Sekiranya Bitcoin Tidak Dapat Melambung Semula Lebih Dari $ 7K, Ia Mungkin Menguji Sokongan $ 6.5 Lagi: Crypto Market Daily

Selasa, 21 April: Pasaran mata wang kripto mengalami pembetulan selama 24 jam terakhir.

Bitcoin (BTC) merosot di bawah $ 7,000, diperdagangkan sekitar $ 6,850 pada waktu akhbar, turun 4 peratus pada hari itu.

Ethereum (ETH) turun lebih dari 5 peratus, sekali lagi menghadapi rintangan pada $ 176 untuk diperdagangkan sekitar $ 172.

XRP Ripple juga menyaksikan kerugian 4 peratus selama 24 jam terakhir, merosot di bawah $ 0.19 untuk diperdagangkan sekitar $ 0.183 setiap duit syiling.

Bitcoin dalam penarikan balik skala kecil

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Walaupun melihat trend BTC malam tadi pada tahap setiap jam, kita tidak boleh mengatakan bahawa ia mengalami penurunan. Paling baik, keadaan semasa adalah penarikan semula tahap kecil, yang bertujuan untuk memperbaiki kenaikan selepas pemulihan pada hari Khamis. Ia harus menjadi kategori perdagangan jangka pendek yang menguntungkan.

Dari perspektif trend semasa, jumlah penjualan berat jangka pendek hampir berakhir. Kebarangkalian untuk jatuh secara efektif di bawah $ 6,750 dalam beberapa jam akan datang adalah rendah. Namun, dibandingkan dengan kenaikan harga pada 16 April, volume penurunan yang diperluas masih lebih rendah, yang bermaksud masih terdapat beberapa posisi yang menguntungkan di pasaran. Sekiranya mereka memilih untuk pergi, harganya akan menurun.

Sekiranya sukar bagi pemulihan untuk stabil di atas $ 7,000, atau trend terus berubah-ubah sekitar $ 6,750, maka kemungkinan prospek pasaran turun ke atas $ 6,500 dan kemudian dapatkan sokongan.

Falsafah perdagangan masih didominasi oleh kekurangan di puncak dan kerinduan di bahagian bawah. Titik masuk dan keluar dipilih berhampiran tahap sokongan atau rintangan utama, dan peniaga tidak dapat menahan pesanan terlalu lama.

BTC mungkin mengalami turun naik yang kuat dalam 2-3 hari akan datang

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta 1 hari Bitcoin menunjukkan bahawa puncak pemulihan baru-baru ini tidak dapat menguji yang sebelumnya, iaitu sekitar $ 7,450. Ini bermakna bahagian atas setiap rebound semakin rendah, walaupun bahagian bawah setiap pullback juga semakin tinggi – masih merupakan keadaan seimbang dari bull dan bear.

Purata bergerak yang ditunjukkan pada carta, MA (30) dan MA (60), masing-masing akan menjadi sokongan dan rintangan harian semasa. Oleh kerana kedua-dua rata-rata cenderung melintas dalam masa terdekat, turun naik besar mungkin berlaku dalam 2-3 hari ke depan kerana tren mungkin berubah jika kedua-dua purata bergerak rosak.

Walau bagaimanapun, pada carta tahap harian, lebih baik menggunakan kedudukan persilangan untuk menilai perubahan arah aliran. Oleh itu, jika MA (30) menunjukkan isyarat bergerak ke atas, tren masa depan akan mengepam jika corak penyeberangan dapat dibentuk dengan jayanya.

Pelabur juga harus memperhatikan bahawa jika harga terus jatuh di bawah $ 6,500, ini dapat menyebabkan MA (30) bergerak ke bawah lagi dan akan sukar untuk menyeberang dengan MA (60) dalam jangka pendek.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,950
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,200
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,750
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,550

Carta setiap jam ETH membentuk Kepala dan Bahu

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Carta 4 jam ETH menunjukkan bahawa harganya telah disekat sebanyak $ 175 dan sekarang mula menunjukkan isyarat lambakan. Sokongan sekitar $ 166 mungkin memerlukan ujian lain malam ini (HKT).

Sebenarnya, merujuk pada carta volume dan harga, tidak sukar untuk mendapatkan hasil bahawa trend sekarang bergerak di bahu kanan corak Kepala dan Bahu setiap jam. Setelah bahu terbentuk, kemungkinan akan membentuk salah satu daripada dua keadaan yang ditunjukkan pada carta.

Keadaan 1 bermaksud bahawa corak gagal diteruskan dan kekuatan kenaikan lebih kuat daripada yang dijangkakan – ada kemungkinan ETH menguji tahap tinggi sebelumnya, tetapi jatuh dengan cepat.

Keadaan 2 bermaksud corak berjaya dibentuk dan trend melemah akan berterusan, dan ini bermaksud $ 166 tidak sah dan kenaikan semula mungkin berlaku di atas $ 150.

Walau bagaimanapun, tahap perbezaan ED MACD adalah kecil. Pelabur boleh menggunakan rujukan ini untuk menilai bahawa penurunan tidak akan kuat, oleh itu syarat 2 adalah peristiwa yang tidak mungkin berlaku.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 175
 • Rintangan jangka sederhana: $ 189
 • Sokongan jangka pendek: $ 166
 • Sokongan jangka sederhana: $ 155

XRP merosot kembali ke saluran penurunan harga

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Seperti yang ditunjukkan oleh carta, XRP kembali ke saluran penurunan malam tadi, walaupun kenaikan kembali mendorong tren keluar dari saluran itu lagi pagi ini. Harga ditekan sebanyak $ 0.1855, memberikan isyarat melemah.

Pada masa ini, trend bergerak hampir di pinggir atas saluran bearish. Sekiranya saluran dapat menjadi sokongan yang berkesan dalam beberapa jam akan datang, tren boleh bergerak seperti keadaan 1 yang bermaksud kekuatan sokongan dari tepi atas kuat dan tren tidak akan memasuki kecenderungan penurunan.

Jika tidak, jika harga jatuh ke saluran dengan berkesan dan kenaikan semula disekat oleh tepi atas setelah pemulihan jangka pendek, ini bermaksud bahawa trend penurunan yang lebih lama akan datang. Pelabur harus fokus pada keberkesanan sokongan sekitar $ 0.1810.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1850
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1885
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1810
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1780

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me