6 Dompet SegWit Bitcoin Terbaik Untuk 2019

Segwit (Segregated Witness) diaktifkan di rangkaian Bitcoin pada 24 Ogos 2017 sebagai garpu lembut yang serasi dengan transaksi bitcoin sebelumnya. Sejak masa itu, pemaju dompet bitcoin dan pertukaran cryptocurrency lambat melaksanakan SegWit di platform mereka. Walau bagaimanapun, dalam bahagian ini, kita akan melihat enam dompet Bitcoin SegWit terbaik yang tersedia pada tahun 2019.

Oleh itu, pelaksanaan Segwit telah membawa peningkatan kapasiti yang lebih cepat dan peningkatan had lain seperti yang dicadangkan. Segwit memberi pengguna pengurangan bayaran 80% segera. Juga, dompet Segwit dan Core dapat bertransaksi dengan lancar antara satu sama lain, tidak seperti semua garpu Bitcoin lain yang berlaku.

Benih standard dompet standard anda tidak akan berfungsi semasa cuba mendapatkan semula cryptocurrency anda di dompet yang diaktifkan Segwit. Walaupun begitu, anda boleh memindahkan Bitcoin anda ke dompet Segwit seperti yang anda hantar ke dompet standard yang lain. Yang perlu anda buat ialah menjana alamat Segwit baru dari dompet Segwit anda dan menghantar duit syiling anda dari dompet standard anda di sana.

Dompet SegWit Bitcoin Terbaik (Dompet Bitcoin yang Menyokong SegWit)

Dompet Lejar

Ledger Nano S - Dompet perkakasan yang selamat

Dompet Lejar adalah dompet Perkakasan yang membolehkan anda menyimpan kunci peribadi anda dengan selamat pada peranti. Kunci yang disimpan di kawasan terlindung mikrokontroler tidak dapat dihantar dari peranti dalam bentuk teks biasa. Alamat Segwit diaktifkan untuk peranti Ledger pada 24 Ogos 2017. Walaupun ini tidak sepenuhnya menggantikan alamat lama, disarankan untuk memindahkan dana bitcoin anda ke alamat Segwit yang baru dihasilkan. Klik di sini untuk panduan langkah demi langkah mengenai cara menetapkan alamat Segwit pada peranti Ledger.

Dompet Trezor

Dompet Trezor serupa dengan dompet lejar. Ini juga dompet Perkakasan. Ini adalah dompet perkakasan kedua untuk melaksanakan SegWit pada peranti dengan cepat. Ia telah menambahkan sokongan cryptocurrency baru dan juga telah meningkatkan perisiannya untuk pengalaman pengguna yang optimum.

Peranti adalah dompet bitcoin yang selamat dan pintar (juga menyokong cryptocurrency alternatif lain) pada peranti USB, yang kecil dan ringan.

Dompet Samourai

Samourai Wallet adalah dompet lain untuk menyimpan cryptocurrency bitcoin yang menyokong SegWit untuk urus niaga yang lebih rendah dan lebih pantas. Pasukan ini juga memfokuskan pada keselamatan dan privasi yang menjadikan dompet sebagai salah satu pilihan utama ketika mempertimbangkan dompet untuk menyimpan aset anda dengan selamat..

Dompet disulitkan pada peranti mudah alih menggunakan enkripsi AES-256. Ia juga mempunyai login pin selamat yang membolehkan pengguna menetapkan pin 5-8 digit untuk mengakses fungsi pada aplikasi dompet. Ia juga tidak pernah menggunakan semula alamat dan juga tidak membocorkan metadata berharga mengenai anda atau transaksi anda.

Dompet Electrum

The Electrum adalah pelanggan Bitcoin ringan yang telah wujud sejak November 2011. Dompet SegWit yang diaktifkan ditulis dalam Python dan mempunyai kod pendek yang mudah dikaji.

Dompet yang dienkripsi yang mengandungi bitcoin anda dilindungi oleh kata laluan yang menjauhkan pencuri. Pelanggan tidak perlu memuat turun keseluruhan blockchain sebelum menggunakan aplikasi, kerana meminta maklumat tersebut dari pelayan. Transaksi ditandatangani tepat pada peranti dan tidak ada data yang dihantar tanpa notis anda. Ini menjadikan dompet Electrum sebagai dompet yang selamat dan dipercayai dari masa ke masa.

Dompet GreenAddress

The Dompet GreenAddress adalah projek opensource yang membolehkan pengguna menghantar dan menerima, dan juga menyimpan bitcoin pada peranti yang mereka pasang. Dompet yang diaktifkan SegWit disatukan dengan kedua-dua peranti desktop dan mudah alih, menerapkan antara muka yang mesra pengguna.

Matlamat pasukan pembangunan adalah untuk memberikan kemudahan dan keselamatan di dompet GreenAddress. Peranti ini menerapkan perlindungan dan pengesahan dua faktor terhadap perisian hasad yang disasarkan kepada penggunanya.

Dompet Kertas SegWit

dompet Bitcoin SegWit terbaik

Akhirnya, kami mengakhiri senarai SegWit terbaik kami dengan dompet kertas SegWitAddress. Ia terdiri daripada cetakan kertas yang mengandungi kunci Bitcoin awam dan peribadi anda dan kod QR yang boleh anda imbas dan hantar bitcoin ke dompet. Dompet ini untuk paranoid uber, dan menyimpan kunci peribadi tidak menjadi lebih selamat. Namun, dengan adanya dompet perkakasan yang mempunyai tujuan yang sama dan lebih cekap, dompet kertas dapat lebih memakan masa.

dompet Bitcoin SegWit terbaik

Catatan akhir

Oleh itu, sekarang adalah perkara masa lalu untuk duduk dan menggerutu mengenai yuran dan kependaman yang tinggi dalam pengesahan transaksi di rangkaian Bitcoin. Di atas terdapat beberapa pilihan yang boleh anda mulai gunakan hari ini. Kami menjangkakan dapat melihat lebih banyak dompet dan sokongan pertukaran juga akan mengaktifkan SegWit di platform mereka tidak lama lagi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map