5 Projek Paling Menjanjikan di Binance Smart Chain

Terdapat pelbagai projek yang mula dikembangkan di Binance Smart Chain (BSC). Rangkaian blockchain ini telah dibuat untuk menawarkan pengguna dan pembangun dengan perkhidmatan yang lebih cekap, pantas dan boleh dipercayai daripada blockchain tradisional. 

Inilah sebabnya mengapa kami memutuskan untuk membuat panduan mengenai 5 projek paling menjanjikan di Binance Smart Chain. Pasar Decentralized Finance (DeFi) telah berkembang sepanjang tahun 2020 dan ini dapat dilihat dalam sebilangan besar projek baru yang dikeluarkan. 

Tukar Pancake

Tukar Pancake adalah pertukaran terdesentralisasi (DEX) yang berjalan di atas BSC. Walau bagaimanapun, platform ini berfungsi bukan sahaja sebagai DEX tetapi juga sebagai penyedia perkhidmatan kewangan terdesentralisasi (DeFi). 

Beberapa ciri yang kini ditawarkan oleh PancakeSwap termasuk perdagangan, memperoleh minat di ladang hasil yang berbeza dan mengambil bahagian dalam Loteri PancakeSwap. 

Platform perdagangan berfungsi sebagai pembuat pasaran automatik (AMM) yang membolehkan pengguna menukar mata wang mereka menggunakan BSC. Ini serupa dengan cara kerja DEX di atas rangkaian Ethereum (ETH). Perbezaan utama adalah bahawa Binance Chain jauh lebih efisien, dari segi yuran dan masa transaksi. 

Penyelesaian Dapatkan akan membantu pengguna memperoleh cryptocurrency CAKE. Ini dapat dicapai dengan mengambil bahagian di ladang hasil, penebangan dan juga kolam sirap. Syrup Pools membolehkan projek mengagihkan sebahagian daripada tokennya kepada pemegang token CAKE. 

Akhirnya, loteri PancakeSwap membolehkan pengguna memadankan 4 nombor pada tiket yang mereka beli dan memenangi 50% daripada keseluruhan kumpulan loteri. Walau bagaimanapun, pengguna yang memadankan 2 atau lebih nombor di kedudukan yang betul juga dijamin akan mendapat hadiah. 

Pada minggu terakhir, PancakeSwap telah berdaftar 34,44k pengguna yang menangani jumlah $ 106 juta. Selanjutnya, 64,910 transaksi telah diproses menggunakan PancakeSwap. Pada masa ini, ini adalah projek terbesar yang dijalankan di atas rangkaian Binance Smart Chain. 

Pertukaran Pancacke

BSCex

BSCex adalah pertukaran cryptocurrency terdesentralisasi baru yang ingin menjadikan perkhidmatan off-chain Binance tersedia di blockchain. Lebih-lebih lagi, pasukan di belakang BSCex juga berusaha untuk mempromosikan banyak ciri pasaran DeFi untuk memberi pengguna keuntungan ekonomi. 

BSCex berfungsi dengan menerapkan teknologi yang disebut Cross Liquidity Layer 2. Dengan cara ini, adalah mungkin untuk menggunakan kecairan AMM yang berlainan di BSC untuk menawarkan pengguna dengan perkhidmatan mudah tunai dan hasil yang lebih baik bagi peniaga. 

Beberapa perkhidmatan yang ditawarkan oleh BSCex termasuk SwapX, Launchpad, LaunchpoolX, dan DexX. SwapX adalah produk utama yang ditawarkan oleh ekosistem BSCex. Ia berfungsi sebagai Binance’s Liquid Swap tetapi menawarkan penyelesaian dan pilihan yang jauh lebih maju untuk pengguna. Selain itu, SwapX menyokong stablecoin dan aset digital lain, menjadikannya lebih mudah diakses oleh semua orang. 

Seperti namanya, LaunchpadX dan LaunchpoolX mewakili penyelesaian pertukaran Binance tetapi pada blockchain. Dengan menggunakan LaunchpadX, pengguna dapat mengumpulkan dana dengan mudah melalui Inital Dex Offerings (IDO). LaunchpoolX membolehkan pelabur menggunakan token untuk mendapatkan token baru secara percuma. Ini akan memberi ganjaran kepada pengguna dengan syiling yang baru dicetak yang kemudiannya dapat diperdagangkan. 


DexX adalah pertukaran kripto terdesentralisasi yang menggunakan teknologi terkini untuk mendapatkan kecairan terbaik bagi peniaga. Ini akan membolehkan pengguna memiliki fungsi pertukaran terpusat dan berbagai pesanan pasar. 

Laman web rasmi BSCex

Venus

The Protokol Venus adalah yang kedua daripada 5 projek teratas kami di Binance Smart Chain. Venus berfungsi sebagai sistem pasaran wang algoritma yang bertujuan membawa sistem pinjaman dan kredit terdesentralisasi ke Binance Smart Chain. 

Pasukan di sebalik protokol Venus telah berusaha untuk menawarkan pengguna kemungkinan untuk meminjam aset yang nilainya 75% atau lebih rendah daripada aset yang dibekalkan sebagai jaminan. Selanjutnya, individu dapat memperoleh faedah dengan memberikan kecairan pada protokol. 

Tambahan pula, pengguna dapat mencetak aset digital VAI. VAI adalah stablecoin yang disatukan pada nisbah 1 hingga 1 kepada Dolar A.S. Selain itu, pengguna akan mendapat akses ke token XVS yang berfungsi sebagai token tadbir urus BEP-20. Pengguna akan dapat menggunakannya untuk memilih dan menjadi sebahagian daripada keputusan rangkaian. 

Venus juga salah satu terbesar protokol berjalan di atas Rantaian Pintar Binance. Dalam 7 hari terakhir, terdapat 1.21k pengguna di platform yang menangani jumlah keseluruhan $ 96.44 juta dan memproses 14.760 transaksi. 

Venus Binance

Pertukaran Bakeri

Pertukaran Bakeri juga merupakan salah satu protokol terbesar dan paling popular yang berjalan di atas Binance Smart Chain. Projek ini berfungsi sebagai protokol pembuatan pasaran yang terdesentralisasi dan automatik yang juga menawarkan penyelesaian perdagangan NFT kepada pengguna. 

Selain itu, BakerySwap juga berfungsi untuk menjadi evolusi Uniswap, salah satu protokol DeFi terbesar di pasaran cryptocurrency. Perbezaan utama adalah bahawa BakerySwap dapat menawarkan perkhidmatan yang lebih baik dengan harga yang lebih murah dan dengan cara yang jauh lebih efisien. 

BakerySwap berfungsi dengan token BAKE yang dapat digunakan untuk pemilihan pemerintahan dan juga untuk menerima dividen yuran transaksi. Selanjutnya, pengguna dapat menggunakan token untuk membuat makanan kombo rawak, membuat NFT unik yang akan berfungsi sebagai barang yang dapat dikumpulkan dan sebagai alat pertanian untuk BAKE. 

Perlu dipertimbangkan bahawa ganjaran yang ditawarkan oleh platform BAKE ke kumpulan kecairan merangkumi BUSD, ETH, BTC, DOT, LINK dan BAKE berbanding BNB. 

Platform dikendalikan 715 pengguna dalam 7 hari terakhir dan berjaya melakukan lebih daripada 5,670 transaksi. Jumlah dagangan berjumlah $ 2.32 juta. 

Pertukaran Bakeri

Protokol Spartan

The Protokol Spartan adalah protokol untuk kecairan insentif dan juga aset sintetik yang berjalan di atas rangkaian Binance Smart Chain. Dengan memberi insentif kepada pelabur, adalah mungkin untuk membentuk dan membuat pelbagai kumpulan kecairan yang dapat digunakan untuk penjanaan token sintetik, pinjaman, derivatif dan banyak lagi. 

Dengan menyediakan kumpulan kecairan insentif, adalah mungkin untuk mendorong pembentukan modal dalam pasaran dan menyediakan kecairan. Dengan menggunakan satu set yuran sensitif kecairan, sistem dapat membetulkan daya beli token setiap saat dan memungkinkan pertumbuhan yang berskala. 

Pengguna boleh membuat pelbagai jenis aset sintetik yang menggunakan jangkar harga yang disediakan oleh kumpulan kecairan. Aset ini juga akan dijamin dengan saham kumpulan kecairan. 

Spartan

5 Projek Paling Menjanjikan pada Kata Akhir Rantai Pintar Binance

Terdapat banyak protokol dan platform lain yang berjalan di atas rangkaian Binance Smart Chain. Binance juga memperluas penyelesaian dan perkhidmatannya kepada sebilangan besar pengguna dan peniaga baru. Dalam 5 projek teratas yang paling menjanjikan di rantaian pintar Binance, kami telah melihat bagaimana DeFi terus menguasai pasaran yang terdesentralisasi. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map