Cara Elakkan Membayar Yuran Coinbase

Sekiranya anda ingin memperdagangkan mata wang digital dari UK atau Amerika Syarikat, kemungkinan anda akan memilih Coinbase. Selama bertahun-tahun, platform ini telah menjadikan dirinya sebagai platform pertukaran terbaik dengan jumlah pengguna yang tinggi. Selain itu, tidak ada masalah keselamatan yang dilaporkan di platform ini hingga kini. 

Kelemahannya, Coinbase mengenakan bayaran yang tinggi. Walaupun menjadi platform pertukaran cryptocurrency yang boleh dipercayai, Coinbase mengenakan bayaran 4% untuk semua transaksi. Penting untuk diperhatikan bahawa pertukaran masih menarik banyak pelanggan kerana reputasinya di pasaran. Selain daripada caj tinggi yang mempengaruhi perdagangan crypto-to-crypto, penukaran fiat mahal di Coinbase.

Walaupun begitu, terdapat banyak cara yang boleh anda elakkan daripada membayar yuran ini dengan memanfaatkannya Coinbase Pro. Juga, perhatikan bahawa Pangkalan Wang Syiling dan Coinbase Pro dimiliki oleh syarikat yang sama dengan syarikat yang sebelumnya tidak mengenakan sebarang bayaran untuk transaksi tertentu. Kedua-duanya mempunyai bayaran yang diliputi secara terperinci di bawah dan kemudian panduan ini akan menunjukkan cara mengelakkan pembayaran yuran Coinbase.

Cara Elakkan Membayar Yuran Coinbase

Semasa Membeli Mata Wang Digital

Bayaran yang dikenakan akan ditambah sebelum mengira jumlah pesanan. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk membeli Bitcoin bernilai $ 100, yurannya adalah $ 1,49, maka jumlah transaksi anda adalah $ 101,49. Bayaran ini akan dikenakan berdasarkan kaedah pembayaran anda, dan anda akan menerima Bitcoin bernilai $ 100.

Menjual Mata Wang Digital

Bayaran dikurangkan dari jumlah sambil mengira jumlah untuk transaksi. Contohnya, jika anda merancang untuk menjual Bitcoin bernilai $ 100, anda akan dikenakan bayaran $ 1,49, oleh itu jumlah untuk transaksi tersebut adalah $ 98.51. Bitcoin bernilai $ 100 akan dikeluarkan dari akaun anda dan $ 98.51 akan dipindahkan ke kaedah pembayaran pilihan anda.

Skrin pengesahan akan sentiasa muncul untuk menunjukkan kepada anda jumlah jumlah transaksi yang dinyatakan dalam urus niaga mata wang digital dan mata wang tempatan, serta yuran transaksi.

Terbukti, bayaran ini agak tinggi, tetapi Coinbase tahu bahawa pengguna lebih suka platform ini berkat reputasinya. Platform ini mengenakan bayaran yang tinggi untuk kedua-dua transaksi crypto-to-crypto, dan juga penukaran fiat.

Namun, anda bernasib baik! Kerana ada kaedah anda dapat mengelakkan bayaran ini. Seorang YouTuber, dengan nama, Coin Mastery, menemui kaedah yang membolehkan anda mengelakkan yuran ini, dan berita baiknya adalah sangat mudah!

Elakkan Membayar Yuran

Seperti yang dinyatakan di atas, Pangkalan Wang Syiling dan Coinbase Pro dimiliki oleh syarikat yang sama. Oleh itu, anda boleh mengelakkan pembayaran yuran dengan memanfaatkan kekurangan yuran Coinbase Pro pada perdagangan tertentu.

Pertama, anda harus memahami bahawa Coinbase Pro mensasarkan peniaga yang berpengalaman. Pangkalan pelanggan menggunakan Coinbase Pro untuk menukar mata wang digital di samping analisis teknikal maklumat dengan alat bantu lain.

Langkah pertama adalah mendaftar melalui laman web Coinbase. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, log masuk. Dengan akses ke akaun anda, anda kemudian diminta untuk menghubungkan akaun bank anda dengan Coinbase.

Cara Elakkan Membayar Yuran Coinbase


Seterusnya, buat akaun dengan Coinbase Pro. Terutama, anda perlu mengesahkan beberapa dokumen di akaun baru anda sebagai sebahagian daripada langkah keselamatan. Sebelum memulakan perdagangan, anda harus terlebih dahulu memindahkan dana dari bank ke akaun Coinbase anda. Setelah dana dapat dilihat, segera pindahkan ke akaun Coinbase Pro anda yang telah disahkan.

Periksa dana anda di papan pemuka akaun Coinbase Pro anda. Pindah ke sebelah kiri dan buat pesanan anda. Dalam kes ini, Coinbase Pro memberikan pilihan “Pesanan pasaran” secara lalai dengan bayaran 0.3%.

Untuk mengelakkan bayaran ini, buat “Limit order”. Pilihan ini membolehkan anda memasukkan tawaran pembelian untuk pesanan anda. Manuver ini akan membuat anda bebas dari yuran Coinbase.

Di bawah Coinbase, “Limit Selling” memerlukan pesanan dengan beberapa syarat. Sebelum anda membuat pesanan ini, terangkan jumlah dan titik harga pesanan tersebut harus dilaksanakan.

Untuk menggunakan Coinbase Pro, anda perlu mengesahkan akaun anda terlebih dahulu, yang dilakukan sebelum anda memulakan perdagangan atau bahkan menyimpan dana. Untuk menyelesaikan proses pengesahan, anda mesti memuat naik dokumen rasmi. Pelanggan dari Amerika Syarikat diminta untuk memuat naik ID negeri atau lesen memandu. Anda juga mesti memberikan Coinbase Pro alamat kediaman anda serta empat digit terakhir nombor Jaminan Sosial anda.

Pengguna dari UK mesti memuat naik kad pengenalan yang dikeluarkan kerajaan dan menjawab beberapa soalan pengesahan berdasarkan pangkalan data identiti nasional.

Pengguna dari negara lain mesti memuat naik dua dokumen pengenalan diri, iaitu kad pengenalan, lesen memandu, dan pasport.

Perbezaan Antara Coinbase dan Coinbase Pro  

Pangkalan Wang Syiling jelas menyediakan antara muka yang mesra pengguna untuk membolehkan semua peniaga, berpengalaman dan pemula, melakukan urus niaga mereka tanpa kerumitan. Sebaliknya, Coinbase Pro bertujuan untuk menarik pedagang yang lebih berpengalaman yang mahukan lebih banyak kawalan terhadap perdagangan mereka dan fungsi lanjutan.

Coinbase Pro tersedia di beberapa kawasan kerana ia menawarkan lebih banyak ciri.

Antaramuka Coinbase sangat bersih dan sangat mudah, membolehkan pengguna yang tidak mempunyai pengalaman dalam perdagangan cryptocurrency untuk berdagang pada harga yang ditetapkan semudah mereka melakukan pembelian di Amazon. Walaupun begitu, kesederhanaan ini memerlukan kos maklumat dan pilihan.

Antara muka pengguna Coinbase Pro berada di tahap yang lain, ketika pertama kali memuatkan skrin, anda mungkin merasa terharu kerana banyaknya maklumat. Akaun memberikan akses ke carta harga terperinci, carta kedalaman, buku pesanan, dan banyak lagi pilihan perdagangan.

Semasa menyemak pesanan di akaun, anda dapat menetapkan harga di bahagian tengah. Harga yang dipilih harus dimasukkan ke dalam akaun anda, dan tidak akan dikenakan biaya. Selain itu, anda juga akan bebas daripada komisen. Coinbase kemudian akan menunjukkan pesanan terbuka untuk harga yang ditetapkan.

Walau bagaimanapun, pesanan anda tidak akan dimulakan secara lalai.

Walaupun ini kelihatan seperti penyelesaian yang sempurna, terdapat banyak kekurangan juga. Kelemahan utama penggunaan Coinbase Pro untuk mengelakkan pembayaran yuran di Coinbase anda adalah bahawa prosesnya akan memakan masa lebih lama untuk diselesaikan, dan anda harus beralih antara dua akaun yang berbeza, yang cukup merepotkan.

Kekurangan Menggunakan Coinbase Pro

Lebih-lebih lagi, menggunakan Coinbase Pro mempunyai beberapa kelemahan seperti yang disenaraikan di bawah.

Carta bukan profesional. Matlamat utama platform ini adalah untuk menyediakan carta profesional kepada peniaga yang berpengalaman untuk analisis mendalam. Walau bagaimanapun, carta di platform jauh dari profesional.

Sokongan pelanggan yang tidak berkesan. Pasukan sokongan telah berkali-kali memberikan jawapan konklusif untuk masalah pelanggan. Selain itu, soalan dan jawapan di bahagian Soalan Lazim kurang jelas dan relevan.

Sokongan peranti terhad. Platform belum mempunyai aplikasi mudah alih. Lebih-lebih lagi, kadangkala laman web membeku apabila banyak pelanggan menggunakannya di mana sahaja.

Mata wang yang semakin meningkat. Jumlah mata wang digital yang ditambahkan ke platform terus meningkat, ini boleh menyebabkan kerumitan dalam blockchain pada masa akan datang. Sekiranya anda mencari sejumlah besar syiling, cubalah Binance

Walaupun terdapat semua masalah ini, Coinbase berusaha keras untuk memastikan bahawa semua aduan dapat ditangani dengan berkesan di platform.

Selain itu, jika dibandingkan dengan kebanyakan pertukaran, Coinbase Pro cukup berkesan dan dapat digunakan oleh pemula dan peniaga profesional.

Elakkan Membayar Yuran Coinbase Dengan Menggunakan Binance

Strategi lain untuk mengelakkan bayaran Coinbase (atau bayaran dengan Coinbase Pro genap) adalah menggunakan pertukaran utama lain seperti Binance yang menawarkan keselamatan dan keberkesanan perdagangan yang serupa. Binance juga menyenaraikan beratus-ratus duit syiling sementara Coinbase hanya menyenaraikan sejumlah wang.

Binance membolehkan pengguna membeli Bitcoin, Ethereum, dan syiling lain dengan kad kredit, dan kemudian peniaga boleh mengambil pasangan “asas” tersebut dan berdagang dengan altcoin. Bayaran lebih rendah pada Binance daripada Coinbase, terutamanya jika seseorang menggunakan keuntungan Binance Coin (BNB) untuk menurunkan yuran perdagangan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map