3Commas Review: Kuasai Panduan Bot Perdagangan Crypto

Ulasan 3commas

3Commas adalah platform perdagangan crypto pintar yang menggunakan bot automatik untuk menjana perdagangan. Anda boleh membuat strategi perdagangan peribadi anda sendiri atau menyalin aktiviti perdagangan pengguna lain di beberapa bursa.

Seiring berkembangnya pasaran cryptocurrency dan dunia pelaburan, dari analisis carta perdagangan hingga menggunakan sistem bot perdagangan bitcoin terbaik, tidak ada yang dijamin berfungsi dan mempunyai risiko sebenar. Mari kita tinjau terminal SmartTrading 3commas untuk melihat apakah ciri bot perdagangan automatik benar-benar dapat menjadi keuntungan dengan melaksanakan moto ‘beli rendah dan jual tinggi’ dengan membuka dan menutup perdagangan secara automatik.

Apa itu 3Commas?

apa itu bot perdagangan 3commas

3Commas, yang terdapat dalam talian di 3Commas.io, adalah platform perdagangan crypto yang memudahkan untuk membuat dan melaksanakan strategi perdagangan automatik.

Dengan 3Commas, anda boleh menyalin aktiviti perdagangan peniaga lain. Atau, anda boleh membuat strategi perdagangan anda berdasarkan beberapa metrik.

3Commas tidak mengenakan komisen. Walau bagaimanapun, peniaga membayar $ 22 hingga $ 75 sebulan untuk mendapatkan akses ke 3Commas. 3Commas juga baru-baru ini memperkenalkan versi percuma platformnya: jika anda membuat akaun Binance di 3Commas, anda boleh berdagang secara percuma. 3Commas juga menawarkan percubaan 3 hari percuma.

Secara keseluruhan, 3Commas adalah platform pengurusan perdagangan cryptocurrency. Anda boleh menggunakan platform seperti yang anda mahukan. Sebilangan orang hanya akan menyalin aktiviti perdagangan pedagang paling berjaya platform. Yang lain akan menyesuaikan strategi yang berbeza berdasarkan pendedahan mereka terhadap risiko dan pulangan yang diinginkan.

Sehingga November 2019, 3Commas mempunyai lebih daripada 120,000 pengguna berdaftar, jumlah dagangan harian $ 60 juta, dan 23 pertukaran yang disokong.

Ulasan bot perdagangan bitcoin 3commas

Ulasan bot perdagangan bitcoin 3commas

Pandangan 3kom mengenai baki ringkasan dan sejarah

Pandangan 3kom mengenai baki ringkasan dan sejarah

Ciri-ciri 3Commas

Faedah perdagangan 3commas

3Commas menawarkan semua ciri teras berikut:

Portfolio papan pemuka pengguna 3commas

Portfolio papan pemuka pengguna 3commas

Perdagangan Automatik 24/7: Ciri inti dari 3Commas adalah anda boleh membuat perdagangan secara automatik 24 jam sehari, 7 hari seminggu.

23 Pertukaran yang Disokong: 3Commas menyokong 23 pertukaran cryptocurrency utama, termasuk Binance, Bittrex, Coinbase Pro, BitMEX, Bitfinex, Poloniex, Bitstamp, Bybit, Cex, Kraken, KuCoin, OKex, Huobi, Exmo, Gate.io, HitBTC dan YoBit (juga Binance DEX, Binance Jersey, Binance AS).

Ambil Keuntungan Bersama dan Hentikan Kerugian: Sesuaikan perdagangan dengan perintah untung atau hentikan kerugian, membantu anda mengunci keuntungan atau meminimumkan kerugian.

Mengikuti Untung dan Berhenti Kerugian: Sesuaikan perintah stop loss dan take profit lebih jauh lagi dengan trailing take profit dan stop loss, sehingga had meningkat secara automatik jika duit syiling naik pada harga.

Jual Dengan Pelbagai Sasaran: Jual duit syiling anda dengan pelbagai sasaran. Jual separuh syiling anda dengan harga $ 10,000, misalnya, kemudian jual 25% dengan harga $ 11,000 dan selebihnya dengan harga $ 11,500. 3Commas membolehkan anda mengatur pilihan ini secara automatik.

Isyarat dan Carta TradingView: 3Commas membolehkan anda melihat carta kadar mata wang serentak dan isyarat TradingView dalam satu tetingkap.

3commas-smarttrade-panduan

Perdagangan Kertas: 3Commas mempunyai ciri perdagangan kertas yang membolehkan anda menguji sepenuhnya ciri perdagangan platform sebelum anda membelinya. Apabila anda mengaktifkan perdagangan kertas dengan langganan 3 hari percuma, anda mendapat akses penuh ke platform untuk tempoh percubaan penuh anda.

Penutup Pintar: Dapatkan keuntungan tambahan dengan pergerakan pasaran yang tidak dijangka menggunakan ciri Smart Cover 3Commas, yang membolehkan anda menjual dan membeli kembali duit syiling.

Bot Ringkas dan Komposit: 3Commas menawarkan bot sederhana (membiarkan anda menjalankan satu pasangan perdagangan) dan bot komposit (membiarkan anda menjalankan beberapa pasangan perdagangan)

Algoritma Panjang: 3Commas boleh menggunakan algoritma panjang atau pendek. Dengan algoritma panjang, bot membeli koin dengan tetapan yang anda buat, kemudian menyenaraikan pesanan untuk dijual dengan harga yang lebih tinggi. Bot itu mungkin membeli pada harga $ 10 dan dijual pada harga $ 11, misalnya.

Algoritma Pendek: 3Commas membolehkan anda menerapkan algoritma pendek. Bot akan menjual duit syiling setelah anda membuat tetapan, kemudian menetapkan pesanan beli pada harga yang lebih rendah. Bot akan dijual pada harga $ 10 dan beli dengan harga $ 9, misalnya.

Isyarat Tutup Urusan: Dengan ciri isyarat dekat perjanjian 3Commas, perdagangan bot mengikut isyarat TradingView, termasuk RSI-7, ULT-7-14-29, hadiah TA, scalping CQS, dan isyarat TradingView tersuai.

Analisis dan Salin Bot: Bot 3Commas dapat menganalisis prestasi, kemudian melihat dan menyalin tetapan bot lain melalui 3Commas.

Buat dan Peribadikan Portofolio: 3Commas membolehkan anda membuat portfolio dengan sejumlah wang syiling. Anda boleh membuat portfolio yang hanya memperdagangkan 0.1 BTC, misalnya, sementara akaun 1 BTC utama anda disediakan untuk menyalin pedagang yang paling berjaya. Anda boleh mengimbangkan portfolio anda dengan nisbah syiling tertentu, melihat pendapatan portfolio anda dari masa ke masa, dan menyalin dan mengedit nisbah syiling dalam portfolio anda.

Strategi 3commas-user-setting

Pemberitahuan: 3Commas akan menghantar anda untuk memberitahu pemberitahuan di penyemak imbas anda, melalui aplikasi mudah alih, melalui Telegram, atau melalui e-mel.

Pasaran Isyarat: 3Commas membolehkan anda membeli isyarat perdagangan premium dari Cartelsignals dan Crypto Quality Signals Premium di antara penyedia lain dari pasarannya

Aplikasi Mudah Alih: 3Commas mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android. Aplikasi ini membolehkan anda berdagang dan mengikuti tawaran melalui telefon pintar atau tablet anda.

Program rujukan: 3Commas memberikan ganjaran kepada pengguna yang merujuk pengguna lain ke platform. Anda akan mendepositkan crypto terus ke dalam akaun anda berdasarkan jumlah wang yang diserahkan oleh orang yang anda rujuk ke dalam 3Commas. Ini adalah sistem rujukan tiga peringkat yang dapat membayar hingga 50% (25% pada tingkat pertama, 15% pada tingkat kedua, dan 10% pada tingkat ketiga).

Inggeris dan Rusia: 3Commas boleh didapati dalam bahasa Inggeris dan Rusia.

Sokongan Pelanggan 24/7: 3Commas mempunyai pasukan sokongan pelanggan 24/7 yang bersedia menangani sebarang masalah. Anda boleh menghubungi pasukan melalui Pusat Bantuan 3Commas atau melalui Twitter, kumpulan Telegram, dan Facebook.

Akses API: Siapkan dan gunakan fungsi API untuk membantu 3Comma berintegrasi dengan persediaan sedia ada anda.

3commas-bot-trading-features

Bagaimana 3Commas Berfungsi?

lihat tetapan bot perdagangan crypto 3commas dan penjejakan prestasi

lihat tetapan bot perdagangan crypto 3commas dan penjejakan prestasi

3Commas direka agar mudah digunakan oleh peniaga pemula dan maju. Pengguna cryptocurrency pemula boleh melancarkan akaun, menghubungkan pertukaran, dan hanya terlibat dalam perdagangan salinan, misalnya. Pengguna yang lebih maju dapat menyesuaikan strategi perdagangan automatik mereka dengan pelbagai cara.

Semasa menyiapkan akaun anda untuk pertama kalinya, anda akan menyesuaikan tetapan berdasarkan penyimpangan harga untuk perdagangan keselamatan, keuntungan yang anda inginkan (titik di mana bot akan dijual), dan syarat-syarat yang melancarkan perdagangan. Anda boleh memilih dari bot sederhana (dengan satu pasangan perdagangan seperti BTC / USD) atau bot komposit (dengan beberapa pasangan perdagangan).

Bagaimana 3Commas Berfungsi

Setelah bot disiapkan, pengguna dapat mulai melakukan perdagangan panjang dan pendek. Untuk perdagangan pendek, kenaikan harga dalam mata wang yang dipilih akan menyebabkan pelaksanaan penjualan cryptocurrency yang mendasari setelah 3Commas mengesan tahap keuntungan yang diinginkan. Sekiranya pembalikan harga berlaku, pesanan keselamatan dapat dilakukan untuk memastikan bahawa bot juga melakukan pembelian dengan kenaikan peratusan tertentu.

Untuk perdagangan yang panjang, bot akan membuka perdagangan baru mengikut salah satu syarat yang anda pilih. Sebaik sahaja keadaan ini dikesan, bot akan segera menjual duit syiling. Sekiranya harga naik dan pesanan diisi, matlamat keuntungan tercapai. Sekiranya harga jatuh, bot membuat pesanan keselamatan di bawah harga pembelian berdasarkan peratusan perdagangan keselamatan yang anda inginkan.

Tetapan 3commas

3Commas terkenal dengan Smart Trading, yang menggunakan perintah stop loss dan take profit untuk membatasi kerugian dan membuat jaring keselamatan untuk portfolio anda. Anda boleh menyesuaikan ciri Smart Trading ini dengan arahan untuk membeli atau menjual pada titik harga tertentu.

Katakan anda menggunakan ciri take untung untuk mengejar keuntungan terbanyak. Anda membeli gandaan BTC pada harga $ 10,000, kemudian menetapkan pesanan ambil untung standard pada $ 11,000. Anda mendapat keuntungan $ 1,000 setiap ETH. Walau bagaimanapun, jika harga ETH terus meningkat di atas $ 11,000, maka fitur take profit yang menguntungkan membolehkan anda menjual pada bahagian tertinggi tren dengan menjual pada peratusan nilai tertinggi. Sekiranya anda menetapkan pesanan untung untung 10%, dan BTC mencecah $ 12,000 sebelum jatuh, pesanan jual diaktifkan apabila harganya jatuh 10%, atau di bawah $ 10,800.

Trailing stop loss berfungsi sama, tetapi untuk mengehadkan kerugian anda. Ia juga berdasarkan peratusan dan secara automatik menyesuaikan diri dengan turun naik harga. Anda boleh membuat pesanan stop-loss untuk mengehadkan kerugian anda kepada 5% atau 15%, misalnya, dalam hal ini bot akan secara automatik menjual cryptocurrency anda apabila kerugian turun di bawah jumlah tersebut. Dengan stop-loss, tentu saja bot melihat harga yang disesuaikan, menjadikannya berbeza dengan pesanan stop loss standard.

Bot perdagangan bitcoin 3commas

Ciri lain dari 3Commas ialah anda dapat menyesuaikan portfolio anda berdasarkan nisbah duit syiling. Sekiranya anda mahu portfolio anda memegang 9 cryptocurrency teratas mengikut had pasaran, sebagai contoh, anda boleh melakukannya. Sekiranya anda mahukan portfolio anda memegang 100 cryptocurrency teratas mengikut had pasaran, anda juga boleh melakukannya.

cubalah bot crypto 3commas

Secara keseluruhan, antara muka 3Commas mudah untuk pengguna pemula dan lanjutan, yang merupakan salah satu sebab mengapa 3Commas begitu popular.

bagaimana bot 3commas berfungsi

Harga 3Commas

3Commas membolehkan anda mencuba platform secara percuma selama tiga hari. Syarikat itu juga telah bekerjasama dengan Binance untuk membuat pilihan langganan percuma. Terdapat empat tahap harga 3Commas secara keseluruhan, termasuk:

Pedagang Binance ($ 0)

 • Buat akaun Binance di 3Commas kemudian berniaga secara percuma
 • Akses ke terminal perdagangan
 • Ambil untung serentak dan hentikan kerugian
 • Isyarat tersuai TradingView
 • Bot sederhana
 • Algoritma Pendek dan Panjang
 • Lihat dan salin bot
 • Bot komposit
 • Bayar 0.1% yuran untuk pesanan beli atau jual yang diisi (tiada bayaran tambahan kepada Binance; 0.1% adalah semua yang anda bayar)

Permulaan ($ 22 Sebulan Dibayar Setiap Tahun)

 • $ 24 sebulan (dibayar setiap 6 bulan) atau $ 29 sebulan (dibayar setiap bulan)
 • Akses ke terminal perdagangan
 • Ambil untung serentak dan hentikan kerugian

Lanjutan ($ 37 Sebulan Dibayar Setiap Tahun)

 • $ 41 sebulan (dibayar setiap 6 bulan) atau $ 49 sebulan (dibayar setiap bulan)
 • Akses ke terminal perdagangan
 • Ambil untung serentak dan hentikan kerugian
 • Isyarat tersuai TradingView
 • Bot sederhana
 • Algoritma pendek dan panjang
 • Lihat dan salin bot

Pro ($ 75 Sebulan Dibayar Setiap Tahun)

 • $ 84 sebulan (dibayar setiap 6 bulan) atau $ 99 sebulan (dibayar setiap bulan)
 • Akses ke terminal perdagangan
 • Ambil untung serentak dan hentikan kerugian
 • Isyarat tersuai TradingView
 • Bot sederhana
 • Algoritma pendek dan panjang
 • Lihat dan salin bot
 • Bot komposit
 • Bot BitMEX dan ByBit

3-harga-kos-kos

Sekiranya anda mendaftar untuk percubaan 3 hari percuma, maka anda mendapat akses ke langganan Pro (tahap tertinggi, langganan $ 74 sebulan).

Cara Menggunakan 3Commas

Membuat akaun 3Commas adalah mudah. Inilah proses asas untuk mendaftar dan menyiapkan akaun perdagangan anda untuk pertama kalinya:

Langkah 1) Buat Akaun

Lawati 3Commas.io dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda, kemudian klik Daftar.

Bayaran akaun 3commas

Klik pautan yang anda terima dalam e-mel anda untuk mendapatkan akses ke papan pemuka 3Commas.

mulakan 3commas

Langkah 2) Sambungkan Exchange

Sekiranya anda menggunakan 3Comma secara percuma, anda hanya boleh berhubung dengan Binance. Walau bagaimanapun, pelanggan berbayar dapat menghubungkan salah satu daripada 23 pertukaran yang disokong.

Pertukaran 3commas

Pastikan akaun anda disambungkan melalui akses API (anda perlu log masuk ke akaun pertukaran anda untuk menyiapkan akses API). Sekiranya anda menggunakan Binance, anda juga perlu memastikan akaun anda memegang BNB dan menghidupkan ciri pembayaran yuran BNB.

Pertukaran crypto 3commas

Langkah 3) Pilih Jenis Bot anda

3Commas menawarkan empat jenis bot, termasuk bot pendek pendek, ringkas, komposit, dan komposit. Bot sederhana hanya menggunakan satu pasangan perdagangan, sementara bot gabungan menggunakan beberapa pasangan perdagangan. Terdapat berpuluh-puluh bot yang tersedia melalui papan pemuka 3Commas. Ini hanya empat bot paling popular pada masa penulisan:

Jenis bot 3commas

Langkah 4) Pilih Pasangan Perdagangan anda dan Tetapkan Ukuran Perdagangan Asas

Pilih pasangan perdagangan yang anda mahu bot anda jual dari menu lungsur. Kemudian, tetapkan ukuran perdagangan asas dan beritahu platform berapa banyak mata wang pilihan anda yang ingin anda gunakan semasa perdagangan awal anda.

Pasangan perdagangan crypto 3commas

Langkah 5) Siapkan Perdagangan Keselamatan

Anda mungkin mahu menerapkan ciri perdagangan keselamatan 3Commas, yang membolehkan anda melakukan pembelian setelah turun dengan cara terkawal. Sekiranya anda memperdagangkan BTC / USD, dan harga BTC turun setelah membeli BTC, maka perdagangan keselamatan membolehkan anda membeli lebih banyak BTC dengan jumlah USD yang ditetapkan dalam ukuran perdagangan keselamatan.

Langkah 6) Tetapkan Untung Sasaran

3Commas membolehkan anda menetapkan sasaran keuntungan yang ingin anda perolehi. Ini memberitahu bot kapan hendak menjual. Ini berdasarkan peratusan: jika sasaran keuntungan anda ditetapkan untuk 3%, maka bot perdagangan akan menjual wang anda secara automatik apabila jumlah tersebut tercapai.

Langkah 7) Pilih Jenis Keuntungan Ambil

3Commas mempunyai dua pilihan untung ambil, termasuk peratusan dari perdagangan asas atau peratusan dari jumlah keseluruhan.

Langkah 8) Tetapkan Perdagangan Keselamatan Maks

Telkan bot perdagangan berapa banyak keselamatan yang dapat dibuat sebelum berhenti. Ini adalah jumlah maksimum perdagangan keselamatan yang dapat dilakukan bot pada waktu tertentu.

Langkah 9) Tetapkan Sisihan Harga untuk Perdagangan Keselamatan

Menetapkan penyimpangan harga memberitahu bot ketika ia dapat mulai menjalankan perdagangan keselamatan. Ia ditetapkan sebagai peratusan. Sekiranya ditetapkan ke 3, misalnya, bot akan mula membeli apabila harganya turun di bawah 3% dari harga perdagangan awal.

Langkah 10) Tetapkan Syarat Permulaan Perdagangan

Beritahu bot kapan membuat perdagangan awal dengan menetapkan syarat permulaan perdagangan. Anda boleh memilih dari BuyView Signal Buy atau Strong Buy, misalnya, TradingView Signal Strong Buy (secara manual), atau Open New Trade ASAP. Berdasarkan pilihan penyesuaian anda, bot perdagangan akan dikonfigurasi untuk melancarkan perdagangan baru.

Tetapan bot 3commas

Mengenai 3Commas

Perkembangan 3Commas bermula pada tahun 2017. Pasukan ini termotivasi untuk melancarkan 3Commas kerana kebanyakan platform perdagangan lain adalah manual – tidak automatik. Mereka ingin membuat sistem yang berpotensi menghasilkan keuntungan sepanjang hari bagi pengguna.

3Commas beribu pejabat di Vancouver, Kanada. Syarikat ini juga mempunyai pejabat di Tallinn, Estonia. Anggota utama pasukan termasuk Yuriy Sorokin (CEO), Mike Goryunov (CMO), dan Egor Razumovsky (CTO).

Kata Akhir

Sebilangan besar bot perdagangan sukar digunakan. 3Commas, bagaimanapun, telah membuat bot perdagangan yang mudah disiapkan, mudah disesuaikan, dan mudah digunakan. Ia juga berprestasi berbanding pesaing berkualiti rendah dan merupakan salah satu bot perdagangan crypto yang paling popular seperti CryptoHopper.

3Commas dianggap bot perdagangan paling terkenal yang ada sekarang walaupun terdapat beberapa sistem bot berasaskan bitcoin yang berinovasi di ruang angkasa. Syarikat itu benar-benar telus mengenai operasi dan lokasinya, misalnya, dan kami tahu dengan tepat siapa yang menjalankan syarikat itu. Kami juga menghargai perkhidmatan pelanggan 3Commas, yang tersedia 24/7 melalui pelbagai kaedah hubungan.

Seperti yang kami nyatakan di atas, terdapat risiko yang melekat ketika berdagang mana-mana cryptoasset, tetapi sebilangan besar menjangkakan harga bitcoin akan meningkat kerana penurunan antara faktor pendorong lain (lihat ramalan BTC) dalam beberapa tahun akan datang, mungkin bijak untuk memulakan dengan terbukti sistem perdagangan seperti 3commas untuk melihat apakah anda dapat memperoleh lebih banyak bitcoin dan melihat nilainya meningkat pada masa akan datang.

Terima kasih kepada ciri seperti pembuatan dan penjejakan portfolio, penyesuaian bot, semua keserasian pertukaran cryptocurrency terbaik dan banyak lagi, 3Commas adalah salah satu platform bot perdagangan teratas yang tersedia hari ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me