Bitcoin Mampu Mencapai $ 400K Menjelang 2021

  • Harga purata pada tahun 2021 adalah sekitar $ 100K.
  • Senario itu juga mencadangkan $ 40K dalam senario paling tidak positif.
  • Pasaran mungkin memerlukan beberapa bulan sebelum mengalami trend kenaikan yang lain.

Ogos bermula dan biasanya bulan adalah turun naik pasaran yang tinggi.

Berita makro hari Rabu tidak dapat mengubah salah satu senario utama cryptocurrency.

Saya akan menggunakan alasan untuk memasuki bulan percutian klasik untuk melakukan sedikit ramalan harga untuk kitaran dua tahun akan datang.

Jenis unjuran ini sangat maju dalam masa menjadikannya rumit dari sudut teknikal dengan tahap keacakan yang tinggi.

BTC / USD telah diperintah selama bertahun-tahun oleh garis arah aliran di mana ia mengorbit untuk jangka masa yang signifikan.

Harga purata unjuran ini pada tahun 2021 adalah $ 100K, tetapi kita harus ingat bahawa harganya dapat jauh menyimpang dari julat ini tanpa memutuskan hubungan.

Seperti yang telah saya gambarkan pada carta, julat tinggi adalah sekitar $ 430K, sementara julat rendah adalah pada $ 40K yang sudah didiskaun.

Menentukan julat harga masa depan agak mudah. Tetapi kita tidak boleh lupa bahawa turun naik mempunyai kesan yang signifikan dalam jangka pendek dan dapat mencapai tahap penyimpangan yang berlebihan dari rata-rata.

Carta Harian ETH / BTC

Pasangan ETH / BTC kini diperdagangkan pada 0.0213 dan kekal pada tahap penderitaan yang menyeret segmen Altcoins.

Struktur purata bergerak menunjukkan bahawa senario semasa masih akan bertahan beberapa bulan. Ketiga-tiganya cenderung ke bawah, dan jika mereka memutuskan untuk mengubah arah, itu bukan proses yang cepat.

Di atas harga semasa, tahap rintangan pertama adalah pada 0,0221 (rintangan kesesakan harga), kemudian yang kedua pada 0,023 (rintangan kesesakan harga) dan yang ketiga pada 0,0245 (EMA50).

Di bawah harga semasa, tahap sokongan pertama adalah pada 0,021 (sokongan kesesakan harga), kemudian yang kedua pada 0,020 (sokongan kesesakan harga), dan yang ketiga pada 0,0155 (sokongan kesesakan harga berganda).


MACD pada carta harian kehilangan keterbukaan antara garis dan titik kenaikan. Perkembangan yang paling mungkin adalah pergerakan lateral sehingga garis mendekat – dan terdapat penolakan yang menaik.

DMI pada carta harian menunjukkan beruang bersedia untuk percubaan lain untuk melanggar garis ADX, yang akan meneruskan aliran menurun. Bull tidak yakin akan kemungkinannya dan terus mundur – menunggu saat-saat yang lebih baik.

Carta Harian BTC / USD

BTC / USD diperdagangkan pada $ 9,952 dan terletak terus di EMA50. Pergerakan terbalik adalah minimum dan pergerakan yang lebih besar nampaknya tidak mungkin.

Selepas pergerakan hari Rabu, indikator telah mencapai titik persimpangan, dan kemungkinan pergerakan penolakan sangat tinggi.

Di atas harga semasa, tahap rintangan pertama adalah pada $ 10,800 (rintangan kesesakan harga), kemudian yang kedua pada $ 11,200 (rintangan kesesakan harga), dan yang ketiga pada $ 14,000 (rintangan kesesakan harga dan maksimum relatif).

Di bawah harga semasa, tahap sokongan pertama ialah $ 9,650 (sokongan kesesakan harga), kemudian yang kedua pada harga $ 9,150 (sokongan kesesakan harga) dan yang ketiga pada harga $ 8,800 (sokongan kesesakan harga dan SMA100).

MACD pada carta harian telah mencapai titik silang kenaikan pada hari Rabu. Buat masa ini, penyeberangan tidak lengkap, dan kemungkinan akan ada gerakan penolakan ke bawah.

DMI pada carta harian juga menunjukkan titik persimpangan, dengan bulls berjuang untuk mengambil alih kawalan sekarang yang dipegang oleh bull. Kedua-dua belah pasaran bergerak di atas garis ADX, sehingga mereka dapat mempercepat kekuatan tren tanpa halangan.

Carta Harian ETH / USD

ETH / USD kini diperdagangkan pada $ 212.9 dan berada dalam jangkauan yang sama sejak pertengahan Julai. Harga bergerak antara tempoh SMA 100 dan 200. Kedua-dua purata bergerak menunjukkan kecenderungan menaik. Sebaliknya, EMA50 mengikuti harga dengan cepat dan hampir melintasi SMA100 dan membuka senario yang lebih kompleks untuk minggu-minggu mendatang.

Di atas harga semasa, tahap rintangan pertama adalah pada $ 215 (rintangan kesesakan harga), kemudian yang kedua pada $ 220 (rintangan kesesakan harga) dan yang ketiga pada $ 235 (rintangan kesesakan harga, SMA100, dan EMA50).

Di bawah harga semasa, tahap sokongan pertama adalah pada $ 207 (sokongan kesesakan harga), kemudian yang kedua pada harga $ 200 (sokongan kesesakan harga) dan yang ketiga pada harga $ 195 (sokongan kesesakan harga).

MACD pada carta harian mengekalkan tahap kenaikkan harga, walaupun gagal memperbaiki kecerunan atau keterbukaan antara garis. Ia terus menunjukkan struktur yang sangat rapuh.

DMI pada carta harian menunjukkan beruang kehilangan kekuatan dan menuju ke selatan dengan jelas. Lembu jantan tidak begitu jelas dan kekal pada tahap yang sama dalam beberapa minggu kebelakangan.

Carta Harian XRP / USD

XRP / USD diperdagangkan pada $ 0.313 dan tidak dapat mengatasi rintangan kesesakan harga berganda $ 0.32.

Di atas harga semasa melebihi $ 0.32, tahap rintangan pertama adalah pada $ 0.335 (rintangan kesesakan harga), kemudian yang kedua pada $ 0.345 (rintangan kesesakan harga dan SMA200) dan yang ketiga pada $ 0.352 (EMA50).

Di bawah harga semasa, tahap sokongan pertama adalah pada $ 0,308 (sokongan kesesakan harga), kemudian tahap kedua pada $ 0,30 (sokongan kesesakan harga), dan tahap ketiga pada $ 0,296 (sokongan kesesakan harga).

MACD pada carta harian menunjukkan titik kenaikan, walaupun tidak ada kecenderungan atau keterbukaan antara garis. Kerapuhan struktur jenis ini menjadi jelas apabila melihat tingkah laku harga.

DMI pada carta harian menunjukkan beruang memberi mandat dan mengekalkan tahap yang sama dalam beberapa minggu terakhir. Bulls memperbaiki kedudukannya dan secara beransur-ansur bergerak mendekati tahap jual.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map