Oleh kerana Swings Jangka Pendek Bitcoin Menuju Risiko Tinggi, Pedagang Berharap Menyokong Hampir $ 6,550: Crypto Market Daily

Isnin, 13 April: Setelah pulih pada hari Ahad, kebanyakan pasaran cryptocurrency teratas melihat antara 2-5 peratus pembetulan pada hari tersebut. Bitcoin (BTC) – yang pecah lebih dari $ 7,000 semalam – telah diperdagangkan sekitar $ 6,700 sejak awal pagi ini.

BTC dapat melihat turun naik drastik dalam tempoh penyatuan

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Hujung minggu lalu, BTC stabil sedikit di atas $ 6,750 setelah menembusi penurunan harga. Harga melantun sedikit di bawah rintangan $ 7,200 pada malam Ahad, 12 April.

Walau bagaimanapun, dengan pengurangan jumlah dagangan yang pesat, trend memasuki penyatuan dalam beberapa jam akan datang. Pagi ini, dengan cepat jatuh kembali ke sekitar $ 6.700, dan meninggalkan corak pintu masuk positif.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa garis retracement Fibonacci menunjukkan kemungkinan jalan bergerak yang jelas untuk tren masa depan. Pada masa ini, pilihan terbaik adalah membuka posisi jual sekiranya harganya boleh mencecah $ 6,900- $ 7,000 dalam jangka pendek; kemudian tutup sekitar $ 6,070 jika harganya turun di bawah $ 6,550, kerana garis Fibonacci terletak di sana.

Namun, proses berbuka ini akan lebih lama dari biasa. Oleh kerana jumlah penurunan telah meningkat secara berlebihan, pasaran memerlukan masa untuk membetulkannya. Turun naik besar boleh berlaku pada bila-bila masa dalam tempoh penyatuan ini.

Pasaran BTC kemungkinan mendapat sokongan sekitar $ 6,500

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta harian Bitcoin di atas menunjukkan bahawa, walaupun kenaikan pada hari Ahad menunjukkan trend kenaikan jumlah dan harga pada tempoh sebelumnya, BTC nampaknya mengikuti trend untuk kembali ke paras tinggi sebelumnya. Walau bagaimanapun, candlestick bearish pertama muncul pada pukul 1:00 pagi hari ini HKT dan disertai oleh volume yang serupa dengan pemulihan jam sebelumnya. Ini menunjukkan bahawa pantulan telah disekat, dan candlestick ditutup dengan salib, yang kemudian terbukti dalam beberapa jam berikutnya.

Kejatuhan kembali pagi ini sebenarnya adalah penyelesaian keuntungan dana utama setelah harga melambung semalam. Fakta bahawa titik terendah jatuh di bawah $ 6.750 juga mencerminkan tingkah laku penjualan pelabur runcit, kerana operasi dana majoriti.

Pada tahap sekarang, harga berada di bawah tekanan pada $ 6,750. Terdapat kemungkinan besar bahawa pasaran akan terus mendapat sokongan sekitar $ 6,500.

$ 6,500 dan purata bergerak 30 hari (MA (30)) memberikan sokongan yang kuat pada harga pada masa yang sama – seperti yang ditandakan pada carta di atas. Atas sebab ini, tidak mudah untuk trend memecah tahap ini dalam masa yang singkat.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 6,750
 • Rintangan jangka sederhana: $ 69,00
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,550
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,150

ETH sensitif pasaran, pam atau pembuangan cepat mungkin

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH telah ditekan oleh tahap $ 154 setelah jatuh di bawahnya. Seperti yang ditunjukkan oleh carta 4 jam, tahap jumlah jualan untuk hari ini hampir sama dengan tahap las Friday – dana penurunan masih kuat berbanding kenaikan harga.

Walau bagaimanapun, kenyataan bahawa jumlah dagangan berada pada tahap rendah pada kebiasaannya baru-baru ini menunjukkan bahawa trend masih dalam penyatuan. Pasaran akan sensitif dan pembuangan cepat atau pam mungkin berlaku pada bila-bila masa dalam tempoh ini. Harga kemungkinan akan naik sedikit pada mulanya dan kemudian turun dengan cepat.

Oleh kerana keadaan pasaran semasa yang lemah, kemerosotan yang perlahan juga mungkin berlaku dan dua kawasan sokongan seterusnya dalam hal ini adalah sekitar $ 140 dan kemudian $ 120.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 155
 • Rintangan jangka sederhana: $ 165
 • Sokongan jangka pendek: $ 140
 • Sokongan jangka sederhana: $ 120

XRP dalam penggabungan sementara

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

Carta 1-jam XRP menunjukkan bahawa tren berada dalam tempoh penggabungan yang singkat setelah terjun pagi ini. Namun, melihat julat turun naiknya yang besar, persekitaran pada masa ini berisiko.

Memandangkan pertumbuhan jumlah penjualan yang besar, harganya mungkin bergerak antara $ 0.1860 dan $ 0.1750 dalam masa ini. Beruang juga memerlukan masa untuk berehat dan bersiap untuk pembuangan seterusnya jika boleh. Sekiranya harga tidak dapat menembusi $ 0.1925 pada pemulihan seterusnya, trend boleh turun terus sehingga mencapai tahap sokongan sekitar $ 0.1760. Ini adalah kedudukan pemulihan yang berpotensi jika harga stabil di sana, jika tidak, ia mungkin bergerak ke bawah untuk mencari tahap sokongan seterusnya sekitar $ 0.1660.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.1853
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.1925
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1760
 • Sokongan jangka sederhana: $ 1665

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map