Melabur Dalam Aave (AAVE) – Semua Yang Perlu Anda Ketahui

Aave adalah sistem pinjaman terdesentralisasi yang membantu mendorong minat di sektor DeFi ke tahap baru. Protokol gen seterusnya adalah salah satu yang pertama yang membolehkan pengguna meminjamkan, meminjam dan memperoleh faedah atas aset kripto. Yang terbaik, tidak perlu orang tengah ketika anda menggunakan Aave kerana seluruh sistem dijalankan secara autonomi melalui kontrak pintar yang hidup di blockchain Ethereum.

Sejak diperkenalkan, pembangun Aave telah berusaha keras untuk membuatnya rangkaian boleh diakses oleh semua. Akses terbuka dan kemudahan penggunaan platform ini menjadikannya ideal untuk pelabur institusi dan runcit. Akibatnya, Aave telah berkembang menjadi salah satu aplikasi DeFi yang paling popular di dunia.

Apa Masalah Yang Diselesaikan Aave?

Aave berusaha menangani beberapa masalah yang paling mendesak yang dihadapi oleh perkhidmatan pinjaman tradisional. Seperti semua DeFi, matlamat utama projek ini adalah untuk menukar perkhidmatan kewangan terpusat kepada setara desentralisasi mereka. Dalam senario pinjaman biasa, bank akan meminjamkan dana anda dan memperoleh faedah. Walaupun mereka meminjamkan wang anda, anda tidak akan mendapat akses ke pendapatan faedah yang menguntungkan ini.

Halaman Utama Aave

Halaman Utama Aave

Dalam ekosistem Aave, semuanya berubah. Sesiapa sahaja boleh meminjamkan kripto mereka dengan cara tanpa kepercayaan dan tanpa izin kepada pengguna lain. Faedah yang diperoleh daripada meminjamkan aset anda dibayar terus ke dompet rangkaian anda. Dengan cara ini, Aave telah membantu merevolusikan bidang pinjaman peer-to-peer dan membantu memunculkan keseluruhan sektor DeFi dengan tujuan yang sama.

Kelebihan Aave

Terdapat banyak faedah yang diperoleh apabila anda menggunakan protokol kewangan terdesentralisasi ini. Untuk satu, anda memperoleh ketelusan terhadap keseluruhan proses dan aktiviti pinjaman rangkaian. Perkhidmatan pinjaman tradisional beroperasi dengan cara tertutup yang membuat anda kelam kabut mengenai kegiatannya dengan pembiayaan anda. Dengan Aave, semuanya ada di blockchain untuk dilihat oleh seluruh komuniti.

Sumber terbuka

Sesuai dengan sifat terbuka sektor DeFi, Aave telah menjadikan protokol pinjamannya sebagai sumber terbuka. Pengekodan sumber terbuka secara amnya lebih selamat kerana menjalani tinjauan rakan sebaya dari masyarakat. Pelabur yang berpengalaman lebih suka projek sumber terbuka daripada projek swasta kerana mereka dapat memastikan semua aktiviti dan fungsi. Dengan cara ini, tidak ada risiko atau bayaran tersembunyi.

Protokol Bukan Kustodial

Aave adalah platform bukan kustodian, yang bermaksud tidak pernah menyimpan cryptocurrency anda secara langsung. Platform bukan kustodian memberikan ketenangan fikiran kerana anda mengekalkan pemilikan aset anda. Mereka juga kurang berisiko menjadi sasaran penggodam kerana tidak ada dompet yang diisi dengan dana pengguna untuk digodam.

Kawalan tanpa Pemilikan

Salah satu ciri terbaik Aave ialah protokol tersebut membolehkan peminjam mendapat pendedahan kepada cryptocurrency yang berbeza tanpa memilikinya secara langsung. Dengan menggunakan Aave, anda dapat memperoleh ganjaran tanpa perlu memperdagangkan aset digital kegemaran anda. Strategi ini mengurangkan risiko kerugian.

Aave - Twitter

Aave – Twitter

Pilihan Kadar

Pengguna Aave menikmati pilihan pilihan kadar faedah yang bagus. Sistem ini menawarkan kadar faedah yang stabil dan berubah-ubah untuk memenuhi matlamat pelaburan anda. Yang terbaik, anda boleh beralih antara struktur yuran ini sesuka hati.

Peribadi

Ramai pengguna dengan senang hati mengetahui bahawa sifat desentralisasi Aave menjadikannya ideal untuk pelabur yang berfikiran privasi. Apabila anda menggunakan protokol pinjaman generasi berikutnya, tidak ada orang tengah yang terlibat. Terutama, anda tidak perlu membuang masa untuk mengisi dokumentasi Tidak Tahu Pelanggan Anda (KYC) atau Anti Pengubahan Wang Haram (AML).

Pemilihan

Terdapat banyak pilihan kumpulan pinjaman yang tersedia untuk pengguna Aave. Pada masa ini, rangkaian menyokong 17 aset yang berbeza. Khususnya, Dai stablecoin (DAI), USD coin (USDC), True USD (TUSD), Tether (USDT), Synthetix USD (sUSD), Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), ETHlend (LEND), Basic Attention Token (BAT), Kyber Network (KNC), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), Synthetix Network (SNX), Bitcoin Dibungkus (wBTC) dan 0x (ZRX).

Bagaimana Aave Berfungsi?

Aave adalah sistem pinjaman P2P berasaskan Ethereum yang memperkenalkan beberapa fungsi baru ke pasaran. Untuk menyelesaikan tugas ini, pembangun Aave memperkenalkan strategi unik yang bergantung pada pinjaman bercagaran dan kumpulan pinjaman untuk memberikan pengalaman yang lancar.

Tweet Aave

Tweet Aave

Untuk menggunakan Aave, pemberi pinjaman mesti memasukkan dana ke kumpulan kecairan rangkaian. Peminjam boleh mengakses dana ini dan meminjam sesuka hati. Untuk meminjam dana dari kumpulan kecairan, pengguna mesti mengunci sejumlah cagaran yang lebih besar daripada jumlah yang dikeluarkan. Terutama, nilai cagaran ini berdasarkan USD.

Sekiranya cagaran jatuh di bawah ambang jaminan yang diperlukan, sistem secara automatik meletakkannya untuk pembubaran. Pengguna lain kemudian boleh membeli dana ini dengan harga potongan. Strategi ini memastikan bahawa kumpulan kecairan sentiasa positif.

Rizab

Aave juga merupakan salah satu sistem pinjaman P2P pertama yang memperkenalkan dana simpanan kumpulan kecairan. Dana ini digunakan untuk membantu kumpulan memerangi turun naik pasaran. Selain itu, rizab berfungsi sebagai insurans kepada pemberi pinjaman yang dana akan tersedia ketika mereka ingin mengeluarkannya dari kumpulan kecairan.

Oracle

Menariknya, Aave memanfaatkan kekuatan platform kripto popular lain, Chainlink (LINK), untuk menentukan nilai masa nyata aset yang dijamin. Chainlink adalah rangkaian oracle yang terdesentralisasi. Oracle adalah sensor luar rantai yang dapat berkomunikasi ke dan dari blockchain. Pendekatan desentralisasi Chainlink untuk oracle membantu memastikan bahawa sensor ini tetap tepat.

Pinjaman Kilat

Aave mengubah permainan ketika mereka memperkenalkan pinjaman kilat ke pasar. Protokol sumber terbuka ini membolehkan pengguna mengambil pinjaman cepat tanpa cagaran. Selain itu, pinjaman kilat mesti dilunaskan pada masa blok Ethereum seterusnya ditambang. Protokol pinjaman cepat pencahayaan ini membolehkan pengguna menyelesaikan banyak tugas dalam masa yang singkat.

Terutamanya, pinjaman kilat digunakan untuk peluang perdagangan arbitraj. Anda boleh mengambil pinjaman untuk satu token dan memperdagangkannya di platform lain dengan aset yang disenaraikan dengan harga yang lebih tinggi. Anda juga boleh menggunakan pinjaman kilat untuk membiayai semula pinjaman pada protokol pinjaman lain atau cagaran pertukaran. Terdapat bayaran 0.3% untuk perkhidmatan ini. Terutama, protokol ini menjadi salah satu komponen teras kebanyakan sistem pertanian hasil yang digunakan sekarang.

Pertukaran Kadar Faedah

Pengguna juga dapat mengubah struktur kadar faedah mereka. Anda boleh memilih antara kadar stabil atau berubah pada bila-bila masa menggunakan Aave. Kadar berubah berubah secara berterusan berdasarkan permintaan dalam kumpulan kecairan. Sebagai perbandingan, kadar stabil didasarkan pada purata kadar faedah untuk aset selama 30 hari terakhir.

Aave (AAVE)

AAVE adalah token utiliti asal untuk rangkaian. Token ERC-20 ini memasuki pasaran pada bulan November 2017 dengan nama yang berbeza. Terutama, token ini telah dibawa sejak Aave berada di ETHLand. Dengan jelas, AAVE adalah aset deflasi yang disenaraikan di puluhan bursa hari ini, terutamanya, Binance. Pembangun telah menyatakan niat untuk menjadikan AAVE sebagai token tadbir urus utama untuk rangkaian tidak lama lagi.

aTokens

Apabila anda menyimpan Aave, anda akan menerima aTokens. Anda akan menerima jumlah aTokens yang setara dengan deposit anda. Token ini sangat penting untuk rangkaian kerana ia membolehkan anda memperoleh faedah dari aktiviti pinjaman anda.

aTokens

aTokens

Sejarah Aave

Aave memasuki pasaran pada tahun 2017. Platform ini merupakan protokol pinjaman DeFi pertama dan menggunakan nama yang sama sekali berbeza, ETHlend. Pengasas firma itu, Stani Kulechov, sangat berhati-hati untuk menghilangkan halangan teknikal supaya sesiapa sahaja dapat menggunakan rangkaian canggih ini. Terutama, Aave memperoleh lebih dari $ 16 juta semasa crowdsale.

Cara Membeli Aave (AAVE)

Sangat mudah untuk mendapatkan AAVE pada masa ini. Anda boleh mendapatkan token ini terus dari rangkaian. Banyak pertukaran yang bereputasi menyokong token ini. Binance, pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia dari segi permodalan pasaran, menawarkan kepada penggunanya AAVE.

Anda boleh membeli AAVE pada Binance atau Kraken.

Melabur Dalam Aave (AAVE) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur Dalam Aave (AAVE) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui Melabur Dalam Aave (AAVE) - Semua Yang Perlu Anda Ketahui
★★★★★ ★★★★★ Ulasan Binance

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Kraken

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

★★★★★ ★★★★★ Ulasan Poloniex

Penilaian Securities.io ditentukan oleh pasukan editorial kami. Formula pemarkahan untuk broker aset digital (cryptocurrency) mengambil kira banyak faktor, termasuk yuran dan minimum akaun, platform perdagangan, sokongan pelanggan, badan pengawalseliaan, dan pilihan pelaburan.

Terbaik untuk

Peniaga Maju

Terbaik untuk

Peniaga USA

Terbaik untuk

Kemudahan penggunaan

Yuran Perdagangan

0.10%

Yuran Perdagangan

0.16%

Yuran Perdagangan

0.125%

Promosi

Pulangan Tunai 10%

Kod Diskaun: EE59L0QP

Promosi

Tiada

Promosi

Tiada

Cara Menyimpan Aave

Menyimpan AAVE semudah itu. Anda boleh menyimpan token ini di mana-mana dompet serasi ERC-20 seperti MyEtherWallet (MEW) dan MyCrypto. Pelabur yang serius akan senang mengetahui bahawa terdapat juga beberapa pilihan dompet perkakasan. The Lejar Nano S atau Lejar Nano X kedua-duanya menyokong token DeFi ini.

Aae – Pasukan Perintis di Pasaran

Aave telah terbukti menjadi pendorong inovasi dalam sektor crypto. Jaringan ini berada jauh di hadapan kurva DeFi. Oleh itu, sekarang ini adalah salah satu pemain terbesar di sektor ini. Pengguna menikmati pengalaman DeFi yang sederhana dan selamat semasa mereka menggunakan Aave. Atas sebab-sebab ini, anda boleh terus mendengar lebih banyak lagi dari rangkaian yang pintar ini dalam beberapa minggu akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map