Rumor PayPal mendorong Harga Bitcoin tetapi Pilihan Tamat Tempoh ditetapkan untuk Meningkatkan Volatiliti: Selasa Teknikal

Secara ringkas

  • Harga Bitcoin (BTC) telah pulih ke kawasan $ 9,600 kerana khabar angin PayPal mengintegrasikan crypto
  • Turun naik pasaran dijangka meningkat menjelang tamat kontrak pilihan BTC utama
  • Data menunjukkan penilaian semasa BTC mempunyai potensi dan ruang yang lebih tinggi untuk berkembang

Gambaran keseluruhan pasaran

Sentimen di pasaran cryptocurrency meningkat pada awal pagi Selasa di Asia (UTC 8 pm – 9 pm) ketika Bitcoin memperoleh semula tahap $ 9,600 – $ 9,800 pada mulanya sebelum pembetulan pendek. Lantunan berlaku selepasnya laporan menyerlahkan Paypal’s jawatan kerja mencari jurutera crypto, memicu khabar angin mengenai kemungkinan penyatuan Bitcoin.

Namun, turun naik pasaran dijangka kekal tinggi minggu ini walaupun terdapat khabar angin Paypal kerana kontrak opsyen BTC Jun hampir tamat. Perlu diingat bahawa pasaran spot cenderung lebih tidak stabil di hadapan, dan semasa tamat tempoh pilihan utama.

Sementara itu, data dari Glassnode menunjukkan bahawa nisbah Nilai Pasaran ke Nilai Nyata (MVRV) BTC kekal pada tahap yang agak rendah walaupun kenaikan harga baru-baru ini.

Bitcoin MVRVNisbah MVRV Bitcoin (7d-MA); Sumber: Glassnode

Nisbah MVRV menunjukkan sama ada BTC telah berdagang di atas atau di bawah nilai saksama berbanding dengan harga yang direalisasikan. Apabila nisbah antara 1 dan 2, ini berarti BTC dapat dinilai lebih rendah, ketika nisbahnya lebih tinggi, ini menunjukkan penilaian yang terlalu tinggi. Dengan nisbah MVRV semasa 1.6, potensi kenaikan Bitcoin tetap besar, walaupun harga pasaran hampir mendekati $ 10,000.

Di tempat lain, DigiByte (DGB), Ontologi (ONT) dan Bitcoin Diamond (BCD) adalah antara yang mendapat untung teratas di ruang altcoin, sementara Hycon (HYC) dan Orbs Hybrid Blockchain (ORBS) menyerah antara 6% – 9% pada sesi Selasa awal.

Analisis Harga

BTC / USDT – Belum lagi pembalikan arah aliran?

Momentum telah berubah positif untuk BTC / USDT ketika pasangan mendapati sokongan bawah pada corak segitiga masih utuh. Momentum menaik ini juga tercermin dalam RSI dan DMI. Walaupun MACD tetap merah, perbezaan antara kedua-dua garis semakin sempit. Walau bagaimanapun, RSI telah keluar dari trend baru-baru ini, sementara + DI telah maju di atas -DI dan ADX. Kedua-dua petunjuk menunjukkan perubahan positif yang berlaku.

Walaupun terdapat sentimen positif ini, namun sukar untuk menyebut tindakan harga Selasa sebagai permulaan pembalikan arah aliran. Itu kerana pasangan ini masih diperdagangkan dalam corak segitiga, dan penembusan diperlukan untuk mengesahkan pembalikan yang pasti.

Sekiranya sentimen positif tetap utuh, pasangan mungkin menguji semula kawasan $ 9,800 hingga $ 10,000, yang masih merupakan tahap rintangan yang signifikan.

Sokongan pada $ 9,200 boleh menjadi kawasan yang lebih rendah untuk ditonton, yang jika diuji, dapat meningkatkan kemungkinan untuk meninjau kembali trendline support-turn-support satu tahun mendekati $ 8,850.

Carta BTC USDT BTC / USDT mendapat sokongan di bahagian bawah segitiga; Sumber: OKEx, Tradingview

ETH / USDT – Bintang Menembak dalam pembuatannya?

ETH / USDT menunjukkan penembusan momentum yang serupa dengan BTC / USDT; namun, kita tidak melihat daya beli yang mencukupi berhampiran paras tertinggi Selasa sekitar $ 246. Dalam senario ini, pasangan boleh menghasilkan setiap hari dengan mudah "Bintang Menembak" corak, yang biasanya merupakan candlestick bearish dengan bayangan atas yang panjang.

Pasangan ini juga hampir mencapai Bollinger Band atas, yang dapat dianggap sebagai tanda awal kelebihan belian, walaupun RSI masih tinggal di bawah 70. Selain itu, jumlah perdagangan tidak meningkat dengan ketara seiring dengan harga, menguatkan lagi kes untuk pembetulan jangka pendek. Julat $ 227 hingga $ 251 yang kami ketengahkan dalam kami penerbitan terakhir tetap berlaku, dan itu masih boleh menjadi rujukan untuk minggu ini.

Carta ETH USDTETH / USDT ‘Shooting Star’ setiap hari dalam pembuatannya; Sumber: OKEx, Tradingview

XRP / USDT – Rebound jangka pendek dijangkakan?

Pada Selasa Teknikal kami yang lalu, kami menyoroti bagaimana XRP tetap terkawal minggu lalu, dan XRP / USDT sejak itu menyentuh sokongan segitiga yang lebih rendah seperti yang diharapkan.

Tanda-tanda awal menunjukkan bahawa bull mungkin akan mula kembali tidak lama lagi, dengan stokastik menghasilkan crossover bullish dan RSI mulai pecah. Walau bagaimanapun, walaupun rebound jangka pendek terwujud, rintangan atas segitiga, berhampiran 0.198, tetap berlaku. Sekali lagi, pembalikan arah aliran tidak dapat disahkan pada masa ini.

XRP USDTXRP / USDT boleh pulih dari sini; Sumber: OKEx, Tradingview

ONT / USDT – Mendapat pasaran berlebihan?

ONT / USDT telah menjadi salah satu altcoin berprestasi terbaik di platform perdagangan OKEx Selasa ini, memperoleh 5% semasa sesi.

Pasangan ini telah menghasilkan penembusan di atas dari corak segitiga baru-baru ini, dan momentum kenaikan itu juga dapat dilihat pada MACD. Namun, ketika diperdagangkan lebih tinggi, ia juga semakin dekat dengan rata-rata bergerak 365 hari, yang sepertinya tahap rintangan yang kuat.

$ 0.7 boleh menjadi kawasan pertama yang ditonton, setelah itu kami dapat melihat pasangan ini mencapai $ 0.76. Pada sisi negatifnya, $ 0.63 tetap aktif.

Carta ONT USDTONT / USDT menghasilkan pelarian harian; Sumber: OKEx, Tradingview

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu

OKEx Insights menyajikan analisis pasaran, ciri mendalam dan berita yang disusun daripada profesional crypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map