Cara Pengeluaran Cryptocurrency Ke PayPal

Menjadikan pembayaran cryptocurrency lebih mudah bukanlah tugas yang mudah bagi banyak syarikat. Pengguna sering menghadapi cabaran ketika berusaha mencari platform yang menerima pembayaran dalam bentuk mata wang digital. Pemilik kedai masih tidak melihat faedah pembayaran tersebut. Walau bagaimanapun, Coinbase telah mengembangkan penyelesaian yang baik untuk masalah ini. Berikut adalah kaedah untuk mengeluarkan cryptocurrency ke PayPal.

Dimulakan Dengan Coinbase

Pangkalan Wang Syiling– platform pertukaran cryptocurrency yang berpangkalan di Amerika telah berkembang dengan populariti kerana pelbagai perkhidmatannya. Berkenaan dengan jumlah dagangan harian, pertukaran ini kekal di antara platform pertukaran terkemuka, dengan purata $ 160 juta.

Coinbase dilancarkan oleh Brian Armstrong dan Fred Ehrsman kira-kira 7 tahun yang lalu dan mempunyai antara muka pengguna yang mesra. Pemula dalam industri crypto dapat menukar mata wang yang berbeza dengan mudah di platform. Selanjutnya, pengguna menikmati jaminan keselamatan di samping caj perdagangan minimum.

Selain itu, platform ini sentiasa berusaha untuk memisahkan diri daripada pertukaran lain dengan membuat transaksi kripto sangat mudah. Pengguna Coinbase dapat dengan mudah mengeluarkan dana dari platform dan memindahkannya ke dalam akaun bank mereka dalam beberapa hari. Dan sekarang, Coinbase telah menambahkan lebih banyak ciri untuk mengurangkan tempoh menunggu ini dari beberapa hari hingga beberapa minit.

Platform pertukaran cryptocurrency yang popular membolehkan anda mengeluarkan wang tunai terus ke dalam Akaun paypal. Berkat ini, pengguna dapat menggunakan ciri Pemindahan Segera menggunakan kad debit mereka untuk menerima dana mereka dengan serta-merta dengan sedikit bayaran $ 0.25, yang jauh lebih baik dan lebih senang dibandingkan dengan mengeluarkan wang tunai dari dompet Coinbase ke dalam akaun bank anda.

Hanya untuk mengesahkan, ciri ini tidak membenarkan anda membeli cryptocurrency dari akaun PayPal anda. Mudah-mudahan, ini akan tersedia tidak lama lagi, tetapi pada masa ini, anda hanya boleh mengeluarkan dana ke PayPal anda, yang masih bagus!

Sebelum kita menarik diri ke akaun PayPal anda, mari kita fahami terlebih dahulu cara menambahkan akaun PayPal anda ke Coinbase.

Menambah Akaun PayPal Anda Di Coinbase

Sebelum menambahkan akaun PayPal anda ke Pangkalan Wang Syiling, anda mesti log masuk. Anda boleh menggunakan penyemak imbas pada telefon pintar atau komputer anda. Dan anda hanya dapat melakukan transaksi ini dari dompet Coinbase anda.

Setelah mengakses dompet Coinbase anda melalui penyemak imbas anda, log masuk ke dompet anda. Setelah log masuk, pergi ke “Tetapan”, ini terdapat di bahagian atas tetingkap.

Tarik balik Cryptocurrency Ke PayPal

Semasa dalam tetapan, klik “Akaun Terpaut”, Anda akan menemukannya di tab atas, kemudian klik, “Pautkan Akaun Baru” untuk maju.

Tarik balik Cryptocurrency Ke PayPal

Dari sana, anda akan melihat senarai pilihan akaun yang akan muncul, klik “PayPal”. Selepas langkah ini, anda akan diarahkan ke halaman log masuk PayPal. Log masuk menggunakan e-mel dan kata laluan anda.

Setelah masuk ke akaun PayPal, anda akan diarahkan ke halaman pengesahan di mana PayPal akan meminta anda untuk membenarkan Coinbase mengakses pemindahan wang — klik “Setuju” untuk menghubungkan kedua-dua akaun.

Setelah berjaya menghubungkan PayPal anda ke akaun Coinbase anda, kembali ke akaun Coinbase anda.

Anda kini boleh mengeluarkan dana dari Coinbase ke PayPal dengan mudah.

Cara Pengeluaran Cryptocurrency Ke PayPal

Untuk mengeluarkan dana dari Coinbase ke PayPal, pilih opsi “Beli / Jual” pada bar alat Coinbase (di Papan Pemuka kanan), dan pilih “Jual”. Pada bahagian “Jual Dari”, pilih dompet tempat anda ingin memindahkan dana, dan pilih dompet PayPal anda di bahagian “Deposit Ke”.

Langkah seterusnya adalah mengesahkan perincian transaksi. Selain itu, jika anda ingin melihat perincian pembayaran lebih lanjut, klik pada bahagian “Akaun” dari bar alat. ‘Dari sini, anda dapat melihat jumlah wang yang ditransaksikan. Anda kemudian akan mengklik pilihan “Confirm Sell”.

Sekiranya semua sistem betul, dana akan tertera di akaun PayPal anda dengan serta-merta atau setelah beberapa saat.

Dari sini, sekiranya anda ingin memindahkan dana PayPal ke dalam akaun bank anda, ikuti sahaja arahan yang diberikan oleh PayPal.

Fitur Pemindahan Segera yang disediakan oleh PayPal tersedia untuk pengguna yang berpangkalan di AS dan memastikan bahawa dana dipindahkan ke akaun bank seseorang dalam beberapa minit, dengan bayaran $ 0.25 untuk setiap transaksi.

Cara Menghapus Akaun PayPal Anda Dari Coinbase

Membatalkan pautan akaun PayPal anda dari akaun Coinbase anda jauh lebih mudah berbanding dengan menghubungkan kedua-dua akaun tersebut. Ini boleh dilakukan melalui akaun Coinbase anda.

Untuk melakukannya, masuk ke akaun Coinbase anda, pergi ke “Tetapan” di bahagian bawah tetingkap, kemudian klik “Akaun Terpaut”.

Dari sini, cukup klik butang “Buang” yang diletakkan di sebelah akaun PayPal anda, kemudian klik “Buang” pada kotak pengesahan yang akan muncul.

Kebimbangan Utama

PayPal berada di tempat untuk membekukan akaun pengguna sesuka hati dan tidak mengikuti peraturan yang ditetapkan oleh bank. Ini telah menyaksikan syarikat menerima banyak aduan dari penggunanya.

Selain itu, platform pembayaran mempunyai salah satu yuran pertukaran wang asing tertinggi di sektor ini. Sebagai contoh, platform mengenakan bayaran 5% untuk menukar mata wang. Ini bermaksud bahawa anda akan dikenakan bayaran $ 50 untuk menukar $ 1000!

Sekarang kita memahami bagaimana syarikat itu memperoleh keuntungan sebanyak $ 13 bilion pada tahun 2017.

Selain daripada kos pertukaran wang asing yang tinggi, pengguna terpaksa menunggu hingga seminggu untuk mengeluarkan dana dari PayPal ke dalam akaun bank mereka. Selain itu, syarikat terus meningkatkan yurannya, yang sering kali lebih tinggi jika dibandingkan dengan yuran transaksi yang dikenakan oleh kebanyakan bank jalanan tinggi. Oleh itu, pengguna PayPal mungkin berpindah ke pemindahan cryptocurrency di mana transaksi hampir serta-merta dan murah.

Begitu juga, Coinbase nampaknya telah bergabung dengan PayPal dalam mengenakan yuran yang sangat tinggi, serta kawalan akaun yang bersemangat. Akibatnya, banyak pengguna mengadu tentang platform tersebut.

Pertukaran ini adalah antara pertukaran yang paling popular, berkat sokongannya terhadap beberapa cryptocurrency, dan juga jumlah dagangan hariannya.

Penyatuan dengan PayPal untuk membolehkan pengguna mengeluarkan dana adalah langkah utama untuk kedua-dua platform, dan ini membuktikan bahawa PayPal akhirnya memanas hingga cryptocurrency. Walaupun begitu, terdapat banyak penambahbaikan yang perlu dilakukan untuk memastikan prosesnya sempurna.

Sebagai contoh, platform ini harus membolehkan pengguna memasukkan dana untuk menarik lebih banyak pengguna.

Kesimpulannya

Terdapat beberapa kaedah sebelum cryptocurrency disatukan dengan sistem pembayaran utama di seluruh dunia. Namun, ada cara bagi pengguna crypto untuk memindahkan dana melalui PayPal seperti yang digariskan di atas. Oleh kerana semakin banyak penggunaan berlaku, institusi dan perkhidmatan kewangan lain mungkin akan membenarkannya.

Kami berharap panduan Cara Menarik Cryptocurrency Ke PayPal dapat membantu anda!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map