Crypto Market Daily (1.16) | BTC berada di bawah tekanan di bawah purata harga 180 hari, dan terdapat permintaan untuk panggilan balik dalam jangka pendek.

Kontrak berkekalan BTC:

Watak Tahap:Kenaikkan 1H

Ini adalah carta 1 jam BTC, ia menunjukkan bahawa harga bergerak di saluran gabungan setelah gagal menguji $ 9000 sekali lagi, dan kita dapat melihat bahawa sebelumnya, BTC telah masuk ke saluran penggabungan pertama antara $ 8000 ~ $ 8200, dan ini adalah bentuk klasik kerana jumlahnya semakin kecil semasa penggabungan, dan kelantangan menjadi semakin besar ketika pecah, dan kali ini, volume juga menunjukkan bentuk yang menurun, ini bermaksud bahawa harga akan bergerak dalam saluran ini untuk sementara waktu sehingga julat bergerak dan jumlah semakin kecil. Memecahkan pinggir atas bermaksud kenaikan yang mungkin akan lebih tinggi pada masa akan datang, sebaliknya, memecahkan pinggir bawah mungkin bermakna lebih banyak tempoh panggilan balik diperlukan. Pelabur dapat memperhatikan kedudukan sokongan $ 8500 jika rusak.

Watak Tahap:1D – penyatuan

Walaupun BTC menerobos kawasan tengah kawasan perdagangan intensif pada bulan Mei dan Oktober, yang mempunyai arti rujukan tertentu tahun lalu, tetapi gagal terus menguji kawasan teratas dari $ 8,800 hingga $ 8,900. Kegagalan itu mungkin bermaksud terdapat banyak dana penjualan di dekat lokasi. Penganalisis OKEx Neo percaya bahawa ketika harga mendekati puncak dua kotak perdagangan intensif sebelumnya, jangkaan beberapa kenaikan untuk penembusan jangka pendek terus menurun. Dengan keluarnya dana yang menguntungkan dan penambahan dana penjualan yang aktif, permintaan untuk panggilan balik diperlukan, dan pelabur perlu diingatkan bahawa dari peringkat harian, dapat didapati bahawa purata pergerakan harga 180 hari telah memainkan peranan rintangan, meningkatkan kemungkinan panggilan balik dalam jangka pendek. Memperhatikan keberkesanan sokongan di wilayah $ 8,500 ~ $ 8,600 adalah penting. Sekiranya stabil di kawasan ini setelah panggilan balik, masih ada peluang untuk membuat nilai tinggi baru. Memecah di bawah tikar kawasan terus mencari sokongan baru, julatnya adalah sekitar $ 8,300 ~ $ 8,450.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 8700 Rintangan jangka sederhana:$ 8870

Sokongan Jangka Pendek:$ 8570 Sokongan jangka sederhana:$ 8465

Kontrak berkekalan ETH

Watak Tahap: Penyatuan 1H

Ini adalah carta 1 jam ETH, kerana kita dapat melihat bahawa setiap harga pulih teratas semakin rendah dan setiap bahagian bawah panggilan balik juga semakin rendah. Sambungkan semua bahagian atas dan bawah, bentuk baji bullish terbentuk. Oleh kerana volume semakin kecil yang ditunjukkan oleh carta, ini adalah untuk memastikan bahawa borang dapat bertahan lama dan tepi atas baji akan menjadi rintangan, jika harga menerobosnya dengan pertumbuhan volume pembelian yang besar, ini bermaksud kenaikan harga ini baji berjaya. Jika tidak, ETH boleh menguji sokongan kuat seterusnya yang hampir $ 152 jika ia menembusi di bawah pinggir bawah.

Pelabur dalam tempoh sehari harus menyedari bahawa walaupun penembusan berlaku dalam jangka pendek, mungkin penembusan yang salah sekiranya harga tidak stabil pada bahagian atas atau bawah baji.


Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan Jangka Pendek:$ 162 Rintangan jangka sederhana:$ 167

Sokongan Jangka Pendek:$ 155 Sokongan jangka sederhana:$ 152

Kontrak berkekalan XRP

Watak Tahap:Penyatuan 4H

Kontrak berkekalan OKEx XRP: Pada tahap 4 jam, XRP telah jatuh setelah mencipta tahap tinggi baru yang hampir $ 0.2457. Sekarang carta menunjukkan kepada kita bahawa harga bergerak ke garis leher dari bahagian bawah sebelumnya, garis leher selalu mempunyai fungsi sokongan jika harga jatuh di sini. Nampaknya trend jatuh berhenti pada kedudukan.

Pelabur harus memperhatikan bahawa MACD akan menurun dan kawasan sokongan mungkin akan rosak dalam jangka masa pendek. Kawasan sokongan seterusnya adalah di kawasan panggilan balik selepas pemulihan dari bahagian bawah sebelumnya yang ditunjukkan dalam carta. Ia hampir $ 0.2100. Sekiranya harga dapat stabil pada garis leher hampir $ 0.2245, $ 0.2375 mungkin akan diuji pada masa akan datang, ini akan membentuk puncak M tetapi sukar untuk membuat yang baru tinggi, yang kedua selalu lebih rendah daripada yang pertama dalam bentuk ini.

Tahap rintangan dan sokongan:

Rintangan jangka pendek: $ 0.2310 Rintangan jangka sederhana: $0.2370

Sokongan Jangka Pendek: $0.2245 Sokongan jangka menengah:$0.2100

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map