Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Cryptocurrency Pundi X | Panduan Permulaan pada tahun 2018

Pundi X (NPXS) adalah cryptocurrency yang agak baru yang mempunyai salah satu tujuan terpuji dalam bidang ini – iaitu mempermudah penggunaan cryptocurrency. Ini bertujuan untuk melakukannya dengan menyediakan pengguna dengan cara mudah untuk membeli barang dan perkhidmatan menggunakan cryptocurrency.

air

Pengenalan

Secara keseluruhan, platform terdesentralisasi didasarkan pada tiga kepingan teknologi antara permainan: platform Pundi X, dompet mudah alihnya, dan sistem pembayaran kad. Pundi X bertujuan untuk mengedarkan pelbagai peranti pintar PoS (tempat penjualan) kepada peruncit yang kemudian dapat menerima pembayaran dalam bentuk token Pundi X. Pelanggan boleh membayar barang dengan cryptocurrency yang sudah tersimpan di dompet atau membeli cryptocurrency. Token juga akan berperanan besar dalam memenuhi syarat pelanggan dengan pelbagai diskaun, dan juga untuk membekalkan gas untuk transaksi dan iklan.

Syarikat telah meletakkannya secara langsung dalam projek kertas putih bahawa ia bertujuan untuk menjadikan dirinya sebagai Walmart atau 7-Eleven dari blockchain. Pundi X juga mendakwa bahawa sistem mereka lebih baik daripada ATM Bitcoin. Pertama sekali, peranti lebih kecil daripada ATM Bitcoin, dan kos yang terlibat akan lebih rendah. Fakta bahawa peranti mudah alih dan mereka menawarkan utiliti yang lebih besar daripada ATM Bitcoin juga pasti akan membuat perbezaan.

Pasukan di sebalik projek itu berjanji akan mengedarkan lebih daripada 100,000 peranti dalam tempoh tiga tahun akan datang dengan harapan platform ini akan menjadi cryptocurrency luar talian terdesentralisasi terbesar.

Pengedaran peranti PoS baru berlaku di Indonesia, negara terbesar di Asia Tenggara. Pasukan ini merancang untuk mengembangkan perkhidmatan mereka ke negara-negara Asia lain seperti Thailand dan Malaysia.

Setiap peranti PoS akan disambungkan ke blockchain Ethereum dan NEM melalui komponen yang disebut XPlugins. Ini bermaksud bahawa pembangun blockchain dari seluruh dunia dapat menyambung ke peranti dan outlet kewangan Pundi X.

PundiX

Dompet Mudah Alih

Dompet mudah alih adalah sebahagian mengapa Pundi X begitu mudah digunakan. Dompet khusus ini memastikan bahawa pengguna tidak perlu menguruskan kunci awam dan peribadinya seperti dalam banyak cryptocurrency di luar sana. Sebaliknya, pengguna boleh menggunakan sistem kata laluan yang hampir sama dengan yang biasanya dikaitkan dengan prosedur yang berkaitan dengan bank.

Pembayaran Kad Pintar

Kad pintar adalah satu lagi sebab mengapa sistem ini begitu mesra pengguna. Salah satu sebab utama mengapa kad ini sangat berguna adalah hakikat bahawa ia dapat digunakan tanpa memerlukan aplikasi mudah alih. Walau bagaimanapun, ia boleh berfungsi bersamaan dengan aplikasi mudah alih. Ia membolehkan pengguna membayar dengan dana dari dompet crypto atau dompet mudah alih tradisional.

Dengan bantuan kad pintar ini, Pundi X memberikan kemungkinan kepada semua orang untuk membeli produk menggunakan cryptocurrency. Menurut kertas putih, “kebanyakan cryptocurrency hanya dapat digunakan untuk membeli cryptocurrency lain (dan ini) mengurangkan kaitannya dengan hampir sifar bagi kebanyakan orang.”

Platform


Platform Pundi X dibuat dari segalanya, dari protokol perisian hingga semua peranti perkakasan yang terlibat dalam fungsi ekosistem Pundi X. Ini termasuk semua peranti PoS, serta semua SDK dan API yang terlibat.

Token

Pasukan

Pundi X dipimpin oleh a pasukan individu yang memahami kripto dari Shenzhen, China, Jakarta, dan Indonesia. Pasukan penyelidikan dan pengembangan kini beroperasi di Shenzhen dengan 14 pekerja, dan pasukan pengurusan dan operasi berpusat di Jakarta dan Indonesia.

Salah satu nama terpenting yang dikaitkan dengan projek ini ialah Constantin Papadimitriou, Penasihat Presiden Pundi X. Papadimitriou adalah pakar teknologi kewangan dan juga pengasas dua syarikat terbesar di Indonesia seperti ini, Infinetworks, dan E2Pay.

Nama lain yang terdiri daripada kakitangan pengurusan termasuk Zi Ban, CEO Pundi X, Huang Pu, CTO / COO, dan Danny Lim Wei Xiang, CFO.

pasukan

Analisis pasaran

Sejak dilancarkan, Pundi X meningkat perlahan. Dompet projek telah menghasilkan lebih daripada 100,000 muat turun oleh lebih daripada 500 peniaga. Fakta yang paling menarik mengenai projek ini bukanlah bahawa ia bertujuan untuk berkembang, tetapi juga memastikan pertumbuhan keseluruhan pasaran crypto.

Pada masa ini, harga token adalah sekitar $ 0,004378 yang semestinya menjadikan projek ini sebagai pelaburan jangka panjang yang sangat baik, terutamanya kerana semakin banyak peruncit Indonesia akan menggunakan peranti POS.

Mengikut peta jalan, 2018 diumumkan menjadi tahun yang sangat penting bagi Pundi X, kerana syarikat itu bertujuan untuk mendirikan pejabat baru di London serta Tokyo, Seoul, dan Amerika Utara dan Selatan.

Berdagang NPXS

Pada masa ini, Pundi X boleh diperdagangkan di beberapa bursa kripto paling popular di luar sana seperti Binance, IDEX, Terkenal, CoinBene, Hotbit, Gerbang.io, dan Tidex. Lebih banyak maklumat terdapat di bahagian Pasaran di CoinMarketCap.

Kehadiran di media sosial

Projek ini terdapat di semua platform media sosial dan perkongsian video utama seperti Facebook, Twitter, Terpaut Dalam, Reddit, Telegram, dan Youtube. Untuk maklumat yang lebih umum mengenai projek ini, pengguna boleh melihat rasmi Bahagian Soalan Lazim.

Kesimpulannya

Pundi X adalah projek yang sangat menjanjikan yang boleh menjadi salah satu rangkaian penjualan cryptocurrency luar talian terbesar di dunia. Tugas yang dipilih oleh Pundi X, iaitu mendekatkan cryptocurrency sedikit lebih dekat dengan orang biasa, tidak kurang hebatnya dan terpuji.

Sekiranya anda masih tidak yakin dengan potensi projek itu, mungkin ada baiknya melihat perkongsian yang berjaya dijayakan syarikat itu. Beberapa kolaborasi yang paling penting adalah dengan NEM, E2Pay.co.id, fintech Indonesia, Konsortium Xpos, Seutas rantai, Aditus, LoyalCoin, SFA, Kekal, dan BINTANG. Ini adalah contoh yang sangat baik tentang bagaimana syarikat bertujuan untuk meningkatkan tahap penglibatan dan penggunaan dengan sumbangan pihak ketiga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map