Masternodes: Cara Sebenar Untuk Mendapatkan Pendapatan Pasif Dari Cryptocurrency

Masternodes: Cara Sebenar Untuk Mendapatkan Pendapatan Pasif Dari Cryptocurrency

Sekiranya anda seperti saya, peminat kripto dengan dorongan keusahawanan, anda mungkin selalu mencari kaedah menarik untuk menjana wang. Terdapat sejumlah wang yang serius untuk dibuat di dunia mata wang kripto. Sebilangan orang menuai dengan hanya bermain kad mereka dengan betul. Mengadakan masternode adalah salah satu cara untuk mendapatkan wang, secara pasif.

Sekiranya anda tertanya-tanya apa itu masternode, izinkan saya cuba menerangkan. Masternode adalah pelayan khusus yang berjalan di samping rangkaian blockchain sebagai tahap kedua, blockchain menjadi tahap pertama. Ia seperti lapisan kedua blockchain – dan keduanya bersifat simbiotik.

Tambahan pula, pelayan khusus ini adalah node penuh yang tersebar di seluruh dunia, dan mereka membentuk rangkaian yang tidak dipercayai dan terdesentralisasi. Setiap pelayan ini menjalankan salinan blockchain penuh.

Bagaimana masternode membantu rangkaian blockchain

Blockchain adalah tahap pertama; ia menghalang perbelanjaan berganda, dan berkaitan dengan penghantaran, penerimaan, dan pengesahan transaksi. Pelombong mengawal tahap pertama menggunakan algoritma konsensus seperti PoW atau PoS. Begitu juga, masternodes adalah tulang belakang tahap kedua; tujuan mereka adalah untuk memberikan perkhidmatan yang dipertingkatkan ke rangkaian blockchain.

Contoh perkhidmatan lanjutan ialah transaksi seketika, transaksi tanpa nama, dan hak suara yang terdesentralisasi. Juga, masternode membantu mengamankan rangkaian daripada peretasan atau nod jahat. Namun, masternode mengesahkan blok dan transaksi yang ditambahkan oleh pelombong.

Kerana anda perlu mengunci sejumlah duit syiling dalam dompet untuk menjadi tuan rumah, terdapat sangat mahal untuk menjatuhkan rangkaian atau merosakkannya – jika ada yang ingin mengawal rangkaian, mereka harus mengumpulkan jaminan lebih dari separuh nod di rangkaian.

Berikut adalah video pendek yang menerangkan asas-asas masternode.

Semasa anda menjalankan masternode, anda membantu mengamankan rangkaian dan pada masa yang sama menawarkan perkhidmatan yang dipertingkatkan ke rangkaian blockchain. Sebagai balasan, anda akan mendapat ganjaran. Setiap kali blok seterusnya ditambahkan ke blockchain, masternode akan mendapat peratusan tertentu dari blok hadiah.

Baca: Evolusi cryptocurrency

Masternodes ROI: Berapa banyak ROI yang dapat anda perolehi?

Pertama, pulangan yang anda dapat dari memiliki masternode bergantung pada jenis pelabur anda. Secara amnya, ada dua jenis pelabur: ada pelabur tamak yang menginginkan pulangan pelaburan mereka dengan cepat, dan ada pelabur sabar yang lebih suka projek jangka panjang dengan keuntungan pendek.

Projek dengan ROI yang tinggi berisiko; juga, anda harus melakukan banyak penyelidikan, dan terus mencari projek baru kerana kebanyakannya adalah jangka pendek. Projek crypto seperti itu mempunyai ROI yang tinggi (setinggi 500%), dan nilai duit syiling cenderung turun naik tinggi.

Sebaliknya, projek jangka panjang kurang berisiko, dan ROI tahunan tidak meningkat; biasanya, anda boleh memperoleh ROI antara 6-30% setiap tahun – itu baik kerana ia adalah pendapatan pasif.


Faktor tambahan lain juga akan mempengaruhi bagaimana jumlah yang anda dapat perolehi. Walaupun alat suka Masternodes.online dan Masternodes.pro berikan anggaran berapa banyak yang anda boleh buat setiap tahun, ini hanyalah anggaran kasar. Pulangan yang anda peroleh bergantung kepada sama ada duit syiling itu mempunyai aplikasi praktikal antara faktor tambahan seperti:

 • periksa Tiada blok yang diproses setiap 24 jam.
 • periksa Ganjaran bagi setiap blok yang ditemui.
 • periksa Bagaimana ganjaran blok dikongsi antara Penambang dan Nod.
 • periksa Bilangan masternode aktif di rangkaian.
 • semakHosting / penyelenggaraan.
 • periksa nilai duit syiling.

Faktor lain yang akan mempengaruhi ROI anda ialah mekanisme pengagihan yang berkaitan dengan setiap duit syiling semasa menyebarkan hadiah blok.

Anda mungkin ingin melihat ganjaran harian untuk masternode pilihan anda. Angka ini akan bergantung pada jumlah masternode aktif di rangkaian. Apabila lebih banyak masternode menyertai rangkaian, ganjaran blok yang masuk ke setiap masternode akan semakin rendah.

Cara Mengira ROI Masternode?

Untuk mengira Masternode ROI, ikuti strategi yang digariskan dalam tangkapan skrin di bawah:

Mari kita cuba mengira ROI untuk PACcoin menggunakan statistik semasa. Untuk setiap blok yang dihasilkan, ganjarannya adalah 13800 PAC. 75% daripada ganjaran blok masuk ke masternodes. Oleh itu, ganjaran Masternode adalah 10,350.

Hitung bahagian blok anda setiap hari, dengan andaian anda mempunyai satu MN.

 • Jumlah keseluruhan Mns: 4071.
 • Jumlah blok sehari: 554 blok.

{N÷ T} * B = (1 ÷ 4072) * 554 = 0.1360084

Jumlah blok setiap tahun = 0.1360084 * 365 = 49.6708425

Jumlah syiling yang diperoleh setiap tahun (Y) = A * R =  49.6708425 * 10,350

Y = 514,093.220 PAC

Gandakan angka ini dengan nilai duit syiling untuk melihat pendapatan anda dalam USD. Sekarang, untuk mendapatkan ROI, ambil jumlah syiling yang diperoleh setiap tahun dan dibahagi dengan jumlah syiling yang anda masukkan sebagai cagaran; kemudian darabkan hasilnya dengan 100 untuk mendapatkan peratusan.

Mengikuti contoh kami dari atas, ROI akan diberikan oleh:

{Y÷ Cagaran} * 100 =  {514,093.220÷ 500,000} * 100 = 102,82%

Untuk mendapatkan hari ROI: Bahagikan cagaran dengan pendapatan harian, yang Y dibahagi dengan 365 hari.

{541,093.220 ÷ 365} ÷ 500, 000 = 355 hari ROI

Sekarang, jika lebih banyak orang bergabung dengan ekosistem masternode, akan memakan masa lebih lama daripada 355 hari untuk mendapatkan kembali pelaburan awal anda. Cuba pilih duit syiling masternode yang berpotensi tumbuh; ada kemungkinan duit syiling anda akan lebih bernilai pada saat anda memperoleh pelaburan awal anda.

Semasa cuba menentukan sama ada duit syiling bernilai masa dan wang anda, tanyakan pada diri anda soalan berikut:

 • periksa Adakah projek ini mengeluarkan kertas putih yang dikemas kini?
 • periksa Adakah pasukan telah membuat peta jalan yang jelas untuk projek tersebut?
 • checkApakah pasaran yang menjadi sasaran duit syiling?
 • periksa Apa aplikasi dunia nyata yang dimiliki oleh duit syiling?
 • periksaSiapa pasukan, apa sejarah mereka, dan adakah mereka telus?
 • checkApakah pembangun duit syiling aktif di platform media sosial seperti Telegram, Discord atau LinkedIn?
 • checkApakah projek ini mempunyai komuniti yang rancak dan berkembang di forum seperti Bitcointalk dan Reddit?

Pastikan anda mempunyai gambaran yang jelas tentang apa yang dilakukan oleh duit syiling dan apa yang ingin dicapai.

Keperluan untuk menjalankan masternode

Untuk menjalankan masternode, anda memerlukan beberapa perkara. Salah satunya adalah Virtual Private Server (VPS) dengan alamat IP khusus. Pelan VPS yang dinilai paling tinggi adalah murah kerana kotoran Time4VPS, dan Vultr mempunyai rancangan bulanan dengan harga kurang dari $ 10.

Perkara kedua yang anda perlukan adalah cagaran untuk pelayan masternode. Mana-mana orang yang ingin menjalankan node penuh pada tahap dua mesti membayar cagaran ini. Anda perlu menyimpan duit syiling ini di dalam dompet anda – sama seperti berlaku penentuan.

Selagi syiling cagaran terkunci di dompet sejuk anda, anda akan mempunyai sambungan aktif di rangkaian. Dengan duit syiling anda terkunci, anda akan layak mendapat ganjaran sekatan. Sekiranya anda menggerakkan duit syiling anda, masternode anda akan ‘terputus’ dari rangkaian; jika ini berlaku, anda tidak akan menerima pembayaran lagi.

Sebagai contoh, anda memerlukan 1000 DASH untuk menjadi tuan rumah DASH masternode sementara untuk PIVX, anda memerlukan 10,000 PIV. Ini bermakna anda harus membeli duit syiling yang anda mahu masukkan wang anda, dan kemudian kirimkan ke dompet tempatan anda.

Syiling Masternodes Terbaik – 5 Pilihan Teratas kami

DASH adalah projek crypto yang memberi inspirasi kepada pengembangan masternodes. Setiap duit syiling masternode yang ada sekarang adalah garpu DASH atau replika projek. Walaupun DASH hadir dengan inovasi ini, masih belum menjadi koin yang banyak dibayangkan oleh orang – ini telah menyebabkan munculnya idea baru di ruang crypto.

Buat masa ini, adalah sangat mahal untuk memiliki masternode DASH sendiri melainkan anda memilih pilihan bersama. Untuk menjalankan nod penuh, anda memerlukan 1,000 DASH; jika anda mengambil kira nilai semasa satu DASH ($ 376.6), satu masternode bernilai $ 376,622 pada masa penulisan ini. Saya tidak bermaksud mengatakan tidak banyak orang kaya di luar sana, tetapi saya tertanya-tanya berapa banyak orang yang mampu membayarnya, terutama bagi pelabur hijau yang menaiki kereta api crypto untuk pertama kalinya.

Foto yang menunjukkan statistik Dash Mn; sumber masternodes.online

Foto yang menunjukkan statistik Dash Mn; sumber masternodes.online

Namun, anda boleh menemui beberapa projek crypto masternode yang menjanjikan dan tidak mahal. Sebahagiannya berharga lebih dari $ 5k, sebahagian lebih dari $ 1k, dan yang lain sedikit di bawah $ 1K. Anda mesti membuat kajian yang bermanfaat untuk mendapatkan yang berpotensi.

Berikut adalah lima syiling masternode yang boleh anda periksa:

Masternode PIVX

PIVX berharap dapat menjadi “koin privasi utama”. Ramai orang percaya PIV akan menjadi apa yang dibayangkan oleh pemaju DASH untuk projek ini. Untuk setiap blok yang dihasilkan, 10% disimpan untuk memberi insentif kepada mereka yang menyumbang kepada pertumbuhan rangkaian sementara 90% selebihnya dikongsi antara penambang dan pemilik masternode.

Baca:9 altcoin berbeza kecuali bitcoin, dan tempat membelinya

Walau bagaimanapun, PIVX menggunakan algoritma yang dikenali sebagai See-saw yang menentukan bagaimana perpecahan ini berlaku. Pada hakikatnya, kesan gergaji mendorong lebih banyak orang untuk mempertaruhkan duit syiling mereka dan melepaskan masternode mereka. Oleh kerana semakin banyak orang memasuki ruang masternodes, ganjarannya akan berkurang, dan peratusan yang lebih besar diberikan kepada wang syiling tersebut.

Statistik masternode PIVX

Maklumat tambahan

Lihat peta jalan mereka: https://pivx.org/pivx-roadmap-2018/.

Saluran Reddit: https://www.reddit.com/r/pivx/.

Saluran discord:   https://discordapp.com/invite/jzqVsJd.

RUPAYA syiling masternode

Pasukan di belakang RUPAYA mensasarkan pasaran besar di Asia Selatan. Setelah diterima pakai secara meluas, RUPX dapat menjadi mata wang digital pilihan bagi orang yang tidak mempunyai akses ke kad kredit dan bank.

Statistik masternode Rupaya

Maklumat tambahan

Baca kertas putih RUPX: https://www.rupx.io/whitepaper/

Lihat pasukan RUPAYA: https://www.rupx.io/rupaya-team/

Pasukan ini telah menggariskan peta jalan terperinci untuk projek ini: https://www.rupx.io/roadmap2018/

Masternode duit syiling B3

Baiklah, B3 sudah jauh. Sebenarnya, ia mempunyai kelemahan yang adil. Kadang-kadang pada tahun 2017, inflasi hiper yang disebabkan oleh kenaikan ganjaran yang tinggi menjadikan harga syiling itu meningkat. Ganjaran bertaraf setinggi 10,000%. Kemudian, pada masa yang sama, para pemaju nampaknya melakukan pekerjaan yang buruk. Walau bagaimanapun, semua yang ada pada masa lalu; B3 telah kembali dengan beberapa ciri menarik.

Blockchain koin B3 memanfaatkan teknologi yang disebut Proof of Disintegration, protokol yang mengurangkan bekalan syiling yang beredar. Teknologi PoD adalah kekuatan yang disebut oleh pasukan B3 sebagai Node Fundamental (FN).

FN mendapat 60% dari ganjaran blok sementara 40% yang lain diberikan kepada pelombong yang mengamankan rangkaian.

Statistik masternode B3

Maklumat tambahan

Lihat peta jalan B3: https://b3coin.io/roadmap/.

Pautan ke profil pasukan: https://github.com/B3-Coin/B3-CoinV2/.

https://discordapp.com/invite/ARpuv79 dengan lebih daripada 28 ahli.

ALQO Masternode

ALQO adalah satu lagi koin privasi yang menawarkan pengguna di ekosistemnya dengan transaksi segera. Platform Alqo menggunakan sistem struktur yang dikenali sebagai “sistem planet Alqo” – mata wang alqo akan memudahkan pemindahan hak milik pada sistem berasaskan planet ini.

Untuk memastikan terdapat pengagihan syiling yang adil antara penambang staking dan masternodes, Alqo menggunakan algoritma yang dikenali sebagai Libra Effect. Protokol ini mendorong lebih ramai orang mengunci duit syiling dengan memiliki masternode

Projek ini mempunyai pasukan dev yang setia yang serius untuk menghidupkan projek alqo.

Statistik masernode Alqo

Maklumat tambahan

Baca Whitepaper: https://alqo.org/whitepaper.pdf.

Lihat peta jalan mereka: https://alqo.org/roadmap.

Lihat pasukan mereka: https://alqo.org/team. Semua ahli pasukan mempunyai biografi dan pautan ke akaun media sosial mereka.

Masternode syiling PURE

Pure coin masternode adalah satu lagi projek crypto yang kelihatan menguntungkan. Sejujurnya, tidak banyak yang dapat saya katakan mengenai pemaju projek ini. Pasukan ini tidak dikenali, dan masih belum mengeluarkan senarai putih. Walaupun tidak mempunyai peta jalan terperinci untuk projek tersebut, masternode PURE akan memberi anda ROI yang menarik dengan masa.

Pasukan ini telah menjanjikan pertukaran atom sekitar Q2 tahun 2018. Juga, ia akan melancarkan pertukaran terdesentralisasi – PureDEX – platform untuk perdagangan altcoin PURE. Pemegang tulen akan berminat dengan Pure DEX.

Tambahan, ada kemungkinan disenaraikan di lebih banyak bursa. Pada masa ini, ia hanya disenaraikan dalam dua bursa: CoinExchange dan CryptoBridge.

Statistik masternode tulen

Maklumat tambahan

Kumpulan Telegram: https://t.me/Purealtcoin

Forum BitcoinTalk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2335448.new#new

Saluran Discord: https://discord.gg/d76mVZK

Memasang Masternode – cara menyiapkan PURE masternode

Semasa menyiapkan hampir semua masternode, anda perlu menyediakan yang berikut:

 • cekPerancangan VPS berbayar dengan alamat IP yang unik.
 • cekKoin yang diperlukan untuk cagaran + yuran transaksi.
 • program checkPutty untuk mengakses VPS. Muat turun dari pautan ini: https://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/latest.html.
 • periksa dompet tingkap yang sesuai dengan duit syiling khusus anda.

Pertama, anda perlu menghidupkan dan menjalankan VPS. Anda tidak akan sukar memilih vendor VPS. Terdapat beberapa yang jujur ​​dan boleh dipercayai, termasuk Masa4VPS, Nodeshare, Node-VPS, dan Vultr.

Dalam panduan ini, kita akan menggunakan Time4VPS. Kepala ke time4vps.eu/; melihat-lihat untuk memilih rancangan pilihan anda.

Anda dapat melihat cara mengatur akaun anda pada video ini.

Setelah akaun anda siap, anda memerlukan tiga perkara: alamat IP utama anda, nama pengguna, dan kata laluan yang sesuai.

Membayar cagaran

Langkah seterusnya adalah mengirim cagaran yang diperlukan (5000 PURE) ke dompet tempatan anda, iaitu, jika anda belum mempunyai duit syiling di dompet anda. Anda akan membuat Alamat Masternode bahawa anda akan membayar cagaran ini. Sebelum anda melakukan ini, pastikan dompet diselaraskan sepenuhnya dengan blockchain.

Pergi ke Terima ->Alamat Baru, dan labelkan alamat baru anda. Anda boleh melabelkannya seperti “MN Addr”. Sekarang, yang perlu anda lakukan adalah menghantar dana ke alamat yang baru anda buat, sama ada dari bursa atau dompet itu sendiri.

Alamat penerima baru MURNI

Mengemas kini sistem untuk menyediakannya untuk pemasangan

Langkah seterusnya adalah mengemas kini sistem sehingga kita dapat mengatur pelayan masternode. Langkah ini menghendaki anda bermain-main dengan perintah – ia tidak rumit kerana anda hanya perlu menyalin dan menampal.

Buka program Putty, dan tampal alamat IP VPS anda di tempat berlabel Nama Tuan Rumah.  Klik Buka. Konsol cmd bertanda ‘root’ akan muncul.

Konfigurasi dempul

Gunakan nama pengguna akar untuk log in. Anda akan memasang dompet sejuk pada pengguna root ini.

Baris arahan Putty

Sekarang, salin dan tampal arahan berikut satu demi satu.

Catatan: Setiap pemecahan baris mewakili satu perintah.

sudo apt-get kemas kini –y

sudo apt-get upgrade –y

sudo apt-get dist-upgrade –y

sudo apt-get install nano htop git –y

sudo apt-get install build-essential libtool autotools-dev automake pkg-config libssl-dev libevent-dev bsdmainutils perisian-sifat-biasa -y

apt-get install -y libminiupnpc-dev libdb ++ – dev libdb-dev libcrypto ++ – dev libqrencode-dev libboost-all-dev build-essential libboost-system-dev libboost-filesystem-dev libboost-program-options-dev libboost-thread- dev libboost-filesystem-dev libboost-program-options-dev libboost-thread-dev libssl-dev libdb ++ – dev libssl-dev ufw git perisian-sifat-umum

sudo apt-get install libzmq3-dev libminiupnpc-dev libssl-dev libevent-dev –y

sudo add-apt-repository ppa: bitcoin / bitcoin

apt-get kemas kini

sudo apt-get install libdb4.8-dev libdb4.8 ++ – dev –y

sudo apt-get install libdb5.3-dev libdb5.3 ++ – dev build-essential libtool autotools-dev automake pkg-config libssl-dev libevent-dev bsdmainutils git libboost-all-dev libminiupnpc-dev libqt5gui5 libqt5core5a libqt5wkit5bb55bb55 qttools5-dev qttools5-dev-tools libprotobuf-dev protobuf-compiler libqrencode-dev libgmp3-dev git –y

klon git https://github.com/puredev321/pure

cd ~ / tulen / src /

cp -a sokongan / obj /

cp -a crypto / obj /

cp -a x11 / obj /

cd ~ / tulen / src / leveldb /

chmod + x build_detect_platform

buat libleveldb.a libmemenv.a

Menyusun dompet

cd ~ / tulen / src /

buat -f makefile.unix

Tunggu pemasangan selesai; perlu lebih kurang 20-30 minit.

Semasa anda menunggu pelayan dipasang, sediakan fail a.txt yang mengikuti susun atur di bawah.

Label: MN1

IP awam: Your_public_IP + port

Kekunci Masternode: kunci_Mn_private_ anda

Garis conf mn: output_mn_transaction_ anda

Alamat pembayaran: Alamat_Pembayaran_Anda

Barisan MN

rpcuser =  nama_pengguna_anda

rpcpassword = kata laluan Awak

rpcallowip = *

rpcport = _rpcport_nombor anda

pelayan = 1

dengar = 1

daemon = 1

sambungan maksimum = 50

pelabuhan = nombor port anda (5 digit)

externalip = IP awam anda tanpa port

Masternodeaddr: _Publik_IP_Pertambahan_pelaburan Anda

rpcuser = nama pengguna anda

rpcpassword = kata laluan Awak

rpcallowip = *

rpcport =_rpcport_nombor anda

pelayan = 1

dengar = 1

daemon = 1

logtimestamps = 1

sambungan maksimum = 50

mengikat = IP awam anda + port

Masternode = 1

Masternodeprivkey =  Key_mastern_Private_kunci anda

Ganti bahagian yang ditonjolkan dengan huruf tebal dengan maklumat yang diperlukan ke fail.txt anda.

Anda memerlukan alamat pembayaran masternode untuk menerima hadiah.

Sekali lagi pergi ke Terima -> Buat Alamat Baru. Anda boleh menamakannya Alamat pembayaran MN.

Seterusnya, isi butiran nombor IP dan port. Dapatkan IP utama anda dari VPS, dan tambahkan

IP dan nombor port anda seperti yang ditunjukkan. Ingatlah untuk menempelkan IP awam bersama-sama dengan nombor port anda, dua dipisahkan oleh titik dua seperti ini:

194.168.8.1:13456

Anda IP awam, termasuk nombor port, akan menjadi masternode_address dan juga mengikat. Sebaik sahaja anda memilih anda nombor rpcport, hanya tinggal dua perkara lagi: output konfigurasi Masternode dan kunci peribadi masternode.

Garis konfigurasi MN adalah output Transaksi yang dihasilkan apabila dibayar 5,000 MURNI. Pergi ke dompet tempatan anda. Klik Tolonglah -> Tetingkap Debug. Navigasi ke Tab Konsol. Di bahagian bawah, taipkan “masternode outputs”; tekan enter.

Tingkap alatan

Anda harus menunggu sehingga anda mempunyai sekurang-kurangnya sepuluh pengesahan untuk transaksi tertentu itu sebelum anda berusaha mendapatkan hasilnya. Setelah sepuluh pengesahan mengenai transaksi anda, tetingkap konsol akan memaparkan output MN, yang merupakan rentetan panjang huruf alfanumerik yang diakhiri dengan 1 atau 0. Rentetan ini adalah garis konfigurasi MN anda.

Alamatnya kelihatan seperti ini:

Alamat Masternode

{1} yang mengikuti titik koma disebut indeks transaksi sementara sisa tali yang disertakan dengan tanda kurung adalah ID transaksi. Salin butiran ini ke fail MN.txt. Ingatlah untuk membuang tanda petik.

Anda akan mendapat kunci peribadi MN setelah anda mengkonfigurasi pengguna anda.

Menambah Pengguna

Sekarang, jika pemasangan VPS anda sudah selesai pemasangan, anda boleh teruskan dan menambahkan pengguna. Pergi ke konsol root, ketik cd, dan tampal arahan berikut untuk membuat nama pengguna MN anda.

sudo useradd -m mn1 -s / bin / bash

Seterusnya, tetapkan kata laluan untuk pengguna yang baru anda tambahkan; tampal arahan di bawah, dan ingatlah untuk memilih kata laluan yang tidak akan anda lupakan.

sudo passwd mn1

Sekarang buat direktori untuk pengguna yang baru anda tambahkan. Tampal arahan di bawah, satu demi satu.

sudo mkdir / rumah / mn1 / suci

sudo cp ~ / pure / src / pured / home / mn1 / pure /

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

Perintah terakhir akan cuba mengedit baris konfigurasi untuk pengguna baru. Anda harus mendapat ralat yang mengatakan, Direktori “home / mn1 / .pure” tidak ada. Sekiranya anda melihat ralat ini, anda menuju ke arah yang betul. Ketik CTRL + X untuk keluar.

Tukar direktori

Untuk dapat mengedit fail konfigurasi, pertama, jalankan daemon untuk pengguna tertentu, kemudian cuba edit. Kembali ke Putty, dan tampal IP utama anda dari pelayan web. Klik “Buka”.

Tetingkap Cmd akan muncul meminta anda masuk. Gunakan “Mn1” sebagai nama pengguna anda, dan kata laluan yang anda buat di atas untuk log masuk.

Pengguna Root dan MN1

Anda sekarang boleh mencuba memulakan daemon menggunakan perintah berikut

~ / suci / suci –daemon

Kerana anda belum menentukan nama pengguna dan kata laluan rpc, anda akan mendapat ralat. Sekarang kembali ke fail root, dan tampal perintah berikut untuk mengedit fail root.

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

Anda kini boleh mengedit fail root; ia dibuat semasa anda menjalankan daemon.

Salin dan tampal baris arahan berikut pada konsol root. Ganti butiran dengan huruf tebal dengan maklumat pelayan anda.

rpcuser = nama_pengguna anda

rpcpassword = kata laluan Awak

rpcallowip = *

rpcport = _rpcport_nombor anda

pelayan = 1

dengar = 1

daemon = 1

sambungan maksimum = 50

pelabuhan = nombor awak

externalip = IP Awam anda

Masternodeaddr: your_Public_IP: Port_number

Masternodeaddr

Sekarang ketik CTRL + X untuk keluar, dan Kekunci Y untuk Simpan. Anda sekarang sudah bersedia untuk memulakan daemon.

Pergi ke tetingkap MNuser dan tampal arahan ini:

~ / suci / suci –daemon

Perintah ini harus memulakan pelayan PURE. Tampal arahan ini untuk melihat sambungan masternode anda.

tonton ~ / getinfo suci / suci

Mendapatkan kunci Peribadi

Kunci peribadi masternode anda adalah maklumat terakhir untuk diambil. Sebaik sahaja anda mendapat kunci peribadi MN, edit fail konfigurasi untuk kali terakhir. Walau bagaimanapun, anda harus menunggu sehingga pelayan dompet sejuk anda diselaraskan dengan blockchain.

Ketik CTRL + C untuk meninggalkan “dapatkan maklumat”, dan kemudian, tampal arahan ini pada tetingkap konsol yang sama.

~ / jin masternode tulen / suci

Anda mesti melihat kunci peribadi MN anda; tampalkannya ke dokumen Fail Teks anda.

Kunci peribadi Masternode

Anda kini boleh mengedit fail konfigurasi, tetapi pertama, anda harus menghentikan pelayan. Gunakan arahan berikut untuk menghentikan pelayan MN.

~ / perhentian suci / suci

Pada konsol Root, tampal arahan ini.

sudo nano /home/mn1/.pure/pure.conf

Selepas ini, hapus tiga baris terakhir, dan gantikan dengan baris arahan berikut dari fail MN.txt.

mengikat = your_IP_Addr: port_number

Masternode = 1

Masternodeprivkey = kekunci_masternode_private anda

Kunci peribadi MN

Sekarang, mulakan semula daemon menggunakan arahan di bawah. Setelah pelayan bermula, anda boleh menamatkan sesi.

~ / suci / suci –daemon

Tinggal satu langkah terakhir sekarang: pergi ke dompet windows anda, dan arahkan ke Masternod->Buat.  Isi butir-butir yang tiada.

Tambah atau edit bogel Tulen

Alias: Label Masternode.

Alamat: _VPS_Main_IP anda

Rahsia: Masternode Genkey

Txhash: alamat output transaksi masternode anda

Indeks output: 1

Alamat ganjaran: Alamat_pembayaran_anda

Ganjaran %: 100

Klik OKEY->Kemas kini untuk melihat senarai MN anda. Klik Mula->Kemas kini untuk mula menjalankan masternode PURE anda.

Tonton video ini untuk mendapatkan gambaran visual mengenai proses penyediaan.

Pemikiran Akhir

Masternodes adalah kaedah asli untuk menjana pendapatan, secara pasif. Semasa anda membuat keputusan pelaburan, jangan melihat ROI sahaja. Ya, saya faham – anda mahu menjana wang.

Semakin tinggi ganjarannya, semakin tinggi risikonya. Beberapa projek crypto dimulakan dengan memberikan ganjaran yang sukar ditolak, tetapi seiring berjalannya waktu, ROI menurun dengan mendadak. Projek sedemikian berisiko; tidak ada jaminan bahawa projek akan menjana pendapatan untuk jangka masa panjang. Sekiranya anda tidak membiarkan ketakutan kehilangan ROI besar-besaran, ada kemungkinan besar anda akan menyelesaikan projek yang baik. Ingat, LAKUKAN PENYELIDIKAN ANDA – selalu.

Baca: Cara menilai cryptocurrency mana yang akan menjadi perkara besar seterusnya

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map