOOR, Nick Bhargava mempunyai pandangan unik mengenai JOBs Act. Dalam perbincangan ini, kami mengetengahkan keperluan industri, terus maju, dan juga apa yang ditawarkan oleh GROUNDFLOOR. Baca Lagi

Benjamin Tsai, Presiden & Menguruskan Rakan Kongsi Wave Financial

Antara ‘Dana Kentucky Whisky’ mereka yang akan datang, dan pelaburan mereka di syarikat seperti Securitize dan Vertalo, Wave Financial jelas ‘all-in’ pada sekuriti digital. Teliti perbincangan kita dengan Ben Tsai, ketika dia menjelaskan mengapa ini berlaku. Baca Lagi

Di sekitar Web

Akses Segera: Urus Niaga Sekuriti Digital yang Mudah, Selamat dan Mematuhi – Amankan

Dengan banyak pertukaran fokus digital yang masih berfungsi untuk memulai, Securitize telah mengembangkan, dan melancarkan, cara baru untuk membeli / menjual aset ini. Keupayaan ini datang melalui penggunaan teknologi seperti ‘Atomic Swap’, menghilangkan keperluan untuk fasilitator pihak ketiga.  Baca Lagi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map