BTC Berkemungkinan Menembusi Lebar Bearish Dengan Berkesan, Trend Boleh Membangun Bawah Mendekati $ 6K Lagi: Crypto Market Daily

Jumaat, 10 April: Sebilangan besar pasaran cryptocurrency teratas melihat pembetulan, harga turun antara 5 hingga 10 peratus selama 24 jam terakhir.

Bitcoin (BTC) merosot tepat di bawah paras $ 7,000 untuk diperdagangkan sekitar $ 6,900 pada waktu akhbar, turun sekitar 5 peratus.

Bitcoin Cash (BCH) dan Bitcoin SV (BSV) masing-masing telah kehilangan 9 dan 11 peratus, kedua-duanya menyerap semula keuntungan jangka pendek dari penghapusan ganjaran blok baru-baru ini.

Apabila BTC merosot di bawah $ 7K, peniaga melihat tahap sokongan jangka pendek

Carta 1H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Sebelum hari ini, BTC berada dalam corak penyatuan setelah ditindas oleh $ 7,500. Ketika tahap tertinggi terus turun, risiko penurunan secara beransur-ansur meningkat, dan semalam trend menurun kepada $ 7,100 untuk jangka pendek. Walaupun tren cepat diperbaiki dalam beberapa jam akan datang, harganya sudah menunjukkan isyarat menurun. Setakat ini, harganya sebentar jatuh di bawah $ 7,000.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa menguji bahagian bawah baji penurunan semalam menunjukkan tanda-tanda penembusan, dan pasaran secara beransur-ansur mengeluarkan isyarat lemah. Memandangkan peningkatan secara beransur-ansur dalam jumlah jualan setiap jam, kebarangkalian berlaku kerosakan logik juga meningkat.

Sekiranya tren tidak dapat kembali ke $ 7,000 dalam 8-12 jam ke depan, ini dapat mengesahkan bahawa tahap pemulihan sebelumnya berakhir hingga tahap tertentu, dan tahap penurunan baru mungkin bermula.

Pelabur Bitcoin harus memperhatikan kedudukan di mana harganya dapat stabil dalam masa terdekat. Perhatikan $ 6,600, $ 6,150 dan $ 6,000, yang merupakan tahap sokongan yang berpotensi.

BTC boleh menguji bahagian bawah sebelumnya sekitar $ 4K

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta harian Bitcoin di atas menunjukkan penembusan yang jelas dari bahagian bawah. Walau bagaimanapun, jumlah penurunan kelihatan tidak berada pada tahap yang cukup tinggi, oleh itu, kemungkinan juga penembusan adalah perangkap. Fokus pada keadaan perubahan volume malam ini – jika tahap masih rendah dan harganya kembali ke $ 7,050, pelabur harus berhati-hati untuk membuka posisi jual.

Walau bagaimanapun, seperti penurunan bullish yang telah ditunjukkan pada minggu ini, kawasan rintangan antara $ 7,500- $ 7,700 sukar ditembusi pada masa ini. Trend mungkin akan bergerak seperti yang ditunjukkan dalam keadaan 1 atau 2 pada carta 1 hari di atas.

Keadaan 1 menunjukkan bahawa harga mungkin berhenti merosot sekitar $ 6,000, seperti dulu kedudukan sokongan yang kuat. Sekiranya trend melantun di sini, ini bermakna bahagian bawah kedua jauh lebih tinggi daripada yang pertama dan kekuatan lantunan akan kuat.

Keadaan 2 menunjukkan emosi pasaran yang lebih buruk daripada 1, kerana bull akan pesimis dan lebih banyak dana menurun akan masuk. Dalam kes ini, kemungkinan harga akan menguji bahagian bawah sebelumnya, iaitu sekitar $ 4,000. Ini bermaksud bahawa pemulihan akan memerlukan lebih banyak masa untuk kembali ke arah kenaikan harga.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,050
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7,250
 • Sokongan jangka pendek: $ 6,850
 • Sokongan jangka sederhana: $ 6,700

BCH Bulls memperoleh $ 198 sebagai barisan pertahanan terakhir

Data Pertukaran Kekal 1H BCH / USD Sumber: OKEx.com

Kesan separuh BCH telah dicerna untuk waktu yang singkat, dan harganya terus melemah.

Setelah menembusi di bawah sokongan $ 250, BCH kini kembali ke kawasan penyatuan segitiga di bahagian bawah tempoh sebelumnya, dan sementara disokong oleh $ 232.

Perhatikan keadaan jumlah penjualan – jika tahap dapat bertahan atau bahkan meningkat, $ 232 tidak akan menjadi sokongan yang berkesan pada masa itu.

Namun, ketika tren ini terus berlanjutan, kedudukan ini cenderung tidak stabil, kerana $ 224 dan $ 215 cenderung menjadi sokongan kuat. $ 198 akan menjadi barisan pertahanan terakhir bulls. Sekiranya harganya stabil, ini bermakna bahawa lembu tidak memerlukan terlalu banyak masa untuk membuat persiapan untuk pemulihan seterusnya. Kejatuhan di bawah $ 198 bermaksud bahagian bawah sebelumnya kemungkinan akan diuji.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 243
 • Rintangan jangka sederhana: $ 250
 • Sokongan jangka pendek: $ 232
 • Sokongan jangka sederhana: $ 215

Hanya selepas separuh, BSV memasuki corak penurunan

Data Pertukaran Kekal 1H BSV / USD Sumber: OKEx.com

BSV hampir kehilangan semua keuntungan hingga separuh, yang berlaku awal hari ini. Harganya disokong sementara oleh $ 195, tetapi corak penurunan jelas. Kejatuhan di bawah $ 188 mungkin menjadi peristiwa berkemungkinan tinggi pada masa akan datang.

Carta volum BSV menunjukkan bahawa dana penurunan harga meningkat dan tidak melihat isyarat pengurangan, oleh itu sokongan $ 188 mungkin tidak berkesan pada masa ini. Menembusi $ 188 bermaksud bahawa trend akan kembali ke kawasan bawah, kerana kedudukan ini dapat dilihat sebagai garis leher bawah pada bulan Mac. Kejatuhan di bawah $ 170 mungkin menunjukkan bahawa trend sedang berusaha untuk membina bahagian bawah sekitar $ 130.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 202
 • Rintangan jangka sederhana: $ 228
 • Sokongan jangka pendek: $ 188
 • Sokongan jangka sederhana: $ 170

Penafian: Materi ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map