Mingguan Teknikal OKEx: Adil adalah busuk, pelanggaran itu adil (5 Mei)

 • Pasaran dibahagi pada prospek BTC harga selepas rali minggu lalu, yang menghantar crypto terkemuka ke tahap 9400.
 • Meningkatkan perbualan di sekitar XRP harga di pasaran kerana crypto ketiga terbesar terus stabil berhampiran 0.22.
 • Altcoin yang lebih kecil fokus dengan nama seperti DGB, JUGA, dan THETA mengatasi rakan sebaya mereka yang lebih besar.

Gambaran keseluruhan pasaran

Pasaran cryptocurrency meluas di Asia pada hari Selasa, sebagai bitcoin telah bertukar tangan antara 8600 hingga 8900 setelah rali minggu lalu. Pasaran terus memberi tumpuan kepada acara pengurangan pahala bitcoin yang akan datang, yang berjarak sekitar satu minggu dari sekarang.

Walau bagaimanapun, peserta pasaran nampaknya mempunyai pandangan yang semakin berbeza mengenai harga sebelum / selepas separuh harga crypto terkemuka selepas rali minggu lalu.

Penganalisis crypto terkenal Nick Chong percaya itu bitcoin harga boleh mencapai tahap tinggi baru dalam beberapa minggu. Chong menekankan bahawa faktor seperti BTCPetunjuk teknikal mingguan telah berubah positif, pemutusan dari ekuiti, dan kadar hash yang tinggi baru dapat meningkatkan lagi kenaikan harga saham.

Di sisi lain, yang baru tinjauan dari Sentix menunjukkan bahawa BTC pelabur mungkin terlalu yakin semasa perhimpunan ini. Patrick Hussy, Pengarah Urusan di Sentix, mengatakan, “pelabur tidak boleh dibutakan oleh sentimen baik semasa." Dia menambah bahawa "Isyarat terlalu yakin ini sekali lagi disahkan dalam tinjauan pelabur terbaru. Udara untuk kenaikan harga seterusnya menjadi semakin tipis. “

Gambar 1: Kadar Hash Setiap Jam Bitcoin

Sumber: Glassnode

Gambar 2: Indeks Sentimen Bitcoin Sentix

Sumber: Sentix

Walaupun para peserta mungkin mempunyai pandangan yang berbeza, penyelidikan kami sebelumnya telah menunjukkan bahawa Mei boleh menjadi salah satu bulan yang paling membuahkan hasil BTC pelabur. Penerbitan kami sebelum ini <Bermusimit Bitcoin> menekankan bahawa bitcoin mempunyai prestasi bulanan purata terbaik pada bulan April, Mei, Oktober, dan November sejak Julai 2010.

Dengan latar belakang separuh, Mei ini boleh menjadi salah satu bulan yang paling menarik untuk ditonton oleh semua peserta pasaran crypto. Untuk perbincangan lebih lanjut mengenai pemisahan bitcoin, Pengarah Pasaran Kewangan OKEx Lennix Lai akan mengadakan Perbincangan OKEx webinar dengan pakar dan penganalisis pada 7 Mei, daftar di sini.

Di ruang altcoin, kami telah melihat beberapa nama cap kecil mengatasi rakan sebaya utama mereka, dengan DGB dan HBAR kedua-duanya melonjak lebih dari 8%, sementara XRP memperoleh sekitar 2%, dan ETH kebanyakannya rata. Pasar telah melihat lebih banyak perbualan di sekitar XRP harga selepas kripto terbesar ketiga dengan had pasaran menyentuh 0.22 pegangan sebelumnya. Walau bagaimanapun, sentimen di sekitar XRP nampaknya lebih banyak dari sisi penurunan harga.

Analisis Harga

BTCUSDT – Jangka pendek jangka pendek, jangka sederhana masih mempunyai ruang untuk ditempuh?
 • BTCUSDT berada dalam urus niaga selepas perhimpunan minggu lalu. Carta 3 jam menunjukkan bahawa pasangan tersebut telah membentuk corak segitiga, menunjukkan bahawa peniaga jangka pendek mungkin telah mengambil pendekatan tunggu dan lihat.
 • Indikator momentum adalah beg campuran dalam carta 3 jam, dengan RSI semakin perlahan, dan crossover penurunan kelihatan dalam pembuatan stokastik. Walau bagaimanapun, MACD dapat memperoleh perubahan positif dari sini.
 • Kami percaya bahawa 8400 dan kawasan berhampiran 9200 adalah kunci untuk diperhatikan dalam jangka pendek. Penarikan balik ke 8400 dapat memicu beruang untuk mengambil alih, sementara penembusan di atas 9200 dapat mengatur tahap untuk menguji kembali garis trend Juni 2019.
 • Bagi pelabur jangka panjang, perkembangan minggu ini mungkin sangat penting. Walaupun MACD mingguan telah berubah positif, dan momentumnya nampaknya tetap utuh, BTCUSDT di OKEx tidak pernah menghasilkan lebih daripada tujuh lilin mingguan positif. Ia akan menarik untuk melihat apakah pasangan itu dapat membuat lapan lilin mingguan positif berturut-turut (mingguan terakhir ditutup pada 8814.1).
 • Kami juga percaya bahawa kawasan 9400 sangat penting untuk ditonton pada carta mingguan, itu kerana dekat dengan tahap rintangan garis arah jangka panjang.

Gambar 3: Carta 3 jam BTCUSDT Gambar 4: Carta Mingguan BTCUSDT

Sumber: OKEx; Sumber Paparan Dagangan: OKEx; Pandangan Perdagangan

ETHUSDT – Rali kelihatan letih?

 • ETHUSDT telah melakukan tunjuk perasaan sejak pertengahan Mac. Namun, perhimpunan mungkin kehabisan tenaga.
 • Kami telah melihat MACD harian semakin rendah, dengan peluang menghasilkan crossover menurun. RSI juga bergerak di bawah garis arah aliran. Ini mungkin merupakan petunjuk untuk melambatkan momentum.
 • 61.8% Fibonacci retracement dekat 211 boleh menjadi titik utama bagi pasangan ini. Sekiranya sokongan pada tahap seperti itu disahkan, kenaikan harga masih dapat dikawal. Di sisi lain, purata bergerak 100 hari berhampiran 189 boleh menjadi tahap yang lebih rendah untuk ditonton.

Gambar 5: Carta Harian ETHUSDT

Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

XRPUSDT – Masih bagus sepanjang bentuknya?

 • XRPUSDT dapat menghadapi saat kritikal yang lain ketika pasangan ini telah menghampiri tahap rintangan atas dari pola segitiga menurun 3 jam.
 • Walaupun corak seperti itu boleh menjadi tanda penurunan harga, namun momentum telah meningkat sedikit, dengan MACD 3 jam berubah positif, dan RSI pada mulanya telah pecah di atas garis trend.
 • Walau bagaimanapun, bayangan panjang lilin sebelumnya mungkin menunjukkan bahawa lembu berada dalam kedudukan yang agak lemah.
 • Walaupun pasangan mungkin dapat melonjak di atas garis arah segitiga, kawasan berhampiran paras tertinggi sebelumnya pada 0,2266 masih boleh menjadi tahap rintangan yang ketara. Sebaliknya, 0.2 boleh menjadi garis kritikal untuk pertahanan.

Gambar 6: Carta 3 jam XRPUSDT

Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

XTZUSDT – Masa untuk bertukar?

 • XTZ telah menjadi salah satu yang berprestasi terbaik di ruang altcoin pada sesi Selasa Asia. Ia diperdagangkan 6% lebih tinggi berbanding USDT.
 • Namun, belokan menurun dari sini tidak dapat dikesampingkan, kerana banyak tanda menunjukkan bahawa rali baru-baru ini mungkin perlu berehat.
 • Crossover penurunan MACD nampaknya dibuat, menandakan momentum positif semakin perlahan. Di atas semua itu, RSI sudah berada dalam perbezaan bearish, dengan beberapa harga yang lebih rendah, ketika harganya kebanyakannya tidak berubah.
 • Sekiranya momentum penurunan meningkat dari sini, ia dapat dengan mudah memecahkan saluran menaik semasa.
 • Luas 2.55 boleh menjadi tahap pertama untuk menonton. Sekiranya dilihat, ia boleh mencetuskan pergerakan penurunan yang lebih jauh.

Gambar 7: Carta Harian XTZUSDT

Sumber: OKEx; Pandangan Perdagangan

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map