Sekiranya Bitcoin Dapat Menstabilkan pada $ 6.4K Ia Mungkin Menguji Tingginya $ 7K Minggu Lalu: Crypto Market Daily

Selasa, 24 Mac: pasaran kripto menyaksikan kenaikan yang kukuh selama 24 jam terakhir. Harga Bitcoin (BTC) telah meningkat hampir 16 peratus pada hari itu, terus meningkat dari $ 6,400 pagi ini.

Crypto kedua terbesar berdasarkan kapitalisasi pasaran, Ether (ETH), telah memperoleh sekitar 14 peratus dan diperdagangkan lebih dari $ 140 pada waktu tekan, mendorong ke arah tahap rintangan jangka pendek $ 145.

XRP Ripple naik 7 peratus lebih rendah pada hari itu, menuju tahap rintangan jangka sederhana $ 0.1750.

Kekuatan bull meningkat untuk BTC

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Souce: OKEx.com

Malam tadi, BTC kembali mengalami trend yang melampau. Setelah harganya meningkat dengan kuat menjadi $ 6,700, ia segera jatuh kembali, dan jatuh ke sekitar $ 6,100 hanya dalam beberapa minit. Sejak itu, harga terus meningkat di atas paras $ 6,400.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa corak penyemakan yang diikuti oleh candlestick bullish besar malam tadi adalah pergerakan ikan paus besar yang khas untuk memikat bull dan meledakkan posisi bear

Candlestick bullish bermula hampir $ 5,800 dan mula-mula memecahkan beberapa kedudukan pendek, yang menetapkan stop loss berhampiran $ 6,000. Dengan tanda-tanda volume yang besar dan kenaikan harga, namun, dalam satu jam berikutnya, harga turun dengan serta-merta dari tahap tinggi, dan posisi beli yang baru masuk dihapuskan.

Pada masa ini, trend berhenti jatuh pada $ 6,400, dan bahagian bawah tahap 1-H sentiasa meningkat. Ini adalah tanda peningkatan kekuatan bulls.

Sekiranya harganya dapat mengekalkan kestabilan di atas $ 6,400 hari ini, ada kemungkinan menguji rintangan pada $ 7,000. Pelabur perlu ambil perhatian bahawa walaupun trend menembusi di bawah tahap ini, tetapi tidak menembusi $ 6,000, trend masih menaik.

Bulls Bitcoin memerlukan lebih banyak jumlah untuk memecahkan $ 7K

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa garis aliran kenaikkan telah membuktikan bahawa ia berjaya menyokong harga semalam, 23 Mac. Ini juga bermaksud bahawa keberkesanan garis arah aliran meningkat. Beruang memerlukan lebih banyak kekuatan jika mereka ingin mendorong harga di bawahnya.

Hari ini, walaupun harganya naik dari $ 5,800 hingga $ 6,800, hampir menyentuh paras tinggi sebelumnya, jumlah pembelian nampaknya menunjukkan trend menurun. Sekiranya jumlah tidak dapat meningkat ke tahap tinggi, tidak mudah untuk memecahkan $ 7,000.

Pelabur harus perhatikan bahawa jika harga turun di bawah $ 6,000 – yang bermaksud telah jatuh di bawah garis tren – pembentukan bahagian bawah kedua masih mungkin dilakukan pada masa akan datang.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,000
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,300
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,400
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,000

ETH menyatukan, mendorong tahap rintangan jangka pendek

Data Pertukaran Kekal 1H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Semalam, 23 Mac, ETH disokong dengan berkesan oleh $ 120 dan pulih, tetapi disekat beberapa kali berhampiran $ 138. Sekiranya tidak ada peningkatan dalam membeli dana untuk menyokong tren, mungkin sukar untuk menembusi tahap rintangan ini.

Untuk sokongan kuat jangka pendek, pelabur boleh memberi tumpuan kepada $ 134 terlebih dahulu. Sekiranya tahap ini pecah, ETH boleh terus menguji sokongan pada $ 120.

Pelabur harus sedar bahawa $ 155 adalah kelebihan bahagian penyatuan. Sebelum keluar dari kedudukan ini, trend mesti dianggap menyatukan, yang bermaksud bahawa keadaan pasaran yang melampau mungkin masih ada.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 145
 • Rintangan jangka sederhana: $ 155
 • Sokongan jangka pendek: $ 134
 • Sokongan jangka sederhana: $ 120

XRP menghadapi tahap rintangan jangka pendek, memerlukan perdagangan yang lebih aktif

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Seperti yang ditunjukkan oleh carta di atas, trend bergerak XRP semakin stabil. Tahap sokongan pertama boleh meningkat menjadi $ 0.1440 dan tahap rintangan pertama sekitar $ 0.1650. Pada masa ini, aktiviti perdagangan rendah, sehingga sukar untuk menembusi tahap rintangan.

Namun, jika penarikan balik setelah turun dari $ 0.1650 dapat disokong pada $ 0.1580, ini juga merupakan isyarat pergerakan kenaikan harga yang lebih kuat di masa depan. Turun di bawah $ 0.1440 mungkin bermaksud bahawa acara menyerap kaunter memerlukan lebih banyak masa.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1650
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1750
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1580
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1440

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map