10 Langkah Untuk Menguasai Perdagangan Leverage Crypto

Sekiranya anda seorang peniaga leverage pemula atau ingin menjadi satu, anda pasti pernah mendengarnya sejuta kali. Leverage perdagangan Cryptos adalah berbahaya. Ia sangat berisiko dan kemewahan yang harus anda lakukan adalah sangat minimum terutama ketika anda melakukan margin trading melebihi 20x. Oleh itu, melakukan pengurusan risiko untuk semua perdagangan yang anda lakukan adalah sangat penting. Setelah itu, berikut adalah 10 langkah yang perlu anda ikuti untuk menguasai perdagangan leverage Crypto.

Sekiranya anda ingin mendapatkan leverage kumpulan profesional pedagang, bersama dengan portfolio, pelajaran dan kursus perdagangan cryptocurrency yang tepat, terus ke Bos Akademi Perdagangan Crypto – Cuba secara percuma.

Mula kecil

Memahami risiko Leverage trading Cryptos, memulakan secara kecil-kecilan adalah kaedah terbaik untuk memulakan perjalanan anda. Memandangkan wang yang anda laburkan dalam perdagangan margin bukan lagi milik anda kerana anda tidak pasti bagaimana perdagangan anda akan berjalan. Jangan tergesa-gesa ke dalamnya. Mempunyai portfolio yang kecil dan jelas. Belajar berjalan sebelum anda merancang untuk berlari.

Ada rancangan

Adalah sangat penting untuk mempunyai rancangan permainan sebelum berdagang, perdagangan margin khususnya kerana terdapat faktor risiko yang besar. Menghabiskan sebahagian besar masa anda dalam mempelajari peraturan permainan dapat memberi anda kelebihan hanya dengan melompat ke laut. Setelah anda memahami dengan jelas peraturan yang anda pelajari, anda dapat membina strategi di sekitarnya. Strategi adalah satu perkara yang membezakan perdagangan profesional daripada perjudian.

Berdagang pasaran Spot sebelum memanfaatkan perdagangan Cryptos

Pasaran spot terdiri daripada jual beli aset yang mudah. Carta yang anda lihat terdapat jauh lebih stabil daripada mana-mana carta Cryptocurrency. Setiap pedagang baru harus sentiasa menguntungkan di pasaran spot sebelum mempertimbangkan perdagangan leveraged. Menggunakan leverage akan meningkatkan keuntungan dan kerugian anda. Ia sangat baik untuk perdagangan hari tetapi pastikan anda tahu apa yang anda lakukan.

Ambil untung dan hentikan kerugian

Adalah amalan yang baik untuk mengambil keuntungan sepanjang perdagangan yang menang. Sekiranya anda berniaga menggunakan leverage yang mengukur risiko untuk mendapat ganjaran, anda mungkin akan berhenti dan mengambil keuntungan. Dagangan swing berbilang minggu di tempat boleh menggunakan Take Profit dan Stop Loss. Perintah berhenti juga boleh digunakan terhadap anda. Terdapat banyak keadaan di mana “berhenti memburu pesanan” dengan institusi besar mendorong harga melewati sokongan atau rintangan. Apabila ini berlaku, pesanan anda mungkin tidak dilaksanakan pada harga pencetus tetapi menutup anda dengan harga terburuk di mana anda tidak dapat membuat lebih banyak keuntungan.

Kuasai satu helah sepakan


Mempunyai rancangan sebelum melaksanakan perdagangan margin sangat penting dan menguasai satu strategi berkesan yang dapat menghasilkan hasil yang konsisten dapat memberikan manfaat yang lebih baik kepada anda daripada hanya mengetahui seratus strategi. Anda tidak memerlukan apa-apa intelektual, dari teknik dunia ini untuk menjana wang, hanya satu taktik mudah yang sesuai untuk anda sebelum ini dan yang anda selesa lebih daripada cukup. Cari tempat manis anda di pasaran, pilih cryptocurrency kegemaran anda dan ikuti rancangan anda. Sekiranya anda tidak mempunyai rancangan maka anda tidak seharusnya berada di medan perang. Pedagang yang cenderung melaksanakan pesanan rawak tanpa rancangan biasanya kehilangan wang mereka terutama berkaitan dengan perdagangan margin.

Kualiti Perdagangan berbanding Kuantiti

Salah satu kesalahan yang sering dilakukan oleh peniaga leverage Crypto adalah keinginan mereka untuk selalu berdagang. Mengejar pasaran dalam keadaan kasar sama sekali bukan keputusan yang baik untuk membuat perdagangan margin. Anda harus cukup sabar untuk menunggu perdagangan yang mempunyai kebarangkalian lebih tinggi untuk menang kerana kehilangan perdagangan. Anda juga harus selalu mempunyai strategi keluar untuk mengurus risiko. Kecuali jika anda menjalankan algoritma yang memiliki kemampuan untuk memasarkan pasar yang rata, menjauhkan diri dari tindakan harga yang stabil. Apabila pasaran tidak cekap perkara terbaik yang boleh anda lakukan adalah bersabar dan menunggu.

Berdagang fiat apabila harga tinggi

Ini adalah amalan umum bahawa sebahagian besar altcoin diperdagangkan menggunakan Bitcoin kerana di kebanyakan pertukaran altcoin dipasangkan dengan BTC. Perdagangan altcoin adalah kaedah terbaik untuk mengumpulkan banyak BTC. Tetapi semasa anda memanfaatkan perdagangan semasa trend bear crypto, yang terbaik adalah menggunakan USD atau mata wang fiat lain sebagai peluru anda. Menggunakan aset susut nilai sebagai cagaran anda dapat meningkatkan kerugian anda.

Urus Risiko

Kemungkinan anda memenangi perdagangan sama sekali tidak dijamin walaupun anda mempunyai strategi perdagangan yang paling berkesan dengan keadaan pasaran yang terbaik terutama ketika anda memperdagangkan Cryptos. Tidak ada yang mutlak dalam perdagangan dan tidak ada yang dijamin. Oleh itu Pengurusan Risiko sangat penting untuk mengurangkan kerugian. Analisis teknikal adalah kaedah yang berkesan untuk membaca tindakan harga dan merangka strategi anda. Mengurangkan risiko rakan niaga, Ukuran kedudukan, menetapkan berhenti atau melindungi kedudukan anda dan melakukan leverage dengan mudah adalah beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkan risiko semasa anda memanfaatkan perdagangan Cryptos.

Kunci keuntungan dan kepelbagaian

Sebaik sahaja anda menyedari bahawa anda membuat sejumlah wang berubah, lebih baik menguangkan sebahagian wang anda untuk mengunci pendapatan. Ini bermaksud mengeluarkan wang dari pasaran crypto sepenuhnya dan mempelbagaikannya ke tempat lain. Sekiranya anda berjaya melakukannya, anda sudah boleh memenangi permainan ini.

Ikuti Rehat dan belajar

Berniaga adalah ketagihan, terutamanya apabila anda melihat keuntungan besar dengan memanfaatkan Cryptos perdagangan. Bersenam dan bermeditasi. Menghabiskan masa dengan keluarga dan rakan anda dapat menenangkan anda. Anda memerlukan ketenangan ketika anda melihat carta tindakan harga sepanjang hari. Luangkan sedikit masa untuk meneliti perkembangan yang berlaku. Setiap hari terdapat beberapa atau inovasi baru yang lain di ruang Crypto. Fahami apa yang mereka pelajari dan memperoleh pengetahuan adalah proses yang berterusan. #Cryptolove

Sumber Imej: BitcoinExchangeGuide

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map