Carta 1H Bitcoin Menunjukkan Corak Divergence, Bolehkah $ 7,600 Memberi Sokongan Berkesan untuk Penarikan Balik? Harian Crypto Market

Isnin, 27 April: kebanyakan cryptocurrency teratas menyaksikan minggu pertumbuhan, dengan sedikit turun naik selama 24 jam terakhir.

Bitcoin (BTC) diperdagangkan lebih dari $ 7,700, meningkat 1.5 peratus pada hari tersebut.

Ethereum (ETH) mencecah lebih dari $ 200 pada hujung minggu ini, tetapi merosot sedikit di bawah untuk diperdagangkan sekitar $ 196 pada waktu akhbar.

XRP Ripple naik hanya lebih dari 1 peratus, diperdagangkan sekitar $ 0.197.

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Sehingga hari ini, trend BTC setiap jam berada dalam jarak yang sempit dan disertai oleh turun naik yang ganas. Harga pertama jatuh dengan cepat setelah kegagalan menguji $ 7,700, dan kemudian perlahan-lahan melantun semula menjadi $ 7,800 lagi setelah berhenti berhenti.

Penganalisis OKEx percaya bahawa hakikat bahawa trend setiap jam terus ditutup dengan bayang-bayang atas dan bawah yang panjang mencerminkan persaingan yang sengit sekarang antara sisi panjang dan pendek. Oleh kerana jumlah dagangan berakhir setelah penembusan $ 7,400 dalam satu jam, pemulihan seterusnya muncul dalam bentuk yang lemah.

Penunjuk Moving Average Convergence Divergence (MACD) juga menunjukkan corak perbezaan atas sudut lebar. Secara amnya, kesan perbezaan atas ditunjukkan apabila tren menyentuh tahap rintangan keras. Pada tahap ini, kawasan rintangan keras mendekati $ 7,850, dan trend cenderung membalikkan kawasan ini.

Sekiranya penarikan balik tidak turun di bawah $ 7,600, ini bermakna kenaikan harga mempunyai kelebihan tertentu di kawasan penggabungan. Jika tidak, jika harga mendapat sokongan di atas $ 7,400, mungkin ada penurunan lagi.

Pelabur harus memperhatikan kemungkinan penembusan yang salah, kerana harga jangka pendek telah mencapai tahap tinggi baru tanpa kenaikan jumlah yang signifikan.

Dengan jumlah semasa, $ 7,850- $ 7,900 akan sukar ditembusi

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta 1 hari Bitcoin menunjukkan bahawa walaupun harganya terus meningkat dengan stabil setelah menembusi rintangan penting di MA (60), tren juga bergerak mendekati rintangan keras MA (180) seterusnya. Purata bergerak ini juga merupakan tekanan dan sokongan yang berkesan terhadap tren.

Tahap kelantangan semasa mampu menembusi rintangan cahaya pada $ 7,400, tetapi sukar untuk menembusi kawasan sekitar $ 7,850- $ 7,900. Adalah mungkin untuk meramalkan bahawa sebelum penurunan Bitcoin, yang ditetapkan pada pertengahan Mei, tren mungkin turun kembali kemudian mengepam, disertai dengan kenaikan harga yang meningkat.

Walau bagaimanapun, tidak mudah untuk mengharapkan bahagian bawah penurunan seterusnya. Sekiranya harganya boleh terus naik pada $ 7,000, ini mungkin tidak akan ada penurunan lagi ketika tarikh separuh semakin hampir.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,750
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,850
 • Sokongan jangka pendek: $ 7,600
 • Sokongan jangka sederhana: $ 7.500

Pertumbuhan kukuh ETH berterusan

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

Sebaliknya, ETH telah meneruskan prestasi yang memberangsangkan dalam beberapa hari terakhir. Harga menembusi rintangan keras $ 200 sebentar. Walaupun trend kenaikan harga tidak hancur, ia telah mengalami tekanan sebanyak $ 200 dan turun sedikit sejak itu.

Sekiranya kemunduran hari ini tidak menembusi sokongan $ 190, ada kemungkinan untuk terus mendapat momentum dan membuat kejayaan lain. Sekiranya ETH jatuh di bawah $ 190, kemungkinan penurunan lebih lanjut kepada sekitar $ 185 adalah mungkin.

Dari carta 4 jam di atas, jelas untuk melihat bahawa MA (30), MA (60) dan MA (90) semuanya telah menjadi tahap sokongan ke arah trend sejak akhir-akhir ini. Walaupun tren turun di bawah MA (30) dan MA (60), ia tidak menembus MA (90).

Pelabur boleh menggunakan purata bergerak ini sebagai sokongan. Yang pertama diperhatikan adalah MA (30) – trend mungkin berpeluang untuk pulih lebih banyak jika harga berhenti jatuh di sana.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 200
 • Rintangan jangka sederhana: $ 206
 • Sokongan jangka pendek: $ 191
 • Sokongan jangka sederhana: $ 186

XRP menyaksikan penembusan palsu

Data Pertukaran Kekal 1H XRP / USD Sumber: OKEx.com

XRP saat ini ditekan oleh tepi atas segitiga penumpuan, dan kelantangan perdagangan yang perlahan menjadikan kebarangkalian penembusan yang berkesan kecil.

Sokongan jangka pendek secara langsung dapat menumpukan pada $ 0.1920, dan mungkin terus menguji $ 0.1870 jika berlaku penembusan.

Pada masa ini, dengan melihat petunjuk MA pada carta, mudah didapati bahawa purata bergerak jangka pendek dan pertengahan menyokong harganya. Pada tahap tertentu, yang berada di bawah purata bergerak ini pada masa yang sama bermaksud penurunan arah aliran. Dengan cara ini, pelabur dapat menilai kekuatan tren.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.2055
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.2170
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1920
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1870

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me