OKEx Memperluas Tawaran DeFi Ekstensif, Menyenaraikan DIA dan Kleros PNK

Malta, 19 Ogos 2020 – OKEx (www.okex.com), pertukaran mata wang kripto dan derivatif terkemuka di dunia, telah memperkukuhkan lagi penawaran token kewangan terdesentralisasi dengan menyenaraikan Aset Maklumat Berpusat (DIA), platform sumber terbuka untuk oracle harga yang disahkan oleh komuniti untuk aplikasi DeFi, dan Kleros (PNK), platform dalam talian terbuka untuk penyelesaian pertikaian.

DIA spot trading terhadap USDT disiarkan secara langsung pada 12:00 pm UTC pada 18 Ogos, dan DIA spot trading terhadap ETH dari 1:00 pm UTC pada 18 Ogos. Deposit DIA dibuka pada 11:00 pagi UTC pada 18 Ogos, dan pengeluaran dikeluarkan mulai jam 11:00 pagi pada 19 Ogos. Nilai DIA meningkat sebanyak 60% apabila perdagangan tersedia di platform OKEx.

Dagangan spot PNK berbanding USDT tersedia pada pukul 8:00 pagi UTC pada 19 Ogos, dan perdagangan spot PNK terhadap ETH pada pukul 9:00 pagi UTC pada 19 Ogos. Deposit PNK dibuka pada 7:00 pagi pada 19 Ogos dan pengeluaran akan tersedia bermula jam 9:00 pagi UTC pada 21 Ogos.

Memperkembangkan ekonomi DeFi melalui kerjasama

Protokol DeFi terkemuka yang berkembang pesat seperti Maker, Compound, Aave dan Synthetix memerlukan oracle untuk menyampaikan data asas kritikal, seperti harga aset. Oracle ini adalah salah satu blok bangunan penting bagi ekosistem DeFi untuk berfungsi dan berkembang, dan mereka mesti memenuhi syarat janji ketelusan dan kebebasan DeFi.

Namun, hari ini, kebanyakan produk DeFi masih kekurangan penyelesaian data-harga yang kuat dan bergantung pada sumber data yang tidak telus, yang menimbulkan risiko besar bagi pelabur kerana metodologi pemprosesan harga oleh oracle tidak dinyatakan dengan jelas. Seiring dengan pertumbuhan ekonomi DeFi, begitu juga perlunya pernyataan harga yang tepat untuk mengelakkan serangan dari pelaku jahat yang memanfaatkan kelemahan teknologi dan metodologi.

DIA menyediakan oracle harga yang dipercayai untuk aplikasi DeFi. Platform sumber terbuka-nya membolehkan oracle harga telus yang disahkan sepenuhnya oleh masyarakat. DIA memanfaatkan insentif crypto-ekonomi dan pertimbangan masyarakat yang tidak ternilai untuk mendapatkan sumber, mengesahkan dan menyampaikan data kewangan yang dipercayai. Sebagai sebuah persatuan bukan untung yang berpusat di Switzerland, DIA berusaha untuk mendemokrasikan data kewangan, dengan sumber dan metodologi data yang telus yang dapat diakses oleh semua orang – dari platform DeFi, pedagang dan institusi kewangan, hingga penyedia maklumat, pengawal selia dan pihak berkuasa kewangan.

Kleros (PNK), sebaliknya, adalah platform dalam talian sumber terbuka untuk penyelesaian sengketa yang menggunakan blockchain dan crowdsourcing untuk menyelesaikan perselisihan. Usaha pembangunan diselaraskan oleh Coopérative Kleros, Société Coopérative d’Intérêt Collectif (SCIC) yang diperbadankan di Perancis. Seiring dengan berkembangnya DeFi, begitu juga perlunya penyelesaian yang efektif untuk penyelesaian sengketa, dan Kleros kini menyelesaikan perselisihan dalam hal-hal termasuk prosedur penyenaraian pertukaran. Semua penyelidikan dan pengembangan kodnya adalah sumber terbuka dan percuma untuk digunakan oleh sesiapa sahaja.

"Kami sangat digalakkan untuk melihat kemajuan besar dalam ekonomi DeFi," kata CEO OKEx Jay Hao. "Sebagai penyelesaian alternatif sebenar untuk perkhidmatan kewangan tradisional yang tumbuh di sekitar kita, menawarkan peluang kepada orang untuk membuat pulangan yang besar dari pelaburan mereka, sangat penting bahawa ruang itu berkembang secara lestari dan dengan data harga yang tepat yang bebas dari manipulasi dan mekanisme penyelesaian pertikaian yang berkesan untuk melindungi kepentingan pengguna. Untuk itu, kami dengan senang hati menyenaraikan DIA dan PNK untuk lebih menyokong kemajuan DeFi."

OKEx kini menyenaraikan 19 token DeFi – dan minggu lalu, ia mengumumkan penciptaan OKEx Oracle, suapan harga yang ditandatangani dengan selamat yang, seperti DIA, dapat digunakan oleh projek-projek kewangan yang terdesentralisasi untuk mendapatkan akses ke harga rantai yang boleh dipercayai dari sumber yang boleh dipercayai. Jay Hao menambah:

"Dengan lebih dari $ 6 bilion nilai terkunci dalam protokol DeFi, jelas bahawa kita tidak akan melihat penarikan balik dalam DeFi dalam masa terdekat. Oleh kerana bank menawarkan kepada pelanggan mereka hasil yang hampir negatif pada simpanan dan suku bunga pinjaman yang tinggi, DeFi menyediakan alternatif yang sangat menarik. Kami gembira dapat menerajui projek-projek luar biasa seperti ini dan teruja untuk melihat sejauh mana kemajuan DeFi di masa depan. “

TAMAT

Mengenai OKEx

Sebagai pertukaran mata wang kripto dan derivatif yang terkemuka di dunia, OKEx menawarkan pasaran yang paling pelbagai di mana peniaga kripto global, pelombong dan pelabur institusi datang untuk menguruskan aset kripto, meningkatkan peluang pelaburan dan melindungi risiko. Kami menyediakan perdagangan spot dan derivatif – termasuk niaga hadapan, pertukaran berterusan dan opsyen – cryptocurrency utama, menawarkan fleksibiliti kepada pelabur dalam merumuskan strategi mereka untuk memaksimumkan keuntungan dan mengurangkan risiko.

Hubungan media

Vivien Choi

E-mel: [email protected]

@vivienchoi

Ikuti OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map