Mingguan Teknikal OKEx: Membangunkan langkah besar (20 Apr 2020)

Pengambilan Utama

 • Petunjuk teknikal menunjukkan bahawa BTC harga dapat melihat beberapa pergerakan yang ketara setelah berminggu-minggu perdagangan jarak jauh.
 • XRP diatur untuk mendapat penembusan dengan lebih berat sebelah positif.
 • ETH lembu mungkin perlu berehat di 180 pemegang atas.

Gambaran Keseluruhan Pasaran

Pasaran cryptocurrency tidak dapat dipastikan setelah harga BTC tidak dapat menghasilkan penutupan harian di atas Dolar Amerika 7200 tahap pada hujung minggu. Crypto terkemuka belum ditutup di atas tahap tersebut sejak 11 Mac. Walau bagaimanapun, sokongan di Dolar Amerika 7000 kawasan nampaknya tetap kukuh.

Dalam penerbitan kami yang lalu <Mingguan Teknikal OKEx: 14 April 2020,>, kami telah menekankan bahawa rintangan di Dolar Amerika 7200 kekal penting, dan garis leher kepala dan bahu sebelumnya tetap fokus minggu ini.

Walaupun peniaga dan pelabur telah mencari petunjuk menjelang acara separuh ganjaran bitcoin yang sangat dinanti-nantikan, yang dijangka akan berlaku pada pertengahan Mei, data baru menunjukkan bahawa turun naik BTC harga dijangka meningkat secara drastik. Peningkatan turun naik ini boleh berlaku dalam jangka masa yang singkat.

Kaji selidik dari Sentix menunjukkan bahawa Bitcoin Super Neutrality Index mencapai paras tertinggi 26 minggu. Patrick Hussy, Pengarah Urusan di Sentix, menjelaskan bahawa beberapa perkara besar BTC tindakan harga berlaku selepas kali terakhir BSNI mencapai tahap tinggi baru, yang bergerak BTC harga sebanyak USD2500, dan ini mungkin berlaku untuk pasaran semasa. Bagaimanapun, Hussy menambah bahawa arah pergerakan tidak dapat ditentukan dengan data tersebut.

Gambar 1: Indeks Berkecuali Super Sentix Bitcoin

Sumber: Sentix

Gambar 2: Ringkasan COT Futures Bitcoin

Sumber: Kumpulan CME

Sementara itu, pelabur institusi nampaknya telah mengambil pendekatan yang lebih proaktif di BTC pasaran, sebagai komuniti kripto mengira untuk acara separuh. Data dari CME menunjukkan bahawa minat terbuka niaga hadapan telah meningkat. Walau bagaimanapun, pengurus aset dan akaun leveraj nampaknya mempunyai pandangan yang tersebar. Pengurus aset telah meningkatkan kedudukan pendek mereka, sementara nama yang dimanfaatkan telah menutup beberapa pendek.

Analisis Harga

BTCUSDT – Langkah besar menjangkakan?

 • Petunjuk teknikal menunjukkan bahawa pasaran dapat melihat beberapa tindakan harga yang berani di BTC, ketika band Bollinger semakin menekan pada carta harian. Itu sesuai dengan penemuan Sentix yang disebutkan sebelumnya dalam artikel ini. Turun naik harga boleh meningkat di masa depan, bagaimanapun, arah penembusan harga belum ditentukan.
 • Walaupun garis leher tetap fokus, momentum nampaknya semakin perlahan, dengan RSI telah bergerak dalam saluran ke bawah. Sekiranya pelarian saluran dilihat, ini dapat memperkuatkan kes penembusan harga yang positif.
 • Dalam pandangan jangka menengah / jangka panjang, pita kesukaran kekal dalam tekanan, yang bermaksud tahap harga semasa masih boleh menjadi ideal untuk pengumpulan. Trend menaik baru telah dimulakan pada awal Januari setelah kesukaran memerah pita pada akhir Disember.
 • Secara aras, jika harganya dapat stabil di atas garis leher, itu dapat menjadi landasan untuk menguji level 7700. Tahap bawah 6500 adalah kawasan kritikal lain untuk ditonton.

Gambar 3: Carta Harian BTCUSDT

Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

XRPUSD – Penembusan dalam pembuatan?

 • XRPUSD telah diperdagangkan di bawah 38.2% Fibonacci Retracement hariannya selama lebih dari seminggu. Oleh kerana pasangan ini bergerak mendekati ujung corak segitiga, ia diharapkan dapat menghasilkan penembusan.
 • Tekanan tambahan dari band Bollinger juga menunjukkan turun naik harga dijangka meningkat.
 • Indikator momentum telah menghasilkan pembalikan dari aliran menurun baru-baru ini, menunjukkan kekuatan telah meningkat. Selain itu, bahagian bawah berbentuk u pada mulanya terbentuk dalam stokastik perlahan, yang dapat menjadi petunjuk lain untuk berpotensi mengalami penembusan harga positif.
 • FR 38.2% pada 0.196 adalah tahap pertama untuk menonton. Jika dilihat, ini dapat mengatur tahap pengujian ulang 0,213 hingga 0,215. Sementara itu, 0.187 boleh menjadi tahap yang lebih rendah untuk ditonton.

Gambar 4: Carta Harian XRPUSD

Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

ETHUSDT – Bull memerlukan rehat?

 • Dalam edisi terakhir kami dari Mingguan Teknikal OKEx, kami telah mengesahkan ETHUSDTPenembusan positif setelah membentuk pola segitiga menaik.
 • Walau bagaimanapun, ETH bulls mungkin perlu berehat, kerana crossover bearish di stocastic oscillator nampaknya dibuat, menunjukkan bahawa momentum kenaikan kelihatan mula perlahan. Sementara itu, stokastik yang perlahan nampaknya membentuk bahagian atas ganda.
 • Walaupun kenaikan harga mungkin perlu berehat sebentar, itu tidak bermakna rali jangka sederhana akan berakhir. Sebagai pengayun utama kekal dalam aliran menaik Mac-April, pembetulan jangka pendek mungkin mewakili peluang membeli.
 • MA 100 hari di sekitar kawasan 184 boleh menjadi tahap pertama untuk menonton, dan sokongan saluran terletak berhampiran 170. Selain itu, FR 38.2% berhampiran 163 boleh menjadi tumpuan lain.

Gambar 5: Carta Harian ETHUSDT

Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

ZECUSDT – Rali semakin letih?

 • ZEC adalah salah satu altcoin berprestasi tinggi semasa sesi Asia Isnin, diperdagangkan hampir 6% lebih tinggi berbanding USDT.
 • Walau bagaimanapun, mungkin ada giliran untuk kenaikan harga di sini, kerana RSI berada pada tahap yang konsisten dengan dua tempoh pembetulan sebelumnya sebelum.
 • Giliran sekarang, jika dilihat, akan meningkatkan peluang harga untuk menguji garis leher segitiga, untuk melihat apakah dapat mengubah perlawanan sebelumnya menjadi sokongan.
 • Tahap pertama yang perlu ditonton adalah 42. Jika dikompromikan, ini dapat memperkuatkan kes pengujian semula 38.

Gambar 6: Carta Harian ZECUSDT

Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map