Bitcoin Masih Berkesan kepada Keberkesanan Sokongan $ 7K Setelah Menembusi Ke Kawasan Penyatuan: Crypto Market Daily

Selasa, 7 April: Pasaran mata wang kripto berada dalam keadaan hijau hari ini.

Dari tiga syiling teratas, Ether (ETH) telah menyaksikan pertumbuhan paling banyak pada hari ini, meningkat lebih dari 13 peratus untuk diperdagangkan sekitar $ 175. Duit syiling itu meningkat dengan ketara bermula semalam, dari kawasan $ 145, di mana ia telah diperdagangkan sejak hari Jumaat, 3 April.

Bitcoin (BTC) juga menyaksikan pertumbuhan yang kuat sejak beberapa hari kebelakangan ini, berjaya menembusi melebihi $ 7,000 tanpa segera jatuh ke bawah. Cryptocurrency terkemuka naik sekitar 4 peratus pada hari itu dan diperdagangkan sekitar $ 7,400.

XRP Ripple juga telah menembusi tahap rintangan jangka pendeknya sebelumnya, diperdagangkan sekitar $ 0.202, meningkat sekitar 8 peratus pada hari itu.

Bitcoin menghadapi rintangan keras pada $ 7,500- $ 7,900

Carta 4H Data pertukaran kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

BTC terus mengukuh di atas $ 6,700 pada hujung minggu setelah memecahkan tanda itu pada hari Jumaat, 3 April. Harga sekali lagi menembusi $ 7,000 semalam, 6 April, dan mencapai paras tertinggi baru-baru ini pagi ini. Setelah mencecah $ 7,460, harganya berada di bawah tekanan dan sedang dalam penyatuan sekarang.

Pasukan analisis pasaran OKEx percaya bahawa harga dan Pergerakan Konvergensi Purata Bergerak (MACD) menunjukkan perbezaan tertinggi seperti yang ditunjukkan oleh carta 4 jam di atas. Ini adalah isyarat penurunan harga.

Walau bagaimanapun, pelabur harus memperhatikan bahawa perbezaan selalu berakhir apabila harga memenuhi rintangan keras. Pelabur harus berhati-hati dengan penurunan, kerana kawasan antara $ 7,500- $ 7,900 adalah kawasan rintangan yang benar-benar keras.

Sekiranya trend jangka pendek dapat stabil di atas $ 7.000 setelah melakukan pembetulan, ini bermakna kenaikan harga secara beransur-ansur bertambah kuat. Sebaliknya, jika harganya jatuh di bawah $ 7.000 lagi, ada kemungkinan pasaran akan terus mengeluarkan isyarat untuk membetulkan tren jual beli sebelumnya.

Carta BTC 1D menunjukkan jumlah kekurangan yang ketara

Carta 1D Data Pertukaran Kekal BTC / USD. Sumber: OKEx.com

Carta 1 hari Bitcoin di atas menunjukkan bahawa bahagian bawah panggilan balik baru-baru ini berada di atas $ 6,700. Ini mungkin bermaksud bahawa lembu jantan yang terjebak dalam terjun sebelumnya secara beransur-ansur dilepaskan.

Namun, berdasarkan sentimen pasaran baru-baru ini, BTC belum sepenuhnya menghilangkan kemerosotan. Jumlah dagangan tidak mengalami peningkatan yang ketara, jadi walaupun harganya telah menembus $ 7,300, masih ada kemungkinan stagnasi dan jatuh setiap saat.

Tidak ketinggalan bahawa kawasan $ 7,500- $ 7,950 berada di dekat garis leher kawasan intensif balas pada bahagian bawah 2019. Rintangan menjadikan kebarangkalian untuk menguji tinggi baru.

Carta volum Bitcoin masih menunjukkan tahap pembelian yang lemah pada masa ini. Ini bermaksud bahawa bukan pilihan yang baik untuk memasuki posisi panjang, kerana emosi menaik perlu diuji untuk melihat apakah ia menjadi lebih baik atau tidak.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 7,400
 • Rintangan jangka sederhana: $ 7.500
 • Sokongan jangka pendek: $ 7,250
 • Sokongan jangka sederhana: $ 7,000

Lembu ETH melihat tanda-tanda pemulihan

Data Pertukaran Kekal 4H ETH / USD Sumber: OKEx.com

ETH baru-baru ini menyingkirkan kemerosotan. Dengan peningkatan jumlah dana beli, kenaikan harga menunjukkan beberapa tanda pemulihan.

ETH telah meningkat lebih daripada 13 peratus dalam 24 jam terakhir. Harga sekarang berada di bawah tekanan pada rintangan keras $ 180. Dari arah aliran semasa, harga ditutup dengan tukul terbalik yang sangat panjang dalam satu jam, di mana ia mencapai tahap tinggi baru, dan rintangan di atas kuat.

Pelabur harus memperhatikan julat pembetulan jangka pendek – jika ETH boleh bertahan pada $ 165, ia mungkin terus meningkat.

Carta volum menunjukkan bahawa membeli dana menjadi lebih besar daripada minggu lalu. Sekiranya harganya dapat bertahan pada tahap semasa atau meningkat lebih tinggi, kemungkinan untuk menembus $ 180. Jika tidak, penurunan ke $ 165 untuk mencari sokongan adalah kemungkinan besar.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 180
 • Rintangan jangka sederhana: $ 190
 • Sokongan jangka pendek: $ 165
 • Sokongan jangka sederhana: $ 160

XRP memasuki kawasan penyatuan sebelumnya

Data Pertukaran Kekal 4H XRP / USD. Sumber: OKEx.com

XRP memulakan pemulihan hampir $ 0.1780, dan terus menerobos bahagian atas kawasan penggabungan pada $ 0.1880 dalam beberapa jam akan datang.

Setelah menguji $ 0.20, tren mungkin terus meningkat sekiranya harga turun sedikit dan stabil di atas $ 0.1880.

Pelabur harus sedar bahawa $ 0.2060 adalah kawasan penyatuan terakhir sebelum terjun pada pertengahan Mac. Sekiranya harga dapat menembusi titik itu, itu bererti bahawa kenaikan semula mungkin akan datang dan trend cenderung keluar dari keadaan lemahnya. Digabungkan dengan pertumbuhan jumlah, mungkin untuk menguji $ 0,2060 minggu ini.

Tahap rintangan dan sokongan

 • Rintangan jangka pendek: $ 0.2060
 • Rintangan jangka sederhana: $ 0.2140
 • Sokongan jangka pendek: $ 0.1950
 • Sokongan jangka sederhana: $ 0.1880

Penafian: Bahan ini tidak boleh dijadikan dasar untuk membuat keputusan pelaburan, atau juga ditafsirkan sebagai saranan untuk melakukan transaksi pelaburan. Berniaga aset digital melibatkan risiko yang besar dan boleh mengakibatkan kehilangan modal yang anda laburkan. Anda harus memastikan bahawa anda memahami sepenuhnya risiko yang terlibat dan mempertimbangkan tahap pengalaman, objektif pelaburan anda dan mendapatkan nasihat kewangan bebas jika perlu.

Ikuti OKEx pada:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me