Penyenaraian Bytecoin Binance – Pump and Dump Paling Selaras 2018?

Sejak awal artikel saya ingin menyebutkan bahawa fakta yang akan saya kemukakan tidak mempunyai bukti yang kukuh di sebalik itu dan itu hanya spekulasi saya mengenai apa yang baru saja berlaku dengan harga BCN.

Seperti yang anda ketahui, hari ini Binance mengumumkan bahawa mereka menyenaraikan BCN. Seperti yang dilaporkan UseTheBitcon, harga melonjak ke 114% di semua bursa. Yang lebih menarik ialah harga Binance sebenarnya 10x lebih besar daripada yang dilaporkan oleh CoinMarketCap. Bagaimana? Mari kita mulakan.

Kisah bagaimana BCN tumbuh 32 kali dalam masa kurang dari satu hari

Pertama, sebahagian kecil komuniti tahu mengenai penyenaraian BCN Binance. Dan tidak sukar untuk difahami sama sekali; Crypto_Ed_NL sebenarnya menunjukkan perkara ini pada 3 Mei.

Lima hari adalah masa yang panjang, masa yang cukup untuk membuat pam dan pembuangan terkoordinasi pada tahap yang besar. Saya tidak menyalahkan Crypto_Ed_NL di sini, jika anda mengikutinya, anda mungkin tahu bahawa dia adalah crypto OG yang dihormati dengan banyak pengalaman di belakang. Seperti ini pengguna reddit menunjukkan, BCN berniaga sekitar 72 satoshi di HitBTC dan Poloniex awal hari ini, sebelum berita penyenaraian Binance. Kemudian, Binance mengumumkan bahawa mereka secara rasmi menyenaraikan BCN dan perkara-perkara itu mulai hilang. Harga penyenaraian bermula pada sekitar 280 satoshi yang kemudian meningkat menjadi 2300 satoshi. Dengan harga ini, BCN akan menjadi 5 cryptocurrency teratas. Perkara yang tidak waras untuk mencari cryptocurrency seperti BCN.

Sekarang, bagaimana mungkin tumbuh begitu banyak dalam jangka waktu yang singkat? Oleh itu, pasukan BCN tidak mengumumkan komuniti sebelumnya bahawa mereka akan disenaraikan di bursa utama, mereka hanya memuat naik ini jawatan dan menyombongkan diri dengan kenaikan harga. Bukankah ini sedikit teduh? Apa berita penting yang dapat mengepam harga BCN 50%?

Memahami Pump dan Dump

Pertama, mari kita periksa apa Satekroketje perasan.

Saya telah mengikutinya dengan teliti dan mendapati bahawa pengeluaran dari HitBTC dan Poloniex tidak berfungsi dan juga webwallet BCN. Semasa memeriksa penjelajah blockchain mereka, kami mendapati bahawa tidak ada blok baru yang dilombong selama 2 jam terakhir. Urus niaga di BCN bermula pada 06:02 UTC dan sejak itu hanya 46 blok yang ditambang, yang mengandungi 997 transaksi. Jumlah urus niaga yang dilakukan nampaknya sangat kecil untuk duit syiling yang hanya meningkat lebih dari 32x dalam beberapa jam.

Saya belum memeriksanya, tetapi mungkin benar. Jumlah urus niaga sangat rendah dan mungkin hanya sedikit yang melihat pengumuman tepat pada masanya, termasuk orang yang bertanggungjawab terhadap P&D. Sekiranya hanya beberapa orang yang berjaya melakukan deposit sehingga rangkaian mula menghadapi masalah, itu bermaksud jumlah Binance berada dan cukup rendah, cukup untuk dimanipulasi naik turun. Lebih-lebih lagi, mungkin rangkaian itu dimanipulasi dengan cara hanya melakukan beberapa transaksi, menyekat yang lain selepas itu.

Sekarang ada beberapa desas-desus yang beredar mengenai siapa itu dapat disiratkan.

  1. Pasukan BCN – dalam beberapa kumpulan orang bercakap tentang bagaimana pasukan BCN benar-benar mengetahui tentang ini dan mendapat keuntungan untuk menjual sebahagian besar pegangan mereka, tetapi tidak sebelum menaikkan harganya menjadi 30x +. Terdapat juga beberapa teori bahawa masalah keseluruhan rangkaian berasal dari mereka sehingga mereka dapat menjual pegangan mereka terlebih dahulu dengan harga terbaik. Tetapi sekali lagi, ini adalah khabar angin dan tidak ada yang disahkan sehingga sekarang.
  2. Pam&Dump group – ini adalah tekaan kedua, di mana orang mendakwa bahawa pasukan BCN tidak ada kaitan dengan ini dan sebenarnya P&Kumpulan D menguruskan segalanya untuk mendapatkan keuntungan yang serius. Masalah rangkaian juga disebabkan oleh mereka.
  3. Poloniex – Seperti yang anda perhatikan, harga di Poloniex mengalami pertumbuhan maksimum 200 satoshi. HitBTC juga mempunyai ini untuk sementara waktu, kemudian ia juga meletup. Sekarang, mengapa harganya lebih rendah pada Poloniex? Kerana mereka mempunyai sejumlah besar BCN yang mereka mahu ‘melarikan diri’. Oleh itu, mereka mula menjualnya kepada Binance dan menyekat pengeluaran untuk keuntungan yang besar. Mereka akan menjual semua token mereka dan kemudian mungkin membeli lebih banyak daripada pengguna untuk mendapatkan keuntungan. Sekarang, semuanya hanyalah khabar angin dan tidak ada yang disahkan. Ini hanya khabar angin dari beberapa kumpulan cryptocurrency, bahawa Poloniex tersirat dalam hal ini.

Pendapat peribadi saya mengenai implikasi Poloniex dan penyenaraian Binance

Saya secara peribadi tidak menganggap Poloniex ada kaitan dengan ini, kerana pertukaran mereka adalah sesuatu yang terhormat dan mereka berlaku adil dengan pengguna pada masa lalu. Mungkin ini adalah tangan P&Kumpulan D atau juga pasukan BCN. Seorang yang tahu bahawa Binance akan menyenaraikan BCN dan mempunyai dana yang cukup untuk menaikkan harganya setinggi ini. Tetapi saya tidak membuat siaran ini untuk menyalahkan kumpulan Poloniex atau Pump and dump. Selain itu, tidak lama kemudian, Poloniex melumpuhkan pengeluaran, perkara yang wajar dilakukan dalam situasi ini.

Perkara ini berlaku dalam crypto. Oleh itu, penting bahawa pertukaran yang terjalin seperti Binance hanya boleh menambahkan projek berkualiti dengan pasukan yang layak mendapat pengiktirafan atas kerja keras mereka. Sebagai pertukaran nombor satu, Binance harus memeriksa cryptocurrency dengan lebih baik sebelum menambahkannya dan menjauhkan yang mencurigakan daripada pertukaran mereka.

Masyarakat menjadikan Binance apa itu dan Binance harus memahami perkara itu. Kami mula menggunakan Binance kerana cryptocurrency yang disenaraikan di sana mempunyai tahap kualiti dan jumlah tertentu. Sekiranya ini tidak akan berubah pada masa akan datang, saya sangat ragu bahawa Binance akan menjadi pertukaran # 1 lagi. Sebagai peniaga cryptocurrency sambilan, saya faham bahawa terdapat risiko dalam perdagangan cryptocurrency. Tetapi pengguna biasa yang baru saja bergabung dengan Binance dapat memasukkan sejumlah besar dana peribadi ke dalam cryptocurrency seperti BCN ketika sudah mencapai 600%, dan menganggapnya boleh naik lebih tinggi. Apa yang akan dia rasakan mengenai Binance dan cryptocurrency secara umum apabila dia akan memahami bahawa itu semua adalah Pump and Dump yang besar?

Sila buat persekitaran yang selamat untuk perdagangan. Bagi kami, pelanggan yang menggunakan perkhidmatan anda. Mata wang kripto dengan masa lalu yang suram seperti BCN tidak boleh disenaraikan di Binance, dua sen saya.

Ini adalah catatan tetamu yang dibuat oleh penggiat BCN mengenai keadaan semasa. Penulis lebih suka merahsiakan identitinya. UseTheBitcoin.com dan kakitangannya tidak bertanggungjawab terhadap sebarang pendapatnya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me