Coinbase Exchange: Kuasai Panduan Ulasan Pengguna Crypto

pertukaran kripto coinbase

Cara Menggunakan, Berdagang dan Mendaftar ke Coinbase Crypto Exchange

Coinbase adalah salah satu pertukaran cryptocurrency yang paling terkenal, paling dikawal selia, dan paling mudah digunakan di dunia hari ini. Ketahui semua yang anda perlu ketahui mengenai Coinbase dan Coinbase Pro hari ini dalam ulasan kami.

ciri-ciri

 • Berdagang cryptocurrency dari 102 negara di seluruh dunia
 • Beli crypto dengan kad kredit
 • Sangat sesuai untuk pembeli crypto kali pertama

Kaedah Deposit

 • Kad kredit atau debit
 • Pindahan bank
 • Kripto

Kelebihan

 • Sangat dikawal selia untuk institusi dan individu
 • Pelbagai pilihan deposit dan pembelian
 • Dana pelanggan disimpan dalam simpanan sejuk yang diinsuranskan oleh FDIC

Keburukan

 • Tidak ada perdagangan leverage atau pilihan perdagangan lanjutan yang serupa
 • Keperluan KYC dan AML yang luas
 • Bayaran tinggi untuk perdagangan tertentu

Pengenalan

Coinbase adalah salah satu syarikat crypto terbesar, terkenal, paling baik didanai, dan paling dipercayai yang ada sekarang. Ia berjalan lancar sejak 2012 dengan beberapa insiden besar. Pada mulanya, Coinbase mengendalikan dua platform perdagangan utama, termasuk portal pembelian kripto Coinbase dan pertukaran kripto GDAX. Toady, syarikat itu masih menjalankan portal pembelian crypto Coinbase, tetapi GDAX kini dikenali sebagai Coinbase Pro.

Terdapat banyak kelebihan untuk bekerja dengan Coinbase. Syarikat ini mempunyai persekitaran perdagangan yang sangat terkawal yang memberikan kepercayaan dan keselamatan maksimum sebagai pertukaran dengan bayaran yang sedikit lebih tinggi daripada pertukaran utama lain seperti Binance.

Coinbase juga menekankan kemudahan penggunaan, menjadikannya mudah untuk membeli, menjual, menyimpan, dan mengeluarkan cryptocurrency. Sekali lagi, anda membayar premium untuk kemudahan penggunaan ini (termasuk yuran deposit dan pengeluaran dan yuran perdagangan yang tinggi sebanyak 0.5%), tetapi yuran tidak sama sekali tidak masuk akal, terutama pada Coinbase Pro. Oh, dan anda boleh berniaga dengan mudah di desktop dan peranti mudah alih menggunakan aplikasi mudah alih Android dan iOS Coinbase yang sangat baik.

Sekiranya anda berdebat antara Coinbase dan pertukaran utama lain seperti Binance, anda akan dapati Coinbase menawarkan lebih sedikit syiling dan pasangan. Coinbase menekankan cryptocurrency berkualiti tinggi dengan jumlah dagangan yang tinggi dan bukannya menyenaraikan setiap duit syiling yang terdapat di internet hari ini. Mata wang kripto utama seperti Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), BCH, ETC, dan Litecoin (LTC) selalu dipaparkan di Coinbase. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Coinbase telah memperluas penawarannya untuk memasukkan pasangan dengan Ripple (XRP), Chainlink (LINK), 0x (ZRX), Basic Attention Token (BAT), Stellar (XLM), Dash (DASH), dan lain-lain.

Secara keseluruhan, Coinbase adalah salah satu platform pertukaran kripto terbaik yang ada hari ini, menawarkan gabungan penggunaan, peraturan, dan perkhidmatan pelanggan yang hebat.

Ciri-ciri utama

Ciri utama Coinbase merangkumi:

Insurans FDIC: Coinbase adalah salah satu daripada beberapa pertukaran cryptocurrency dengan polisi insurans FDIC, yang merupakan insurans yang sama yang digunakan oleh bank di Amerika Syarikat. Oleh kerana insurans FDIC ini, semua dana pengguna yang tersimpan di Coinbase diinsuranskan terhadap kerugian sehingga $ 250,000 setiap individu.

Penyimpanan Sejuk 98%: 98% daripada semua dana Coinbase disimpan dalam peti simpanan sejuk luar talian yang sangat selamat.

UI yang mudah: Coinbase mempunyai salah satu UI termudah yang ada sekarang. Membeli crypto semudah membeli produk dari Amazon. Cukup masukkan maklumat kad kredit anda dan terima kripto anda dengan serta-merta. Itu sahaja.

Coinbase dan Coinbase Pro: Coinbase terdiri daripada dua entiti utama, termasuk Coinbase dan Coinbase Pro. Coinbase adalah platform pembelian crypto asas, sementara Coinbase Pro adalah pertukaran crypto konvensional (sebelumnya dikenali sebagai GDAX). Sekiranya anda mahukan platform yang mesra pengguna dan tidak kisah dengan bayaran yang tinggi, Coinbase sangat sesuai. Sekiranya anda mahukan pertukaran konvensional dengan bayaran yang kompetitif, maka Coinbase Pro berfungsi serupa dengan pertukaran crypto yang lain.

Reputasi yang kuat: Coinbase ditubuhkan di San Francisco pada tahun 2012. Selama bertahun-tahun, pertukaran telah memupuk salah satu reputasi terbaik di ruang crypto. Pertukaran ini sangat dikawal selia dan telah memimpin pelbagai peraturan kripto di seluruh Amerika Syarikat dan di seluruh dunia.

Sangat Selektif dengan Cryptocurrency: Coinbase terkenal selektif dengan cryptocurrency yang disenaraikan di platformnya. Untuk sebahagian besar sejarahnya, Coinbase hanya menyenaraikan 5 hingga 10 cryptocurrency yang berbeza. Namun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Coinbase telah memperluas penawarannya untuk memasukkan 50 pasangan yang berlainan secara keseluruhan. Syiling mesti memenuhi syarat ketat untuk disenaraikan di Coinbase dan Coinbase Pro.

Perkhidmatan Crypto Custodial: Coinbase menawarkan perkhidmatan jagaan kripto kepada institusi dan pengguna. Anda boleh mempercayai Coinbase untuk menyimpan dana crypto anda. Institusi juga membayar Coinbase dengan bayaran yang besar untuk perkhidmatan penjagaan kripto. Setakat ini, Coinbase tidak mengalami pelanggaran keselamatan yang besar.

Disokong oleh Silicon Valley Venture Capital: Beberapa pelabur Silicon Valley yang terbesar dan terkenal, termasuk firma modal teroka Andreessen Horowitz, telah menyokong Coinbase yang berpangkalan di San Francisco selama bertahun-tahun.

Hantar Crypto Antara Pengguna Coinbase dengan serta-merta: Coinbase memudahkan untuk menghantar crypto kepada pengguna lain di Coinbase. Anda boleh menghantar crypto melalui e-mel tanpa menggunakan kunci awam, mengurangkan kemungkinan salah menaip kunci awam dan menghantar duit syiling ke alamat yang salah.

Pelbagai Mata Wang Fiat: Coinbase menyokong mata wang fiat USD, GBP, dan EUR, memberikan pengguna di seluruh dunia pelbagai pilihan yang dapat diakses. Sebilangan besar cryptocurrency mempunyai beberapa pasang fiat.

Pelbagai Jenis Pesanan: Coinbase Pro menawarkan pelbagai jenis pesanan yang serupa dengan jenis pesanan yang anda lihat di bursa lain, termasuk pesanan pasaran, had, dan berhenti.

Duit syiling USD: Coinbase mempunyai stablecoin yang disebut USD Coin, atau USDC. Koin itu adalah token Ethereum yang boleh disimpan di mana-mana dompet yang sesuai dengan Ethereum (termasuk Dompet Coinbase). Token sentiasa boleh dipindahtangankan dengan harga $ 1.00 USD, yang memberikannya harga yang stabil. Semua USDC yang beredar disokong oleh Dolar AS sebenar yang disimpan dalam akaun bank.

Bayaran Mahal: Coinbase dan Coinbase Pro mengenakan beberapa yuran tertinggi di antara bursa utama (walaupun bayarannya serupa dengan bursa lain yang sangat terkawal). Coinbase Pro mengenakan yuran pembuat 0.50% dan yuran pengambil 0.50%, walaupun harga turun dengan ketara bagi peniaga dengan jumlah tinggi. Pertukaran Coinbase utama, sementara itu, mengenakan yuran 3% hingga 6%.

API Hebat: Coinbase mempunyai API yang sangat baik, termasuk suapan WebSocket yang menjadikan data mereka sangat mudah diakses. Secara keseluruhan, Coinbase adalah salah satu pertukaran kripto yang lebih mesra pembangun yang ada sekarang.

Dapatkan Coinbase: Coinbase mempunyai portal pendidikan bernama Coinbase Earn di mana pengguna dapat mengetahui lebih lanjut mengenai cryptocurrency dan menerima ganjaran kerana menyelesaikan kursus cepat. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai crypto dan dibayar untuk melakukannya, maka Coinbase Earn adalah tempat yang bagus untuk dikunjungi. Selepas setiap kuiz, anda akan menerima deposit terus ke dompet pengguna anda.          memperoleh duit syiling

Mata Wang dan Pasangan Coinbase

Coinbase menawarkan 53 pasangan mata wang cryptocurrency dan fiat pada Oktober 2019, termasuk pasangan BTC, USD, ETH, LINK, XRP, EUR, LTC, BCH, ZRX, XLM, DASH, BAT, EOS, dan DAI, antara lain.

Kaedah Deposit dan Pengeluaran yang Disokong Coinbase

Coinbase mempunyai pelbagai kaedah deposit dan pengeluaran yang memudahkan untuk menyumbang wang ke dalam platform. Anda boleh menyimpan wang melalui pindahan wang melalui bank, kad debit, kad kredit atau crypto.

Proses Pendaftaran dan Log Masuk Coinbase

Coinbase mempunyai proses pendaftaran yang mudah dengan pengesahan KYC dan AML yang ketat. Anda perlu mengesahkan identiti anda sebelum melakukan perdagangan di Coinbase. Namun, pelanggan yang memautkan akaun bank boleh memulakannya dalam beberapa minit. Coinbase secara rasmi menerima pengguna dari 102 negara di seluruh dunia pada Oktober 2019.

Perdagangan Coinbase

Coinbase mempunyai antara muka perdagangan yang unik yang membolehkan anda membeli crypto dengan segera menggunakan kaedah pembayaran konvensional seperti transfer bank, kad debit, atau kad kredit. Coinbase Pro, sementara itu, mempunyai antara muka pertukaran konvensional di mana anda boleh membeli dan menjual pelbagai cryptocurrency dan mata wang fiat di pelbagai pasangan.

Yuran Coinbase

Coinbase dengan jelas menyatakan yurannya untuk perdagangan, deposit, dan pengeluaran. Bayaran utama merangkumi:

 • Bayaran Kad Kredit dan Debit: 3.99% + Sebaran
 • Pangkalan Wang Syiling Bayaran Beli / Jual: 1.49%
 • Pindahan Bank AS: 1.49%
 • Bayaran Pemindahan Kawat: $ 10 (Deposit); $ 25 (Pengeluaran)
 • Coinbase Pro Bayaran Pembuat: 0.50% (Volume Dagangan Bulanan Di Bawah $ 10,000) hingga 0.00% (Lebih dari $ 1 Bilion)
 • Yuran Pengambil Pro Coinbase: 0.50% (Volume Dagangan Bulanan Di Bawah $ 10,000) hingga 0.04% (Lebih dari $ 1 Bilion)

Bayaran boleh berbeza-beza berdasarkan lokasi anda. Secara amnya, bayaran Coinbase lebih tinggi daripada platform perdagangan lain, walaupun Coinbase kebanyakannya kompetitif dengan pertukaran lain yang sangat terkawal. Seperti pertukaran lain, yuran pembuat dan pengambil turun dengan ketara.

yuran perdagangan-duit syiling

Masalah Keselamatan dan Waktu Henti Coinbase

Coinbase tidak pernah mengalami peretasan besar yang didedahkan kepada umum. Syarikat ini nampaknya mempunyai beberapa standard keselamatan paling ketat di dunia sekarang. Pada bulan Ogos 2019, Coinbase menggagalkan serangan peretasan canggih melibatkan pelbagai eksploitasi 0-hari Firefox, memberi anda petunjuk betapa baiknya pasukan keselamatan Coinbase. Coinbase juga mengalami downtime yang minimum sejak dilancarkan pada tahun 2012.

Kemudahan Penggunaan Coinbase

Coinbase adalah salah satu platform pertukaran yang paling mudah digunakan. Anda boleh memasukkan kad kredit anda dan membeli crypto dengan serta-merta. Coinbase Pro, sementara itu, mempunyai antara muka pertukaran konvensional yang akan serupa dengan sesiapa sahaja yang telah menggunakan pertukaran crypto lain. Anda boleh mengakses Coinbase melalui mana-mana peranti desktop. Atau, Coinbase mempunyai aplikasi mudah alih yang hebat untuk Android dan iOS.

Kepercayaan dan Privasi Coinbase

Coinbase adalah salah satu pertukaran crypto yang paling dipercayai di dunia hari ini. Sebenarnya, anda boleh berpendapat bahawa Coinbase adalah syarikat yang paling dipercayai dalam masyarakat. Ini berada di sana dengan Gemini dari segi komitmennya terhadap keselamatan, ketelusan, dan pematuhan peraturan. Coinbase telah berjalan sejak 2012 dengan insiden minimum atau pelanggaran keselamatan. Kami tahu siapa yang mengendalikan syarikat dan eksekutif utama di belakang syarikat. Coinbase beribu pejabat di Daerah Kewangan di pusat bandar San Francisco. Dengan banyak pertukaran crypto lain – bahkan yang besar – sukar untuk mencari maklumat ini, jadi ketelusan Coinbase sangat dihargai.

Perkhidmatan Pelanggan Coinbase

Seperti banyak syarikat besar, anda akan mendapat pelbagai ulasan untuk sokongan pelanggan Coinbase dalam talian. Sebilangan orang memuji sokongan pelanggan Coinbase kerana dapat menyelesaikan masalah mereka dengan cepat dan mudah, sementara yang lain mengadu tentang masa menunggu yang lama dan tindak balas yang mengecewakan. Walau bagaimanapun, Coinbase membolehkan anda menghubungi syarikat melalui telefon, e-mel, dan permintaan borang dalam talian, dan masa tindak balas cenderung sangat baik. Terdapat nombor bebas tol yang tersedia untuk pengguna AS / antarabangsa dan pengguna UK.

Panduan Pengguna Coinbase: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Coinbase

Terdapat dua platform perdagangan utama dengan Coinbase, termasuk laman web Coinbase utama dan Coinbase Pro. Coinbase membolehkan anda membeli cryptocurrency dengan mudah dan serta-merta dengan pindahan bank, kad debit atau kad kredit, sementara Coinbase Pro adalah pertukaran konvensional di mana anda boleh membeli dan menjual mata wang kripto dan mata wang fiat.

Inilah cara mendaftar dan menggunakan Coinbase.

1. Daftar

Lawati Coinbase.com dan taipkan alamat e-mel anda ke dalam bentuk di bahagian atas halaman, kemudian klik Bermula.

proses daftar masuk duit syiling

2. Pengesahan

Seterusnya, anda perlu memilih jenis akaun anda dan mengesahkan alamat e-mel anda. Pilih sama ada anda mahukan akaun individu atau komersial, maka anda akan diarahkan ke halaman Coinbase utama.

create-coinbase-exchange-akaun

Anda juga perlu memuat naik foto pengenalan diri yang dikeluarkan oleh kerajaan anda, termasuk lesen memandu, pasport, atau kad pengenalan negara. Untuk pelanggan AS, hanya ID yang dikeluarkan oleh negara (lesen memandu dan kad pengenalan) yang diterima, dan Coinbase tidak menerima pasport AS. Bagi pengguna di luar Amerika Syarikat, Coinbase tidak menerima fail gambar yang diimbas atau disimpan; anda mesti mengambil gambar menggunakan penyemak imbas Chrome atau peranti mudah alih anda.

coinbase-exchange-security-verification

Coinbase juga menghendaki anda mengambil gambar diri sendiri. Selfie ini boleh dirujuk sekiranya anda kehilangan akses ke akaun anda.

3. Pengesahan Dua Faktor

Coinbase juga akan meminta untuk mengesahkan nombor telefon anda, yang akan digunakan sebagai jenis pengesahan dua faktor (2FA) untuk menjaga keselamatan akaun anda. Kaedah 2FA lain juga ada.

coinbase-2fa

Coinbase membolehkan anda menyesuaikan 2FA dengan pelbagai cara. Anda boleh memilih untuk menggunakan 2FA dengan setiap log masuk, misalnya, atau hanya untuk log masuk dari alamat IP baru.

4. Kaedah Deposit dan Pembayaran

Seterusnya, anda akan diarahkan untuk menyediakan kaedah pembayaran dengan pindahan wang melalui bank, kad kredit atau kad debit.

kaedah-koin-kripto-pertukaran-deposit-pembayaran-pembayaran

Sekiranya anda ingin melakukan transfer bank, Coinbase akan menghantar beberapa transaksi kecil ke akaun anda untuk pengesahan. Periksa akaun bank anda untuk jumlah ini, kemudian sahkan jumlah tersebut dengan Coinbase. Pemindahan bank di Amerika Syarikat mengambil masa 4 hingga 5 hari untuk diselesaikan, sementara pemindahan SEPA di EU mengambil masa 1 hingga 3 hari.

Sekiranya membayar dengan kad kredit, anda perlu mengambil gambar kad tersebut. Urus niaga kad kredit dan debit seketika tetapi dikenakan bayaran yang lebih tinggi.

Coinbase akan menjelaskan dengan jelas bayaran dan caj anda pada ketika ini. Periksa semula untuk memastikan anda baik-baik saja dengan bayaran.

Setelah anda mengesahkan semuanya, anda boleh membeli cryptocurrency anda dengan Coinbase, dan ia akan dihantar ke dompet Coinbase anda.

harga coinbase-crypto-coin

5. Pengeluaran

Anda boleh mengeluarkan dana dari Coinbase menggunakan kaedah yang sama seperti yang anda gunakan untuk menyimpan dana.

Anda juga dapat mengeluarkan dana melalui PayPal (walaupun anda tidak dapat menyimpan dana melalui PayPal).

Klik pada Dompet Saya untuk mengeluarkan dana dari Coinbase pada bila-bila masa.

Panduan Pengguna Coinbase Pro: Cara Menyiapkan dan Menggunakan Coinbase Pro

Coinbase Pro adalah platform pertukaran crypto konvensional di bawah jenama Coinbase. Ia merangkumi antara muka perdagangan biasa dan pelbagai jenis pesanan. Coinbase membolehkan anda membeli dan menjual cryptocurrency, tetapi Coinbase Pro membolehkan anda menukar cryptocurrency, membuat pasaran dan menghadkan pesanan, dan melaksanakan jenis pesanan lain.

Sekiranya anda sudah menyediakan akaun Coinbase, maka anda tidak perlu mendaftar dua kali. Anda boleh mengunjungi Coinbase Pro setelah mendaftar untuk Coinbase dan berniaga menggunakan dana yang sama yang sudah ada di akaun Coinbase anda.

1. Daftar

Lawati Coinbase.com dan masukkan alamat e-mel anda di bahagian atas halaman, kemudian klik Bermula.

2. Sahkan

Sahkan alamat e-mel anda dan pilih akaun yang ingin anda siapkan (komersial atau individu).

Kemudian, sahkan identiti anda dengan memuat naik dokumen, termasuk lesen memandu, kad pengenalan, atau pasport (pelanggan AS tidak dapat menggunakan pasport). Coinbase menghendaki pengguna bukan AS untuk memuat naik foto secara langsung dari Chrome atau peranti mudah alih. Fail yang disimpan atau salinan yang diimbas tidak dibenarkan.

dokumentasi pengguna-coinbase

Anda juga perlu mengambil gambar diri sendiri. Selfie ini boleh digunakan sebagai jenis 2FA jika anda kehilangan akses ke akaun anda pada masa akan datang.

3. Pengesahan Dua Faktor

Siapkan pengesahan dua faktor dengan nombor telefon anda atau kaedah lain, kemudian pilih bagaimana anda mahu 2FA digunakan.

4. Kaedah Deposit dan Pembayaran

Anda boleh memasukkan dana ke Coinbase Pro dengan cara yang sama seperti anda menyimpan dana ke Coinbase (dompet yang sama tersedia untuk masing-masing). Kad debit dan kredit serta pemindahan bank disediakan dengan bayaran 1.49% hingga 3.99%.

coinbase-portfolio-pengurusan

5. Perdagangan

Sebaik sahaja anda mempunyai wang di akaun Coinbase / Coinbase Pro, anda boleh mula berniaga. Coinbase Pro membolehkan anda membuat pelbagai jenis pesanan:

Pasar: Pesanan akan dilaksanakan pada harga terendah yang tersedia (jika membeli) atau tawaran tertinggi yang tersedia (jika menjual).

Had: Anda memasukkan harga tertentu di mana anda ingin membeli atau menjual. Pesanan tidak akan dilaksanakan sehingga harga had ini tercapai.

Berhenti: Pesanan had tidak masuk ke buku pesanan sehingga harga ‘Berhenti’ telah mencecah. Anda mungkin memilih untuk menjual BTC pada harga $ 8.000, misalnya, dan membuat pesanan ‘Berhenti’.

Perdagangan disertakan dengan harga pembuat dan pengambil masing-masing 0.50%. Bayaran masing-masing turun kepada 0.35% untuk jumlah dagangan bulanan antara $ 10,000 hingga $ 50,000, dengan diskaun lebih lanjut untuk peniaga berjumlah tinggi melebihi jumlah ini.

coinbase-pro-perdagangan-pertukaran

6. Pengunduran

Anda boleh mengeluarkan wang dari Coinbase pada bila-bila masa menggunakan kaedah yang sama seperti yang anda gunakan untuk menyimpan wang. Anda juga boleh mengeluarkan melalui PayPal jika anda mahu (anda tidak dapat membuat deposit melalui PayPal).

Klik pada “Dompet Saya” untuk mengeluarkan dana pada bila-bila masa.

Kata Akhir

Coinbase adalah salah satu syarikat cryptocurrency yang terkenal dan paling dipercayai di dunia sekarang. Syarikat gergasi yang berpangkalan di San Francisco ini telah memantapkan dirinya sebagai peneraju ruang sejak dilancarkan pada tahun 2012. Hari ini, Coinbase terus membina reputasinya sambil mengembangkan senarai mata wang fiat dan cryptocurrency secara perlahan.

Berniaga & Pertukaran

 • Panduan Crypto 101: Memilih Pertukaran Cryptocurrency Terbaik
 • Panduan untuk Bittrex Exchange: Cara Berdagang di Bittrex
 • Panduan Pertukaran Binance: Cara Membuka Akaun Binance dan Perkara Yang Harus Anda Ketahui
 • Panduan Pertukaran Gemini: Panduan Ulasan Pengguna
 • Panduan Pertukaran Kraken: Panduan Ulasan Pengguna
 • Panduan untuk Bitfinex Exchange: Panduan Ulasan Pengguna
 • Panduan untuk Etherdelta Exchange: Cara Berdagang di Etherdelta
 • Panduan Asas Perdagangan Cryptocurrency: Pengenalan Analisis Teknikal Crypto
 • Perdagangan Cryptocurrency: Memahami Pasangan Dagangan Cryptocurrency & Bagaimana ia berfungsi
 • Panduan Dagangan Crypto: 4 Kesalahan Umum Setiap Pengedar Crypto Akan Mengalami

Dompet

 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Mengapa Anda Memerlukan Dompet?
 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Membuka Dompet Bitcoin
 • Panduan untuk Dompet Cryptocurrency: Membuka MyEtherWallet (MEW)

Anda juga boleh menyertai kumpulan Facebook kami di Kuasai Crypto: Pengetahuan Cryptocurrency Lanjutan untuk mengemukakan sebarang pertanyaan mengenai cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map