Panduan Crypto 101: Memilih Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

Artikel ini melihat faktor penting untuk anda pertimbangkan sebelum memilih pertukaran cryptocurrency terbaik. Kami telah menyediakan senarai pertukaran untuk anda.

Senarai Pertukaran

Terdapat banyak pertukaran yang tersedia di mana anda boleh membeli cryptocurrency, dan menavigasi pertukaran yang betul sukar. Terdapat beberapa faktor yang harus anda pertimbangkan untuk memastikan bahawa anda telah membuka pertukaran yang tepat berdasarkan jangkaan, keperluan, dan yang terbaik untuk anda. Sebilangan besar pertukaran hanya menawarkan syiling teratas, yang biasanya terdiri daripada Bitcoin dan Ethereum. (Lihat juga: Duit syiling, Token & Altcoins: Apa Perbezaannya?)

Panduan ini akan membantu anda membuat keputusan yang tepat mengenai pertukaran yang tersedia, yang harus anda pilih, dan faktor-faktor yang penting untuk dipertimbangkan semasa membuka akaun crypto di bursa.

Menukar Wang kepada Duit Syiling

Sekiranya anda baru menggunakan cryptocurrency, langkah pertama anda adalah mencari pertukaran yang membolehkan anda menyimpan wang. Kerana peraturan, semua pertukaran memerlukan anda mengesahkan akaun anda sebelum memasukkan dana anda, melalui penyerahan bukti identiti anda dan maklumat peribadi lain. Oleh itu, anda harus mencari pertukaran di negara anda terlebih dahulu untuk menukar wang dari akaun bank anda menjadi Bitcoin.

Penting untuk diperhatikan bahawa tidak semua pertukaran crypto menerima wang fiat; beberapa pertukaran hanya membolehkan anda menyimpan duit syiling (paling kerap Bitcoin) untuk membeli syiling alternatif lain. Bitcoin adalah kripto paling popular yang ditawarkan di hampir semua bursa kripto, dan merupakan pintu masuk untuk membeli syiling lain. Dengan kata lain, jika anda ingin membeli syiling lain, anda mesti melakukan perkara berikut:

Langkah 1: Buka pertukaran cryptocurrency domestik di negara anda dan sahkan akaun anda (serahkan bukti identiti)

Langkah 2: Depositkan wang dari akaun bank anda ke akaun pertukaran crypto anda dan mulailah membeli Bitcoin

Langkah 3: Buka akaun pertukaran crypto yang menawarkan pelbagai duit syiling lain. Biasanya pertukaran ini tidak menerima deposit fiat dan hanya membenarkan deposit duit syiling

Langkah 4: Setelah mengesahkan akaun anda, pindahkan Bitcoin yang telah anda beli dari bursa tempatan anda ke bursa kripto baru anda dan anda boleh mula membeli syiling lain dengan Bitcoin anda

(Baca Juga: 4 Sebab Mengapa Sekarang adalah Masa Terbaik untuk Anda Melabur dalam Cryptocurrency)

Memilih Pertukaran Cryptocurrency Terbaik

Nota PENTING: Yuran Perdagangan semakin kecil dengan jumlah. Yang disenaraikan di atas meja adalah julat maksimum * (Pembuat yuran dibayar apabila anda menambahkan kecairan pada buku pesanan kami dengan membuat pesanan had di bawah harga ticker untuk beli dan di atas harga ticker untuk dijual. Pengambil yuran dibayar semasa anda membuang kecairan dari buku pesanan kami dengan membuat pesanan yang dilaksanakan terhadap pesanan buku pesanan.)

Setelah anda membuka akaun pertukaran yang membolehkan deposit fiat, anda boleh menghubungkan akaun bank peribadi anda dengan akaun pertukaran kripto anda dan mula menyimpan dana untuk membeli Bitcoin.


Faktor Penting yang Perlu Dipertimbangkan:

1. Pasangan Syiling Terdapat

Banyak pertukaran hanya menawarkan sebilangan kecil syiling; yang paling popular adalah Bitcoin dan Ethereum. Hanya ada segelintir pertukaran yang menawarkan pelbagai jenis syiling. Pilihan duit syiling yang lebih pelbagai adalah lebih baik kerana memberi anda lebih banyak pilihan syiling untuk dibeli. (Lihat juga: Syiling, Token & Altcoins: Apa Perbezaannya?)

2. Kecairan

Kecairan merujuk kepada kemudahan jual beli di pasaran. Kecairan yang tinggi bermaksud terdapat banyak pembeli / penjual. Kecairan yang tinggi baik kerana membawa kepada penemuan harga yang lebih baik dan ini membolehkan anda bertransaksi dengan lebih pantas.

3. Keselamatan

Tahap dan jenis mekanisme keselamatan yang digunakan oleh pertukaran adalah penting dalam memastikan wang syiling anda selamat. Contoh amalan keselamatan yang baik yang dilakukan oleh pertukaran termasuk:

a) Menyimpan simpanan di simpanan sejuk; ini bermaksud bahawa duit syiling anda disimpan dengan selamat di luar talian, di luar jangkauan penggodam

b) Ketersediaan Pengesahan 2 faktor (2FA) pilihan; 2FA meningkatkan keselamatan akaun anda

c) Penyulitan dan pengesahan e-mel; untuk setiap transaksi akan ada e-mel yang dihantar ke akaun anda untuk mengesahkan transaksi tersebut

(Baca juga: Panduan Keselamatan Cryptocurrency: Mengaktifkan 2FA)

4. Kualiti Sokongan Pelanggan

Mempunyai sokongan pelanggan yang responsif akan menjimatkan banyak masa dan kegelisahan, terutama dalam persekitaran yang pantas. Masalah mengenai proses pengesahan, deposit / pengeluaran, refleksi dana dan pesanan perdagangan anda harus diselesaikan dengan cepat oleh bursa, atau ini boleh menjejaskan masa, wang dan kesejahteraan anda.

5. Yuran Perdagangan

Bayaran urus niaga yang rendah semasa membeli dan menjual secara relatif akan mengelakkan margin anda dimakan, terutama jika anda seorang peniaga tetap. Penting untuk melihat yuran pertukaran anda, untuk melihat apakah itu setanding dengan pertukaran lain.

6. Kemudahan Penggunaan

Antara muka pengguna pertukaran harus mudah digunakan dan bersih untuk mengelakkan kekeliruan. Mempunyai petunjuk yang diperlukan di hujung jari anda dan kemudahan menavigasi melalui platform semestinya memudahkan sesiapa sahaja menggunakan antara muka. .

Semua dalam Semua

Memilih pertukaran adalah pintu masuk ke dunia crypto. Terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan bila memilih pertukaran terbaik, dan faktor-faktor yang disebutkan di atas harus dijadikan panduan. Jangan ragu untuk mengemukakan sebarang pertanyaan dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!

(Lihat lebih banyak: Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Mengapa Anda Memerlukan Dompet?)

Daftar dalam Webinar Cryptocurrency Percuma kami sekarang untuk mengetahui semua yang anda perlu ketahui mengenai pelaburan crypto.

Dapatkan kami e-buku eksklusif yang akan membimbing anda dalam proses langkah demi langkah untuk memulakan menjana wang melalui pelaburan Cryptocurrency! 

Anda juga boleh menyertai kumpulan Facebook kami di Kuasai Crypto: Pengetahuan Cryptocurrency Lanjutan untuk mengemukakan sebarang pertanyaan mengenai cryptos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map