Panduan: Cara Membeli NEM (XEM) di Binance

Platform blockchain dan lejar yang diedarkan mempunyai potensi yang besar, yang sebahagian besarnya belum ditemui. Ethereum, EOS, Cardano dan banyak lagi telah membuat kemajuan teknologi yang hebat, tetapi belum ada yang dapat mencapai pengiktirafan komersial yang luas.

Di zaman di mana hampir setiap platform adalah garpu dari yang lain, NEM, atau New Economy Movement, adalah projek dengan pangkalan data yang benar-benar segar dan bertujuan untuk membawa blockchain ke dunia nyata. Sebagai tambahan, cryptocurrency XEM rangkaian mempunyai ruang yang besar untuk berkembang, menawarkan pilihan yang menarik untuk bakal pelabur.

Panduan ini akan membawa anda melalui proses langkah demi langkah untuk membeli token XEM pertama anda di bursa utama dunia, Binance.

Apa itu NEM?

Platform NEM mirip dengan platform yang disebutkan sebelumnya seperti Ethereum dan EOS, kerana ia ingin menyediakan asas bagi pembangun untuk membina aplikasi dan program berfungsi yang dikuasakan oleh teknologi blockchain. Tetapi banyak platform ini ditutup, menawarkan kemampuan terhad untuk berinteraksi dengan rangkaian lain atau sistem warisan.

Di mana NEM berbeza adalah fleksibiliti. Daripada memerlukan program dan aplikasi yang dibuat khusus untuk rangkaian NEM, jaringan tersebut menghubungkan ke aplikasi, pelayan, pangkalan data yang ada dan banyak lagi melalui gateway API. Ini memperkenalkan potensi kes penggunaan dunia nyata yang lebih menarik daripada platform lain.

NEM juga memperkenalkan mekanisme konsensus yang berbeda, yang dikenal sebagai “Bukti Kepentingan”. Ini berfungsi sebagai sejenis sistem taruhan, di mana token bertaruh perlu “diletak hak” (dipegang untuk jangka waktu tertentu) untuk dapat membentuk simpul rangkaian. Dari situ, node memperoleh ganjaran token, yang diperkuat dengan skor “kepentingan” nod. Maknanya semakin banyak aktiviti yang dilakukan pengguna di rangkaian NEM, semakin cekap mereka memperoleh dengan mengoperasikan nod.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai platform NEM, dan semua ciri yang mereka sediakan, lihat laman web rasmi mereka.

Sekarang, mari kita lihat cara mendapatkan token XEM pertama anda.

Langkah 1: Daftar Binance

Sekiranya belum melakukannya, anda perlu mendaftarkan akaun di Binance. Prosesnya cepat dan mudah dan terbuka kepada pengguna di hampir semua kawasan di dunia.

daftar binari 5

Langkah 2: Sahkan akaun anda

Binance akan meminta anda menyerahkan beberapa dokumen rasmi untuk mengesahkan akaun anda sebelum anda dapat memulakan perdagangan. Selain itu, sediakan Pengesahan 2-Faktor untuk melindungi akaun anda.

Proses ini biasanya tidak akan memakan masa lama tetapi dalam beberapa kes boleh sampai 24 jam.


Langkah 3: Hantar BTC atau ETH ke akaun Binance anda

Tidak banyak pertukaran besar yang menawarkan pembelian langsung XEM dengan mata wang Fiat (contohnya, USD, EUR). Oleh itu, untuk mendapatkan token XEM, kaedah terbaik ialah membeli Bitcoin atau Ethereum, dan berdagang untuk XEM di akaun seperti Binance. Sekiranya anda tidak mempunyai salah satu daripada syiling ini, anda boleh membeli dengan kad kredit Coinmama atau Changelly.

Setelah BTC atau ETH anda siap, anda perlu menghantarnya ke dompet anda di Binance. Untuk melakukan ini, pergi ke menu di bahagian atas halaman, dan pilih “Dana”, kemudian “Deposit”.

Seterusnya, pilih duit syiling yang ingin anda simpan dari menu lungsur. Setelah ini selesai, anda akan mempunyai alamat dompet untuk menghantar duit syiling anda. Pastikan anda hanya menghantar jenis duit syiling yang ditentukan (mis. BTC ke dompet BTC). Sebarang jenis duit syiling yang dihantar mungkin akan hilang.

wang simpanan 5

Langkah 4: Tunggu pengesahan

Transaksi biasanya diselesaikan dengan sangat cepat, tetapi bergantung pada jumlah aktiviti di rangkaian, ia memerlukan beberapa jam.

Pastikan transaksi anda berjaya diselesaikan sebelum meneruskan.

Langkah 5: Cari dan pilih pasangan BTC atau ETH

Setelah deposit anda selesai, tiba masanya untuk pergi ke bahagian pertukaran Binance.

Dari menu atas, pilih “Pertukaran”, lalu “Asas”.

Di skrin pertukaran, pergi ke kotak carian di sebelah kanan. Pilih BTC atau ETH (duit syiling yang anda masukkan sebelumnya), dan taip “XEM” di kotak carian. Pilih pasangan XEM yang muncul (XEM / BTC atau XEM / ETH).

xem binance 1

Pilihan: Gunakan alat canggih Binance untuk membeli pada masa yang tepat

Binance menawarkan banyak data, seperti grafik masa nyata dan sejarah pesanan, untuk membantu anda mengesan prestasi duit syiling dan membeli pada waktu terbaik.

xem binance 2

Selain itu, anda boleh menetapkan had beli atau jual. Ini bermaksud anda boleh meletakkan harga (dalam BTC atau ETH) di mana anda ingin membeli XEM. Setelah harga mencapai tahap itu, pertukaran akan membuat perdagangan anda secara automatik.

Langkah 6: Pilih jumlah XEM yang akan dibeli

Pilih harga di mana anda ingin membeli XEM, atau pilih “Market” untuk membeli dengan harga pasaran semasa. Harga pasaran umumnya merupakan pilihan terbaik untuk pemula.

xem binance 3

Sekarang pilih berapa banyak XEM yang akan dibeli. Anda boleh memilih jumlah tertentu dalam XEM, atau 25%, 50%, 75% atau 100% dari syiling BTC / ETH di dompet Binance anda.

Langkah 7: Beli XEM!

Klik butang “Beli XEM”, dan perdagangan anda akan dibuat! Sekali lagi, ini mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengesahkan, bergantung pada aktiviti rangkaian.

Langkah 8: Pindahkan syiling anda ke dompet NEM yang selamat

Amalan terbaik dalam kripto adalah dengan menyimpan duit syiling anda dalam dompet yang selamat, dari bursa, ketika tidak berdagang. Ini supaya anda dapat mengawal sepenuhnya dana dan keselamatan mereka. Anda tidak meninggalkannya di tangan pertukaran untuk menjaga keselamatan syiling anda.

Anda memerlukan dompet web, desktop, mudah alih atau perkakasan yang menyokong XEM dan blockchain NEM. Dompet rasmi NEM adalah pilihan terbaik, yang membolehkan penggunaan sepenuhnya ciri blockchain NEM. Muat turun mudah alih dan desktop tersedia di sini. Bagi pengguna yang bersedia membayar sedikit tambahan untuk tahap keselamatan terbaik, Trezor Hardware Wallet juga menawarkan sokongan lengkap untuk NEM dan token XEM.

Untuk mengeluarkan token anda dari Binance, pergi sekali lagi ke pilihan “Dana”, kemudian pilih “Pengeluaran”.

Pilih XEM dari menu lungsur. Seterusnya, tambahkan alamat dompet dari dompet NEM anda. Periksa semula alamat yang betul, dan tekan “Kirim”.

xem binance 4

… dan hanya itu sahaja! Sekarang anda tahu bagaimana membeli token XEM, dan mula mengambil bahagian dalam platform blockchain NEM yang menarik.

Andrew adalah penulis dan pemasar digital dari New Zealand, kini berpusat di Asia Tenggara. Seiring dengan karyanya di banyak bidang ruang e-dagang, Andrew mempunyai minat yang mendalam terhadap cryptocurrency, terutamanya altcoin dan projek yang tertumpu pada penggunaan crypto arus perdana

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map