Lima Alat Dagangan Cryptocurrency Yang Harus Digunakan

Lima Alat Dagangan Cryptocurrency Yang Harus Digunakan

[dikemas kini Sept 2018]

Semasa berdagang kripto, hanya sebahagian kecil masa anda akan dihabiskan untuk menjalankan perdagangan. Wang sebenar dibuat menganalisis pasaran dan membuat keputusan untuk membeli, menjual atau menahan. Oleh itu, di sinilah pelabur teratas akan mendedikasikan hampir sepanjang masa mereka.

Seperti pepatah lama, masa adalah wang. Itulah sebabnya anda harus menyedari alat yang dapat menjimatkan masa dan menjadikan proses pelaburan anda lebih berkesan. Berikut adalah lima kaedah terbaik yang harus digunakan oleh mana-mana pelabur (serius atau biasa).

CoinMarketCap

coinmarketcap

Apakah perkara pertama yang ingin anda ketahui mengenai duit syiling? Harga! CoinMarketCap telah menjadi penyelesaian di mana-mana untuk mengesan harga crypto. Mereka menyenaraikan hampir setiap duit syiling yang perlu diketahui (duit syiling 1921 semasa menulis ini). Untuk setiap satu, anda dapat melihat sejarah harganya (vs Fiat atau vs BTC), kapitalisasi pasaran, jumlah dagangan, dan semua pertukaran / pasangan di mana ia tersedia.

CoinMarketCap juga membolehkan anda melihat statistik di pertukaran individu. Ingin melihat jumlah BTC yang diperdagangkan Binance dalam 24 jam terakhir? Awak boleh. Ingin melihat 50 pasangan perdagangan teratas di Kraken? Awak boleh. Mereka mengatasinya dengan grafik yang dapat disesuaikan, untuk mengikuti dan meramalkan tren dengan mudah.

Kekayaan data langsung yang anda perolehi dari CoinMarketCap bermaksud ia harus menjadi salah satu penanda halaman pertama bagi mana-mana peniaga atau peminat crypto.

Sekatan

aplikasi sekatan

Nampaknya tidak terlalu buruk jika anda hanya memiliki sedikit BTC dan sedikit ETH, tetapi mencuba portfolio yang lebih luas dapat membingungkan. Kekeliruan membawa kepada kehilangan masa, yang boleh mengakibatkan kehilangan masa yang tepat untuk membeli atau menjual.

Dengan Blockfolio, anda tidak perlu risau. Blockfolio adalah aplikasi mudah alih yang membolehkan anda mengesan semua pegangan crypto anda (mereka menyokong lebih dari 3000 syiling), dan nilainya pada pertukaran pilihan anda. Ini membolehkan anda mengikuti keseluruhan portfolio anda di satu tempat. Menjejaki perkembangan setiap penahanan dari masa ke masa, dan menetapkan amaran sekiranya harga naik atau turun ke jumlah tertentu.

Semua ini … dan percuma juga!

CoinMarketCal

coinmarketcal


Itu bukan kesalahan ketik – anda sudah mempunyai penanda buku CoinMarketCap, tetapi bagaimana dengan CoinMarketCal?

Ini adalah kalendar berasaskan komuniti untuk semua tarikh penting yang akan datang di dunia crypto. Persidangan dan acara. Pertemuan kripto. Pelepasan Aplikasi dan platform yang terdesentralisasi. Kemas kini ICP dan udara. Hampir setiap tonggak utama dalam crypto yang diundi oleh ahli komuniti untuk memastikan kesahihannya. Tapis mengikut jenis acara tertentu untuk memperibadikan kalendar mengikut keperluan atau minat anda.

Perkara berubah dengan cepat dalam crypto. CoinMarketCal membantu anda tetap menggunakan butang sehingga anda boleh menjadi yang pertama membeli untuk semua lonjakan besar.

Duit syiling

duit syiling

Coinigy mengambil seluruh pasaran crypto dan meletakkannya tepat di hadapan anda. Dengan Coinigy, anda tidak perlu membuka 20 tab dengan 20 pertukaran berbeza. Ia menyediakan platform all-in-one untuk perdagangan kripto anda. Gabungkan akaun pertukaran dan alamat dompet anda, dan anda boleh menguruskan semuanya dari satu aplikasi desktop atau mudah alih.

Antaramuka memasukkan banyak data ke dalam satu tetingkap, disesuaikan dengan keperluan anda. Jejaki dan berdagang banyak pasangan di banyak pasaran. Siapkan amaran khas, yang dapat dikirim ke SMS atau e-mel. Data masa nyata membolehkan anda tetap mengikuti pergerakan dan tren pasar, dan menetapkan pesanan untuk menjalankan perdagangan yang tepat pada waktu yang tepat.

Mungkin tidak begitu relevan untuk pelabur jangka panjang. Tetapi untuk perdagangan harian, Coinigy memberikan apa yang anda perlukan untuk mengambil bahagian dalam persekitaran perdagangan yang bergerak pantas.

OnChainFX

onchainfx

Sama dengan CoinMarketCap, tetapi untuk pelabur yang ingin tahu semuanya.

OnChainFX memberi anda nilai duit syiling dan data pasaran dan membolehkan anda menyesuaikan set data sejuta cara yang berbeza. Antaramuka memberikan anda maklumat mengenai kenaikan dan penurunan terbesar hari ini, dan walaupun terdapat banyak maklumat yang tersedia, semuanya cukup mudah dicerna. Tetapi data khusus yang mereka berikan adalah yang menjadikan OnChainFX begitu hebat.

Anda dapat melihat maklumat seperti bekalan yang beredar sebagai peratusan jumlah bekalan sepanjang hayat. Cap pasaran dan bekalan token seperti yang diproyeksikan pada tahun 2050. ROI tahunan atau ROI 7/30/90 hari (vs BTC atau vs USD). Anda juga boleh menapis antara muka dengan faktor yang berbeza, seperti sektor aset, saiz aset (had besar / sederhana / kecil / mikro), jenis konsensus (Proof of Work vs Proof of Stake, dll), dan banyak lagi. Mereka bahkan menandakan duit syiling yang menunjukkan tanda-tanda sebagai penipuan.

Melabur dalam jangkauan crypto yang lebih mendalam melibatkan spekulasi tahap tertentu. Tetapi dengan OnChainFX, spekulasi anda berdasarkan setiap metrik dan perbandingan yang anda bayangkan.

Secara Ringkasnya

Berdagang mata wang kripto dengan hanya dompet dan pertukaran masuk dapat dengan mudah membuat anda terbeban. Sekiranya anda ingin membuat langkah dari pelabur berskala kecil menjadi pedagang kripto yang berjaya, adalah bijak untuk menggunakan sebanyak mungkin alat perdagangan berkualiti tinggi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map