Apa itu GXChain (GXS) – Yang Perlu Anda Ketahui

Pengenalan GXChain

Dari pemaju di Gongxinbao (GXB) datang Rantai GX, blockchain awam yang menawarkan penyelesaian pertukaran data yang terdesentralisasi, menjadi pertukaran pertama seumpamanya di dunia.

Pertukaran data GXS tidak menyimpan data peribadi, memberikan privasi kepada pelanggannya. Di samping itu, pertukaran melindungi hak cipta data, mencegah penipuan dan pemalsuan data dan menyokong transaksi tanpa nama dua hala. Pertukaran data GXS, yang dikomersialkan pada 24 September 2017, dapat digunakan untuk pertukaran data di industri mana pun.

Pada masa ini, platform ini menawarkan penyelesaian untuk perusahaan yang terlibat dalam pinjaman rangkaian, kewangan kenderaan, pinjaman peribadi dalam kewangan internet dan bank. Mereka juga menyediakan penyelesaian pertukaran data untuk institusi pemerintah dan industri penting yang memerlukan pertukaran data, seperti insurans, perawatan perubatan, dan logistik.

Teknologi di sebalik GXChain

Rantai GX adalah blockchain yang menyokong pengembangan sebilangan besar aplikasi. Tidak seperti rangkaian awam yang lain, GXChain bukan sahaja menyokong kontrak pintar atau blockchain sebagai perkhidmatan (BaaS) tetapi juga memberikan banyak perkhidmatan eksklusif, seperti Pengesahan ID, data pelbagai dimensi, KYC, dan log masuk pantas.

GXChain saat ini mempunyai 100,000 TPS, yang dapat mendukung kebanyakan aplikasi perniagaan, dan juga mendukung penerbitan aset baru.

Aplikasi yang dibuat dengan menggunakan GXChain akan berkembang menjadi bahagian penting dalam penjanaan dan penggunaan data. Pembangun dan pengguna juga boleh memanfaatkan penggunaan aplikasi ini.

Pertukaran data GXS, aplikasi pertama blockchain, adalah bukti kemungkinan GXChain. Transaksi data di platform pertukaran data GXB telah berlalu 700 juta kali sehingga kini.

Aplikasi kedua berdasarkan GXChain, Aplikasi Desentralisasi GXB (Dapp), berurusan dengan pengurusan kredit peribadi dan pengesahan kredit tatap muka.

GXChain menggunakan perwakilan bukti kepentingan (DPoS) untuk penjejakan rekod pada blockchain dan bukti bahagian kredit (PoCS) untuk konsensus pertukaran data.

DPoS adalah sistem konsensus alternatif yang memerlukan pemegang koin untuk memilih “perwakilan”, yang kemudian bertugas mengesahkan transaksi dan mengurus blockchain. Pemangku kepentingan juga dapat menetapkan saksi, yang bertanggungjawab dan diberi penghargaan kerana menghasilkan blok baru.

PoCS adalah algoritma konsensus yang dirancang oleh pasukan GXB untuk menjadi penyelesaian perbezaan data pertukaran antara syarikat besar dan syarikat kecil. Setiap skor PoCS anggota pakatan akan dikira apabila pertukaran data selesai. Ini bermaksud bahawa skor PoCS didasarkan pada keteraturan transaksi, dan skor tersebut akan dialokasikan ke biaya transaksi. Anggota dengan skor PoCS yang lebih rendah akan diminta untuk membayar lebih banyak yuran transaksi untuk data, sementara anggota dengan skor yang lebih tinggi akan membayar lebih sedikit.

Ciri-ciri GXChain

GXChain mempunyai ciri-ciri berikut:

Kuasa Memproses dan Perluasan

GXChain dapat menangani 10000-100000 transaksi sesaat, dengan 3 saat sekatan. Melihat perniagaan dalam rantai terus meningkat, GXChain mempunyai kelebihan untuk dapat berkembang secara mendatar, membenarkan kelajuan transaksi yang lebih tinggi tanpa memerlukan garpu keras.

Penyesuaian parameter masa nyata

GXChain dapat mengubah bloktime, blockize, fee transaksi dll dengan mengundi, tanpa memerlukan garpu seperti kebanyakan rantai.

Sokongan Pelbagai Industri

Pertukaran data GXB membolehkan transaksi data atau pertukaran di pelbagai industri. Perniagaan dan orang mempunyai kemampuan untuk membeli data tersebut.

Sokongan pembangunan aplikasi

Aplikasi yang dikembangkan di GXChain akan disokong oleh pelbagai data dari pelbagai industri dalam pertukaran data.

Aset yang Dikeluarkan oleh Pengguna

GXChain membolehkan pengguna dan syarikat mengembangkan dan mengeluarkan aset digital mereka sendiri.

Kit pengembangan GXChain

Pembangun juga dapat menggunakan perkhidmatan yang dimodulasi untuk pengembangan aplikasi pada blockchain, seperti DES, BaaS, Cli-API, API Analisis Statistik, dan Blockchain Explorer API.

Perkhidmatan Pertukaran Data (DES)

DES menyokong kontrak pintar, yang menyokong perjanjian pembukuan tiga pihak, dan protokol pertukaran data peer to peer berdasarkan IPFS. Protokol ini menawarkan pertukaran data yang konsisten dan selamat, serta mencatat sejarah pertukaran data secara automatik. DES dapat digunakan untuk bukti keberadaan tetap, dan rakaman hak cipta data.

Blockchain sebagai Perkhidmatan (BaaS)

Blockchain juga menyokong perkhidmatan API. Pada masa ini, BaaS menyokong penyimpanan data, bukti kewujudan dan pengesahan. GXChain dapat digunakan oleh pembangun untuk penyimpanan data aplikasi, mencapai keterbukaan perakaunan data.

Cli-API

Membolehkan menggunakan dompet baris perintah, yang dapat mengunjungi lejar dan memproses transaksi secara langsung.

API analisis statistik

Menyokong analisis statistik lejar GXChain, memungkinkan pengembangan fungsi visualisasi data.

API peneroka blockchain

Membolehkan pengesahan pelbagai maklumat, seperti blok, transaksi, maklumat akaun, dan pembangun sokongan untuk menggunakan protokol web dan API.

Pasukan

Minqiang Huang adalah Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif, yang mempunyai pengalaman lebih dari 10 tahun dalam pertukaran data, blockchain, dan teknologi kewangan. Dia mula-mula berminat dengan cryptocurrency pada tahun 2012, dan sejak itu dia memulakan beberapa projek di pasaran ini.

pasukan GXChain

Beliau adalah mantan CTO di Hakim Unique Internet Co Ltd, dan Pengarah perkhidmatan kewangan HAKIM UNIQUE. Dia mendapat ijazah sarjana muda dalam bidang sains komputer di Shandong University of Science and Technology, dan master dalam bidang pengurusan di Hong Kong Finance and Economics College.

Guojun Tu adalah Pengasas Bersama dan Naib Presiden, dan merupakan usahawan bersiri, yang mempunyai pengalaman lebih dari 21 tahun dalam bidang keselamatan maklumat, transaksi kewangan, dan sains komputer. Guojun diaktifkan sebagai eksekutif kanan di 3 syarikat IT yang diperdagangkan awam. Dia mendapat ijazah sarjana muda dalam bidang sains komputer di Universiti Hunan.

Mengenai GXS Coin

GXchain mengeluarkan GXSshares (GXS) cryptocurrency mereka sendiri, yang bukan sahaja mempunyai nilai peredaran, tetapi juga cryptocurrency terenkripsi yang dikembangkan menggunakan aplikasi GXChain.

GXS diperlukan dari pengguna ketika mereka mengembangkan dan mengesahkan aplikasi dan menggunakan perkhidmatan rantai (seperti biaya transaksi – pemindahan dalam rantai) di GXchain. Ini adalah satu-satunya tanda setakat ini yang berfungsi sebagai aplikasi rantai.

Pasukan akan membeli sebahagian token GXS dengan harga pasaran sekunder pada masa itu dengan 10% komisen dan membakarnya.

carta gxchain

Ramalan Harga

GXS mempunyai pergerakan yang sangat tidak teratur di pasaran. Ia mempunyai lonjakan penting tetapi juga saat-saat di mana harganya tetap stabil. Ini adalah grafik yang sangat menarik yang perlu dilihat dan mengenali saat-saat ketika mata wang dapat mengalami pergerakan menaik.

Dari segi BTC, ia mula diperdagangkan pada harga yang sangat tinggi, tetapi ia tetap stabil sejak Ogos 2017. Sebilangan besar koin alt cenderung kehilangan sebahagian daripada harganya jika dibandingkan dengan BTC.

Nampaknya GXS mempunyai tahap sokongan penting yang terletak hampir $ 2.5 dolar dan mungkin berfungsi pada masa akan datang untuk mengekalkan harga. Pada masa yang sama, $ 5 dolar nampaknya merupakan tahap rintangan yang baru berjaya melintasi beberapa kali.

Tempat menyimpan GXS

Syiling GXS hanya boleh disimpan di dompet GXS yang boleh dibuat di Laman web GXB.

Di mana anda boleh membeli GXS

GXS kini boleh dibeli di bursa berikut: OEX, Bit-Z, Binance, Gerbang.io, QBTC atau Yang besar, dan beberapa lagi yang boleh didapati di CoinMarketCap (CMC).

GXS pada masa ini diperdagangkan pada $ 3,02 USD, memiliki kapitalisasi pasaran $ 181,324,200 USD, dan bekalan beredar 60,000,000 GXS dari jumlah penawaran 100,000,000 GXS.

Keputusan

Rantai GXTujuannya adalah untuk mewujudkan rangkaian pertukaran data yang boleh dipercayai dan berlaku, yang akan memungkinkan pemindahan dan penyimpanan data peribadi. Jenis aset ini menawarkan banyak kelebihan kepada semua pihak yang terlibat, menjadikannya aset yang berpotensi berharga untuk penghantaran maklumat peribadi kewangan dan perbankan.

Kenalan GXChain dan maklumat tambahan:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map