Podcast Cryptocurrency Terbaik: Pertunjukan Berkaitan Bitcoin dan Blockchain Paling Popular 2020 + Cara Memulakan Sendiri

Contents

Senarai 40 Podcast Crypto Paling Terkenal yang Perlu Disemak

Seperti yang sudah diketahui oleh banyak pembaca kita, 30 September disambut di seluruh dunia sebagai Hari Podcast Antarabangsa. Jadi untuk memperingati acara tersebut, kami di MasterTheCrypto memutuskan untuk menyusun senarai beberapa podcast berkaitan cryptocurrency terbaik dan paling banyak diperkatakan yang masih beredar hingga kini. Dan, sebagai bonus istimewa semasa anda melihat senarai podcast bitcoin terbesar, kami juga menyertakan panduan “bahagian 2” mengenai cara memulakan podcast cryptocurrency anda sendiri jika anda berminat.

Perlu dinyatakan bahawa senarai ini bersifat subjektif, jadi jika beberapa nama kegemaran anda hilang dari senarai, terimalah permintaan maaf kami. Dengan kata-kata itu, mari kita masuk ke tengah-tengah masalah ini dan tinjau 40 rancangan podcast crypto paling popular untuk didengarkan dan dipelajari. Selepas senarai podcast yang berfokus pada bitcoin, anda akan mendapat panduan pengguna mengenai cara memulakan podcast cryptocurrency anda sendiri ketika era baru kewangan blockchain yang terdesentralisasi muncul.

Dari Rantai

Anthony Pompliano – salah satu nama terbesar dan paling popular di dunia crypto – adalah tuan rumah ‘Off the Chain’, podcast yang membahas masalah yang berkaitan dengan mata wang digital. Pomp, yang disebut dengan mesra oleh komuniti kripto global, dikenal menyampaikan kandungan yang hebat sambil tidak menjauhkan diri dari perdebatan serius dengan pelbagai kakitangan industri. Terakhir, kerana kepercayaan arus perdana yang sangat besar (Pomp adalah pengasas bersama Morgan Creek Digital), dia dapat menemubual banyak tokoh besar termasuk Peter Schiff, Erik Vorhees (antara lain).

Podcast Stephan Livera

Stephan Livera adalah seorang penganalisis yang disegani yang mempunyai latar belakang yang kukuh dalam semua hal kewangan, perakaunan, dan perbankan. Oleh kerana bekerja dengan beberapa entiti ekonomi yang mapan pada masa lalu, Livera diketahui memberikan pandangan mutakhir kepada pengikutnya yang telah membantu mereka membuat keputusan kewangan yang tepat. Seiring berjalannya keadaan, dia menjadi tuan rumah podcast kripto pendidikannya yang menangani banyak aspek teknikal di sekitar Bitcoin dan rakan digitalnya. Terakhir, juga disebutkan bahawa selama setahun atau lebih, Livera telah menemubual beberapa personaliti berprofil tinggi untuk persembahannya termasuk Jack Dorsey dan Adam Beck.

Cerita yang Tidak Terungkap

Charlie Shrem, pengasas Yayasan BTC, telah terlibat dengan crypto sejak awal. Sehubungan itu, podcastnya – Untold Stories – telah terkenal di ruangan ini dan berjaya menarik beberapa tetamu berprofil tinggi seperti:

Erik Voorhees – dalang di sebalik ShapeShift

Tyler dan Cameron Winklevoss – pengasas pertukaran cryptocurrency Gemini yang popular.


Charlie Lee – Pengasas Litecoin

Walaupun Crypto Campfire Podcast mengambil pendekatan santai terhadap beberapa isu yang sedang melanda dunia crypto, rancangan Shrem lebih memfokuskan kepada kisah peribadi pelbagai pemimpin yang berkaitan dengan industri ini.

Tidak Berikat dan Tidak Disahkan

Laura Shin memulakan podcast ‘UnChained’ pada tahun 2016 – ketika terdapat beberapa pertunjukan yang membincangkan perkara yang berkaitan dengan kripto. Yang membuat pertunjukan Shin menonjol adalah kemampuannya untuk melakukan perbincangan yang seimbang dengan tetamunya, sambil bertanya kepada mereka soalan yang tepat. Selain itu, ia juga menyebut bahawa Laura sebelumnya pernah berkhidmat sebagai editor kanan untuk Forbes dan merupakan salah satu wartawan arus perdana yang membuat liputan teknologi yang berkaitan dengan crypto / blockchain dengan cukup mendalam. akhir sekali, Tidak disahkan, yang merupakan tawaran media terbaru Laura, menangani pelbagai berita yang berkaitan dengan dunia BTC serta menawarkan pandangan banyak orang dalam yang berkaitan dengan ruang ini.

Podcast Pengetahuan Bitcoin

Trace Mayer memulakan Podcast Pengetahuan Bitcoin beberapa tahun yang lalu sebagai cara untuk membantu pengikutnya memaksimumkan pulangan yang berkaitan dengan kripto dengan cara termudah. Bagi pembaca kami yang mungkin tidak menyedari siapa Mayer, dia adalah salah satu penyokong Bitcoin yang paling awal dan juga merupakan salah satu individu dengan nama besar pertama yang melabur dalam projek seperti Kraken dan Kelengkapan Senjata. Sekiranya itu tidak mencukupi, dia juga akan membantu menganjurkan persidangan Bitcoin pertama sejak 2013.

Dari segi podcastnya, Mayer dapat menarik banyak kakitangan industri yang mapan untuk berkongsi pendapat mereka dengannya. Beberapa tetamunya termasuk Caitlin Long, Saifedean Ammous, dan Jameson Lopp.

Podcast Jalan Crypto

Podcast crypto lain yang popular yang nampaknya telah mendapat banyak daya tarikan dalam beberapa bulan terakhir adalah Crypto Street Podcast. Ia dihoskan oleh usahawan crypto Dale, Paus, dan Putera, dan disusun sedemikian rupa sehingga menangani sebilangan besar perkara yang berkaitan dengan masalah seperti:

 • Pengurusan kekayaan
 • Penilaian Mata Wang Masa Depan
 • Keadaan Pasaran

Crypto Campfire Podcast

Salah satu rancangan berkaitan mata wang digital yang paling popular di internet sekarang, Crypto Campfire Podcast mempunyai nuansa yang sangat tidak rasmi. Ia dihoskan oleh peminat mata wang digital Mitch dan The Prefesser dan menangani pelbagai subjek yang berkaitan dengan industri kripto termasuk penggunaan global, skalabilitas, analisis teknikal (semua menggunakan bahasa yang mudah difahami dan dapat ditafsirkan oleh rata-rata pelabur crypto anda.)

Nugget’s News Crypto Podcast

Alex Saunders, yang merupakan Pengasas Berita Nugget, telah lama menjalankan podcast crypto-nya. Tujuan utamanya dalam rancangan ini adalah untuk membantu menyampaikan peminat altcoin dengan wawancara terkenal yang dapat mereka lakukan dengan perkara-perkara seperti:

 • Menilai psikologi pasaran
 • Mengukur sentimen pasaran

Bukan hanya itu, tetapi Saunders juga diketahui dapat mengatasi pelbagai masalah asas yang ada di sekitar ruang ini untuk membantu pendengarnya membina pangkalan pengetahuan mereka dan menavigasi domain ini dengan cara termudah yang mungkin.

Usahawan Crypto

Crypto Entrepreneurs Podcast dihoskan oleh penyokong mata wang digital yang popular Charles The ETH. Dia terkenal dengan kemahiran analitiknya yang tajam yang menggunakan pelbagai data statistik dan maklumat teknikal. Terakhir, Charles telah menemubual beberapa personaliti teknologi terkemuka selama bertahun-tahun yang menyebabkan pertunjukannya dianggap (oleh banyak orang) sebagai salah satu yang terbaik di ruang ini.

Apa yang Bitcoin lakukan

Peter McCormack adalah nama rumah tangga untuk semua perkara crypto – seperti yang diserlahkan oleh fakta bahawa dia kini mempunyai lebih dari 72k pengikut di Twitter. Sebagai tuan rumah Apa yang Dilakukan Bitcoin, Peter telah dapat menemubual beberapa orang seperti Pete Rizzo, Peter Todd dan Eril Voorhees mengenai sejumlah isu yang berkaitan dengan Bitcoin, skalabiliti, altcoin, dll..

Rangkaian Bitcoin Podcast

Bagi mereka yang tidak biasa dengan Rangkaian Podcast Bitcoin (BPN), pada dasarnya ini adalah organisasi media bebas yang didirikan beberapa tahun yang lalu untuk menyebarkan kesedaran mengenai mata wang digital. Sehingga kini, rangkaian telah menyaksikan lebih dari 1 juta muat turun dan (selama bertahun-tahun) dapat mempelbagaikan untuk merangkumi pelbagai perbualan jangka panjang, dalam bentuk podcast.

Pelbagai pertunjukan yang sedang diedarkan di BPN telah berjaya menarik beberapa personaliti dan pemikir teknologi terkemuka di dunia.

Bitcoin Tidak Disensor

Podcast Bitcoin Uncensored mula wujud pada tahun 2015 ketika peminat crypto Chris DeRose dan Joshua Unseth memutuskan untuk membuat pertunjukan yang akan menangani banyak masalah asas seputar BTC dan sezaman kripto yang berkaitan. Dan walaupun podcast sekarang sudah tidak berfungsi, banyak episod sebelumnya masih tersedia dalam talian dan boleh bermanfaat bagi orang yang ingin meneroka dunia mata wang digital.

Pertunjukan Tim Ferriss

Walaupun Tim Ferriss Show tidak menangani kripto secara eksklusif, ia merangkumi pelbagai topik yang berkaitan dengan ruang ini secara berkala. Sebagai contoh, semasa pengulangan podcast baru-baru ini, Ferriss menemubual Nick Szabo (salah satu nama yang paling dikenali dalam dunia mata wang digital) di mana dia bercakap dengannya mengenai sejumlah isu yang sedang melanda pasaran pembayaran kripto dan Bitcoin. Begitu juga, episod dengan usahawan teknologi Naval Ravikant juga menangani banyak persoalan mengenai Bitcoin.

Ringkasnya, siri ini direka untuk individu yang ingin meneroka alam crypto dari awal.

Podcast Kripto Buruk

Berbeza dengan namanya, Bad Crypto Podcast adalah pertunjukan yang seolah-olah memperlihatkan dunia BTC, blockchain, altcoin, dan lain-lain yang membingungkan. Program ini dihoskan oleh pakar kripto Travis Wright dan Joel Comm, yang mempunyai humor namun ringkas cara menerangkan konsep berkaitan kripto yang kompleks kepada pendengarnya.

Pusat gempa

Dihoskan oleh pengusaha crypto Fabian Crain, Sebastien Couture, dan Meher Roy, Pusat gempa adalah podcast mingguan yang bertujuan untuk menyediakan peminat altcoin dengan banyak perbincangan mendalam mengenai perkara-perkara seperti:

 • Projek blockchain akan datang / sedia ada
 • Perkembangan, idea, dan lain-lain yang berkaitan dengan crypto terkini.

Bukan hanya itu, pertunjukan ini dapat memperoleh banyak pengikut sejak beberapa tahun kebelakangan ini – hasilnya, beberapa fikiran yang paling terang dalam ruang ini muncul sebagai tetamu di rancangan itu.

Melabur Seperti Yang Terbaik

Seperti namanya, Invest Like the Best adalah podcast yang bertujuan untuk membantu pelabur memaksimumkan pulangan mereka. Walau bagaimanapun, skop pertunjukan ini tidak terhad kepada crypto dan meluas ke bidang kewangan tradisional. Ia dihoskan oleh Patrick O’Shaughnessy dan merangkumi beberapa topik yang berkaitan dengan teknologi blockchain, pelaburan mata wang digital, Bitcoin, dll..

Sekat Sifar

Sekat Sifar adalah cetusan idea Kevin Rose – seorang usahawan Amerika yang juga bertanggungjawab untuk mewujudkan beberapa usaha lain seperti Digg, Powner, dan Revision3. Dalam temu bual baru-baru ini, Rose menyatakan bahawa alasan dia memulakan podcast tersebut adalah untuk membantu peminat kripto yang baru belajar mengenai Bitcoin, Ethereum, Ripple serta teknologi terdesentralisasi lain.

Podcast Bitcoin

Seperti namanya menunjukkan, Podcast Bitcoin berurusan dengan pelbagai jenis topik yang berkaitan dengan dunia crypto. Sejak dimulakan, rancangan ini dapat mengumpulkan pengikut yang meluas, yang mengakibatkan ia menjadi salah satu sumber yang paling dipercayai untuk maklumat berkaitan BTC / crypto di internet hari ini.

Selain itu, ia juga menyebutkan bahawa podcast dikendalikan oleh banyak individu yang berkemahiran tinggi – kebanyakannya mempunyai PHD dan merupakan ahli matematik yang berkelayakan. Sehingga kini, terdapat lebih daripada 140 episod yang telah disiarkan dalam talian.

Mari Kita Bincangkan Bitcoin!

Podcast ‘Let’s Talk Bitcoin’ yang dipimpin oleh Andreas Antonopolous telah menjadi sangat popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Ini terutamanya kerana reputasi Andreas dalam sektor aset digital telah berkembang kerana pelbagai buku, blog, penampilan media. Sehingga kini, dia telah menerima sejumlah besar 2 juta dolar dalam sumbangan Bitcoin oleh anggota komuniti BTC sebagai cara untuk mengucapkan terima kasih atas nasihatnya yang tidak tercemar.

Let’s Talk Bitcoin! Podcast telah wujud lebih dari 6 tahun sekarang.

Sejak penubuhannya, terdapat lebih daripada 340 episod rancangan yang berjaya dalam talian.

Podcast merangkumi pelbagai topik yang berkaitan dengan mata wang digital.

Podcast a16z

Bagi pembaca kami yang mungkin tidak menyedari apa sebenarnya ‘a16z’, pada dasarnya ini adalah angka nama untuk syarikat VC yang berpangkalan di Silicon Valley, Andreessen Horowitz. Podcast meneroka beberapa butiran khusus yang berkaitan dengan dunia teknologi digital, trend budaya, dan lain-lain. Akhir sekali, kerana pertunjukan yang berjaya dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tuan rumah telah berjaya merangkul banyak pemain terkenal seperti Alex Rampell, Mengapa Token Crypto, Chris Dixon dan Fred Ehrsam untuk temu ramah mendalam.

Bitcoin dan Kuah

The Bitcoin dan Kuah podcast adalah salah satu rancangan berkaitan BTC tertua yang ada sekarang dan telah ditayangkan sejak tahun 2014 (ketika Gunung Gox masih beroperasi). Ia dihoskan oleh John Barrett yang sebelumnya pernah bekerja di pelbagai bidang yang menarik seperti:

 • Media massa dan komunikasi.
 • Penyiaran radio.
 • Pengeluaran Muzik.

Terakhir, tujuan utama ‘Bitcoin dan Gravy’ adalah untuk membantu pelabur memahami konsep teknologi yang kompleks dengan cara yang mudah dicerna.

Ceramah Syiling

Jika dibandingkan dengan banyak rakan digitalnya, Coin Talk masih merupakan podcast yang agak muda. Titik pertunjukannya adalah untuk membantu memberi maklumat kepada masyarakat umum tentang potensi kewangan Bitcoin serta menggali banyak penipuan yang nampaknya telah melanda pasaran ini selama hampir satu dekad sekarang.

Rancangan ini dihoskan oleh:

 • Aaron Lammer
 • Kang Caspian

Secara keseluruhan, terdapat 12 episod sekitar 1 jam setiap satu yang boleh didapati di internet.

The Boost VC Podcast

The Tingkatkan Podcast VC dihoskan oleh Adam Draper dan berurusan dengan banyak subjek unik seperti bitcoin, realiti maya, AI, robotik, drone, dan ruang. Namun, seperti namanya, tujuan utama pertunjukan ini adalah untuk membantu para pelabur masuk ke dalam minda seorang kapitalis teroka.

Terakhir, perlu diperhatikan bahawa podcast mempunyai masa berjalan hanya 30 minit – yang bermaksud bahawa ia hanya menangani masalah paling mendesak yang mempengaruhi dunia kripto hari ini.

Web Ketiga

Arthur Falls, penganalisis blockchain / pakar kripto bebas, memulakan podcast “Web Ketiga” pada tahun 2013. Rancangan ini adalah sebahagian daripada Bitcoin Let’s Talk! rangkaian dan mempunyai pelbagai berita, pendapat, analisis, dan wawancara dari para pakar di seluruh dunia.

Penguasaan Syiling

Penguasaan Syiling adalah idea dari Carter Thomas, yang pada masa lalu telah menyelidiki beberapa topik seperti perlombongan kripto, manipulasi pasaran, dan lain-lain. Dengan kata-katanya sendiri, dia ingin menolong sesiapa sahaja yang mungkin ingin membuat keuntungan dengan melabur dalam aset digital seperti Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple , Monero dan banyak lagi. Selain itu, seperti yang ditunjukkan oleh Thomas, persembahannya ditujukan terutamanya untuk peminat crypto yang sudah memiliki pengetahuan tentang apa blockchain adalah dan potensi kewangan yang dipegangnya.

Sepupu Crypto

Walaupun nama peliknya, tuan rumahnya Gary Leland dan Tony Cecala telah menjadi sangat popular di kalangan peminat crypto di seluruh dunia. Hanya meletakkan, Sepupu Crypto adalah rancangan yang bertujuan untuk mendedahkan para pelabur altcoin kepada pelbagai topik yang berbeza yang berkaitan dengan aset digital seperti:

 • Strategi perdagangan
 • Pemilikan kripto
 • Analisis pasaran / sentimen dll.

Apa yang Menggilap Gigi Saya

what-grinds-my-gears-crypto-podcast

What Grinds My Gears (WTMG) adalah satu lagi podcast popular yang bertujuan untuk merangkumi semua kejadian penting yang berlaku dalam dunia kewangan kripto / digital. Dianjurkan oleh Meltem Demirors dan Jill Carlson, pertunjukan itu sudah lama berjalan. Selama bertahun-tahun, WTMG telah mengumpulkan banyak daya tarikan arus utama, terutamanya kerana setiap minggu tuan rumah merangkumi tema utama tertentu yang berkaitan dengan aset digital menggunakan pelbagai lensa yang menggabungkan domain seperti:

 • Kewangan global
 • Politik
 • Budaya

Terakhir, melalui media podcast mereka, Meltem dan Jill secara rutin menyelami masa depan crypto dan mengkaji keadaan pasaran yang paling mempengaruhi sektor ini yang sedang berkembang. Beberapa episod teratas yang dapat membantu pendengar yang lebih baru memasuki What Grinds My Gears termasuk – Orgy Kapitalisme yang Tidak Terikat dan Berkelayakan & Diikat.

Manusia Bitcoin

HUMAS-OF-BITCOIN

Podcast Manusia Manusia Bitcoin mendapat banyak perhatian sejak kebelakangan ini kerana merangkumi kisah banyak orang yang kehidupannya banyak dipengaruhi oleh teknologi bitcoin, blockchain, dan crypto secara umum. Rancangan ini disajikan oleh Cady Voge dan episod baru disiarkan setiap hari Selasa. Dari sudut pandang kandungan, podcast Humans of Bitcoin menghadirkan kepada para pendengarnya wawancara dari pelbagai tetamu, yang berkongsi pengalaman mereka tentang bagaimana crypto mengubah kehidupan mereka dengan cara yang besar. Mereka yang ditemu ramah terdiri dari aktivis digital hingga usahawan biz, hingga pelarian.

Kisah dari Crypt

TALES-FROM-THE-CRYPT

Kisah dari Crypt menampilkan sejumlah kandungan yang berkaitan dengan crypto seperti wawancara dan juga pelbagai kisah berkaitan yang sedang berlaku di seluruh dunia kewangan digital. Ia dihoskan oleh Marty Bent, ketua editor “buletin terbaik di crypto” yang kerap duduk bersama beberapa individu berprofil tinggi seperti Pierre Rochard, Santiago Siri untuk membincangkan pelbagai topik yang berkaitan dengan Bitcoin (seperti serta rakan kripto yang berkaitan).

Bagi pembaca kami yang ingin meneroka podcast ini, tempat terbaik untuk memulakannya adalah Tales dari Crypt Ep1: The History of Bitcoin Pt. 1.

The Flippening

THE-FLIPPENING-PODCAST

Flippening podcast lebih ditujukan kepada orang-orang yang sudah berpengalaman dengan pelbagai perkara yang berkaitan dengan crypto dan dirancang terutamanya untuk pelabur cryptocurrency. Rancangan ini dihoskan oleh Clay Collins (seorang penganalisis yang disegani) yang kerap membincangkan banyak teori kripto-ekonomi dan juga strategi pelaburan dengan pendengarnya. Bukan hanya itu tetapi dia juga secara rutin berkongsi beberapa kisah berkaitan dengan gangguan kewangan yang berlaku di seluruh dunia berkat blockchain.

Dari POV teknikal, podcast Flippening melihat banyak subjek khusus dengan banyak perincian termasuk:

 • Cryptoassets
 • Blockchain
 • Altcoin
 • teknologi lejar diedarkan.

Beberapa episod yang dapat dilihat oleh pembaca kami untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai apa yang dimaksudkan dengan Flippening:

 • Strategi untuk Mengumpul BTC (Bukan USD) dengan Tuur Demeester dari Adamant Capital
 • Ekonomi Pasaran Cryptoasset dengan Profesor Stephen McKeon

Podcast Tindak Balas Rantai

THE-CHAIN-REACTION-PODCAST

The Chain Reaction Podcast dihoskan oleh Tom Shaughnessy Delphi Digital dan merangkumi sejumlah besar masalah yang sedang mempengaruhi pelabur crypto di seluruh dunia. Selain itu, Tom juga telah menemubual beberapa orang penting yang berkaitan dengan domain ini seperti ConsenSys ‘Joe Lubin dan Scott Hill dari Vision Hill.

Topik tertentu yang telah diliputi oleh podcast Chain Reaction pada masa lalu termasuk:

Podcast yang Tidak Dihancurkan

THE-UNHASHED-PODCAST

Unhashed telah dirancang dengan tujuan untuk memecahkan beberapa berita terkini yang berkaitan dengan Bitcoin. Bukan hanya itu, tetapi rancangan itu juga merangkumi beberapa perkembangan terkini mengenai domain ini (itu juga dari segi yang dapat difahami dan dihubungkan oleh semua orang dengan lancar). Beberapa aspek penting lain dari podcast termasuk:

 • Rancangan ini memberikan keseimbangan perbincangan yang sempurna berkaitan dengan cryptocurrency dan blockchain menggunakan gabungan kandungan pendidikan dan humor.
 • Penyelaman yang tidak dicuci jauh ke dalam siri topik khusus seperti – Seberapa cekap dompet perkakasan? Pertukaran kripto mana yang paling boleh dipercayai dan yang menjadi ancaman terbesar bagi ekosistem BTC yang sedang berkembang sekarang? Adakah mata wang seperti Litecoin membantu atau menghalang perkembangan jangka panjang bitcoin?

Beberapa episod yang patut diperhatikan berkaitan dengan rancangan yang sangat baik ini termasuk:

The Scoop

THE-SCOOP-PODCAST

The Scoop dihoskan oleh Frank Chaparro dari Sekat dan ia memaparkan beberapa bahan paling berwawasan yang berkaitan dengan teknologi crypto yang terdapat dalam talian hari ini. Selain itu, Frank juga secara rutin menemubual beberapa individu berprofil tinggi yang berkaitan dengan Wall Street, Fortune 500 dan ekosistem crypto secara umum. Sebilangan daripada mereka termasuk Mark Yusko, CEO, dan CIO Morgan Creek Capital Management, Stephen Palley, Rakan kongsi di Anderson Kill dan Emilie Choi, VP Business and Data, Coinbase

Pulse Blockchain IBM

IBM-BLOCKCHAIN-PULSE

Podcast Blockchain Pulse IBM dihoskan oleh peminat teknologi terkenal Matt Hooper, yang secara rutin bercakap dengan beberapa penyokong teknologi blockchain (seperti Adam Gunther dan Drummond Reed) terbesar dan paling disegani di seluruh dunia. Sebagai sebahagian daripada rancangan itu, Hooper juga terlibat dengan penyelidik bebas, inovator dalam usaha untuk meneroka banyak cara baru di mana blockchain mempengaruhi pelbagai sektor pasaran tradisional seperti hiburan, pembayaran global, kecekapan rantaian bekalan.

Bagi orang yang ingin masuk ke podcast, episod berikut harus memberikan pendengar jalan yang sangat baik untuk mendapatkan gambaran mengenai rancangan ini:

Token Harian

HARI-TOKEN-HARIAN

Token Daily dihoskan oleh Soona Amhaz yang secara berkala memanggil pelbagai anggota industri kripto global untuk membincangkan pelbagai perkara yang berkaitan dengan pasaran yang sedang berkembang ini. Sebagai sebahagian dari rancangannya, Soona membahas beragam subjek mulai dari tren industri yang diharapkan hingga projek pasaran masa depan, hingga apa sahaja yang mungkin ada di fikiran para tetamunya pada waktu wawancara. Beberapa individu berprofil tinggi yang telah muncul di podcast Token Daily termasuk:

Pemain lejar

LEDGER-CAST

Satu lagi pertunjukan bertema crypto yang popular yang telah mendapat banyak populariti sepanjang tahun lalu adalah Ledger Cast. Ini menangani hampir semua berita yang mungkin berkaitan dengan cryptocurrency dan ekosistem blockchain dan bahkan menampilkan beberapa segmen khusus yang berkaitan dengan:

 • Berniaga
 • Temu ramah dengan pegawai crypto yang mapan
 • Analisis teknikal dan perdagangan
 • Analisis asas

Rancangan ini dihoskan oleh Ledger Status dan CarpeNoctom – dua penganalisis bebas yang dihormati yang telah lama dikaitkan dengan domain ini.

Pendapat Tidak Berkelayakan Messari

PENDAPAT MESSARIS-TIDAK BERKUALITI

Ketua Pegawai Eksekutif Messari Ryan Selkis menjadi tuan rumah podcast Unqualified Opinions – pertunjukan yang menampilkan beberapa wawancara pantas dan pantas dengan siapa dari dunia crypto (termasuk pelbagai usahawan dan pelabur yang berkaitan dengan domain ini). Sebagai sebahagian daripada podcastnya, Messari telah menemu ramah orang seperti:

Lapisan asas

LAPISAN ASAS

Base Layer dihoskan oleh David Nage dan dilengkapi dengan kandungan yang berkaitan dengan crypto yang bersumber dari pengasas pelbagai syarikat permulaan dan firma blockchain. Premis asas pertunjukan ini adalah untuk membantu mempermudah projek yang kompleks dengan mendekonstruksi teknologi yang mendasari mereka dengan cara yang paling mudah dan semudah mungkin. Sebagai sebahagian daripada program ini, Nage telah dapat menemu ramah industri besar seperti Zaki Manian (SkuChain, Cosmos, Tendermint), Diogo Monica (Pengasas Bersama, Anchorage) dan Alexander Skidanov (JAUH).

Orang dalam Blockchain

BLOCKCHAIN-INSIDER

Blockchain Insider adalah idea kepada peminat crypto Simon Taylor dan Colin Platt. Rancangan ini didedikasikan untuk mempromosikan BTC, blockchain dan teknologi lejar diedarkan (DLT) dengan cara yang mudah difahami dan dapat dihubungkan. Oleh kerana analisis mendalam Simon dan Colin mengenai semua perkara crypto, podcast mereka telah meningkat populariti sejak kebelakangan ini.

Beberapa tetamu yang pernah muncul di Blockchain Insider sebelumnya termasuk pemain besar seperti Charles Hoskinson – Pengasas Cardano dan Amber Baldet – Ketua Pegawai Eksekutif Clovyr.

Blockchain 2025

BLOCKCHAIN-2025

Blockchain 2025 adalah podcast teknologi berorientasi masa depan yang meneroka kesan blockchain di pelbagai domain industri seperti hiburan, seni, muzik dan juga iklan dalam talian. Selain itu, rancangan ini juga melihat dengan teliti banyak projek blockchain yang menjanjikan hari ini yang sedang dalam pembangunan dan berpotensi untuk mengubah sepenuhnya bagaimana kita melihat banyak sektor pasaran.

Terakhir, podcast dihoskan oleh Matt Aaron dan Blake Moore – dua individu yang telah berkait rapat dengan ruang ini selama hampir satu dekad sekarang. Beberapa episod Blockchain 2025 yang mesti diperiksa oleh setiap pendengar baru termasuk:

Cara Memulakan Crypto Podcast [Panduan Pengguna]

cara memulakan podcast crypto

Crypto podcast menggabungkan dua trend paling panas dalam beberapa tahun kebelakangan: cryptocurrency dan podcasting. Tetapi bagaimana anda memulakan podcast crypto anda sendiri? Bagaimana anda dapat menarik khalayak, membina pengikut, dan membuat kandungan yang berkaitan dengan kripto yang ingin didengar orang?

Hari ini, kami menjawab soalan tersebut dan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai cara memulakan podcast crypto.

Kebaikan dan Keburukan Memulakan Crypto Podcast

Sama seperti keputusan dalam hidup, memulakan podcast crypto dipenuhi dengan kebaikan dan keburukan. Berikut adalah beberapa kelebihan dan kekurangan untuk melancarkan podcast berkaitan cryptocurrency anda sendiri.

Kelebihan

Menjadi Pengaruh: Apabila anda melancarkan podcast yang baik, anda mempunyai kekuatan untuk mempengaruhi komuniti crypto. Sekiranya anda menghasilkan kandungan yang cerdas secara konsisten, kata-kata anda akan menjadi penting bagi pendengar. Anda akan mempunyai pengaruh, pengaruh, pengaruh, atau apa sahaja yang anda mahu namakan.

Sumbang untuk Crypto: Sebilangan besar podcast bersifat pendidikan. Mereka mengajar anda mengenai berita terkini. Mereka memberitahu masyarakat mengenai perkembangan terkini. Dengan memulakan podcast, anda menyumbang kepada dunia crypto.

Dapatkan Hasil Pengiklanan: Pada akhirnya, podcast yang paling banyak diperdagangkan hari ini memperoleh hasil pengiklanan yang besar. Permulaan crypto mungkin meminta untuk beriklan di podcast anda sebagai ganti token pra-IPO, misalnya. Laman web media kripto boleh membayar untuk mengiklankan. Crypto adalah industri bernilai berbilion-bilion dolar, dan semua wang pengiklanan itu mesti pergi ke suatu tempat.

Keburukan

Sudah Ramai: Anda bukan orang pertama yang berfikir untuk memulakan podcast crypto. Sebenarnya, anda juga bukan orang ke-1000 yang berfikir untuk memulakan podcast crypto. Terdapat beratus-ratus podcast crypto di internet hari ini. Sebilangan kecil menonjol dari keramaian, tetapi kebanyakan terus merana dalam keadaan tidak jelas.

Crypto Komplikasi: Ramai orang tidak berkelayakan untuk membincangkan mengenai cryptocurrency atau teknologi blockchain secara terperinci. Sekiranya anda tidak berpengalaman atau tidak tahu, podcast anda akan diabaikan.

Langkah 1) Cari Crypto Podcast Niche Anda

Terdapat podcast crypto umum di luar sana. Terdapat banyak orang yang boleh bercakap dengan cekap pada podcast crypto umum. Podcast ini sudah mempunyai pengikut yang cukup besar. Sukar untuk bersaing dengan gergasi kripto ini.

Walau bagaimanapun, masih ada banyak ruang untuk podcast crypto dalam niche tertentu.

Kenal pasti ceruk di ruang crypto yang tidak dilayan oleh media tradisional. Beberapa niche yang berpotensi merangkumi:

Podcast Khusus Syiling: Bercakap tentang semua berita yang berkaitan dengan duit syiling tertentu. Atau, bincangkan sekumpulan cryptocurrency serupa atau kategori cryptocurrency tertentu. Bercakap tentang token ERC20, misalnya, atau semua token yang tersedia untuk platform aplikasi yang terdesentralisasi.

Podcast Crypto Khusus Wilayah atau Negara: Apakah berita terkini mengenai cryptocurrency di Ethiopia? Anda mungkin mengejek – tetapi Ethiopia adalah negara yang mempunyai lebih dari 100 juta orang. Beberapa bidang pertumbuhan berpotensi terbesar untuk crypto berada di pasaran baru muncul, termasuk wilayah yang tidak dilayani oleh bank tradisional. Mulakan podcast yang tertumpu pada topik kripto serantau, dan anda dapat dengan cepat membina pengikut yang hanya akan berkembang seiring peningkatan penggunaan crypto.

Pakar Temuduga: Anda mungkin tidak tahu banyak tentang crypto, tetapi anda masih boleh menemu ramah orang yang tahu banyak tentang crypto. Hubungi pakar untuk temu ramah singkat selama 5 minit. Tanyakan kepada mereka pendapat mereka mengenai berita dan perkembangan terkini dari dunia crypto.

Podcast Akses Eksklusif: Adakah anda tinggal di Silicon Valley atau Zug (Crypto Valley), Switzerland? Sekiranya demikian, anda mungkin mempunyai akses eksklusif kepada individu dan syarikat yang dapat diakses oleh beberapa orang lain. Anda dikelilingi oleh beberapa fikiran paling terang di crypto. Manfaatkannya dengan memulakan podcast yang menonjolkan akses eksklusif anda.

Podcast Khusus Teknologi: Adakah anda mempunyai ijazah sains komputer? Adakah anda mahir dalam Soliditi? Adakah anda tahu lebih banyak mengenai blockchain daripada 90% dunia? Sekiranya demikian, anda boleh memulakan podcast yang berfokus pada topik khusus teknologi. Bincangkan kemas kini terbaru untuk Soliditi dan pengaturcaraan kontrak pintar, misalnya. Atau, kaji bagaimana teknologi blockchain dan lejar yang diedarkan berbeza berfungsi.

Fleksikan Pendidikan atau Latar Belakang Unik anda: Adakah anda mempunyai MBA? Gunakan kemahiran MBA anda untuk menganalisis asas perniagaan syarikat crypto. Adakah anda mempunyai Ph.D dalam bidang ekonomi? Bercakap tentang bagaimana crypto akan mengganggu ekonomi dunia. Adakah anda berjaya keluar dari pelbagai permulaan? Lancarkan podcast yang menerangkan langkah seterusnya untuk pengasas syarikat crypto. Kenal pasti kemahiran unik anda, kemudian gunakannya untuk crypto.

Yang terpenting, matlamat anda dengan podcast adalah buat diri anda berguna kepada beberapa jenis penonton. Kadang-kadang, ini melibatkan memberi tumpuan kepada topik tertentu. Dalam kes lain, ini melibatkan menangani topik berita umum dengan pengetahuan pakar anda.

Langkah 2) Gariskan Episod Podcast

Anda telah menemui niche anda. Anda telah memutuskan untuk melancarkan podcast. Langkah seterusnya adalah membuat garis besar episod.

Bagaimana aliran podcast anda? Apa yang akan anda bicarakan pada setiap masa? Adakah anda hanya bercakap dengan mikrofon sendiri? Adakah anda akan menemu ramah orang lain? Bagaimana anda akan beralih antara segmen?

Sudah tentu, beberapa orang tidak memerlukan garis besar: mereka hanya boleh duduk di depan mikrofon, tekan rakaman, dan mula berkongsi maklumat berguna.

Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan orang, struktur yang jelas dan koheren akan membantu podcast anda tetap berada di landasan yang betul.

Sebaik sahaja anda menentukan format asas, anda boleh mula memasuki podcasting. Seterusnya, kami akan membincangkan perkara yang anda perlukan dan cara merakam podcast crypto pertama anda.

Langkah 3) Dapatkan Alat yang Anda Perlu untuk Merakam Crypto Podcast

Sudah tiba masanya untuk pergi membeli-belah. Beberapa perkara yang anda perlukan sebelum merakam podcast crypto pertama anda termasuk:

 • Mikrofon USB berkualiti
 • Aplikasi podcasting atau perisian podcasting (misalnya, Squadcast)
 • Perisian penyuntingan (Hindenberg sangat popular, walaupun Alitu, Audacity, Spreaker, dan Garageband adalah pilihan lain)

Syukurlah, anda memasukkan podcasting pada masa yang tepat. Terdapat banyak ledakan perisian dan aplikasi podcasting dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Anda boleh mendapatkan banyak pilihan perisian podcasting percuma dan premium untuk persediaan mudah alih dan desktop.

Langkah 4) Memasarkan Podcast anda ke Cryptosphere

Oleh itu, anda telah membuat podcast yang hebat. Sekarang anda memerlukan orang untuk mendengarnya.

Kriptosfera sangat luas. Anda boleh memasarkan podcast anda di mana sahaja dari YouTube ke Telegram ke Twitter dan banyak lagi.

Beberapa strategi pemasaran yang berpotensi untuk berkongsi podcast anda dengan dunia termasuk:

Mulakan Laman Web: Pertama, anda harus memastikan orang dapat menemui podcast anda di internet. Mulakan laman web yang dikhaskan untuk podcast anda. Gunakan SEO untuk memastikan laman web anda mendapat kata kunci seperti “[podcast anda]”. Apabila seseorang melihat podcast anda di media sosial, mereka dapat Google dan mencari laman web anda.

Pemasaran Twitter: Pasarkan podcast anda ke seluruh dunia melalui Twitter. Gunakan hashtag popular untuk meletakkan podcast anda di hadapan ribuan penonton.

Minta Saham Selebriti: Adakah anda menemu ramah ahli kripto dalam podcast anda? Ada peluang yang baik untuk orang itu membuat tweet semula atau berkongsi episod podcast anda.

Pasaran ke Komuniti Syiling Khusus: Beberapa komuniti duit syiling kurang dilayan oleh podcast tradisional. Mudah untuk mencari podcast yang membincangkan bitcoin, misalnya, tetapi lebih sukar untuk mencari podcast yang membincangkan Tezos (XTZ), Chainlink (LINK), dan Cosmos (ATOM), walaupun cryptocurrency ini adalah beberapa yang terbesar di dunia. Komuniti ini dahagakan perhatian media – jadi berikan kepada mereka.

Telegram: Kongsi podcast anda melalui Telegram. Terdapat banyak komuniti Telegram yang dikhaskan untuk projek atau cryptocurrency tertentu. Terdapat juga komuniti Telegram yang lebih luas untuk crypto secara umum.

Tulis Catatan Tetamu: Sekiranya anda dapat bercakap dengan cekap mengenai topik yang unik, maka pertimbangkan untuk menulis catatan tetamu. Tulis catatan tetamu yang difokuskan pada topik yang anda mahir, kemudian dorong pembaca ke podcast anda.

Langkah 5) Kenali Kemungkinan Penaja dan Peluang Iklan

Setelah anda memasarkan podcast anda dan menarik perhatian berikut, anda mungkin ingin memasarkan khalayak anda untuk mendapatkan pendapatan iklan.

Menjana pendapatan iklan bukan bermaksud tamak; ini juga mengenai mendapatkan dana yang anda perlukan untuk mengembangkan podcast anda.

Pendapatan iklan mungkin membayar untuk perjalanan ke persidangan crypto, misalnya. Mungkin menanggung kos penerbangan ke China untuk menemubual CEO crypto terkemuka.

Seiring bertambahnya penonton podcast anda, adalah kepentingan terbaik anda untuk mencari penaja dan rakan pengiklanan. Beberapa podcast menggunakan rangkaian iklan seperti Midroll atau Advertisecast untuk mencari penaja dengan mudah.

Sebagai alternatif, beberapa podcast memperoleh wang melalui Patreon. Pendengar membayar dengan apa yang mereka dapat untuk mendapatkan akses ke podcast anda.

5 Podcast Crypto Paling Banyak Dimuat turun

Podcast crypto tertentu telah meningkat menjadi popular dalam beberapa tahun kebelakangan. 5 podcast crypto paling popular di internet hari ini merangkumi:

Tidak Berikat: Dihoskan oleh bekas wartawan Forbes Laura Shin, Unchained adalah salah satu podcast crypto dan blockchain terkenal yang ada sekarang. Podcast menampilkan wawancara mendalam dengan tokoh terkemuka di ruang tersebut. Tetamu terdahulu termasuk Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao, pemimpin utama Monero Riccardo Spagni, dan pemaju bitcoin Jimmy Song, antara nama terkemuka lain. Berorientasikan teknologi, jadi mungkin menakutkan untuk mencekal pemula, tetapi masih boleh diakses oleh pengguna dengan semua tahap pengalaman.

Di luar Rantaian: Anthony Pompliano’s Off the Chain adalah satu lagi podcast terkenal. Pomp membolehkan pengusaha kripto bercakap mengenai apa sahaja yang mereka mahukan – termasuk taktik buruk yang digunakan oleh pesaing.

Tidak disahkan: Tidak disahkan juga dihasilkan oleh Laura Shin, tetapi ia berfungsi dengan cara yang berbeza. Walaupun Unchained merangkumi berita dan perkembangan terkini, Unconfirmed menyelami minda paling terang di cryptosfer.

Kawan Crypto Ajaib: Sekiranya anda ingin mendengar beberapa peminat bitcoin terbesar membincangkan mengapa bitcoin adalah cryptocurrency terbaik di dunia, maka Magical Crypto Friends adalah salah satu pilihan. Podcast dihoskan oleh ketua utama Monero, Riccardo Spagni, pencipta Litecoin, Charlie Lee, Blockstream CSO Samson Mow, dan WhalePanda (yang terus tidak dikenali). Episod dikeluarkan setiap bulan. Keempat pakar tersebut membincangkan isu seperti peraturan dan desentralisasi. Mereka juga mengenal pasti cabaran yang akan dihadapi bitcoin pada tahun-tahun mendatang, dan bagaimana ia mengatasi cabaran pada masa lalu.

Rangkaian Bitcoin Podcast: Rangkaian Bitcoin Podcast adalah kumpulan entiti media yang dimulakan dengan The Bitcoin Podcast. Hari ini, pasukan di belakang podcast ini terdiri daripada eksekutif perniagaan peringkat tinggi, PhD, dan ahli matematik. 150+ episod telah diterbitkan sehingga kini, dan banyak yang berdurasi lebih dari 100 minit.

Yang Paling Diketahui oleh Yang Berhormat

 • Pemain lejar
 • Crypto Street Podcast
 • Ceramah Syiling
 • Penguasaan Syiling

Panduan Crypto Podcast Terbaik: Kata Akhir

penyelidikan kajian crypto podcast

Master The Crypto dengan bangga menonjolkan podcast cryptocurrency-centric teratas yang menunjukkan kepada sesiapa sahaja yang berminat beberapa petua untuk memulakan persembahan bitcoin anda sendiri. Analisis, pandangan dan kepakaran yang dikongsi melalui podcasting sangat penting bagi ekosistem bitcoin kerana ia membuka dialog, menyebarkan idea, fikiran dan pendapat yang berbeza yang semuanya membantu menyumbang kepada pergerakan masyarakat dan cryptocurrency secara keseluruhan.

Sekiranya anda mempunyai minat terhadap crypto, pengetahuan unik mengenai topik tertentu, atau hanya menarik untuk didengarkan, maka memulakan podcast mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda.

Gunakan panduan di atas untuk melancarkan podcast crypto anda sendiri. Dalam beberapa bulan, anda boleh menjadi salah satu daripada lima podcast crypto paling banyak dimuat turun. Lihatlah 40 podcast cryptocurrency teratas di atas dan cuba modelkan apa yang mereka lakukan dan bagaimana ia berfungsi kerana mereka adalah podcast paling popular dan berjaya untuk mendengar dan belajar mengenai cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map