6 Bank Terbesar Menggunakan Produk Ripple (XRP)

RippleNet adalah rangkaian yang memproses pembayaran rentas sempadan dalam masa nyata dan dengan sedikit kos. Bank yang menggunakan Ripple (XRP) semakin banyak. Bank yang menyertai platform ini dapat memperluaskan penawaran pembayaran mereka ke pasaran baru yang di luar jangkauannya.

Ripple telah mengumpulkan sejumlah penyedia pembayaran, pertukaran, dan pemindahan yang mengagumkan, di mana lebih daripada 100 bank. Pertumbuhannya dicerminkan dalam kenaikan harga token asli platform, XRP baru-baru ini, yang baru-baru ini menjadi koin kedua terbesar mengikut capaian pasaran.

Bank Besar Menggunakan Riak

Berikut adalah gambaran keseluruhan bank terbesar yang telah bergabung dengan rangkaian dan sedang, atau akan menggunakan produk Ripple.

Bank PNC

Bank PNC, salah satu daripada sepuluh bank teratas di Amerika Syarikat dengan deposit lebih dari $ 6.0 bilion, bergabung dengan RippleNet pada tahun 2016 untuk menggunakan penyelesaian blockchain untuk pembayaran dan penyelesaian rentas sempadan.

PNC Bank mempunyai lebih daripada lapan juta pelanggan dan mempunyai subbahagian runcit di 19 negeri, yang membantu cryptocurrency kedua terbesar dengan permodalan pasaran untuk meningkatkan kedudukannya dalam sektor perbankan AS. PNC mula menggunakan xCurrent pada bulan September 2018, untuk meningkatkan kelajuan proses pembayarannya.

Bank Menggunakan Ripple - PNC

Sumber: www.pnc.com

Bank Santander

Santander Bank, N. A. adalah anak syarikat Kumpulan Santander Sepanyol. Pasar tumpuannya adalah Amerika Syarikat timur laut. Memiliki deposit lebih dari $ 57.5 bilion, ia mengendalikan sekitar 650 pejabat perbankan runcit dan lebih dari 2.000 ATM.

Pengumuman mengenai perkongsian strategik antara Ripple Labs dan Santander dibuat pada bulan Mac 2018 tetapi, pada masa itu, perincian kerja kolaborasi antara kedua-dua syarikat itu tidak diumumkan.

Sejak itu, pasukan Ripple secara rasmi menyatakan bahawa Santander telah menguji RippleNet dan produk kecairan lain yang terdapat di rangkaian blockchainnya.

Ketua Inovasi Santander, Ed Metzger, mengatakan bank itu mahu mengintegrasikan xCurrent, blockchain perusahaan Ripple, untuk meningkatkan kehidupan pelanggannya.

“Kami percaya bahawa perkhidmatan kewangan bergerak ke dunia platform terbuka di mana syarikat berkolaborasi untuk memberikan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik untuk pelanggan mereka, dan itulah inti dari apa yang kami lakukan dengan OnePay FX.” – kata Metzger.

Bank mula menggunakan xCurrent pada November 2017.

Bank Berkanun Standard

Standard Berkanun, syarikat multinasional yang beribu pejabat di London, England, yang menyediakan perkhidmatan kewangan dan perbankan, bekerjasama dengan Ripple pada tahun 2016.

Syarikat perbankan Inggeris terkenal dengan operasi rangkaian besar yang mempunyai lebih dari 1,200 anak syarikat dan cawangan. Syarikat ini beroperasi di lebih 70 negara di dunia dengan menggaji lebih daripada lapan puluh tujuh ribu orang.

Mereka mula menggunakan xCurrent pada tahun 2016, tetapi mereka selanjutnya mengumumkan perluasan Ripple (XRP) Network. Mereka merancang untuk menyediakan pembayaran rentas sempadan untuk lima pasang negara tambahan pada akhir 2018.

Namun, pada bulan November, bank memutuskan untuk memperluas pengaruh mereka melalui Ripple (XRP), untuk memanfaatkan koridor perdagangan $ 15 bilion antara India dan Singapura.

Cuallix

Cuallix adalah institusi kewangan yang telah beroperasi selama lebih dari 25 tahun di Mexico, Amerika Syarikat dan Hong Kong, dan bekerjasama dengan Ripple pada bulan Oktober 2017. Mereka memberikan penyelesaian pemprosesan kredit dan pembayaran untuk penggunaan individu dan perusahaan, dengan produk yang disesuaikan khusus agar sesuai dengan pelanggan mereka keperluan dan kandungan digital.

Pada bulan Oktober tahun lalu, Bank melaksanakan xCurrent, penyelesaian perusahaan Ripple yang memudahkan penyelesaian seketika dan penjejakan pembayaran rentas sempadan antara anggota RippleNet secara langsung.

Pada Februari 2018, Cuallix menjadi institusi pertama yang menggunakan xRapid – penyelesaian Ripple yang menggunakan XRP sebagai alat mudah tunai – untuk mengurangkan kos penghantaran pembayaran rentas sempadan dari AS ke Mexico.

Ini menunjukkan bahawa Cuallix adalah bank yang pengurus mempunyai pemikiran terbuka. Mungkin dalam masa terdekat, kita akan melihat bank-bank lain yang akan melaksanakan perkhidmatan XRapid dan mata wang XRP dalam pembayaran rentas sempadan.

Bank Menggunakan Ripple - cuallix

Sumber: twitter.com

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB)

SEB, kumpulan kewangan yang berpusat di Stockholm untuk pelanggan korporat, institusi dan individu persendirian, adalah salah satu bank terbesar di Sweden. Ia mempunyai lebih daripada 16,000 pekerja dan melayani 400,000 perusahaan kecil dan sederhana (PKS), 3,000 pelanggan korporat dan institusi, dan lebih dari empat juta orang.

Mereka mula menggunakan xCurrent pada tahun 2017 dan Paula da Silva menyatakan yang berikut mengenai evolusi penggunaannya: “tahun lalu hanya ada satu pelanggan di dalamnya. Sekarang kita mempunyai SEMUA pelanggan SEB melakukan pemindahan antara syarikat antara Sweden dan AS di platform Ripple. Oleh itu, kita mempunyai beberapa bilion yang melaluinya “.

Menurut pernyataan rasmi, objektif utama penggunaan produk Ripple adalah untuk menyelesaikan pembayaran antara Sweden dan Amerika Syarikat. “Platform ini akan digunakan untuk pemindahan waktu nyata antara Stockholm dan New York. Itu akan membantu pelanggan memproses pemindahan masa nyata antara akaun mereka di Sweden dan Amerika Syarikat ”, kata Paula da Silva.

Mitsubishi UFG

Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. juga mengadakan kolaborasi dengan Ripple. Ini adalah bank kelima terbesar di dunia dengan jumlah aset, mempunyai asas modal yang lebih besar daripada syarikat konsortia lain seperti JPMorgan Chase & Co. (kedudukan ke-6), Goldman Sachs (kedudukan ke-35) atau bahkan Santander (kedudukan ke-16).

Seorang wakil Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. menjelaskan bagaimana teknologi Ripple dapat memperoleh hasil yang lebih baik dibandingkan dengan alternatif lain seperti SWIFT:

“Hari ini, bagi kebanyakan kita, kita mungkin perlu melalui SWIFT dan menghadapi caj; banyak bank perantara adalah sebahagian daripada itu, dan biasanya SLA untuk pemindahan dana atau pergerakan adalah antara satu hingga tiga hari.

Dengan menggunakan teknologi seperti Ripple, kita dapat menyelesaikannya seperti 30 saat, yang jauh berbeza dan dengan kos yang lebih murah juga dari segi memindahkan wang antara cawangan kita, antara negara yang berbeza dalam rangkaian kita. Itu sangat penting bagi kami “

Dia juga menyatakan bahawa walaupun menilai beberapa prospek, syarikat multinasional cukup berpuas hati dengan hasil yang dicapai dengan melaksanakan xCurrent Ripple.

“Ripple adalah salah satu penyelesaian yang kami fokuskan. Bukan satu-satunya, tetapi yang berfungsi ”

Ripple juga terlibat dalam pelbagai rancangan pengiriman wang oleh bank lain di Jepun, termasuk SBI Holdings, salah satu bank terbesar di negara ini yang melancarkan pertukaran cryptocurrency pertama yang dimiliki bank.

Bank Menggunakan Ripple - MUFG

Sumber: www.mufg.jp

Ketahui Lebih Lanjut Mengenai Ripple

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Ripple? Baca panduan kami ke Ripple, Ripple Labs, dan XRP, satu pecahan yang diperlukan untuk mana-mana pelabur crypto. Pencarian Ripple di laman web kami akan memaparkan artikel XRP terkini seperti liputan mengenai ahli strategi Ripple yang mendakwa XRP lebih banyak digunakan daripada BTC.

Berminat melabur di Ripple? Anda ingin memulakan dengan artikel ramalan harga XRP kami dan kemudian melihat analisis teknikal Ripple kami sekarang. (Selalu buat kajian sendiri dan baca penafian laman web). Sekiranya anda berminat untuk membeli Ripple, anda boleh belajar bagaimana membeli XRP di Binance, pertukaran cadangan kami untuk pelabur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map