Panduan untuk Bittrex Exchange: Cara Berdagang di Bittrex

Sebilangan pautan dalam catatan ini adalah dari penaja kami. Kami memberi anda maklumat yang tepat dan boleh dipercayai. Baca Pendedahan Iklan kami.

bagaimana untuk berdagang di bittrex exchange

Tinjauan Artikel: Panduan ini akan merangkumi semua yang perlu anda ketahui mengenai pertukaran Bittrex dan cara berdagang di Bittrex exchange.

Anda sangat berminat untuk membeli altcoin pertama anda dan anda sedang dalam proses (atau sudah) membuka pertukaran cryptocurrency.

Walau bagaimanapun, kerumitan membeli kripto boleh menakutkan bagi banyak yang tidak mempunyai latar belakang kewangan atau perdagangan. Jangan risau!

Panduan ini akan memberi anda kemahiran yang diperlukan untuk membeli dan menjual cryptocurrency dengan mudah. (Lihat juga: 4 Sebab Mengapa Sekarang adalah Masa Terbaik untuk Anda Melabur dalam Cryptocurrency)

Untuk panduan ini, kami akan terutamanya menggunakan pertukaran Bittrex kerana ia adalah pertukaran yang menerima Crypto terbesar, dengan jumlah perdagangan harian lebih dari 1 bilion dolar.

Sebilangan besar bursa lain mempunyai fungsi yang sama dan oleh itu, proses perdagangan adalah serupa.

Pelajari Cara Membuat Pulangan Lebih 100% Melabur dalam Crypto

LATIHAN PERCUMA Navigasi Pantas Langkah 1: Beli Bitcoin / EthereumLangkah 2: Buka Akaun BittrexLangkah 3: Mata Wang Asas DepositLangkah 4: Pilih Pasaran Mata Wang Asas AndaLangkah 5: Menetapkan Pesanan BeliLangkah 6: Menetapkan Pesanan JualLangkah Akhir: Menyimpan Semua Duit dalam DompetMaklumat tambahan

Langkah 1: Beli Bitcoin / Ethereum

Pastikan anda sudah membeli Bitcoin (BTC) atau Ether (ETH) dari pertukaran crypto tempatan anda yang menerima mata wang tempatan anda.

Bitcoin dan Ether adalah syiling terbesar yang mewakili mata wang asas bagi dunia crypto; membeli salah satu daripada 1.300+ altcoin yang ada memerlukan penggunaan BTC / ETH kerana biasanya anda tidak dapat membeli altcoin menggunakan mata wang tempatan anda.

Pertukaran yang popular adalah Coinbase, yang mudah digunakan untuk pemula tetapi mempunyai bayaran yang lebih tinggi. Sebagai alternatif, anda boleh melihat Bitcoin Tempatan, yang merupakan pasaran peer-to-peer.

Cadangan: Ethereum dapat memproses lebih banyak transaksi daripada Bitcoin, oleh itu membuat pemindahan dan pengesahan kali lebih cepat. Rata-rata, anda biasanya akan menunggu beberapa minit untuk pemindahan ETH anda sementara pemindahan BTC boleh memakan masa berjam-jam. Selain itu, yuran pemindahan jauh lebih kecil menggunakan ETH daripada BTC.


Langkah 2: Buka Akaun Bittrex

Membuka Akaun Bittrex

Buka akaun Bittrex dengan mendaftarkan nama dan e-mel anda, dan pastikan anda mengaktifkan pengesahan 2 faktor untuk melindungi akaun anda daripada peretasan.

Perkara seterusnya yang perlu dilakukan ialah mengesahkan akaun anda dengan memberikan maklumat peribadi dan dokumen pengenalan rasmi anda.

Mengesahkan diri anda membolehkan anda meningkatkan had pengeluaran anda dari 0.4 BTC hingga 100 BTC yang menjimatkan banyak sakit kepala untuk pengeluaran di masa hadapan. Anda boleh mengikuti panduan pengesahan di sini.

Langkah 3: Mata Wang Asas Deposit

Anda kini boleh mendepositkan BTC / ETH yang telah anda beli dari bursa tempatan ke akaun Bittrex yang baru dibuka.

Anda akan menggunakan mata wang asas untuk membeli altcoin pilihan anda. Untuk proses terperinci mengenai cara deposit BTC / ETH anda, ikuti panduan ini di sini.

Langkah 4: Pilih Pasaran Mata Wang Asas Anda

Terdapat 3 pasar di Bittrex:

  1. Pasaran Bitcoin
  2. Pasaran Ethereum
  3. Pasaran USDT

3 pasaran ini diwakili oleh mata wang asas biasa digunakan untuk membeli pelbagai altcoin yang ada.

Sekiranya anda mendepositkan BTC sebagai mata wang asas anda, kemudian pergi ke Pasar Bitcoin dan pilih altcoin yang ingin anda beli menggunakan Bitcoin. Sekiranya anda mendeposit ETH, pilih altcoin pilihan anda di Ethereum Market.

Langkah 5: Menetapkan Pesanan Beli

Masukkan perincian pesanan beli anda di kotak “Beli” di bawah bahagian perdagangan. Andaikan bahawa anda membeli Monero (XMR) menggunakan ETH:

Membeli dengan Bittrex

Petua: Tidak wajib membeli tepat 1 unit Cryptocurrency kerana ia sangat boleh dibahagikan. Anda boleh membeli / menjual jumlah yang anda inginkan, bergantung pada anggaran anda. Jadi, anda boleh membeli 0,000001 Bitcoin tanpa risau!

Unit: Kuantiti / jumlah syiling yang anda ingin beli. Dalam contoh ini, jumlah Monero yang akan anda beli adalah 2.50

Tawaran: Harga yang anda mahu bayar per unit Monero. Mengikuti contoh, harga yang ingin anda bayar untuk 1 Monero adalah 0.42100972

Jenis: Ini merujuk pada jenis pesanan, yang terdiri dari Pesanan “Batas” (pesanan lalai) atau “Bersyarat”. Pesanan “Had” menetapkan harga maksimum (seperti yang dinyatakan dalam “Tawaran”) yang ingin Anda beli. Ini menjamin bahawa anda tidak akan membayar lebih daripada 0.42100972 ETH untuk 1 Monero.

Pesanan “Bersyarat” lebih kompleks kerana hanya ditambahkan ke buku pesanan umum setelah harga mencapai harga “Bersyarat” yang anda tetapkan. Kecuali anda tahu apa yang anda lakukan, patuhi pesanan “Batas”

Jumlah: Jumlah keseluruhan mata wang asas (dalam kes ini, ETH) yang akan anda berikan sebagai ganti jumlah altcoin yang anda ingin beli. Sebagai alternatif, ini adalah jumlah kos membeli Monero menggunakan mata wang asas ETH anda

Petua: Pesanan bersyarat digunakan apabila anda tidak mahu pesanan anda muncul di buku Pesanan, yang menyenaraikan semua pesanan jual beli yang aktif. Hanya apabila harga mencapai harga bersyarat yang anda tetapkan, pesanan akan menjadi umum. Ia seperti “pesanan ninja”, biasanya digunakan oleh pelabur yang membeli sejumlah besar syiling dan tidak mahu ada yang tahu bahawa mereka membuat pesanan besar agar tidak mempengaruhi harga.

Langkah 6: Menetapkan Pesanan Jual

Masukkan perincian pesanan jual anda di kotak “Beli” di bawah bahagian perdagangan. Andaikan bahawa anda menjual Aragon (ANT) dan dibayar dalam BTC:

https://support.bittrex.com/hc/en-us/articles/115000199631-How-do-I-deposit-coins-to-Bittrex-

Unit: Kuantiti / jumlah syiling yang anda ingin jual, sebagai pertukaran untuk mata wang asas BTC. Dalam contoh ini, jumlah Aragon (ANT) yang akan anda jual adalah 500 syiling

Tanya: Harga yang anda ingin jual per unit Aragon, disebut dalam BTC. Mengikuti contoh, harga yang ingin anda jual dengan harga 1 ANT (disebut dalam BTC) ialah 0.00018449

Jenis: Ini merujuk pada jenis pesanan, yang terdiri dari Pesanan “Batas” (pesanan lalai) atau “Bersyarat”. Pesanan “Had” menetapkan harga minimum (seperti yang dinyatakan dalam “Tawaran”) yang ingin Anda jual. Ini menjamin bahawa anda akan menerima tidak kurang dari 0.00018449 BTC untuk 1 ANT

Pesanan “Bersyarat” lebih kompleks kerana hanya ditambahkan ke buku pesanan umum setelah harga mencapai harga “Bersyarat” yang anda tetapkan. Kecuali anda tahu apa yang anda lakukan, patuhi pesanan “Batas”

Jumlah: Jumlah keseluruhan mata wang asas (dalam kes ini, BTC) yang akan anda terima sebagai ganti jumlah altcoin yang anda ingin jual. Sebagai alternatif, ini adalah jumlah keseluruhan yang akan anda peroleh (disebut dalam BTC) dengan menjual ANT

Penting: Harga duit syiling yang anda ingin beli / jual di (Bid / Ask) dinyatakan dalam mata wang asas yang boleh menjadi USD, BTC atau ETH. Denominasi dalam USD adalah mudah kerana memberikan anda harga pasaran berangka (mis. Membeli Ripple pada $ 0,30), tetapi pada awalnya denominasi dalam BTC / ETH mungkin sukar kerana anda membeli nisbah Ripple dibandingkan dengan BTC / ETH. Sebagai contoh, harga Ripple dibandingkan dengan BTC (pasangan XRP / BTC) boleh menjadi 0.000024, kerana harga Ripple dibandingkan dengan harga Bitcoin untuk membentuk nisbah yang anda lihat.

Langkah Akhir: Menyimpan Semua Duit dalam Dompet

Cara paling selamat untuk menyimpan duit syiling anda adalah dengan memiliki dompet peribadi anda. Walaupun anda akan memiliki dompet secara automatik semasa anda membuka akaun pertukaran (dompet yang dihoskan pertukaran), anda tidak mempunyai kawalan kunci peribadi dan awam.

Memiliki kawalan kunci anda bermaksud mengawal syiling anda. Pertukaran berfungsi seperti bank; ini adalah penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang anda percayai untuk menjaga keselamatan syiling anda.

Namun, selalu ada kemungkinan pertukaran ditutup atau digodam, mengakibatkan kehilangan syiling (contohnya: pertukaran Mount Gox).

Memandangkan kurangnya kerangka peraturan mengenai pertukaran dan cryptocurrency secara keseluruhan, serta tahap awal industri, cara terbaik untuk menjaga keselamatan syiling anda adalah dengan mengawal sepenuhnya syiling anda.

Anda hanya boleh mempunyai kawalan mutlak dengan memiliki dompet anda sendiri.

Maklumat tambahan

Di bawah harga “Tawaran”, terdapat 3 jenis Tawaran yang:

  • Terakhir: Harga terakhir di mana perdagangan terakhir berlaku
  • Tawaran: Harga tertinggi yang sanggup dibayar oleh pembeli untuk duit syiling, yang dilihat sebagai pesanan pertama di bahagian “Buku Pesanan”, di bawah “Tawaran”
  • Tanya: Harga terendah penjual bersedia menjual duit syiling di, yang dilihat sebagai pesanan pertama di bahagian “Buku Pesanan”, di bawah “Tanya”

Sekiranya anda membuat pesanan anda sendiri dengan memasukkan jumlah “Tawaran”, maka ini tidak berlaku untuk anda. 3 kategori di atas adalah untuk mereka yang malas memasukkan nombor mereka secara manual dan hanya ingin memilih harga terdekat dari buku pesanan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map