Dompet Terbaik Untuk Bitcoin Pada 2020

Dalam dunia cryptocurrency, Bitcoin tidak memerlukan pengenalan. Dilancarkan pada tahun 2009, mata wang digital mengalami kenaikan astronomi pada tahun 2017 yang menjadi tajuk utama di seluruh dunia, dan pada masa ini, ia adalah cryptocurrency terbesar di dunia dengan cap pasaran. 

Sekiranya anda bercadang untuk memulakan perdagangan Bitcoin, perkara pertama yang anda perlukan adalah tempat menyimpan Bitcoin anda dengan selamat. Tidak seperti banyak mata wang digital yang lain, banyak dompet cryptocurrency menyokong Bitcoin, jadi cabaran utamanya adalah mengecil kepada yang terbaik dan yang sesuai dengan keperluan anda. 

Di sinilah panduan ini masuk. 

Apa Yang Perlu Diperhatikan Dalam Dompet Untuk Pemegang Bitcoin

Pastikan anda mempertimbangkan ciri berikut semasa memilih dompet untuk Bitcoin anda. 

  • Kesederhanaan– beberapa dompet Bitcoin sukar difahami bagi peniaga Bitcoin rata-rata, dan ini menjadikannya lebih sukar bagi seorang pemula. Anda boleh kehilangan dana anda, melalui pemindahan yang salah dan kekurangan keselamatan. Dengan ini, pastikan anda memilih dompet yang mesra pengguna. 
  • Sokongan dan pengembangan pelanggan– Periksa ulasan mengenai sokongan pelanggan dompet dan pasukan pengembangan yang sama. Beberapa faktor yang harus anda pertimbangkan ialah sama ada pasukan sentiasa melakukan penambahbaikan untuk menjadikan dompet lebih selesa dan meningkatkan keselamatannya. Juga, periksa sokongan pelanggan untuk mengetahui apakah anda akan dibantu sekiranya dompet anda pernah dilanggar atau tidak berfungsi. 
  • Ciri keselamatan dan sandaran– Sama seperti dompet fizikal anda, keselamatan sangat penting untuk dompet Bitcoin anda. Google reputasi dompet mengenai keselamatan, dan lihat apakah ia telah diretas sebelumnya, atau ada keluhan mengenai adakah pelanggan kehilangan dana atau duit syiling mereka. 
  • Kawalan Kunci Peribadi– Adakah dompet membolehkan anda mengawal kunci peribadi anda? Atau dikendalikan oleh pihak ketiga? Mengawal kunci peribadi anda bermaksud mengawal Bitcoin anda. 
  • Alamat baru– Pilih dompet yang Hierarki Deterministik (HD), ini bermaksud ia menghasilkan alamat baru untuk setiap transaksi, untuk meningkatkan keselamatan dompet anda. 
  • Tanpa Nama– Sekiranya tidak disebutkan namanya penting bagi anda, pilih dompet yang tidak meminta begitu banyak maklumat peribadi anda semasa pendaftaran. 

Dompet Perkakasan Bitcoin Terbaik 

Lejar Nano S 

Ledger Nano S adalah dompet crypto bersaiz USB yang dapat menyimpan banyak cryptocurrency termasuk Bitcoin. 

Dompet Terbaik Untuk Bitcoin

Dompet perkakasan selamat dan boleh menjalankan pelbagai aplikasi. Ia juga cukup berpatutan dan bukti perisian hasad, jadi kunci peribadi anda akan selamat dari penggodam jahat. Ini adalah salah satu dompet Bitcoin terbaik di pasaran hari ini dan dapat disatukan dengan pelbagai dompet perisian. 

Lebih-lebih lagi, dompet itu mengandungi paparan OLED bawaan, di mana anda dapat mengesahkan transaksi. Walau bagaimanapun, satu kelemahan mengenai dompet ini ialah anda tidak dapat mengakses Bitcoin anda semasa dalam perjalanan. 

Guarda 

Menyimpan Bitcoin bukanlah tugas yang mudah. Anda adalah pemilik aset digital anda selagi anda mempunyai kunci peribadi dana anda. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk memiliki dompet yang selamat, dikenali dan mesra pengguna yang akan memberi anda semua perkhidmatan yang diperlukan yang anda perlukan. 

Guarda adalah salah satu dompet Bitcoin yang paling maju di pasaran cryptocurrency. Guarda adalah dompet berbilang platform dan pelbagai aset yang membolehkan pengguna menyimpan aset digital mereka di platform yang mereka rasa lebih selesa untuk digunakan. Ini bermakna terdapat dompet Guarda desktop, mudah alih, web dan krom yang tersedia untuk pengguna di pasaran crypto. 

Walaupun Bitcoin adalah cryptocurrency yang paling dikenali dan terbesar di pasaran, ada pelabur yang memasukkan dana mereka ke dalam aset digital yang lain. Inilah sebabnya mengapa dompet aset mulit seperti Guarda akan memberi pengguna pengalaman unik untuk menangani semua aset digital mereka di satu tempat. 

Dengan menggunakan Guarda, pengguna akan dapat menyimpan, membeli, menjual, menukar dan menerima pelbagai mata wang maya, termasuk, tetapi bukan sahaja, Bitcoin, Bitcoin Gold (BTG), Litecoin (LTC), XRP, Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Tron (TRX), DAI dan banyak mata wang ERC-20 yang lain. Perkhidmatan yang disediakan oleh Guarda juga tersedia dalam pelbagai bahasa untuk menjangkau lebih banyak individu di seluruh dunia. 


Akhirnya, untuk anda memastikan bahawa ini adalah dompet yang selamat dan dikenali, Guarda telah bekerjasama dengan pelbagai platform, termasuk Ethereum Classic, Zcash (ZEC), Binance dan Bitcoin Gold.

Dompet Bitcoin Atom

Dompet Atom

Atom adalah desentralisasi Dompet Bitcoin. Ditubuhkan pada tahun 2018, aplikasi ini telah dikenali sebagai kaedah mudah untuk menguruskan BTC anda dan 500+ token lain oleh 500,000 penggunanya. Dompet ini tersedia untuk semua OS desktop utama, Android & iOS, dan mempunyai pelbagai ciri penting yang menjadikan Atomic sebagai salah satu pilihan paling popular di pasaran.

Pertama, Atomic Wallet menawarkan anda untuk menguruskan bukan sahaja portfolio Bitcoin anda tetapi juga pertukaran, kepentingan, dan membeli semua aset teratas di antara 500+ token dalam satu antara muka yang selamat. Selain itu, ini adalah dompet pertama yang melancarkan program keahliannya sendiri yang memberi pengguna kemampuan untuk menerima pengembalian wang tunai untuk setiap pertukaran yang dilakukan secara anonim dan dalam satu klik dalam aplikasi. 

Selain itu, anda boleh memperbesar portfolio Bitcoin anda serta 18 cryptocurrency teratas yang lain dengan menggunakan pilihan crypto beli terbina dalam. USD, EUR, dan lebih daripada 15+ mata wang fiat tempatan boleh diterima di seluruh dunia. Pilihan lain untuk mendapatkan crypto adalah mempertaruhkan. Atomic wallet menawarkan ganjaran pada pemerolehan terdesentralisasi untuk 10 (dan mengira) aset PoS dengan 5-23% APR. 

Akhir sekali, sebagai dompet terdesentralisasi, Atomic memberikan akses penuh dana kepada penggunanya yang menyulitkan kunci peribadi pada peranti pemilik aplikasi. Juga, ia tidak dikenali. Untuk mula menggunakan dompet, anda tidak perlu membuat akaun, lulus sebarang pengesahan atau KYC untuk ciri asas. Akhirnya, ia mempunyai perkhidmatan sokongan yang luar biasa yang siap memberikan tindak balas yang cepat dan cekap untuk anda 24/7.

Dompet Crypto.com DeFi

Salah satu dompet crypto yang paling moden dan dikenali untuk mata wang digital adalah Dompet Crypto.com DeFi. Syarikat mempromosikannya dengan frasa “Kunci Anda, Kripto Anda,” yang pastinya penting untuk pasaran kripto. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, beberapa penggodam crypto dapat memperoleh dana dari banyak pengguna kerana mereka bukan pemilik kunci peribadi mereka. 

Dengan dompet ini, anda akan mengawal sepenuhnya mata wang maya anda dan bukannya pihak ketiga. Pengguna akan mendapat kawalan penuh terhadap dana yang mereka simpan di dompet, termasuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH9, Crypto.com Coin (CRO), Litecoin (LTC), MCO, XRP, Stellar Lumens (XLM) dan banyak ERC lain -20 token. 

Selain itu, dompet Crypto.com akan disambungkan ke aplikasi Crypto.com agar individu dapat mempelbagaikan penyelesaian kewangan dan cryptocurrency mereka. Tambahan lagi, ini akan menjadi dompet yang sangat selamat. 

Crypto.com memberi tumpuan kepada menawarkan keselamatan terbaik kepada pengguna – mereka menjadikannya keutamaan. Kunci peribadi akan disulitkan secara tempatan pada peranti dengan Secure Enclave yang dilindungi dengan Pengesahan Biometrik dan Pengesahan Dua Faktor (2FA).

Aplikasi Crypto.com

Dengan Aplikasi Crypto.com, pengguna akan dapat membeli dan menjual 7 fiat dan 55 mata wang maya yang berbeza. Selanjutnya, pengguna akan mempunyai akses ke perkhidmatan yang dapat membantu pengguna mengurus dan membelanjakan dana mereka sesuka hati dengan MCO Visa Card. 

Pengguna boleh menambah dompet dengan mudah dengan pindahan wang melalui bank, debit atau kad kredit. Anda juga boleh memperoleh dana menggunakan cryptocurrency lain. Pemindahan yang dilakukan dari aplikasi Crypto.com kepada pengguna lain dari aplikasi yang sama akan dapat memindahkan dana secara percuma dan serta-merta. 

Sementara itu, individu juga dapat mengeluarkan dana ke dompet dan alamat luaran dengan sedikit bayaran tetap, yang sangat kompetitif dan pastinya dapat mengalahkan penyelesaian yang ditawarkan oleh pesaing lain. Pengguna aplikasi Crypto.com juga berpeluang untuk mengesan duit syiling, mata wang digital, dan lebih daripada 200 syiling di pasaran. 

Pelabur juga akan mempunyai maklumat terperinci mengenai setiap aset digital, termasuk USD dan BTC. Pengguna akan mempunyai carta 8h, 1D, 1W, 3M dan 6M untuk individu memahami di mana pasaran menuju dan bagaimana mereka dapat membeli dan menjual aset digital dengan mudah.

Trezor 

Ini adalah pilihan yang popular untuk menyimpan Bitcoin anda. Dompet perkakasan betul dan selamat, dan semestinya ada dalam senarai pendek anda. 

Peranti mudah alih yang kecil menghubungkan ke PC anda melalui kabel USB. Ini membolehkan anda mengawal kunci peribadi anda, dan anda dapat membuat sandaran maklumat menggunakan biji 24 kata yang dihasilkan semasa persediaan. Dompet ini menawarkan lebih banyak ciri keselamatan, termasuk skrin yang membenarkan pengesahan transaksi. 

Dompet Web Bitcoin Terbaik 

Blockchain.info

Dompet ini mesra pengguna, mapan, dan tersedia untuk web dan mudah alih. Selain itu, ia menyediakan akses mudah dan pantas ke pegangan Bitcoin anda di banyak peranti.

Di laman web platform, ia mengaku telah menyediakan lebih dari 20 juta dompet dan telah digunakan untuk lebih dari 90 juta transaksi. Laman web ini juga membawa anda melalui semua langkah yang anda perlukan untuk menghantar dan menerima Bitcoin. 

Dari segi keselamatan, laman web meminta pengesahan e-mel semasa mendaftar, pautan ke nombor telefon bimbit anda, dan menyiapkan 2FA untuk keselamatan tambahan. 

Lebih-lebih lagi, kerana ia adalah pertukaran penuh, ia dianggap lebih selamat berbanding dompet dalam talian yang lain. 

Pangkalan Wang Syiling 

Pangkalan Wang Syiling menawarkan salah satu kaedah termudah untuk memperdagangkan mata wang kripto anda, sehingga menjadikannya teratas dalam senarai dompet dalam talian. Dompet ini menawarkan perkhidmatannya kepada pengguna di 32 negara di seluruh dunia. Ia juga menawarkan dompet webnya, yang membolehkan pengguna menyimpan beberapa cryptocurrency, termasuk Bitcoin dengan mudah. 

Keramahan pengguna adalah kekuatan terbesar Coinbase, menurut ulasan pelanggan. Dari saat anda log masuk, antara muka laman web ini cukup mudah dilayari dan senang difahami. 

Selain itu, anda boleh mengakses Bitcoin anda pada bila-bila masa. Terdapat juga pilihan penyimpanan yang lebih maju, yang dikenali sebagai Coinbase Vault, yang merupakan storan luar talian, dengan fungsi Multisig dan pengeluaran yang ditangguhkan oleh waktu. Ciri ini membolehkan pengguna mengawal kunci peribadi mereka dan dengan itu Bitcoin anda. 

GreenAddress

Ini dompet adalah satu lagi dompet dalam talian untuk pemegang Bitcoin yang menawarkan privasi dan keselamatan nilai. 

Ciri terpenting dari dompet ini adalah fungsi keselamatannya dan fungsi pelbagai tandatangan. Ini adalah dompet deterministik dan membolehkan penggunanya menyimpan kunci peribadinya. 

Dana anda akan dijamin dengan kunci peribadi anda dan kunci peribadi dompet. Walaupun begitu, ini bermaksud bahawa anda memerlukan persetujuan daripada pihak ketiga sebelum membuat sebarang pembayaran, yang telah menarik kritikan dari komuniti cryptocurrency. 

GreenAddress hanya menyokong Bitcoin dan dapat diakses melalui aplikasi Google Chrome, dan aplikasi Android dan iOS lain di telefon bimbit anda. 

Dompet Mudah Alih Bitcoin Terbaik 

Miselium 

Ditubuhkan pada tahun 2008, Miselium adalah nama yang mapan dalam industri ini. Mycelium adalah dompet mudah alih dan tersedia untuk pengguna Android dan iOS, dan ia menawarkan pelbagai ciri yang menjadikannya salah satu pilihan terbaik di kalangan pemegang Bitcoin. 

Pertama, dompet ini menawarkan ciri keselamatan dan privasi yang lebih maju. Contohnya, dompet deterministik hierarki yang menghasilkan alamat baru untuk setiap transaksi. Selain itu, dompet menggunakan protokol terbuka BitID untuk pengesahan yang selamat, yang membolehkan pengguna membuat sandaran, dan juga menyokong dompet perkakasan luar talian.

Walaupun begitu, dompet ini tidak dapat diakses di antara muka web atau desktop mana pun, dan hanya dapat diakses melalui telefon bimbit anda. Selain itu, antara muka pengguna agak sukar difahami oleh pemula. 

Ini adalah beberapa dompet terbaik untuk Bitcoin, dan mereka telah disenarai pendek berdasarkan keramahan pengguna, keselamatan, dan sokongan pelanggan. Pilih dari senarai ini, dan anda tidak akan kecewa. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map